Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ukránoknak adta a KMKSZ a magyar egészségügyisek pénzét
  2016-02-18 19:36:21, csütörtök
 
 
Ukránoknak adta a KMKSZ a magyar egészségügyisek pénzét
2016/02/18 - 18:42

Magyarul nem tudó ukrán orvosoknak és ápolóknak is kifizették a KMKSZ-nél a csak magyar egészségügyi dolgozóknak járó anyagi támogatást - tudta meg a KárpátHír. Portálunknak egymástól függetlenül több kórházi dolgozó is megerősítette, hogy ukrán kollégáik is felmarkolták a jelentős összeget. Emiatt viszont gyorsan elfogyott a 100 millió forintos keret, s így a magyar ápolónők nagy többsége már pénz nélkül maradt.

Magyarország tavaly ősszel döntött úgy, hogy a pedagógusok, papok és művészeti iskolák tanárai után a magyarul praktizáló doktoroknak és egészségügyi személyzetnek is biztosít bérkiegészítést. Orvosoknál ez évi 150 ezer forint (mai árfolyamon közel 15 ezer hrivnya), ápolóknál 100 ezer forint (kb. 10 ezer hrivnya) egyszeri támogatást jelent. A lebonyolítást - mint ahogyan minden más kárpátaljai program esetében - a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványára (KMKSZ JA) bízták.

A rendelkezésünkre álló információk alapján ezt nagyon rosszul tették, mert a kulturális szövetségnél nem voltak eléggé alaposak a magyar nyelvtudás ellenőrzésekor, ezért nagyon sok ukrán orvos is hozzájuthatott a magyar adófizetők pénzéhez, miközben a támogatás igazi célcsoportjának jelentős része hoppon maradt. Hogy ezt a KMKSZ szándékosan, mondjuk holdudvar építése céljából tette vagy csak egyszerűen dilettantizmusról, hanyagságról van szó, azt még nem tudni.

A rendelkezésünkre álló információk alapján mára megkapta a pénzét az összes orvos, beleértve az ukránokat is, aki pályázott, viszont az ápolók betűrendben csak a C-vezetéknévig lettek kifizetve. A többiekre nem maradt pénz a 100 millió forintos keretből. Hangsúlyozzuk, ebben az a felháborító, hogy ukrán orvosok is kaptak magyar állami támogatást, miközben az ápolónők nagy része nem. A KMKSZ Jótékonysági Alapítványánál arra kérték a pórul járt magyar egészségügyiseket, várjanak türelemmel, később ők is ki lesznek fizetve.

Kifejezetten nagy visszaélésekről tudunk a beregszászi megyei pszichiátrián. Ott nem elég, hogy magyarul egy kukkot sem tudók is pénzhez jutottak, de mindennek tetejébe vannak közöttük olyanok is, akik ukrán nacionalizmusukon túl magyarellenességükről ismertek. A pszichiátriai gondozó magyar munkatársainak körében joggal váltott ki felháborodást, hogy megkapta a pénzt például A. Tetyana, az intézmény főorvosa és szintén orvos férje. Nevük ugyan magyar gyökerekre utal, de ők nem ismerik a nyelvünket,

tehát jogtalanul fizették ki nekik a mintegy 30 ezer hrivnyás (!) támogatást.

Szintén utaltak U. Máriának, S. Natáliának vagy éppen C. Halina nővérnek, noha nyelvtudás hiányában nekik sem járt volna. Mondanunk sem kell, a felsorolás korántsem teljes.

Nemcsak Beregszászban történt törvénytelen kifizetés, hanem Csapon és több ungvári egészségügyi intézményben is. A lehetőségről az ukránok magyar kollégáikon keresztül szereztek tudomást, és sokan olyan gyorsan reagáltak az ajándékpénzre, hogy a magyar társaikat is beelőzték. Segítségükre lehetett, hogy a kórházakban felállított bizottságok, melyek fogadták a pályázati kérelmeket, lojálisak voltak ukrán kollégáikkal szemben, hiszen nem a saját pénzüket kellett osztani. Beregszászban például az a K. Vaszil is helyet kapott ebben a társaságban, aki a helyiek körében magyarellenes kifakadásairól ismert. Előfordult több pályázónál is, hogy üres formanyomtatványokkal érkeztek, mivel nyelvtudás híján nem tudták azt kitölteni, ezért a kórházi folyósokon kértek segítséget.

A kialakult helyzetben a KMKSZ alapítványánál érdemben nem tudnak mivel takarózni, hiszen a pályázati kiírásban világos a feltételrendszer:

,,a pályázó rendelkezik a szakmai feladatainak ellátásához szükséges magyar nyelvtudással és azt alkalmazza a betegekkel való kommunikációban."

Sok orvos magyarul is tudó asszisztensén keresztül pályázott. A portálunkat megkeresőknek főként az nem tetszik, hogy lelkes magyargyűlölők is kaphattak így támogatást.

