Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
MÉGIS, MIT váRTOK, TANARAK?
  2016-02-08 18:01:45, hétfő
 
  Ez a Palkovics fazon a maga hadarós, monoton hangján lyukat fog beszélni a pedagógusok hasába. Ami nem lenne baj ha a fejükben nem lyuk van és átlátják a helyzetet.
Nyilván való, hogy sztrájkot kell szervezniük, ERŐT kell mutatniuk. Nekünk polgároknak pedig utcai jelenléttel, a gyermekek felügyeletével támogatni azt.
Ennek hiányában a "tárgyalás" csak szócséplés, időhúzás és ÁRULÁS lesz, ami a társadalmi támogatást nem generálja hanem lohasztja.



2016. február 6., szombat

MÉGIS, MIT VÁRTOK, TANARAK?


Kenik a madzagra a mézet szorgalmasan, van már egy alvezéráldozat is, aki körülbelül annyit tehet a kialakult helyzetről, mint Sóvárgó Alíz a második világháborúról.
Konkrétan semmit, legfeljebb azonosulását lehet szemére vetni a Legfőbb Hadúr politikájával.
Dejszen az ígéretek szépek voltak, Alízka meg meseországba képzelte magát, karrierje csúcsaként élte meg, hogy ő oszthatta a körmösöket kollegáinak.
Kevés ember akad, aki vissza képes utasítani egy ilyen magas hivatalt, ha felkínálják neki, ő sem tudta, pedig tudhatta volna, hogy az üres kamra szakácsnéja szerepét osztották ki neki.
Azt nemigen hiszem, hogy ne lett volna tájékozott a számára kiosztott terület gondjaival, habár, mint egyetemi oktató a saját bőrén nem tapasztalta meg a Nemzet Pocakos Tanítómesterének korbácsütéseit, a tetejében nem is állami, hanem egyházi intézménynél tevékenykedett, tehát az átlag pedagógusoktól eltérő körülmények közott, de mégiscsak pedagógusok között élte az életét.
Most kihajították, mint az ominózus macskát, bár jövedelem nélkül nem hagyták, a Pocista Simicskán kívül nem hagy senkit éhen veszni, az meg nem akar, egy istennek se, a rohadtja...
Ha a Vezér ejt valakit, akkor arról gondokodik, hogy maradjon azért valamennyi veszítenivalója, ezzel jobb eredményt érhet el, mintha betömné a szájukat gépronggyal.

Bizonyára van, aki ezt a helyzetet legalábbis részgyőzelemként éli meg, de téved.
Czunyiné annyira jelentéktelen figura Orbán sakktábláján, hogy még csak gondoskodni sem kellett az utódlásáról, az általa felügyelt területet egy laza mozdulattal hozzácsapták Palkovics államtitkár területéhez, aki egyébként a saját területén sem tudodtt eddig maradandót alkotni, hacsak azt nem tekintjük eredménynek, hogy az állami felsőoktatásban helyet kapó fiatalok száma igencsak lecsökkent.
Bár a tandíjmentességet megőrizte, csak az abban részesülők száma csökkent rohamosan, államilag finanszírozott helyeket nem képes produkálni, aki nem fér be az igencsak szűkre szabott keretbe, az fizethet, mint a katonatiszt.
Ha van miből.
Hogy ebben mi a szakmai teljesítmény, az ma még megfejtendő kérdés, de az biztos, hogy az oktatáspolitika felvirágoztatásához sok köze nem lesz neki sem.
Hogy nem vágták ki őt is hivatalából, az csak annak köszönhető, hogy a felsőoktatás összes résztvevője kussol és sunnyog, ahelyett, hogy beleállna a harcba egy értelmes oktatási rendszer kiépítéséért - mondjuk bölcsődétől a doktoranduszképzésig vázolva fel a modellt.
Az, hogy egy Parragh ott sertepertélhet az oktatás körül, az ország szégyene, az meg, hogy a szava súlyosabban esik latba, mint a pedagógusoké. az az ország halála.
Nem mondom, hogy Parragh buta, de ő a csempéhez és az okos beszerzésekhez értett úgy-ahogy, ő nem oktatási szakember, hanem egy diktatórikus hivatásrendi szervezet vezetője, aki nem a gyerek sorsát tekinti elsődlegesnek, hanem a többi csempész érdekeit.
Márpedig az oktatásban első a gyerek, bármennyire furcsa is ez.

