Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A vég kezdete!-amit mi némán tűrünk!
  2016-02-26 18:29:36, péntek
 
   
  A vég kezdete!-amit mi némán tűrünk!

Posted on 2016-02-26 by Admin

Egyre több a lelkibeteg gyerek


“Néhány éve az intézetben élő gyerekekre volt jellemző, hogy vagdalgatták vagy karcolgatták magukat, ma már nem lepődünk meg akkor sem, ha egy sima általános iskolás gyerek teszi ezt."
Súlyosbodott a gyerekek állapota, egyre durvább és szélsőségesebb mentális zavarokkal küzdenek - mondta a hirado.hu-nak egy iskolapszichológus. A szakember arról is beszélt, hogy az általános iskolákban már egyre több pszichiátriai kezelést igénylő megbetegedéssel találkoznak.
Minden harmadik gyerek küzd pszichológiai problémával
A világon és Magyarországon is minden harmadik gyereknek van olyan fokú pszichológiai vagy pszichiátriai betegsége 18 éves koráig legalább egyszer, ami kezelést igényel - mondta dr. Sófi Gyula, a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek és Serdülő Pszichiátriai Osztályának vezetője. A kórházban évente körülbelül hatezer gyereket kezelnek, a legfiatalabb beteg 3 éves.
A társadalom állapota tükröződik a gyerekeken
A gyerekek mentális zavarainak hátterében organikus vagy szerzett okok állnak. Organikus eredet esetén genetikai, várandósság és születés körüli események a meghatározóak. A szerzetteknél a környezet óriási hatással bír. Éppen ezért nagyon fontos a meleg érzelmi légkör és a családi kapcsolatok kiegyensúlyozottsága.
Az iskolapszichológus szerint a gyerekeken tükröződik a társadalom állapota is. A probléma ott van, hogy a legjobb szándék ellenére a szülőknek sokszor se idejük, se energiájuk nincs foglalkozni a gyerekkel.
Viselkedési és figyelemzavar az ovisoknál
Az óvodásoknál a viselkedési és figyelemzavar a legkiugróbb mentális betegség. Számukra a csoportos és az egyéni helyzetek kezelése is nehéz, figyelmüket képtelenek koncentrálni, esetlegesen hirtelen reakciókat adnak és ebből adódnak konfliktusaik.
A szorongó gyereknél a tünetek sokfélék: lehet a gyermek visszahúzódó, például az óvónő kérdésére is alig válaszol, de lehet a csoport legverekedősebb tagja is. A figyelemzavaros gyerekek esetében a szülő és pedagógus felelőssége, hogy ne legyen a csemetéből bűnbak, fekete bárány - nyilatkozta a hirado.hu-nak Bodó Katalin óvodapszichológus.
Szélsőséges zavarok az általános iskolásoknál
Tízéves kor alatt a leggyakoribb betegségek a magatartási zavar, a hiperaktivitás és a figyelemzavar. Gyakoriak a családok szétesése miatt érzelmi zavarok, a szorongás és az ezekhez kapcsolódó szuicid késztetések, ami már akár óvodásoknál is jelentkezhet - ezt már a Heim Pál Gyermekkórház osztályvezetője mondta.
shutterstock_262052429

shutterstock_262052429
Csöndör Bernadett iskolapszichológus szerint a gyerekek állapota súlyosbodott: ,,mi vagyunk az első állomás, ahova befutnak a zavarokkal küzdő gyerekek, de ezek a zavarok egyre durvábbak és szélsőségesek. Egyre több pszichiátriai kezelést igénylő megbetegedéssel találkozunk" - nyilatkozta.
Öngyilkossági kísérlet - évente száz gyereket kezelnek a Heim Pálban
Tavaly ősszel 14 gyerek tanúsított öngyilkossági szándékot abban a budapesti kerületben, ahol Csöndör Bernadett dolgozik. Volt, aki az ablakpárkányra állt ki, és le akarta vetni magát. Ezt a 14 esetet mindössze egy fél év alatt jegyezték. ,,Néhány éve az intézetben élő gyerekekre volt jellemző, hogy vagdalgatták vagy karcolgatták magukat, ma már nem lepődünk meg akkor sem, ha egy átlagos általános iskolás gyerek teszi ezt. De van olyan gyerek, aki az egyik szülő antidepresszánsait szedi be" - mondta a szakember.
Évente körülbelül száz gyereket kezelnek a Heim Pál kórház pszichiátriai osztályán öngyilkossági kísérlet miatt. A háttérben többnyire valamilyen családi vagy kortárs közösségi krízis, konfliktushelyzet áll, amire ezt a megoldást választja a fiatal. Azok a gyerekek, akiket folyamatosan piszkálnak kortársaik és nem kapnak védelmet az iskolában a pedagógustól vagy otthon családjuktól, sokszor önsértő gondolatokat kezdenek el táplálni, aminek a kicsúcsosodása az öngyilkossági kísérlet lehet - magyarázta Sófi Gyula.

