Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Csak az első éjszaka joga hiányzik
  2016-03-06 12:17:38, vasárnap
 
   
  Csak az első éjszaka joga hiányzik

Posted on 2016-03-06 by Admin

Nemhogy konzervatív, semmilyen gazdaságpolitikája nincs az Orbán-kormánynak.
- Tipikus félfeudális rendszert épít a Fidesz - a végén gazdák tömegei kényszerülhetnek nagyvárosi nyomornegyedekbe.
- Ha a külföldre szakadt magyarok nem utalnak, és nincs EU-s pénz, mínuszba hullik a gazdaság teljesítménye.

meta
- Az Országgyűlés épp most mondta ki, hogy a jegybank által saját alapítványának utalt százmilliárdok ,,elveszítik közvagyon jellegüket". Melyik konzervatív-jobboldali gazdaságpolitikai irányzat tekinti ,,megvakított" fejőstehénnek a polgárokat?
- Nem konzervatív és nem jobboldali a kormány gazdaságpolitikája - ahogy a társadalomfilozófiája sem.
- Akkor milyen?
- Egyes vonásai a szocialista kormányzásra emlékeztetnek, sok elemében pedig a '30-as évek horthysta hatalomgyakorlása köszön vissza.
- Például?
- Amit a földekkel csinálnak. Félelmetesen támogatják a nagybirtokokat, most privatizálnák a halastavakat és az erdőket is. Tipikus félfeudális rendszert építenek, már csak az hiányzik, hogy az új földesuraknak ismét kijárjon az első éjszaka joga.
- Nem ellentmondás egyszerre szocialistázni és horthystázni a rendszert?
- Nem. A közös nevező az erős központosítás - a kormány is épp így centralizál. Pedig az emberfia azt várta volna a 2010-es választások után, hogy a konzervatív kabinet erős kézzel rendbe teszi, felpörgeti az úgy-ahogy működő jogintézményeket és a döcögő piacgazdaságot. Nos, ebből semmi nem valósult meg - egyedül az erős kéz van meg. Igaz, a kormány nem árul zsákbamacskát: immár illiberális demokráciáról beszél. Ez semmilyen konzervatív ideológiával nem egyeztethető össze, a konzervativizmus alapélménye a szabadság, a jogállam, az állam átláthatósága - ehelyett nálunk félelmetes méreteket ölt a korrupció. Engem konzervatív gondolkodóként kifejezetten taszít a Fidesz uram-bátyám Magyarországa, ami azt üzeni az embereknek: ne iparkodj és teljesíts, csak parírozz és gazsulálj, így lehetsz része a hatalomnak. Emiatt nem tud kitörni perifériális európai helyzetéből az ország.
- A hivatalos verzió szerint a külső és belső ellenség húzza vissza...
- Á, dehogy húzza. A '90-es évek közepén az egy főre jutó GDP az uniós átlag mintegy 48 százaléka volt, aztán egy évtized alatt 62-63 százalékra izmosodott az arány. Azaz lehetett előre menni. Ám évek óta 66-67 százalékon állunk, mögöttünk csak Románia, Bulgária és Horvátország toporog. A kormány persze önmagát nem okolhatja, tehát másban kell megtalálnia az ellenséget: Brüsszelben, a karvalytőkében, a zsidókban, a menekültekben.
- Lépjünk egyet hátra: fentiek tükrében van bármilyen kormányzati gazdaságpolitika?
- Nincs. Abból, amit mi 2010 előtt a gazdasági háttérműhelyekben kidolgoztunk, semmit nem valósított meg a kormány. Hamar világossá vált, hogy a kabinet ideiglenes forrásokból (magánpénztárak 3 ezermilliárdjának lenyúlása, banki különadó) próbál túlélni - a rendszerszintű átalakításoknak neki sem kezdett. Nem tett semmit a kis- és középvállalkozások, illetve -birtokok helyzetbe hozásáért, holott a holland és a dán példa megmutatta, hogy ezeket sikerre lehet vinni. Orbán kormánya viszont a nagybirtokot támogatja: mintagazdasággá nyilvánították például Csányi Sándor OTP-vezér több ezer hektáros birtokát. Hát mire lesz ez minta? Két-három ilyen akad az országban. Szóval a gazdaságban senki nem tett semmit a versenyképességért, a termelékenységért és a szerkezeti változásért - miközben a humántőkébe sem fektetett be senki, sőt: a kormány csak kivonta a pénzt az oktatásból és az egészségügyből.
