Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Pukli István visszavág: Gyomorforgató, hogy az M1 a szüleime
  2016-03-03 16:58:58, csütörtök
 
   
 
Pukli István visszavág: Gyomorforgató, hogy az M1 a szüleimet kezdte el zaklatni


2016-03-03 08:00:00Doros Judit

Pukli István az ellene és a Tanítanék Mozgalom más vezetői ellen indított lejáratási kampányt azzal magyarázza, hogy a hatalom félni kezdett, mert azt látja: erő van bennük és mögöttük. A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója lapunknak azt mondta: a családi ,,coming outot" azért hajtotta végre, hogy ne a március 15-i tüntetés előtt jöjjön elő bárki rokonai múltjával, bűneivel, s próbálja gyengíteni a demonstráció erejét.
hirdetés

- Lejárató kampány indult ön ellen: Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő saját Facebook-oldalán ,,mocskos ávós nagypapázott", a Magyar Idők listázza és politikai kötődéssel gyanúsítja a Tanítanék Mozgalom vezetőit, a TV2 pedig egyenesen magát Zuschlag Jánost vetette be, hogy besározza önt, s olyan színben tüntesse fel, mintha ­köze volna az elsíbolt pártpénzekhez. Meglepődött?

- Lehetek cinikus? Valljuk be, nem életszerű, hogy Zuschlag János egy reggel arra ébred, segítenie kell egy régi harcostársán, ezért bemegy a TV2-be, és a róla könyvet író jelenlegi hírigazgató, Szalai Vivien hathatós segítségével azt hazudja, mi barátok voltunk.

Meg azt, hogy én tudhattam bármilyen pénzmozgásról, ami az Ifjú Szo­cialisták mozgalommal kapcsolatos. Ez nevetséges.

hirdetés

- Tehát nem voltak barátok.

- Egyáltalán nem.

Nagyjából kétszer-háromszor találkoztam Zuschlag Jánossal: először tizenhét éves koromban, amikor átkerekeztem biciklivel Fadd-Domboriba egy nyári közéleti táborba, ahol ő volt az egyik előadó. Utoljára pedig egy évvel később - ekkor töltöttem a tizennyolcadikat -, szintén egy nyári eseményen. A kettő között beléptem az Ifjú Szocialisták mozgalomba, s megalapítottam a szekszárdi alapszervezetet. Sosem voltunk négyszemközt, nem kerültünk semmilyen közelebbi, baráti viszonyba.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

hirdetés

- Kapcsolatba került bármikor is pénzügyekkel a mozgalmon belül?

- Igen, egyetlen alkalommal. Egyik télen, mikor nagyon hideg volt, azt vettem a fejembe, hogy meleg teát osztunk Szekszárdon a Skála előtt az embereknek.

Kértem az MSZP-től pénzt teára meg cukorra, de azt mondták, hogy nincs.

Ennyi volt az összes ,,anyagi jellegű történet" az ifjú szocialista múltamban.

- Azzal, hogy a napokban ön tárta a nyilvánosság elé az ávós nagyapjának és a kábítószerügyek miatt börtönben ülő bátyjának történetét, önként elébe ment a támadásoknak?

- Mindenképpen szerettem volna elkerülni, hogy március 13-án vagy 14-én jöjjenek elő ezzel a ,,leleplezéssel", gyengítve így a március ­15-re tervezett tüntetésünk erejét. Magam is meglepődtem, mennyi támogató leveket kaptam a bejelentésem után.

A ,,coming out" másik oka az volt, hogy ezt a terhet régóta cipeljük már magunkkal, generációkról generációkra, s nem akartam, hogy a hároméves fiamnak és az egyéves lányomnak is tovább kelljen cipelnie, ezért nyilvánosan ledobtam magamról.

