Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nehéz percek várnak ma Döbrögire Moszkvában!
  2016-02-17 16:54:07, szerda
 
  Nehéz percek várnak ma Döbrögire Moszkvában!

Posted on 2016-02-17 by Admin

Bár kommunikációs trükkök sorával próbálta a kormány erről elterelni a figyelmet, a paksi atomerőmű bővítésének kérdése áll lapunk értesülése alapján Orbán Viktor mai moszkvai tárgyalásainak középpontjában. A közös projekt bejelentése után két évvel immár a magyar térfélen pattog a labda, s Orbánnak meg kell erősítenie elkötelezettségét az Európai Unió és az Egyesült Államok növekvő fenntartásainak és a Nyugat és Oroszország között feszültté vált viszony következtében ,,geopolitikai viharba" került beruházás iránt.
A magyar kormányfőnek az új helyzetben emellett nemcsak azt kell bizonyítania, hogy kitart a beruházás mellett, de azt is, hogy a magyar fél az utóbbi időben érezhető bizonytalankodás ellenére is tartani tudja a határidőket. A General Electric elnökével folytatott tárgyalásai és Moszkvának szóló üzenetként is értelmezhető látványos pózolása után Orbán Viktornak minden bizonnyal tisztázni kell azt is, hogy mennyi lehet a külföldi beszállítók részesedése a projektben, s a Siemens, az amerikai vagy koreai beruházok utóbbi időben többször is emlegetett bevonása csak a beruházást erősítő, nem pedig az orosz szerepvállalást gyengítő lépés.
Az orosz félnek ugyanakkor azzal kapcsolatban kell megnyugtatnia Budapestet, hogy az olajár zuhanása miatt jelentkező gazdasági problémák és a költségvetésre nehezedő nyomás ellenére nem fenyegeti veszély a 10 milliárd eurós orosz hitelt, s szó sincs a beruházás lassításáról vagy netán leállításáról.
Moszkva kérdőre vonhatja a magyar kormányfőt
Ennek kapcsán nem lenne meglepő, ha Moszkva számon kérné magyar tárgyalópartnerén, Budapest a kommunikációjában miért sugallja azt, hogy az orosz fél szállna ki a beruházásból. Az is érdekelheti Moszkvát, hogy áll az Európai Unió beruházással kapcsolatos vizsgálata, és mi várható e téren. Kérdés tehát akad bőven, ami indokolja, hogy miért kezdeményezte az orosz fél a találkozót. Orbán Viktor az osztrák alkancellár és a bajor miniszterelnök után Vlagyimir Putyin budapesti látogatását napra pontosan egy évvel követve érkezik Moszkvába, ahol öt év alatt immár negyedszer találkozik az orosz elnökkel.

páva-1
A látogatással kapcsolatban sok a találgatás
Orbán Viktor látogatását az ilyenkor szokásos módon rengeteg találgatás kíséri. Szó volt a lehetséges napirendi pontok között a Moszkvával szemben bevezetett szankciók feloldásáról, a helikoptertenderről, magyar légitársaság létrehozásáról a Szuhoj segítségével, sőt még arról is, hogy Orbán közvetítene Jaroslaw Kaczynski és Vlagyimir Putyin között. E témák némelyike alighanem fel sem merül, vagy inkább marginálisan jön szóba, de semmiképpen sem indokolja az újabb találkozót.
A tárgyalásokat övező homály egyrészt a már említett ,,kommunikációs zavarórepülésekkel", másrészt a kapcsolatrendszert magyar részről tudatosan övező titokzatossággal magyarázható. A vizitet hónapok óta a legnagyobb titokban készítik elő, az utolsó simításokat a megbeszélések előtt Czukor József miniszterelnöki tanácsadó január végi moszkvai útján végezték el. Arról, hogy mi történik Moszkva és Budapest között, csak a kormányfő szűk környezete tudhat, és jellemző módon már a Külügyminisztérium is hátrébb szorult e hierarchiában, így az előkészítés szálai sem itt futottak össze. Elnézve a korábbi gyakorlatot, a tárgyalásokról, azok hangneméről alighanem később sem tudunk majd meg sokat.
Nem tűnnek túl jóknak Orbán alkupozíciói
Mindent összevetve, nehéz percek várnak Moszkvában Orbánra, akinek nem tűnnek túl jóknak jelenleg az alkupozíciói. Egy tekintetben látszik kiegyensúlyozottabbnak a magyar kormányfő helyzete, mint egy éve, hívja fel a figyelmet lapunknak nyilatkozva az MTA KRTK Világgazdasági Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, Deák András György.
Mint az Oroszország-kutató fogalmaz, köszönhetően főleg menekültellenes politikájának, Orbán kiteljesedett mint Európa fenegyereke, és jelenleg szókimondása okán ő az európai politikai fősodor ellenzőinek szimbóluma. Egyfajta példakép, a jelenlegi európai berendezkedést romboló politikusok számára jóval több, mint amire pusztán pozíciója predesztinálná, s ez Moszkva számára aligha maradt észrevétlen, ami biztos növeli Orbán ázsióját.
,,Persze kérdéses, hogy mennyire tartós ez a helyzet, és hogyan váltható át Putyin számára is hasznos eredményekké, de most és ott Orbánt védi európai hírneve - mondja Deák András. - Orbán, ha ügyes, újrapozicionálhatja magát, átalakíthatja a korábban kötött alkuk egy részét, már csak azért is, mert amikor két éve ezen alapokat lefektették, igencsak mások voltak az erőviszonyok" - fejtegeti a szakértő.
(mno)
Bal-Rad komm: A mi részünkről CSAK annyit fűznénk mind a cikkhez, mind pedig Döbrögi mai moszkvai vizitjéhez: a Kreml MEGLEHETŐSEN TISZTÁBAN VAN a Nemmzetth Pávájának jellemével.
Majdhogynem biztosra vehető, hogy EBBÉLI MINŐSÉGÉBEN DÖBRÖGINK UTOLSÓ ALKALOMMAL LÉP OROSZORSZÁG ANYÁCSKA FÖLDJÉRE!
Döbrögi pillanatnyi és egyetlen esélye, hogy JELENLEG NINCS a magyar politikai palettán olyan politikai erő, amely kiakolbólintaná BIZTOSNAK HITT pozíciójából!
JELENLEG MÉG NINCS!