sgy
Nincs felkészülve az ellátórendszer
Az iskolapszichológusok a ,,problémásabb" gyerekeket továbbküldik a Pedagógiai Szakszolgálathoz, de a probléma Csöndör Bernadett szerint az, hogy a szakszolgálat a tanulási zavarokkal küzdő fiatalokkal ugyan nagy hatékonysággal tud foglalkozni, de az ellátórendszer nincs felkészülve az egyre gyakoribb, szélsőséges pszichiátriai kezelést igénylő esetekre. ,,Klinikai szakpszichológusokra, gyermek ideggondozóra lenne szükség, nem a pedagógiai ellátás keretében kellene kezelni a gyerekeket, de jobb híján ez történik. A kórházak telítettek, csak a legsúlyosabb eseteket tudják ellátni" - tette hozzá.
Van család, ahol a szülő adja a drogot a gyereknek
A kábítószer-használó vagy drogfüggő fiatalok száma is megugrott. ,,Tízéves kor alatti kábítószer-használót is kezeltünk már. Vannak családok, ahol maguk a szülők adják a gyereknek a drogot" - mondta el tapasztalatait Sófi Gyula.
Az iskolapszichológus is kitért rá, hogy a drog egyre nagyobb probléma már általános iskolában is. ,,Volt olyan 4. osztályos kislány, aki nemrégiben arról mesélt, hogy a fürdőszobában megtalálta egyik szülője drogját, és bevette. Több felsősről is tudjuk, hogy kábítószert használ" - mesélte a szakember.
Nem tűr halasztást a probléma megoldása
Nagyobb figyelmet kellene fordítani a gyerekek ellátására, mert jár nekik a boldog gyerekkor. ,,Ha nem szorongja szét a napjait, más lesz felnőttként az élete" - emelte ki a pszichológus.
Sófi Gyula szerint jelenleg a legnagyobb probléma, hogy a gyermekek addiktológiai ellátásának nincs meg az intézményesített háttere. Bár egyre több a drogproblémás gyerek, nincs olyan ellátóhely, ahova az addiktológiai problémával küzdőket fel tudnák venni, el tudnák látni. ,,Már egészen fiataloknál is találkozunk olyan halálesetekkel, amit drogtúladagolás okoz. Ezt meg kell akadályozni. Ennek a problémának a megoldása nem tűr halasztást, lépni kell" - emelte ki a szakember.
Magyarországon évente
csaknem 200 ezer gyermek
kerül kórházba.
A gyerekbetegségek hazai
toplistájára felkerültek
az újszülöttkori megbetegedések,
a mentális problémák,
a viselkedési zavarok,
a táplálkozási hiánybetegségek,
a bőrbetegségek, a balesetek
és a fertőző betegségek - ez
derült ki a KSH 2015-ös
Egészségjelentéséből.
(hirado)
Bal-Rad komm: “...a gyerekeken tükröződik a társadalom állapota is... ezek a zavarok egyre durvábbak és szélsőségesek...Évente körülbelül száz gyereket kezelnek a Heim Pál kórház pszichiátriai osztályán öngyilkossági kísérlet miatt..."
-A minap Hajdúszováton egy 12 éves kissrác akasztotta fel magát-sikeresen!
A ceglédi gimnáziumba sikeresen felvételizett továbbtanuló környékbeli gyerekek ordítoznak a boldogságtól, hogy megszabadultak az általános iskolai cigányterrortól.
A magyar társadalom EDDIG SOHA NEM LÁTOTT PROBLÉMÁVAL kénytelen szembesülni!
Az anyagi nélkülözésbe belerokkant vidéki családok gyermekei hihetetlen pszichés nyomás alatt roskadoznak. Belemenekülnek a televíziók-számítógépes játékok álomvilágába! Számukra a sport sem kínál menekülési lehetőséget, mert gyengék fizikailag, anyagi lehetőségeik a felszerelésre nincs meg!
Gyerekeinken lehet leginkább kimutatni a végső pusztulás stádiumának jeleit! Nem akarnak ők meghalni! Dehogy akarnak! Azt hiszik, hogy mint a számítógépes játékok világában, a való világban is legalább három életük van. Még ők nem fogják fel, hogy CSAK EGY ÉLETÜK VAN NEKIK IS!
Azt már érzik, hogy amit MOST ÉLNEK-AZ NEM JÓ!
MI PEDIG BELETÖRŐDTÜNK, VAGY BELETÖRŐDNI LÁTSZUNK EBBE A NEKIK NEM JÓ VILÁGBA!
Mi!-akik hathatósan közreműködtünk/közreműködünk ennek az aljas és embertelen rendszernek a létrejöttében és fennmaradásában, lehet hogy ökölbe szorított kézzel, morogva-sziszegve!-DE TŰRJÜK ENNEK AZ EMBERTELEN RENDSZERNEK A PUSZTÍTÁSÁT!
TŰRJÜK GYEREKEINK TÖNKRETÉTELÉT!
MEDDIG TŰRJÜK EZT MAGYAROK?!