Természetesen először a leggyengébb érdekérvényesítőt kellett feláldozni, aki mögött nem álltak tömegek, mert azt azért nem hiszem, hogy Bokod szorgos népe kiegyenesített kaszával sietett volna védelmére kelni.
De ha jönnek is majd sorba a többiek is, az sem old meg semmit, hiszen ezek - beleértve a repkényszájú minisztert is - mind csicskák, aki meg számít, azt Orbán Viktátornak hívják.
Ameddig ő van hatalmon, addig minden figura feláldozható, különösen szorult helyzetben.
A jó király felnégyeltetheti Palkovics államtitkárt és karóba húzathatja mosolygóstekintetű miniszterét, lesz helyettük másik.
Mert mindig van másik, ebben az országban államtitkártól felfelé káderhiány még soha nem volt, Szálasi is tudott még a végnapokban is helyre kis kormányt működtetni...
A szakszervezetek meg már megint beszopták a cumit, eltűrik, hogy a hatalom bánatos képviselői akarják megmondani, hogy miről lehet tárgyalmi, meg miről nem.
Gondolom, a követeléseiket felelősen állították össze, a realitásokra tekintettel, hát ki kellene tartaniuk mellette.
Nem látom értelmét a tárgyalásnak addig, ameddig a kormány nem ad konkrét választ a pedagógusok követelésének minden egyes pontjára, méghozzá indoklással egybekötve.
Harcba vezetni bárkit is csak úgy lehet, ha a résztvevők érzik az erőt, abból pedig nem éppen erőt lehet érezni, ha a miniszte langyos és semmitmondó igérgetéseire az akció vezetői odarohannak a tárgyalóasztalhoz, ahol a másik oldalon nem ennek a tehetségtelen bohócnak illene ülni, hanem minimálisan is Lázárnak, aki nem ágazati, hanem kormány-szinten lenne képes állást foglalni.

Ez időhúzás és az időhúzás minden harcban igen veszélyes, ez alatt ki lehet szúrni az akcióban résztvevők szemét hülye lózungokkal, meg lehet venni a megvehető szakszervezeti tisztségviselőket, az iskolák igazgatóit, néhány olyan tanárt, akinél a pártszimpátia a lényeg.
Miire eljutnak a megegyezésig, addigra az eredmény az lesz, hogy minden marad a régiben, csak az igazgatóknak adnak egy házipénztárt, melyből krétát vehet.
Ha egy ilyen harcban állandóan jópofizni akarnak a vezetők, akkor akár már ma is haza lehet ballagni és csicskázni tovább.
Aki a legjobb ebben, az megkapja a libasült dombornyomott receptjét, mézesmadzaggal betekerve, Kertész Ákos igazságával nyakonöntve...

Addig üsd a vasat, míg meleg.
Ez a Pocakkirályra is érvényes, nem kellene ezt elfelejteni.
Gyárilag beszari, ha erővel találkozik, akkor visszahúzódik, ha birkákkal, akkor kiröhögi őket.