A testvérem továbbra is az én keresztem: annak idején a főiskolát azért kellett egy évre abbahagynom, mert ő börtönbe került, és a szüleim mellé kellett állnom. Éjszakánként a Magyar Posta Zrt. egyik fiókjánál dolgoztam mint egyéb forgalmi adatkezelő, hogy pénzt keressek: az ajánlott levelek ragszámait vittem fel számítógépre. Meglehetősen gusztustalannak tartom, hogy a Magyar Televízió 1-es csatornája kedden a szüleimet kezdte el zaklatni lakóhelyükön, Dunaszentgyörgyön. Ez egy kis falu, a tévéstáb jelenléte hamarabb végigfutott az utcákon, mint ahogyan odaértek volna a házhoz. De ha már ott álltak a kapuban, láthatták, nincs se kacsalábon forgó palota, se elásott pénz az udvaron. A szüleim nyugdíjasok, szerény körülmények között élnek.

Gyomorforgató, hogy miattam vegzál két idős embert a közpénzből fenntartott köztelevízió.

A család végül kiadott egy letiltó nyilatkozatot, hogy sem az arcukat, sem a hangjukat, sem a nevüket nem vállalják a nyilvánosság előtt, így az anyag végül nem került adásba.
Felhívás a tüntetésre

A Tanítanék Mozgalom meghir­dette a március 15-i tüntetését. A résztvevőket a Hősök terénél várják délután 3 órakor. Innen vonulnak a Kossuth térre. Eddig több mint 25 civil szervezet és szakszervezet csatlakozott a tüntetéshez.

A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy kockás inget viseljenek. A felhívásban az áll: ,,Tüntetünk a szabad oktatásért!, Tüntetünk azért, hogy a kormány a valódi érintettekkel tárgyaljon!, Tüntetünk, mert a kormány nem csak az oktatás szereplőivel nem áll szóba!, Szolidaritást vállalunk a közalkalmazottakkal, köztük az egészségügyi, a kulturális és a szociális szféra dolgozóival!" Követelik a pedagógusok sztrájkbizottsága 25 pontjának, a Tanítanék Mozgalom 4 pontjának és a Civil Közoktatási Platform azonnali követeléseinek megvalósítását.

- Hogyan reagáltak ezekre az ügyekre a kollégái?

- Néhányan jelezték, hogy együttéreznek, s kitartást kívánnak, de igazából

az iskolában ez nem volt téma.

A szakmai munkának mennie kell, az igazgatóhelyettesek sok terhet levesznek a vállamról ezekben a hetekben.

- S mit szóltak azok, akik a Tanítanék Mozgalom emblematikus alakjaiként önnel vállvetve vannak ott az oktatás átalakításáért küzdő frontvonalban? Pilz Olivér? Törley Katalin?

- Mielőtt a nyilvánosság elé álltam volna a családi ügyekkel, természetesen velük megbeszéltem ezt, s tanácsot is kértem tőlük.

Azt mondták, ne hátráljak, s ne hagyjuk magunkat elterelni a lényegről.

Azt a kérdést kell feltenni: miért történik mindez? Azért, mert félni kezdett a hatalom. Látják, hogy erő van bennünk, mögöttünk, és igazunk van - ha nem lenne, nem támadnának. De minden lejárató szándékú akciójuk kontraproduktív, és minket erősít. A pedagógusok értelmesek, átlátnak a szitán, nem lehet megvezetni őket, ezek a módszerek nálunk nem működnek.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

- Pedig a politikában rengeteg példát látunk karaktergyilkosságokra.

- A pedagógusoknál és a mögöttük állóknál, szülőknél, diákoknál ez nem fog működni. Szakad el a cérna. Olaj a tűzre, hogy a Magyar Idők elkezdte listázni a Tanítanék Mozgalom emblematikus ­alakjait: Pilz Olivérről például azt írták nagyon sejtelmesen, hogy a szocialisták idején a miskolci vadaspark élén állt, és ,,több megkérdőjelezhető ügy is történt a vezetése idején", bármit is jelentsen ez.

Annyira méltatlan és ostoba ez a támadás, és olyan kevéssé elegáns, hogy

az ember kínjában csak nevetni tud. De ezek is a mi ügyünk malmára hajtják a vizet:

az emberek nem hülyék, mindenki látja és átlátja, miről is van szó valójában.