http://www.balrad.com/2016/02/26/a-veg-kezdete-amit-mi-neman-turunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakszolgálathoz, intézményesített, gyerekbetegségek, drogtúladagolás, megbetegedéssel, osztályvezetője, hiánybetegségek, cigányterrortól, figyelemzavaros, legverekedősebb, fennmaradásában, magyarországon, szélsőségesebb, megbetegedések, közreműködtünk, tapasztalatait, ellátórendszer, belemenekülnek, hiperaktivitás, kicsúcsosodása, halálesetekkel, hatékonysággal, ablakpárkányra, megszabadultak, drogproblémás, meghatározóak, szerzetteknél, pszichiátriai, szélsőségesek, szakszolgálat, gyermekkórház, fürdőszobában, konfliktusaik, addiktológiai, bőrbetegségek, figyelemzavar, lelkibeteg gyerek, sima általános, gyerekek állapota, szakember arról, általános iskolákban, kórházban évente, legfiatalabb beteg, társadalom állapota, gyerekek mentális, környezet óriási, meleg érzelmi, családi kapcsolatok, gyerekeken tükröződik, legjobb szándék, szülőknek sokszor, legkiugróbb mentális, Sófi Gyula, Heim Pál Gyermekkórház Gyermek, Serdülő Pszichiátriai Osztályának, Bodó Katalin, Heim Pál Gyermekkórház, Csöndör Bernadett, Heim Pálban, Heim Pál, Pedagógiai Szakszolgálathoz, EDDIG SOHA NEM LÁTOTT PROBLÉMÁVAL, CSAK EGY ÉLETÜK VAN NEKIK IS, MOST ÉLNEK-AZ NEM JÓ, PEDIG BELETÖRŐDTÜNK, VAGY BELETÖRŐDNI LÁTSZUNK EBBE NEKIK NEM JÓ VILÁGBA, TŰRJÜK ENNEK AZ EMBERTELEN RENDSZERNEK PUSZTÍTÁSÁT, TŰRJÜK GYEREKEINK TÖNKRETÉTELÉT, MEDDIG TŰRJÜK EZT MAGYAROK,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.06. 09:11 A Richter összesen 11,7 milliárd forint osztalékot fizet a tavalyi eredmény...
04.06. 09:11 Tokió 2020 - Bach aktivitásra buzdít
04.06. 09:11 A vártnál kevésbé csökkentek a német feldolgozóipari megrendelések februárb...
04.06. 09:11 BUX: 32 266,28 pont, változatlan nyitás
04.06. 09:01 Koronavírus - Nézőpont: az emberek 78 százaléka elégedett a kormány intézke...
04.06. 09:01 Koronavírus - Laborvezető: többféle koronavírust is izoláltak
04.06. 09:01 Koronavírus - Kormányszóvivő: a cél a munkahelyek megtartása és újak teremt...
04.06. 09:01 Koronavírus - Megjelent a hétfőtől díjmentes magyarországi parkolásról szól...
04.06. 08:31 BÉT - Emelkedéssel indulhat a kereskedés a tőzsdén az elemzők szerint
04.06. 07:50 Tőzsde - Erős kezdésre lehet számítani az európai tőzsdéken
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szerencse malac  Pio atya idézetei  Telefonáló kutyus  Ferenc pápa a szombat reggeli ...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Magányról - járvány idején- Vi...  Hajbalzsam a konyhánkból  Osztozik velünk a szenvedésben  Facebookon kaptam  Csak Isten változtathatja meg ...  Virágvasárnap Déván 04.05  Ünnepélyes Mária-köszöntő. Csí...  Imádság  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Ma Virágvasárnap van  Esti ima  Szentmise közvetítés szombat e...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Angelo Comastri bíboros: II. J...  6. Titkok, melyeket nem vihete...  2020. április 5., vasárnap  Mire taníthatna a járvány?  Magamhoz  Virágvasárnap a nagyhét ünnepé...  Facebookon kaptam  Jézus pere az Írások szerint  KarantÉnek  Isten szeretete  Fejfájás  6. Titkok, melyeket nem vihete...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Imádság  Facebookon kaptam  Boldog csillag  Lukátsi Vilma:Virágvasárnap A...  Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Png rózsa  Rózsa csokor  Valóban szenvedett Jézus?  