Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pölöskeiné, az intrikus szervezet(vissza)fejlesztő
  2016-02-27 20:38:09, szombat
 
  A kommunisták Rákosi alatt az ötvenes években, cipészt, munkást, pártfunkcionáriusokat neveztek ki gyár igazgatóknak és ez a szép magyar hagyomány úgy látszik semmit nem változott az elmúlt 60 év alatt.
Itt gyenge voltál, menjél kicsit talonba, de a mi kutyán kölyke vagy, egy idő után felfelé buktatunk. Már csak azért is, mert "nagyfejű" rokonaid vannak. Na itt sem remekeltél, de a politikai hűségedhez nem fér kétség. Próbáld meg ezt: nagyon pocsék hely, de vagy sikerül csodát tenned, vagy sikerül végleg megszabadulnunk tőled.........és így tovább!
Ezt hívják kontraszelekciónak.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////

Pölöskeiné, az intrikus szervezet(vissza)fejlesztő

2016. február 26., péntek, 17:40

Szerző: Balla István


Klik-elnöki kinevezésével kikerül a minisztériumból Pölöskei Gáborné Áder Annamária, forrásaink szerint ennek nehéz természete miatt itt sokan örülnek. Egy tanulmányban már korábban is rámutatott a közoktatás túlzott központosításának hátrányaira, a Klik átszervezésével mégis szinte lehetetlen feladatra vállalkozik.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) élére került vezető Áder János húga - emelte ki a sajtó, ezzel azt sugallva, hogy nem saját érdemei, munkássága miatt került ebbe a pozícióba. (A családban egyébként van más ismert ember is: férje Pölöskei Gábor, egykori válogatott futballista.)

Utánanéztünk, a politikai szál mellett mi (más) determinálta Pölöskeinét arra, hogy a mai oktatási rendszer egyik legneuralgikusabban működő szervezetének átalakítását bízzák rá.

Ambiciózus, intrikus

Forrásaink szorgalmas és rendkívül ambiciózus szakemberként írták le, akinek azonban a szándékait nehéz követni, és akinek nincsenek nagy oktatáspolitikai víziói. ,,Inkább apparátusi középvezető, mint akár középszerű oktatáspolitikus, de - függetlenül a testvérétől is - abszolút lojális a politikai vezetéshez" - jellemezte egykori munkatársa. Többen használták vele kapcsolatban az intrikus, megbízhatatlan, sőt hazug kifejezéseket is.

Balog Zoltán és Pölöskei Gáborné, az Emmi új, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, aki átvette kinevezési okmányát a Pesti Vigadóban 2014. július 14-én.

Fotó: MTI / Kovács Attila

Mindenesetre elég ellentmondásos az eddigi vezetői megítélése, többen azt rótták fel neki, hogy állandóan másra hárítja a felelősséget. Az biztos, hogy sok konfliktusa volt korábbi munkahelyén, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpontban (OKÉV), és az Oktatási Hivatalban (OH), valamint később az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) is a kollégáival és a többi vezetővel egyaránt.

Pokorni alatt tűnt fel

Az 56 éves, új Klik-elnök biológia-földrajz szakos tanárként kezdte a pályáját a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában, később humánökológus, közoktatás-vezetői szakvizsgát, és közoktatási szakértői képesítést is szerzett.

Jelentős pozícióba az első Orbán-kormány idején került, amikor 1999-ben az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetője lett. Ekkor Hoffmann Rózsa volt az OKÉV igazgatója. Kettejük, és a Klik majdani első vezetője, Marekné Pintér Aranka feladata lett volna ezt a - Kliknél mindenképp nagyságrendileg egyszerűbb és kisebb - háttérintézményt megszervezni. Ez kevéssé sikerült, egy év múlva Hoffmann lemondott, a szervezet később beolvadt az Oktatási Hivatalba (OH).

Pölöskeiné neve 2010-ben felmerült oktatási államtitkári pozícióban is, de azt végül Hoffmann kapta meg. Mivel elég sok konfliktusa volt még az OKÉV-es időkből az új államtitkárral, az Emmi kapui egy ideig bezárultak előtte.

Így 2011-ig maradt az Oktatási Hivatalban főosztályvezetőként, majd elnök-helyettesként, innen a Főpolgármesteri Hivatalhoz igazolt: ő lett az oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi főosztály vezetője.