Lehet választani, hogy aztán 2018-ban is választhassunk.

http://www.pupublogja.hu/2016/02/megis-mit-vartok-tanarak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felnégyeltetheti, tanítómesterének, részgyőzelemként, szakszervezetek, oktatáspolitika, felsőoktatásban, veszítenivalója, szakszervezeti, felügyeletével, pedagógusoktól, alvezéráldozat, államtitkártól, beszerzésekhez, sertepertélhet, kiegyenesített, finanszírozott, világháborúról, korbácsütéseit, követeléseiket, tevékenykedett, választhassunk, mézesmadzaggal, természetesen, követelésének, jelentéktelen, dombornyomott, visszahúzódik, igérgetéseire, politikájával, elsődlegesnek, pocakkirályra, tehetségtelen, pártszimpátia, szorgalmasan, tárgyalásnak, meseországba, maga hadarós, pedagógusok hasába, gyermekek felügyeletével, társadalmi támogatást, mézet szorgalmasan, kialakult helyzetről, második világháborúról, ígéretek szépek, körmösöket kollegáinak, ilyen magas, üres kamra, számára kiosztott, saját bőrén, átlag pedagógusoktól, ominózus macskát, szájukat gépronggyal, Sóvárgó Alíz, Legfőbb Hadúr, Nemzet Pocakos Tanítómesterének, Pocista Simicskán, Orbán Viktátornak, Kertész Ákos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Azért kaptad  39 ígéret  Zilahy Lajos mondta  Vidámság  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Mindig lesz olyan  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Paul David Tripp Április 12  Robert Merle tollából  Az ember  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Nagy és kis csodák  Jó éjszakát  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  képre írva  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Vidámság  Szép estét kedves látogatóimna...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jázmin  Különleges  Tanmese  Alvó kislány  Jázmin  Alvó cica  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Vannak emberek  Facebookon kaptam  James Allen  Bornyi Veronika haiku verse  Müller Péter tollából  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Mindig lesz olyan  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Annyira tisztelem a szabadságo...  Szép estét  Különleges  Különleges  Szívek  Tanácsok egy pszichológustól  Szeretem ujjad karcsuságait,  képre írva  Facebookon kaptam Krisztina b...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Borzasztó  "Ez egy csoda"  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Martin Buber, A haszidim meséi  Vidámság  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kertem 
Bejegyzés Címkék
maga hadarós, pedagógusok hasába, gyermekek felügyeletével, társadalmi támogatást, mézet szorgalmasan, kialakult helyzetről, második világháborúról, ígéretek szépek, körmösöket kollegáinak, ilyen magas, üres kamra, számára kiosztott, saját bőrén, átlag pedagógusoktól, ominózus macskát, szájukat gépronggyal, helyzetet legalábbis, általa felügyelt, laza mozdulattal, saját területén, állami felsőoktatásban, tandíjmentességet megőrizte, abban részesülők, igencsak szűkre, szakmai teljesítmény, csak annak, felsőoktatás összes, értelmes oktatási, oktatás körül, ország szégyene, szava súlyosabban, okos beszerzésekhez, diktatórikus hivatásrendi, gyerek sorsát, többi csempész, oktatásban első, leggyengébb érdekérvényesítőt, repkényszájú minisztert, országban államtitkártól, hatalom bánatos, követeléseiket felelősen, realitásokra tekintettel, tárgyalásnak addig, pedagógusok követelésének, résztvevők érzik, miniszte langyos, akció vezetői, másik oldalon, tehetségtelen bohócnak, időhúzás minden, akcióban résztvevők, megvehető szakszervezeti, iskolák igazgatóit, igazgatóknak adnak, ilyen harcban, legjobb ebben, libasült dombornyomott, felnégyeltetheti, tanítómesterének, részgyőzelemként, szakszervezetek, oktatáspolitika, felsőoktatásban, veszítenivalója, szakszervezeti, felügyeletével, pedagógusoktól, alvezéráldozat, államtitkártól, beszerzésekhez, sertepertélhet, kiegyenesített, finanszírozott, világháborúról, korbácsütéseit, követeléseiket, tevékenykedett, választhassunk, mézesmadzaggal, természetesen, követelésének, jelentéktelen, dombornyomott, visszahúzódik, igérgetéseire, politikájával, elsődlegesnek, pocakkirályra, tehetségtelen, pártszimpátia, szorgalmasan, tárgyalásnak, meseországba, realitásokra, azonosulását, teljesítmény, feláldozható, repkényszájú, igazgatóknak, államtitkárt, kiépítéséért, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.