- Ez az oka, hogy hiába futnak be az uniótól ezermilliárdok, azok mégsem képesek a gazdaságot megerősíteni?
- Az uniós pénzek sorsa duplán fájó. Egyrészt a közösségi források felhasználásához borzasztó korrupció társul. Másrészt csak nagyon kevés pénz jutott az érdemi fejlesztésre - utakon kívül stadionokra, játszóterekre stb. ment a támogatás. A termelőtőke nagysága nem nőtt: így sem az áruk mennyiségét nem sikerült növelni, se a technológiákat nem modernizálták. Az uniós pénzek felhasználása leginkább arról szólt, hogy miképp lehet a legkönnyebben jogcímet kreálni a közösségi támogatások kifizetéséhez.
- A kormány szerint igenis produktív a gazdaság, ezt bizonyítja, hogy a folyó fizetési mérleg pozitív - azaz több pénz jön be az országba, mint amit kivisznek.
- De minek köszönhetően? Egyfelől az export miatt - ennek 80 százalékát a külföldi cégek állítják elő. Másodsorban azért pozitív a mérleg, mert évi 2 ezermilliárd uniós pénz érkezik, illetve a külföldön dolgozók mintegy 1000 milliárdot utalnak haza. Ez pedig ellensúlyozza, hogy a külföldi tulajdonú cégek évente mintegy 2400 milliárdnyi profitot visznek ki - igaz, cserébe megtermelik a GDP negyedét, mintegy 9 ezermilliárdot.
- Mi történne, ha az uniós források elapadnának és a külhonban dolgozók nem küldenének pénzt?
- Részben mindjárt kiderül: a kabinet - nyilván a választásokra való tekintettel - el akarja költeni a 2021-ig járó összes uniós pénzt 2018-ig. Pedig ha nem jön uniós pénz - és nem utalnak a külföldre szakadt hazánkfiai -, teljesen leáll a gazdasági növekedés, sőt egy százalékkal csökkenhet is a gazdaság teljesítménye. Azaz egyértelműen lélegeztetőgépen vagyunk. Ráadásul amennyiben a hagyományos autóiparban (ez Magyarországon húzóágazat) valami miatt - például az elektromos autók gyors elterjedése okán - kitör a válság, ennél is sokkal rosszabb lesz a helyzet. És ezt kell ünnepelni? Ezt kommunikálja sikereként a kormány?
- Meg azt, hogy megvédi a külföldtől a magyarokat, ezért épít állami monopóliumokat, legyen szó a nemzeti közműszolgáltatóról (gáz, villany, telefon), esetleg a közétkeztetésről. A monopólium védi vagy inkább erősíti az emberek állami függését?
- Azt gondolom az utóbbi igaz. Bár Orbán Viktor remekül látja, hol vannak a problémák - ezzel nyerte meg a Fidesz a választásokat -, a bajokra adott válaszai rosszak: a mindenáron való központosítás elve is abszolút hibás. Hogy ez a régi szocialista emlékeiből jön, vagy a természete olyan, hogy imád vezetni, azt nem tudom, de úgy tűnik, a miniszterelnök azt hiszi: csak az a biztos, amit ő felügyel, ami központi kézben van. Tény, a centralizációnak akadnak előnyei, az egyik az, hogy amit az állam ural, azt nagyon gyorsan meg tudja változtatni.
- A KLIK példája mintha azt mutatná, hogy a gyors központosítás nem sikertörténet.
