Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pölöskeiné, az intrikus szervezet(vissza)fejlesztő
  2016-02-27 20:38:09, szombat
 
   
  A kommunisták Rákosi alatt az ötvenes években, cipészt, munkást, pártfunkcionáriusokat neveztek ki gyár igazgatóknak és ez a szép magyar hagyomány úgy látszik semmit nem változott az elmúlt 60 év alatt.
Itt gyenge voltál, menjél kicsit talonba, de a mi kutyán kölyke vagy, egy idő után felfelé buktatunk. Már csak azért is, mert "nagyfejű" rokonaid vannak. Na itt sem remekeltél, de a politikai hűségedhez nem fér kétség. Próbáld meg ezt: nagyon pocsék hely, de vagy sikerül csodát tenned, vagy sikerül végleg megszabadulnunk tőled.........és így tovább!
Ezt hívják kontraszelekciónak.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// ////////////////////////////////////////////

Pölöskeiné, az intrikus szervezet(vissza)fejlesztő

2016. február 26., péntek, 17:40

Szerző: Balla István


Klik-elnöki kinevezésével kikerül a minisztériumból Pölöskei Gáborné Áder Annamária, forrásaink szerint ennek nehéz természete miatt itt sokan örülnek. Egy tanulmányban már korábban is rámutatott a közoktatás túlzott központosításának hátrányaira, a Klik átszervezésével mégis szinte lehetetlen feladatra vállalkozik.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) élére került vezető Áder János húga - emelte ki a sajtó, ezzel azt sugallva, hogy nem saját érdemei, munkássága miatt került ebbe a pozícióba. (A családban egyébként van más ismert ember is: férje Pölöskei Gábor, egykori válogatott futballista.)

Utánanéztünk, a politikai szál mellett mi (más) determinálta Pölöskeinét arra, hogy a mai oktatási rendszer egyik legneuralgikusabban működő szervezetének átalakítását bízzák rá.

Ambiciózus, intrikus

Forrásaink szorgalmas és rendkívül ambiciózus szakemberként írták le, akinek azonban a szándékait nehéz követni, és akinek nincsenek nagy oktatáspolitikai víziói. ,,Inkább apparátusi középvezető, mint akár középszerű oktatáspolitikus, de - függetlenül a testvérétől is - abszolút lojális a politikai vezetéshez" - jellemezte egykori munkatársa. Többen használták vele kapcsolatban az intrikus, megbízhatatlan, sőt hazug kifejezéseket is.

Balog Zoltán és Pölöskei Gáborné, az Emmi új, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár, aki átvette kinevezési okmányát a Pesti Vigadóban 2014. július 14-én.

Fotó: MTI / Kovács Attila

Mindenesetre elég ellentmondásos az eddigi vezetői megítélése, többen azt rótták fel neki, hogy állandóan másra hárítja a felelősséget. Az biztos, hogy sok konfliktusa volt korábbi munkahelyén, az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpontban (OKÉV), és az Oktatási Hivatalban (OH), valamint később az Emberi Erőforrások Minisztériumában (Emmi) is a kollégáival és a többi vezetővel egyaránt.

Pokorni alatt tűnt fel

Az 56 éves, új Klik-elnök biológia-földrajz szakos tanárként kezdte a pályáját a Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában, később humánökológus, közoktatás-vezetői szakvizsgát, és közoktatási szakértői képesítést is szerzett.

Jelentős pozícióba az első Orbán-kormány idején került, amikor 1999-ben az Országos Közoktatási Értékelési és Vizsgaközpont (OKÉV) Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának vezetője lett. Ekkor Hoffmann Rózsa volt az OKÉV igazgatója. Kettejük, és a Klik majdani első vezetője, Marekné Pintér Aranka feladata lett volna ezt a - Kliknél mindenképp nagyságrendileg egyszerűbb és kisebb - háttérintézményt megszervezni. Ez kevéssé sikerült, egy év múlva Hoffmann lemondott, a szervezet később beolvadt az Oktatási Hivatalba (OH).

Pölöskeiné neve 2010-ben felmerült oktatási államtitkári pozícióban is, de azt végül Hoffmann kapta meg. Mivel elég sok konfliktusa volt még az OKÉV-es időkből az új államtitkárral, az Emmi kapui egy ideig bezárultak előtte.

Így 2011-ig maradt az Oktatási Hivatalban főosztályvezetőként, majd elnök-helyettesként, innen a Főpolgármesteri Hivatalhoz igazolt: ő lett az oktatási, gyermek- és ifjúságvédelmi főosztály vezetője.

Ebben az időben többek között a szakképzés szerkezeti és tartalmi megújítását felügyelte a fővárosban. Konkrétan az úgynevezett Térségi Integrált Szakképző Központok (TISZK) racionalizálását, amelynek részeként elvették ezektől az intézményektől a gazdasági önállóságukat. Az átszervezés azonban elég döcögősen indult. Kicsiben a Klik beindításához hasonló problémák merültek fel: a centralizálás során több pedagógus nem kapott időben bérpótlékot, sem bérpapírt, egyes óraadó tanárok még alapbért sem.

Az emmis évek

2013-ban végül Pölöskeiné is bekerült az Emmibe, az Intézményfejlesztési Főosztály vezetését bízták rá. E minőségében - miután egy átvilágító miniszteri biztos tanulmánya már megjelent - ő is kijött egy kemény kritikákat tartalmazó dokumentummal az akkor még hivatalosan ,,sikertörténetnek" aposztrofált Klik működéséről.

Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár és Pölöskei Gáborné, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár az Információs Társadalom Parlamentje című tanácskozás második napján 2015. június 19-én.

Fotó: MTI / Soós Lajos

Ebben tarthatatlannak ítélte a túlközpontosított formát. Megállapította, hogy nem különülnek el kellően a feladatok, keverednek a hatáskörök. A tanulmány(ok) megjelenése után néhány hónap múlva lemondott a Klik elnöki pozíciójáról a régi harcostárs, Marekné Pintér Aranka.

Pölöskeinének a többi háttérintézmény átszervezése sem sikerült igazán, azon kívül, hogy forrásaink szerint mindenkit magára haragított. Az Oktatási Hivatal hamarosan beolvad az Emmibe, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI), az Educatio Nonprofit Kft. megszűnik. De nem sikerült a megyei pedagógiai intézetek tervezett államosítása sem: ezek gyakorlatilag már megszűntek.

Így szabadul meg tőle Palkovics?

A Hoffmann Rózsát váltó államtitkárral, Czunyiné Bertalan Judittal forrásaink szerint egy ideig sokkal jobb viszonyt ápolt, mint elődjével, főnöke bízott benne, ám később ez a viszony is megromlott, a bizalom elmúlt. Egyfajta riválist látott benne a most menesztett államtitkár.

Ráadásul állítólag köze volt néhány kétes informatikai projekthez is. Így például szerepe volt abban a közel milliárdos projektben, amelynek keretében egy létező szoftvert, a Neptunt vezethetik be az iskolákban. A Népszabadság szerint a tavaly októberben lezajlott az eljárás a nyilvánosság kizárásával zajlott, a közbeszerzést a kormány nem hirdette meg, nem volt verseny, egyetlen céggel, a Neptun fejlesztőjével, az SDA Zrt.-vel tárgyaltak. E cég tulajdonosa egyébként az a különös módon eltűnt zenész, akiről itt írtunk.

Az oktatási tárcát jól ismerő forrásunk szerint amellett, hogy Hanesz József menesztése egy újabb vezéráldozat a szitokszóvá változott Klik éléről, egyben egy jó alkalom volt arra is, hogy az új államtitkár, Palkovics László megszabaduljon Pölöskeinétől. Ez egyébként állítólag Balog Zoltánnak sem volt ellenére.