Tépjék szét az álmaimat  Kámaszutra.......  Baba bumm  Istenért vagyunk itt!  Facebookon kaptam  Kellemes teázást!  Hozsánna: Áldott Aki jön az Úr...  Facebookon kaptam  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Jézus a hegyen  Kiborult  Az idei virágvasárnapon Jézus ...  Gyermekek Bibliával!  Isten szeretete  Nem mindenkiből  Benedek Elek Virágvasárnap Vi...  Facebookon kaptam  Kellemes teázást!  Virágvasárnap - Prohászka Temp...  Erdő Péter virágvasárnapi vide...  Szóvivő.......  Betty Boop  Kenyértörés  Fehér csokor  Valóban szenvedett Jézus?  Kellemes teázást!  Áldott, békés Virágvasárnapot!  Kis GIF képek  Erdő Péter virágvasárnapi vide...  Végig itt volt az orrunk előtt...  Vásárláshoz öltözve........  Png rózsa  Fagylalt csokival  Somlói torta recept  Kellemes kávézást!  Mi kell nekünk fájjon?  Virágvasárnapi szentmise a Szé...  Jézus pere az Írások szerint  Jó éjszakát  733 főre nőtt a beazonosított ...  Ünnepélyes Mária-köszöntő. Csí...  Mexikó  Bach nagyböjti zeneimája  2020. április 5., vasárnap  Virágvasárnap  Posertube  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Focista  Hozsánna: Áldott Aki jön az Úr...  Nem mindenkiből  Pio atya idézetei  Ma Virágvasárnap van  Csak Isten változtathatja meg ...  Tavaszi kép  Tünetek.......  6. Titkok, melyeket nem vihete...  Hogyan tud szeretni? 
Bejegyzés Címkék
lelkibeteg gyerek, sima általános, gyerekek állapota, szakember arról, általános iskolákban, kórházban évente, legfiatalabb beteg, társadalom állapota, gyerekek mentális, környezet óriási, meleg érzelmi, családi kapcsolatok, gyerekeken tükröződik, legjobb szándék, szülőknek sokszor, legkiugróbb mentális, egyéni helyzetek, szorongó gyereknél, tünetek sokfélék, gyermek visszahúzódó, óvónő kérdésére, csoport legverekedősebb, figyelemzavaros gyerekek, csemetéből bűnbak, általános iskolásoknál, leggyakoribb betegségek, magatartási zavar, családok szétesése, ezekhez kapcsolódó, első állomás, zavarokkal küzdő, zavarok egyre, budapesti kerületben, ablakpárkányra állt, átlagos általános, egyik szülő, háttérben többnyire, megoldást választja, pedagógustól vagy, öngyilkossági kísérlet, probléma Csöndör, tanulási zavarokkal, ellátórendszer nincs, egyre gyakoribb, pedagógiai ellátás, kórházak telítettek, legsúlyosabb eseteket, szülő adja, szülők adják, drog egyre, fürdőszobában megtalálta, probléma megoldása, gyerekek ellátására, boldog gyerekkor, legnagyobb probléma, gyermekek addiktológiai, intézményesített háttere, drogproblémás gyerek, addiktológiai problémával, gyerekbetegségek hazai, újszülöttkori megbetegedések, mentális problémák, viselkedési zavarok, táplálkozási hiánybetegségek, fertőző betegségek, ceglédi gimnáziumba, általános iskolai, magyar társadalom, anyagi nélkülözésbe, felszerelésre nincs, végső pusztulás, számítógépes játékok, való világban, szakszolgálathoz, intézményesített, gyerekbetegségek, drogtúladagolás, megbetegedéssel, osztályvezetője, hiánybetegségek, cigányterrortól, figyelemzavaros, legverekedősebb, fennmaradásában, magyarországon, szélsőségesebb, megbetegedések, közreműködtünk, tapasztalatait, ellátórendszer, belemenekülnek, hiperaktivitás, kicsúcsosodása, halálesetekkel, hatékonysággal, ablakpárkányra, megszabadultak, drogproblémás, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 2325
  • e Hónap: 9557
  • e Év: 240575
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.