- Na, ez az! Nem egy nonszensz dolog, hogy egy kréta felhasználásáról egy központban döntenek? Sírtunk és nevettünk a szocialista tervutasításos rendszeren, abban mondták meg, hogy a bonyhádi zománcárugyárban hány húszliteres lábost csináljanak. Hát honnan tudták volna, hányra van szükség - vagy őrült nagy láboshiány volt, vagy brutális túltermelés. A központosítás nem orvosolja a bajokat, ha megtöbbszörözik az irányítási láncot, akkor csak romlik az adott terület teljesítménye - legyen szó a KLIK-ről a közoktatásban, a kancellári rendszerről a felsőoktatásban vagy a Nemzeti Turisztikai Ügynökségről az idegenforgalomban. A centralizáció egyre jó: őrülten megnöveli a pazarlást. És egyértelmű, hogy a központosítás pótcselekvés: azt hivatott elfedni, hogy a hatalom képtelen kitalálni, mit is kellene/akar csinálni az adott területen. Az erőltetett központosításnak egyetlen esetben van, pontosabban lenne létjogosultsága: ha hadigazdálkodás van. A szovjet hadigazdálkodásból nőtt ki a szocializmus, és a vezetők szeme előtt ott lebegett a cél, a világforradalom. Ekkor volt jogosultsága annak a mondásnak, hogy ágyút kell gyártani és nem vajat. De minden más esetben majd a piac eldönti, hogy mennyi ágyú kell és mennyi vaj.
- Meg tudná becsülni, hogy a központosító hatalom a gazdaság mekkora részét mozgatja?
- Direkt módon legalább a gazdaság 40-50 százalékát irányítja a kormány, de nyilván számolni kell a közvetett hatással is, például akkor, amikor a gazdasági környezet kialakítja. Nehéz úgy élni, hogy Magyarország hét régiójából négy az EU legszegényebb térségei közé tartozik, mivel a kormányzati célok csak Budapestet, Közép- és Nyugat-Magyarországot ,,építik".
- Az a mondás, hogy az államnak kell eldöntenie, mire és hova ad pénzt, ugyanis hiányzik a prosperitáshoz szükséges vállalkozói réteg. Amikor a sok uniós támogatást besöprő nagybirtokrendszert építi a kabinet, vagy építőipari vállalatokat tol meg, akkor nem a hazai, a jövőbe majd befektető tőkésosztályt formálja?
- A kormány nem vállalkozást ösztönöz, baráti oligarchahálózatot épít ki. Ezt bizonyítja, hogy amikor összeveszett a miniszterelnök Simicska Lajossal, akkor minden pozíciójából elkezdték kiszorítani és az új csókosokat próbálják helyzetbe hozni. És Mészáros Lőrincet vagy Garancsi Istvánt sem azért támogatja, mert ezzel egy-egy szektort ösztönöz, hanem azért, hogy a politikai hatalmát megtámasztja néhány nagyvállalkozó, ráadásul mivel egy koncentrált-centralizált szféráról van szó, csak pár szereplővel kell kiegyeznie - és ezek az oligarchák gazdasági oldalról biztosítják a hatalmat. Aki viszont kimarad a támogatotti körből, az lehetetlen helyzetben van. Nincs igazi vállalkozásösztönzés. Noha anno írtunk róla tanulmányokat, hogy legyen és miképp - például a mezőgazdaságban azt, hogy 50-200 mezőgazdasági vállalkozó létrehozhat egy komplett termelésrendszert, az állam meg hitelt nyújt a feldolgozó kapacitások kiépítéséhez.
- Termelői, feldolgozói szövetkezetről beszélünk?
- Igen, huszonöt évvel a rendszerváltás után merjük kimondani: szövetkezet - ami egyébként naggyá tette Dániát. Nem az orosz kolhozra gondolunk. Két lehetőség van: vagy azt mondjuk, hogy a mezőgazdaságban legyenek Csányik, több ezer hektárral, magas gépesítettséggel, kevés alkalmazottal, és termeljenek gabonát kis hozzáadott értékkel, vagy 30-80 hektáros kisbirtokokat hozzon helyzetbe az állam, és termeljenek nagy hozzáadott értékkel, sok alkalmazottal gyümölcsöt, zöldséget, amit a közös szövetkezetük akár exportálni is tud.
- Ha a nagybirtokrendszer mindent visz, mi lesz a falusi gazdákkal?
- Nagy részük kénytelen lesz otthagyni a vidéket, legrosszabb esetben a nagyvárosok peremére költöznek - majd nálunk is lesznek bádogvárosok, mint Dél-Amerikában.
- Nem túloz?