Az emberben az a kérdés vetődik fel ezzel kapcsolatban, hogy van-e/lehet-e valamilyen konkrét célja a magyar kormánynak azzal, hogy mindenkinek odaadta ezt a pénzt (hisz nyilván a pozitívan elbírált ukrán pályázatok miatt fogyott el a támogatási keret), vagy ez “csak" a KMKSZ szerencsétlenkedése, holdudvar építgetése miatt történhetett. Ismerve a helyi viszonyokat, valószínűleg ez utóbbiról lehet szó. Kíváncsian várjuk, vajon lesznek-e személyi felelősei ennek a botrányos történetnek, amikor egy nemes és üdvözlendő anyaországi programot ennyire félrevisznek a magyar kormány itteni kizárólagos partnerei. És már nem először...

Az esettel kapcsolatban megkerestük a KMKSZ Jótékonysági Alapítványát is, de cikkünk megjelenéséig nem kaptunk választ. Természetesen amint megérkezik, közölni fogjuk olvasóinkkal.

Nemes István


http://karpathir.com/2016/02/18/ukranoknak-adta-a-kmksz-a-magyar-egeszsegugyisek- penzet/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rendelkezésünkre, feltételrendszer, egészségügyisek, visszaélésekről, egeszsegugyisek, bérkiegészítést, célcsoportjának, kommunikációban, kifakadásairól, alapítványánál, ellenőrzésekor, hozzájuthatott, magyargyűlölők, munkatársainak, lebonyolítást, pszichiátrián, alapítványára, személyzetnek, felháborodást, ajándékpénzre, pszichiátriai, beregszászban, magyarellenes, megerősítette, nyelvtudással, asszisztensén, megkeresőknek, természetesen, hangsúlyozzuk, megjelenéséig, félrevisznek, jótékonysági, egészségügyi, hanyagságról, kollégáikkal, magyarország, magyar egészségügyisek, csak magyar, jelentős összeget, magyar ápolónők, magyarul praktizáló, lebonyolítást –, rendelkezésünkre álló, kulturális szövetségnél, magyar nyelvtudás, magyar adófizetők, támogatás igazi, összes orvos, ápolók betűrendben, ápolónők nagy, pórul járt, beregszászi megyei, Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Jótékonysági Alapítványára, KMKSZ JA, KMKSZ Jótékonysági Alapítványánál, Nemcsak Beregszászban, KMKSZ Jótékonysági Alapítványát, Nemes István,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Rátalálsz  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Szívem tiéd  Elköszönt  Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Fehér virág  Png ház  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Zilahy Lajos gondolata  Szép estét  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Akarat  Akarat  Radikális szeretet  Png fotel  210 éve született a SZÓZAT meg...  Fekete-erdő desszert  Erdőn  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nagyi telefonál  Gonosz démon-álarc  Szép estét kedves látogatóimna...  Png telefon  Szabolcska Mihály – Ákác...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 19  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Adakozás  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Fehér virág  A sors  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  George Byron - Ahogy itt jár -...  Ágai Ágnes – Csendélet  Bounty krémes  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png lepke  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Mindig jusson idő nevetni  Minden harmadik...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Bertolt Brecht -től idézet  Boldog születésnapot a ma ünne...  Tavaszi kép  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Jó éjszakát  George Gordon Lord Byron: Inez...  Fekete-erdő desszert  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Adakozás  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Fehér virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  s immár én is felragyogva, ért...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes délutánt kívánok  Varga János Veniam - Fontos sz...  Örülök, hogy látlak!  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért... 
Bejegyzés Címkék
magyar egészségügyisek, csak magyar, jelentős összeget, magyar ápolónők, magyarul praktizáló, lebonyolítást &#8211, rendelkezésünkre álló, kulturális szövetségnél, magyar nyelvtudás, magyar adófizetők, támogatás igazi, összes orvos, ápolók betűrendben, ápolónők nagy, pórul járt, beregszászi megyei, pszichiátriai gondozó, pénzt például, intézmény főorvosa, felsorolás korántsem, ukránok magyar, magyar társaikat, kórházakban felállított, pályázati kérelmeket, saját pénzüket, helyiek körében, kórházi folyósokon, kialakult helyzetben, pályázati kiírásban, pályázó rendelkezik, szakmai feladatainak, betegekkel való, portálunkat megkeresőknek, magyar kormánynak, pozitívan elbírált, támogatási keret, helyi viszonyokat, botrányos történetnek, magyar kormány, esettel kapcsolatban, rendelkezésünkre, feltételrendszer, egészségügyisek, visszaélésekről, egeszsegugyisek, bérkiegészítést, célcsoportjának, kommunikációban, kifakadásairól, alapítványánál, ellenőrzésekor, hozzájuthatott, magyargyűlölők, munkatársainak, lebonyolítást, pszichiátrián, alapítványára, személyzetnek, felháborodást, ajándékpénzre, pszichiátriai, beregszászban, magyarellenes, megerősítette, nyelvtudással, asszisztensén, megkeresőknek, természetesen, hangsúlyozzuk, megjelenéséig, félrevisznek, jótékonysági, egészségügyi, hanyagságról, kollégáikkal, magyarország, vezetéknévig, feladatainak, kifejezetten, történhetett, szövetségnél, kapcsolatban, valószínűleg, olvasóinkkal, segítségükre, alapítványát, intézményben, lehetőségről, törvénytelen, felmarkolták, portálunknak, történetnek, mindenkinek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1766
  • e Hét: 4868
  • e Hónap: 15979
  • e Év: 169475
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.