http://www.balrad.com/2016/02/17/nehez-percek-varnak-ma-dobrogire-moszkvaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: titokzatossággal, bizonytalankodás, fenntartásainak, miniszterelnöki, kiakolbólintaná, szerepvállalást, menekültellenes, világgazdasági, tárgyalásainak, létrehozásáról, költségvetésre, középpontjában, predesztinálná, berendezkedést, tárgyalásokról, miniszterelnök, hierarchiában, kommunikációs, átalakíthatja, megnyugtatnia, kezdeményezte, kiteljesedett, következtében, megbeszélések, tárgyalásokat, leállításáról, politikájának, értelmezhető, eredményekké, alkupozíciói, főmunkatársa, kormányfőnek, szókimondása, bizonyítania, geopolitikai, pozíciójából, kormány erről, paksi atomerőmű, közös projekt, magyar térfélen, magyar kormányfőnek, beruházás mellett, utóbbi időben, külföldi beszállítók, amerikai vagy, beruházást erősítő, orosz szerepvállalást, orosz félnek, olajár zuhanása, költségvetésre nehezedő, beruházás lassításáról, magyar kormányfőt, Döbrögire Moszkvában, Orbán Viktor, Európai Unió, Egyesült Államok, General Electric, Orbán Viktornak, Vlagyimir Putyin, Jaroslaw Kaczynski, Czukor József, Moszkvában Orbánra, KRTK Világgazdasági Kutatóintézetének, Deák András György, Deák András, Kreml MEGLEHETŐSEN TISZTÁBAN VAN, Nemmzetth Pávájának, EBBÉLI MINŐSÉGÉBEN DÖBRÖGINK UTOLSÓ ALKALOMMAL LÉP OROSZORSZÁG ANYÁCSKA FÖLDJÉRE, JELENLEG NINCS, BIZTOSNAK HITT, JELENLEG MÉG NINCS,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Az ókori görögök sebkezelésre ...  József Attila – Keresek ...  Esterházy Péter: Harmonia c...  James Allen  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Magamnak  Szabó T. Anna - Pitypang  Paul Éluard - És egy mosoly  Jan Twardowski - Siessünk  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó cicák  Spenót fasírttal  Vidámság  Csend  Erdei gyöngyvirág  Somlyó Zoltán - Orgonával  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Ott van  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Facebookon kaptam  Bársony székben  Vito Giaquinto gondolata  Jó nap volt  Ady Endre - Mindegy átka  Az ember  Facebookon kaptam  jó reggelt  Spenót fasírttal  Paul David Tripp Április 15  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Somlyó Zoltán - Orgonával  Szívek  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 12  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Megígért békesség  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Egyszerű  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Egy párkányon  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Megígért békesség  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Eduardo Sacheri gondolata  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jázmin  Jázmin  képre írva  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Egyszerű  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Robert Merle tollából  Szép álmokat!  Segíts neki dicsérni Téged  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Isten hűségének mértéke  Borzasztó  Az ember emlékekből áll  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jó éjszakát  Borzasztó  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával 
Bejegyzés Címkék
kormány erről, paksi atomerőmű, közös projekt, magyar térfélen, magyar kormányfőnek, beruházás mellett, utóbbi időben, külföldi beszállítók, amerikai vagy, beruházást erősítő, orosz szerepvállalást, orosz félnek, olajár zuhanása, költségvetésre nehezedő, beruházás lassításáról, magyar kormányfőt, kommunikációjában miért, osztrák alkancellár, bajor miniszterelnök, évvel követve, orosz elnökkel, látogatással kapcsolatban, ilyenkor szokásos, lehetséges napirendi, újabb találkozót, tárgyalásokat övező, vizitet hónapok, legnagyobb titokban, utolsó simításokat, megbeszélések előtt, kormányfő szűk, előkészítés szálai, korábbi gyakorlatot, tekintetben látszik, magyar kormányfő, figyelmet lapunknak, európai politikai, jelenlegi európai, korábban kötött, magyar politikai, titokzatossággal, bizonytalankodás, fenntartásainak, miniszterelnöki, kiakolbólintaná, szerepvállalást, menekültellenes, világgazdasági, tárgyalásainak, létrehozásáról, költségvetésre, középpontjában, predesztinálná, berendezkedést, tárgyalásokról, miniszterelnök, hierarchiában, kommunikációs, átalakíthatja, megnyugtatnia, kezdeményezte, kiteljesedett, következtében, megbeszélések, tárgyalásokat, leállításáról, politikájának, értelmezhető, eredményekké, alkupozíciói, főmunkatársa, kormányfőnek, szókimondása, bizonyítania, geopolitikai, pozíciójából, kapcsolatban, feloldásáról, magyarázható, meglehetősen, látogatással, beruházásból, lassításáról, beruházással, segítségével, légitársaság, köszönhetően, marginálisan, erőviszonyok, beszállítók, kapcsolatos, alkancellár, simításokat, érdekelheti, oroszország, gyakorlatot, látogatását, részesedése, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1368
  • e Hét: 5132
  • e Hónap: 8877
  • e Év: 162373
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.