- Nem. Semmit nem tud csinálni a faluban. Épp ezért kéne helyzetbe hozni a megmaradt kisebb gazdálkodókat, például úgy, hogy 100 hektáros tulajdonig adómentes a vállalkozás által használt föld, aztán ahogy nő a terület, úgy emelkedik az adóteher, az 1000 hektár feletti birtokokat pedig dézsmajelleggel kellene kőkeményen sarcolni. És persze legyen összeszámítás: az nem járja, hogy a gyerekeknek is van több száz hektárja, meg az asszonynak is - de nem egyben adózik. Nonszensz, hogy ma ugyanolyan koncentrált a földvagyon, mint a két világháború között.
- A kis- és középvállalkozások esetében az MNB azt látszik csinálni, amit ön mond: nagyon kedvezményes hitelekkel juttatja tőkéhez a szféra szereplőit. Akkor miért nem mozdul ez a szektor?
- A jegybanknak csak az első ilyen akciója volt igazán sikeres, akkor a vállalkozások a régi, magas kamattal terhelt hiteleiket cserélték le az alacsony kamatozású MNB-s kölcsönökre. Most egyre kevesebben élnek a lehetőséggel, de a kereskedelmi bankoknak kötelező átvenni a jegybanktól valamennyit ezekből a kedvezményes hitelekből, ebből fölösleges pénzük keletkezik, amit állampapírra költenek - így teljesítik azt az előírást, hogy adott mennyiségű tőketartalékot kell tudniuk felmutatni állampapírban.
- Jól értem, hogy a Matolcsy György vezette jegybank tőkéjéből vesznek állampapírt a bankok, azaz az MNB finanszírozza a magyar államot, illetve segíti elő az államadósság visszafizetését, majd amikor eljön a kamatfizetés ideje, kereskedelmi bankokat juttat pénzhez?
- Nagyjából ez a helyzet. Mégpedig azért, mert az tilos, hogy a jegybank állampapírt jegyezzen le, azaz áttételesen teszi mindezt. Az állami kiadásokat pénzteremtéssel finanszírozza a jegybank.
- Egyébként az rendben van, hogy a jegybank közvetlenül próbál belenyúlni a gazdaságba?
- Dehogy van! Csak a monetáris politikát alakíthatná, illetve a hazai fizetőeszközt védhetné. Amúgy gazdasági tevékenységet sem folytathatna.
- Pedig a nyereségéből épp közgazdászokat készül képezni.
- Klientúrát akarnak. Ugyanaz zajlik, mint a szocializmusban: a régi polgári közgazdászokat kiszorították és helyettük jöttek a marxista közgazdászok. Láttuk, milyen eredménnyel.
Névjegy
Mellár Tamás
Közgazdász, az MTA doktora.
Az első Orbán-kormány idején irányította a Központi Statisztikai Hivatalt, dolgozott a Századvég Gazdaságkutató Zrt. kutatási igazgatójaként, most a Pécsi Tudományegyetem tanára.
(vh)
Bal-Rad komm: Hát van némi kivetnivaló Mellár úr összehasonlítgatásaiban. Mert valahogy azokból kimaradt a szocializmus EREDMÉNYEINEK az összehasonlítása jelenünk viszonyaival. Amit a kommunista “klientúra" vezetésével ez a nép megalkotott (az AKKORI RENDSZER kétségkívül meglévő és felróható hibái dacár, AMIK HIBÁK VOLTAK!-de nem bűnök!) és amely KÖZEL NEGYVENÉVES ALKOTÁST honi bűnbandáink tíz év alatt nyomtalanul eltüntettek!
Mellár úr NEM SZOVJET TÍPUSÚ szövetkezetekre gondol, hanem dán és holland típusúakra. LEHETETT VOLNA KÖZVETLENÜL A RENDSZERVÁLTÁS UTÁN, egy igazságos privatizációval, de hát akkoriban a LÉNYEG NEM EZ VOLT!
DE MARADGATOTT IS volna az a szövetkezeti forma-DE PIACAINKKAL EGYÜTT! Meg a rá telepített feldolgozóiparral együtt!
A RÉGÓTA MŰKÖDŐ DÁN, HOLLAND PÉLDA pontosan az alapvető hiányossáégokra mutat rá!
ITT FELSZÁMOLTÁK AZ ALAPOKAT, pontosan a dán és a holland érdekeknek megfelelően.