Pölöskei Gáborné kinevezése után

Fotó: Túry Gergely

,,Azt látom a háttérben, hogy Pölöskeinét ki akarta rúgni Palkovics, de ezt nem engedték neki - vagy mert Áder húga, vagy mert még túl kevés ideje volt a minisztériumban. Így kapóra jött a dolog Palkovicsnak: odarakta a Klik élére, hogy bukjon meg és tűnjön el a színről" - mondja egy forrásunk, mások azonban nem látnak ebben ilyen kremlinológiai aspektusokat, és arra emlékeztettek, hogy a korábban még vitatott tanulmányában leírtak mára a hivatalos oktatáspolitika fókuszába kerültek. A sikertörténet átalakult hibás koncepcióvá, a túlzott centralizáció után újra kicsit visszaleng az inga. Az Emmi részéről eddig csak Pölöskeiné mutatott erre rá ilyen határozottan.


http://hvg.hu/itthon/20160226_poloskeine_klik_poloskei_gaborne_portre
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: vizsgaközpontban, háttérintézményt, minisztériumában, racionalizálását, oktatáspolitikai, sikertörténetnek, oktatáspolitikus, átszervezésével, háttérintézmény, tarthatatlannak, főpolgármesteri, megszabadulnunk, minisztériumban, minisztériumból, igazgatóságának, oktatáspolitika, nagyságrendileg, kremlinológiai, megszabaduljon, államtitkárral, fejlesztéséért, ifjúságvédelmi, intézményektől, megállapította, megbízhatatlan, fejlesztőjével, ellentmondásos, vizsgaközpont, humánökológus, magyarországi, oktatáskutató, helyettesként, pölöskeinének, kifejezéseket, kinevezésével, centralizáció, kommunisták Rákosi, ötvenes években, szép magyar, politikai hűségedhez, intrikus szervezet, minisztériumból Pölöskei, közoktatás túlzott, családban egyébként, politikai szál, szándékait nehéz, politikai vezetéshez”, köznevelési intézményrendszer, eddigi vezetői, többi vezetővel, első Orbán-kormány, szervezet később, Balla István, Pölöskei Gáborné Áder Annamária, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, Áder János, Pölöskei Gábor, Balog Zoltán, Pölöskei Gáborné, Pesti Vigadóban, Kovács Attila, Országos Közoktatási Értékelési, Oktatási Hivatalban, Emberi Erőforrások Minisztériumában, Petrik Lajos Vegyipari Szakközépiskolában, Közép-magyarországi Regionális Igazgatóságának, Ekkor Hoffmann Rózsa, Marekné Pintér Aranka, Oktatási Hivatalba, Főpolgármesteri Hivatalhoz, Térségi Integrált Szakképző Központok, Intézményfejlesztési Főosztály, Czunyiné Bertalan Judit, Információs Társadalom Parlamentje, Soós Lajos, Oktatási Hivatal, Fejlesztő Intézet, Educatio Nonprofit Kft, Hoffmann Rózsát, Czunyiné Bertalan Judittal, Hanesz József, Palkovics László, Balog Zoltánnak, Túry Gergely,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.21. 12:11 A brit rendőrség az ukrán állam címerét a szélsőséges szervezetek jelképei ...
01.21. 12:11 Több száz millió forint értékű gyógyszert foglaltak le egy nemzetközi akció...
01.21. 12:01 Kiválasztották a Térey-ösztöndíjasokat
01.21. 11:41 A magyar kultúra napja - Diák Oscar-díjra jelölt filmeket tett elérhetővé a...
01.21. 11:41 Időközi polgármester-választás lesz vasárnap a Nógrád megyei Patakon
01.21. 11:31 Férfi kézilabda Eb - Chema Rodríguez: próbálunk új impulzusokat adni
01.21. 11:31 Korszerű biobankot alakítanak ki Szegeden
01.21. 11:31 Két ukrán embercsempészt ítéltek börtönbüntetésre Tatabányán
01.21. 11:21 A következő idényben visszatérne Gereben Lívia