Ebben az időben többek között a szakképzés szerkezeti és tartalmi megújítását felügyelte a fővárosban. Konkrétan az úgynevezett Térségi Integrált Szakképző Központok (TISZK) racionalizálását, amelynek részeként elvették ezektől az intézményektől a gazdasági önállóságukat. Az átszervezés azonban elég döcögősen indult. Kicsiben a Klik beindításához hasonló problémák merültek fel: a centralizálás során több pedagógus nem kapott időben bérpótlékot, sem bérpapírt, egyes óraadó tanárok még alapbért sem.

Az emmis évek

2013-ban végül Pölöskeiné is bekerült az Emmibe, az Intézményfejlesztési Főosztály vezetését bízták rá. E minőségében - miután egy átvilágító miniszteri biztos tanulmánya már megjelent - ő is kijött egy kemény kritikákat tartalmazó dokumentummal az akkor még hivatalosan ,,sikertörténetnek" aposztrofált Klik működéséről.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár és Pölöskei Gáborné, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár az Információs Társadalom Parlamentje című tanácskozás második napján 2015. június 19-én.

Fotó: MTI / Soós Lajos

Ebben tarthatatlannak ítélte a túlközpontosított formát. Megállapította, hogy nem különülnek el kellően a feladatok, keverednek a hatáskörök. A tanulmány(ok) megjelenése után néhány hónap múlva lemondott a Klik elnöki pozíciójáról a régi harcostárs, Marekné Pintér Aranka.

Pölöskeinének a többi háttérintézmény átszervezése sem sikerült igazán, azon kívül, hogy forrásaink szerint mindenkit magára haragított. Az Oktatási Hivatal hamarosan beolvad az Emmibe, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), az Educatio Nonprofit Kft. megszűnik. De nem sikerült a megyei pedagógiai intézetek tervezett államosítása sem: ezek gyakorlatilag már megszűntek.

Így szabadul meg tőle Palkovics?

A Hoffmann Rózsát váltó államtitkárral, Czunyiné Bertalan Judittal forrásaink szerint egy ideig sokkal jobb viszonyt ápolt, mint elődjével, főnöke bízott benne, ám később ez a viszony is megromlott, a bizalom elmúlt. Egyfajta riválist látott benne a most menesztett államtitkár.

Ráadásul állítólag köze volt néhány kétes informatikai projekthez is. Így például szerepe volt abban a közel milliárdos projektben, amelynek keretében egy létező szoftvert, a Neptunt vezethetik be az iskolákban. A Népszabadság szerint a tavaly októberben lezajlott az eljárás a nyilvánosság kizárásával zajlott, a közbeszerzést a kormány nem hirdette meg, nem volt verseny, egyetlen céggel, a Neptun fejlesztőjével, az SDA Zrt.-vel tárgyaltak. E cég tulajdonosa egyébként az a különös módon eltűnt zenész, akiről itt írtunk.

Az oktatási tárcát jól ismerő forrásunk szerint amellett, hogy Hanesz József menesztése egy újabb vezéráldozat a szitokszóvá változott Klik éléről, egyben egy jó alkalom volt arra is, hogy az új államtitkár, Palkovics László megszabaduljon Pölöskeinétől. Ez egyébként állítólag Balog Zoltánnak sem volt ellenére.

Pölöskei Gáborné kinevezése után

Fotó: Túry Gergely

,,Azt látom a háttérben, hogy Pölöskeinét ki akarta rúgni Palkovics, de ezt nem engedték neki - vagy mert Áder húga, vagy mert még túl kevés ideje volt a minisztériumban. Így kapóra jött a dolog Palkovicsnak: odarakta a Klik élére, hogy bukjon meg és tűnjön el a színről" - mondja egy forrásunk, mások azonban nem látnak ebben ilyen kremlinológiai aspektusokat, és arra emlékeztettek, hogy a korábban még vitatott tanulmányában leírtak mára a hivatalos oktatáspolitika fókuszába kerültek. A sikertörténet átalakult hibás koncepcióvá, a túlzott centralizáció után újra kicsit visszaleng az inga. Az Emmi részéről eddig csak Pölöskeiné mutatott erre rá ilyen határozottan.