Megelőző csapások

Az, ami Pukli Istvánnal történik, legfeljebb annyiban szokatlan: a hazai közéletben nem jellemző, hogy a karaktergyilkosság áldozata megpróbál előremenekülni - vélekedett lapunk megkeresésére Zsolt Péter, a Méltányosság Politikaelemző Központ kutatási igazgatója. Mint mondta, a karaktergyilkosság lényege, hogy nem a cselekvésre, hanem a jellemre koncentrál. Régóta használatos módszer ez a politikában, bár maga a kifejezés új, és nem is tudományos. Maga a módszer rendkívül hatékony, egyszerűen annyi a teendő - idézte a karaktergyilkosság ,,receptjét" a szociológus -, hogy az érintett egy-két, nyilvánvalóan negatív tulajdonságára kell fókuszálni, s azokat minden nyilatkozatára, megmozdulására értelmezni.

Zsolt Péter szerint amíg a karaktergyilkosság hatásos, működő eszköz, addig a politikusok elmennek, ameddig csak lehet: akár a családtagokat is bevonják a lejáratásba. A szakember úgy vélekedett, hogy a karaktergyilkosság elleni leghatásosabb, mégsem túlságosan gyakori védelem az, amit most Pukli István tesz. Vagyis megpróbálja felmérni, hogy hol, miként érheti támadás, és ezekről a ,,pontokról" maga beszél elsőként a nyilvánosság előtt. A szociológus szerint azonban ez önmagában még kevés: ki kell találni, milyen érvek, vádak vetődhetnek fel, s ha szükséges, ezerszer is reagálni, nyilatkozni kell.

Arra a kérdésünkre, hogy vajon miért lehet még ma is valakit az apja, nagyapja, testvére bűnei miatt hatékonyan támadni, Zsolt Péter úgy reagált: mindez addig működik, amíg az értelmiség, a társadalom nem emel falat a hasonló politikai eszközök köré. (Boda András)