01.21. 11:21 Illegális bevándorlás - Nagy-Britanniába tartó migránsok estek a tengerbe B...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Hofi Géza: Pusszantás mindenki...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Téli gif képek  Őszi erdő  Az anyák olyanok, hogy maminak...  Posertube  Téli kép  Love  Katica  Az én vallomásom  Rózsa a fa odvában  Itt a kávéd  Facebookon kaptam  Macika  Sors  Egy himnusz az élethez  Egyre gyakrabban hallani "Nárc...  Facebookon kaptam  Hallás  Téli gif képek  Nem számít  Itt a kávéd  Png virág  Itt a kávéd  Orchídea  A barát az, aki ...  Hallás  Lassan ébredezik a város . . .  A reménység nem szégyenít meg  Kutyus szemüvegben  Az élet egy tánc  Orchídea  Minyon  Halászbástya - Budapesten  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Akik mindig derűs optimizmussa...  Hofi Géza: Behívó  Csíp a dér, fagy az ér  Petőfi Sándor - Ilyen Asszony ...  Megigazulás és megszentelődés  Facebookon kaptam  Szőke Lajos A pilis hegységről  Png rózsa  Hofi Géza: Behívó  Facebookon kaptam  Téli este  Celine Dion - Just walk away  A meghallgatott imádság - Szo...  Facebookon kaptam  Rózsa hóesésben  Hofi Géza: Behívó  Őszi eső  Téli kép  Nők bundában  Harmónia......  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Eged hegy - természeti fotó  Macika  Azzal, hogy az egyik helyről, ...  Hofi Géza: Életem bére  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Napraforgók  Katica  Cisternerne Koppenhágában  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Telefon fából  Jézus megbocsát  Telefon fából  Nemes Nagy Ágnes : Félelem  Útravaló – 2020. január ...  Reményik Sándor: János evangél...  Facebookon kaptam  Sírva halódik  Facebookon kaptam  Himnusz Szent Margitról  Png rózsa  Sexy nők  Facebookon kaptam  József Attila - A Dunánál  Hogy életünk csónakja könnyű l...  Napraforgók  Lassan ébredezik a város . . .  Vers-aszály - Kétszázhatvanadi...  Téli kép  Nemes Nagy Ágnes: Január  Szép estét  Daniel  Hofi Géza: Életem bére  Png kutya  Facebookon kaptam  Jézus megbocsát  Facebookon kaptam  Zöldségek  Betty Boop  Vers-aszály - Kétszázhatvanadi... 
Bejegyzés Címkék
kommunisták Rákosi, ötvenes években, szép magyar, politikai hűségedhez, intrikus szervezet, minisztériumból Pölöskei, közoktatás túlzott, családban egyébként, politikai szál, szándékait nehéz, politikai vezetéshez&#8221, köznevelési intézményrendszer, eddigi vezetői, többi vezetővel, első Orbán-kormány, szervezet később, ideig bezárultak, időben többek, szakképzés szerkezeti, úgynevezett Térségi, gazdasági önállóságukat, átszervezés azonban, centralizálás során, emmis évek, átvilágító miniszteri, kemény kritikákat, túlközpontosított formát, régi harcostárs, többi háttérintézmény, megyei pedagógiai, ideig sokkal, bizalom elmúlt, most menesztett, közel milliárdos, létező szoftvert, tavaly októberben, nyilvánosság kizárásával, oktatási tárcát, újabb vezéráldozat, szitokszóvá változott, dolog Palkovicsnak, hivatalos oktatáspolitika, sikertörténet átalakult, túlzott centralizáció, vizsgaközpontban, háttérintézményt, minisztériumában, racionalizálását, oktatáspolitikai, sikertörténetnek, oktatáspolitikus, átszervezésével, háttérintézmény, tarthatatlannak, főpolgármesteri, megszabadulnunk, minisztériumban, minisztériumból, igazgatóságának, oktatáspolitika, nagyságrendileg, kremlinológiai, megszabaduljon, államtitkárral, fejlesztéséért, ifjúságvédelmi, intézményektől, megállapította, megbízhatatlan, fejlesztőjével, ellentmondásos, vizsgaközpont, humánökológus, magyarországi, oktatáskutató, helyettesként, pölöskeinének, kifejezéseket, kinevezésével, centralizáció, pölöskeinétől, szervezetének, szakemberként, közbeszerzést, emlékeztettek, gyakorlatilag, önállóságukat, tanulmányában, dokumentummal, sikertörténet, beindításához, centralizálás, köznevelésért, kapcsolatban, határozottan, aposztrofált, megszervezni, felelősséget, palkovicsnak, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2070
  • e Hét: 9401
  • e Hónap: 68509
  • e Év: 68509
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.