http://hvg.hu/itthon/20160226_poloskeine_klik_poloskei_gaborne_portre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vizsgaközpontban, háttérintézményt, minisztériumában, racionalizálását, oktatáspolitikai, sikertörténetnek, oktatáspolitikus, átszervezésével, háttérintézmény, tarthatatlannak, főpolgármesteri, megszabadulnunk, minisztériumban, minisztériumból, igazgatóságának, oktatáspolitika, nagyságrendileg, kremlinológiai, megszabaduljon, államtitkárral, fejlesztéséért, ifjúságvédelmi, intézményektől, megállapította, megbízhatatlan, fejlesztőjével, ellentmondásos, vizsgaközpont, humánökológus, magyarországi, oktatáskutató, helyettesként, pölöskeinének, kifejezéseket, kinevezésével, centralizáció, kommunisták Rákosi, ötvenes években, szép magyar, politikai hűségedhez, intrikus szervezet, minisztériumból Pölöskei, közoktatás túlzott, családban egyébként, politikai szál, szándékait nehéz, politikai vezetéshez”, köznevelési intézményrendszer, eddigi vezetői, többi vezetővel, első Orbán-kormány, szervezet később, Balla István, Pölöskei Gáborné Áder Annamária, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, Áder János, Pölöskei Gábor, Balog Zoltán, Pölöskei Gáborné, Pesti Vigadóban, Kovács Attila, Országos Közoktatási Értékelési, Oktatási Hivatalban, Emberi Erőforrások Minisztériumában, Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában, Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának, Ekkor Hoffmann Rózsa, Marekné Pintér Aranka, Oktatási Hivatalba, Főpolgármesteri Hivatalhoz, Térségi Integrált Szakképző Központok, Intézményfejlesztési Főosztály, Czunyiné Bertalan Judit, Információs Társadalom Parlamentje, Soós Lajos, Oktatási Hivatal, Fejlesztő Intézet, Educatio Nonprofit Kft, Hoffmann Rózsát, Czunyiné Bertalan Judittal, Hanesz József, Palkovics László, Balog Zoltánnak, Túry Gergely,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Elköszönt  Éretlen vers  A jó emberek mindig szépek mar...  Png virág  Reggel van  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Akarat  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Idő  Adakozás  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Hiányzik  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kellemes délutánt kívánok  Garai Gábor - Takarítás  Szabolcska Mihály – Ákác...  képre írva  Mindig jusson idő nevetni  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Makszim Gorkij gondolata  Png lepke  Paul David Tripp Április 19  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Png férfi  Png virág  Facebookon kaptam  Nem számIt  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Elköszönt  Hogy lehet megtartani  Adakozás  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  A kételkedés kezelése  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Zilahy Lajos gondolata  Németh László tollából  Fehér virág  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png rózsa csokor  Julian Brass gondolata  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Annuska bar...  Lóhere  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png cica  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Sose bánj semmit  Alvó cicák  Az a nap, amelyik nevetés nélk... 
Bejegyzés Címkék
kommunisták Rákosi, ötvenes években, szép magyar, politikai hűségedhez, intrikus szervezet, minisztériumból Pölöskei, közoktatás túlzott, családban egyébként, politikai szál, szándékait nehéz, politikai vezetéshez&#8221, köznevelési intézményrendszer, eddigi vezetői, többi vezetővel, első Orbán-kormány, szervezet később, ideig bezárultak, időben többek, szakképzés szerkezeti, úgynevezett Térségi, gazdasági önállóságukat, átszervezés azonban, centralizálás során, emmis évek, átvilágító miniszteri, kemény kritikákat, túlközpontosított formát, régi harcostárs, többi háttérintézmény, megyei pedagógiai, ideig sokkal, bizalom elmúlt, most menesztett, közel milliárdos, létező szoftvert, tavaly októberben, nyilvánosság kizárásával, oktatási tárcát, újabb vezéráldozat, szitokszóvá változott, dolog Palkovicsnak, hivatalos oktatáspolitika, sikertörténet átalakult, túlzott centralizáció, vizsgaközpontban, háttérintézményt, minisztériumában, racionalizálását, oktatáspolitikai, sikertörténetnek, oktatáspolitikus, átszervezésével, háttérintézmény, tarthatatlannak, főpolgármesteri, megszabadulnunk, minisztériumban, minisztériumból, igazgatóságának, oktatáspolitika, nagyságrendileg, kremlinológiai, megszabaduljon, államtitkárral, fejlesztéséért, ifjúságvédelmi, intézményektől, megállapította, megbízhatatlan, fejlesztőjével, ellentmondásos, vizsgaközpont, humánökológus, magyarországi, oktatáskutató, helyettesként, pölöskeinének, kifejezéseket, kinevezésével, centralizáció, pölöskeinétől, szervezetének, szakemberként, közbeszerzést, emlékeztettek, gyakorlatilag, önállóságukat, tanulmányában, dokumentummal, sikertörténet, beindításához, centralizálás, köznevelésért, kapcsolatban, határozottan, aposztrofált, megszervezni, felelősséget, palkovicsnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4535
  • e Hét: 10267
  • e Hónap: 21378
  • e Év: 174874
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.