http://nol.hu/belfold/pukli-istvan-visszavag-gyomorforgato-hogy-az-m1-a-szuleimet -kezdte-el-zaklatni-1604455
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tizennyolcadikat, alapszervezetet, kontraproduktív, gusztustalannak, kábítószerügyek, pedagógusoknál, megmozdulására, megalapítottam, tulajdonságára, átalakításáért, előremenekülni, megvalósítását, követeléseinek, nyilatkozatára, politikaelemző, együttéreznek, szolidaritást, természetesen, érintettekkel, leleplezéssel, családtagokat, gyomorforgató, pártpénzekhez, generációkról, gyomorforgato, megkeresésére, frontvonalban, leghatásosabb, szakszervezet, nyilvánvalóan, pénzmozgásról, nyilatkozatot, négyszemközt, nyilvánosság, népszabadság, segítségével, szüleimet kezdte, hatalom félni, családi „, március 15-i, demonstráció erejét, elsíbolt pártpénzekhez, reggel arra, régi harcostársán, róla könyvet, nyári közéleti, egyik előadó, évvel később, tizennyolcadikat –, nyári eseményen, kettő között, szekszárdi alapszervezetet, Pukli István, Doros Judit, Tanítanék Mozgalom, Teleki Blanka Gimnázium, Deutsch Tamás, Magyar Idők, Zuschlag Jánost, Zuschlag János, Szalai Vivien, Ifjú Szo­cialisták, Zuschlag Jánossal, Ifjú Szocialisták, Móricz-Sabján Simon, Magyar Posta Zrt, Magyar Televízió, Civil Közoktatási Platform, Pilz Olivér, Törley Katalin, Pilz Olivérről, Pukli Istvánnal, Zsolt Péter, Méltányosság Politikaelemző Központ, Boda András,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.29. 08:40 BÉT - Mérsékelt emelkedéssel nyithat a magyar tőzsde az elemző szerint
01.29. 08:20 Australian Open - Ismét döntőbe jutottak Babosék
01.29. 07:04 Varga Mihály: történelmi szintre javult Magyarország megítélése
01.29. 07:04 Meghaladja az 1200 forintot a fizikai dolgozók átlagos órabére
01.29. 07:04 Bővítette üzemét a dombóvári Kri-Sa Kft.
01.29. 07:04 Koronavírus - Franciaországban kimutattak egy újabb megbetegedést, ezzel né...
01.29. 07:04 GKI: a lakáspiacon már többen várnak árcsökkenést, mint áremelkedést
01.28. 23:23 Az Európa Tanács vizsgálatot indít a lengyel jogállamiság helyzetének ügyéb...
01.28. 23:13 Impeachment - Sekulow: az eljárás nem játszadozás kiszivárogtatásokkal és f...
01.28. 22:42 Koronavírus - Németországban kimutattak három újabb megbetegedést
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szèp napot kívánok  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Gyönyörű téli táj  Facebookon kaptam  Betty Boop  Liliom csokor  Papa João Paulo II  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Csak amíg érzem a dobogást. Cs...  Png doboz  Göndör hajú kislány  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Aquinói Szent Tamás áldozópap ...  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  Göndör hajú kislány  Csak amíg érzem a dobogást. Cs...  Lufik  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  30 éve tartó kettős mérce, mél...  Téli kép  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Téli kép  Posertube  fejlesztés alatt  Liliom csokor  Png kislány  fejlesztés alatt  Betty Boop  Te csináltad ezt  Betty Boop  Facebookon kaptam  Holocaust Memorial Day  Betty Boop  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Papírhajó  Betty Boop  Az ember veresége és győzelme.  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Betty Boop  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Hárs Ernő laudáció - Kettőszáz...  Betty Boop  Betty Boop  fejlesztés alatt  Liliom csokor  fejlesztés alatt  Facebookon kaptam  Jesucristo me dijo  Időjárás  Demo DVD Dinámicas Ambientació...  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Az ember veresége és győzelme.  Téli kép  fejlesztés alatt  Kun Magdolna: Most értettem me...  Kellemes kávézást!  Betty Boop 
Bejegyzés Címkék
szüleimet kezdte, hatalom félni, családi &#8222, március 15-i, demonstráció erejét, elsíbolt pártpénzekhez, reggel arra, régi harcostársán, róla könyvet, nyári közéleti, egyik előadó, évvel később, tizennyolcadikat &#8211, nyári eseményen, kettő között, szekszárdi alapszervezetet, mozgalmon belül, összes &#8222, ifjú szocialista, ávós nagyapjának, kábítószerügyek miatt, március ­15-re, bejelentésem után, terhet régóta, hároméves fiamnak, egyéves lányomnak, testvérem továbbra, főiskolát azért, évre abbahagynom, szüleim mellé, ajánlott levelek, tévéstáb jelenléte, szüleim nyugdíjasok, közpénzből fenntartott, család végül, letiltó nyilatkozatot, nyilvánosság előtt, anyag végül, szervezők arra, szabad oktatásért, valódi érintettekkel, oktatás szereplőivel, szociális szféra, pedagógusok sztrájkbizottsága, szakmai munkának, vállamról ezekben, oktatás átalakításáért, családi ügyekkel, kérdést kell, pedagógusok értelmesek, módszerek nálunk, politikában rengeteg, mögöttük állóknál, szocialisták idején, miskolci vadaspark, vezetése idején, ember kínjában, hazai közéletben, jellemre koncentrál, módszer rendkívül, teendő &#8211, szociológus &#8211, érintett egy-két, politikusok elmennek, szociológus szerint, hasonló politikai, tizennyolcadikat, alapszervezetet, kontraproduktív, gusztustalannak, kábítószerügyek, pedagógusoknál, megmozdulására, megalapítottam, tulajdonságára, átalakításáért, előremenekülni, megvalósítását, követeléseinek, nyilatkozatára, politikaelemző, együttéreznek, szolidaritást, természetesen, érintettekkel, leleplezéssel, családtagokat, gyomorforgató, pártpénzekhez, generációkról, gyomorforgato, megkeresésére, frontvonalban, leghatásosabb, szakszervezet, nyilvánvalóan, pénzmozgásról, nyilatkozatot, négyszemközt, nyilvánosság, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 392
  • e Hét: 6821
  • e Hónap: 98987
  • e Év: 98987
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.