A MAGYAR gazdaság más egyéb területeit ugyanígy, ugyanilyen érdekek mentén számolták fel! Mellárok, Chikánok, Csillagok, Bauerek stb. “súgásai" alapján.
A szocializmus időszakát összemosni a döbrögizmussal ordas nagy csúsztatás. A horthysta “urambátyámozós, rokonyi-kliensi rendszerrel" bizony megállja az összehasonlítás a helyét.
Mellár úr rá kellett volna, hogy világítson: MAGYARORSZÁG TELJESEN KI VAN VÉREZTETVE GAZDASÁGI TÉREN!
Feje, végtagjai tőből levagdosva, teste széttrancsírozva! HA NEM UTALNÁNAK HAZA NYUGATRÓL...-panaszkodik Mellár. Bizony igaza van!
DE NYUGATRA AZÉRT MENTEK, MERT IDEHAZA PUSZTULÁS VOLT/VAN/LESZ!
Amit a mekkmesteri jegybank úgy szolgál ahogy szolgál.
Mellár Tamás elmondta, hogy nagy a baj, és így nem mehet tovább, mert még nagyobb lesz a baj!
De azt nem mondta, hogy mit is kéne csinálni?! Amit mondott, annak ellene hat politikai-gazdasági-katonai szövetségi rendszerünk! Az EU-NATO STRUKTÚRÁNAK ÉS HAZAI KÉPVISELŐINEK EZ ÍGY TÖKÉLETES!
CSAKIS EZ A JELENLEGI STRUKTÚRA GARANTÁLJA AZ Ő ÉRDEKÜKET! Hogy Magyarország érdeke mit kívánna? Na az őket nem érdekli!
Márpedig Magyarország és a MAGYAR NÉP ÉRDEKE homlokegyenest mást kíván!
Más szövetségi rendszert, más társadalmi formációt! Szocializmust! A nagytőke államosítását, az oktatás központosítását és ellenőrzését, a mezőgazdasági nagyüzemi forma újbóli kialakítását.
Ha úgy tetszik, le van írva a Magyar Népköztársaság Alkotmányába! Elő kell venni, le kell porolni, aktuálisan meg kell reformálni-és LEHET MAGYAR TALPRAÁLLÁS!

http://alkotmany.hu/alkotmanyok/hatalyos/hatalyosalkotmany.pdf
Hosszú idő, és tisztességes-áldozatos-verejtékes munka eredményeként!


http://www.balrad.com/2016/03/06/csak-az-elso-ejszaka-joga-hianyzik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gépesítettséggel, felhasználásáról, lélegeztetőgépen, felhasználásához, széttrancsírozva, gazdaságpolitika, közétkeztetésről, centralizációnak, konzervativizmus, zománcárugyárban, összehasonlítása, központosításnak, jogintézményeket, nyomornegyedekbe, kényszerülhetnek, központosítását, szocializmusban, világforradalom, pénzteremtéssel, mezőgazdaságban, hadigazdálkodás, visszafizetését, létjogosultsága, összehasonlítás, mintagazdasággá, átalakításoknak, hiányossáégokra, privatizációval, tudományegyetem, megtöbbszörözik, szövetkezetekre, dézsmajelleggel, felsőoktatásban, karvalytőkében, közgazdászokat, ezermilliárdot, első éjszaka, végén gazdák, külföldre szakadt, gazdaság teljesítménye, jegybank által, szocialista kormányzásra, földekkel csinálnak, közös nevező, erős központosítás, 2010-es választások, konzervatív kabinet, úgy-ahogy működő, döcögő piacgazdaságot, konzervativizmus alapélménye, állam átláthatósága, hivatalos verzió, Csányi Sándor OTP-vezér, Orbán Viktor, Nemzeti Turisztikai Ügynökségről, Simicska Lajossal, Mészáros Lőrincet, Garancsi Istvánt, Matolcsy György, Mellár Tamás, Központi Statisztikai Hivatalt, Századvég Gazdaságkutató Zrt, Pécsi Tudományegyetem, AKKORI RENDSZER, AMIK HIBÁK VOLTAK, KÖZEL NEGYVENÉVES ALKOTÁST, SZOVJET TÍPUSÚ, LEHETETT VOLNA KÖZVETLENÜL RENDSZERVÁLTÁS UTÁN, LÉNYEG NEM EZ VOLT, MARADGATOTT IS, PIACAINKKAL EGYÜTT, RÉGÓTA MŰKÖDŐ DÁN, HOLLAND PÉLDA, FELSZÁMOLTÁK AZ ALAPOKAT, MAGYARORSZÁG TELJESEN KI VAN VÉREZTETVE GAZDASÁGI TÉREN, UTALNÁNAK HAZA NYUGATRÓL…, NYUGATRA AZÉRT MENTEK, MERT IDEHAZA PUSZTULÁS VOLT, EU-NATO STRUKTÚRÁNAK ÉS HAZAI KÉPVISELŐINEK EZ ÍGY TÖKÉLETES, CSAKIS EZ JELENLEGI STRUKTÚRA GARANTÁLJA AZ ÉRDEKÜKET, Hogy Magyarország, Márpedig Magyarország, MAGYAR NÉP ÉRDEKE, Magyar Népköztársaság Alkotmányába, LEHET MAGYAR TALPRAÁLLÁS,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.18. 23:23 EURO-2020 - A kijutott és pótselejtezős válogatottak
11.18. 23:13 Megállapodásra jutottak az európai uniós intézmények a jövő évi költségveté...
11.18. 23:02 Curling Eb - Ismét nyert a magyar női csapat
11.18. 22:53 "Heringek" vonultak utcára Salvini ellen
11.18. 22:22 Szlovák jégkorongliga - Kikapott a MAC
11.18. 22:13 Csepel támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését
11.18. 22:13 EU-tisztújítás - Elemző: Várhelyi Olivér az EU nyugat-balkáni bővítéséért f...
11.18. 22:12 Feldman Zsolt: a baromfi- és húsmarha-támogatások javítják az agrárium telj...
11.18. 21:32 AM: tizenhárom uniós tagállam támogatta a magyar méhészeti javaslatokat
11.18. 21:32 Nemzetközi díjat nyert a Fesztivál Akadémia Budapestről készült imázsfilm L...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Váci Mihály - Aztán  Orchidea  Vibro-gimnasztika  Facebookon kaptam  Kristina Calu - A bánat Széle...  Gyurkovics Tibor - Örök levél  Szép estét, jó éjt!  Facebookon kaptam  Látod már november derekát ért...  Orchidea  Hit és bűnbánat  Szent-Gály Kata: Kérdések  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kutyus virággal !  Facebookon kaptam  Einstein  Bűn és büntetés  Gerberák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őszi kép  Ázsiai csinos nő  Hajnali elmélkedés  Kellemes kora estét!  Jézus  Nézz vissza megbocsátással!  Őszi kép  Facebookon kaptam  Őszi képek  Esti kép  Csokor vázában  Szép estét, jó éjt!  Vibro-gimnasztika  Facebookon kaptam  Szepes Mária: A gyógyító öröm  Csokor vázában  Az a szép a reggelben, ha csal...  Ferenc pápa homíliája: 11.17  Kutyák a házban  Isteni irgalom  Szèp estét kedves látogat...  Kellemes, szép hétvégét!  Kellemes, szép napot!  Szepes Mária: A gyógyító öröm  Szép őszi napot  Facebookon kaptam  Kellemes kora estét!  Gerberák  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Eljön az idő, mikor az ember c...  Őszi kép  Harmónia......  Kedves Lányom ! .....ha majd e...  Kutya takaró alatt  Jó reggelt , szép napot  Őszi csendélet  Őszi kép  Facebookon kaptam  Szent-Gály Kata: Kérdések  Változol .....  Azt kérdezed: hogy vagyok?  Szeretetről, vagyis az életről  Látod már november derekát ért...  Jó reggelt , szép napot  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Őszapó  Útravaló – 2019. novembe...  Jézus  Üdvözlet  Szép estét, jó éjt!  Kutyák a házban  Szép estét, jó éjt!  Pilinszky János - Miféle földa...  Jézus  Facebookon kaptam  Látod már november derekát ért...  Facebookon kaptam  Mosolygós, szép napot!  Facebookon kaptam  Isteni irgalom  Szép estét, jó éjt!  Szép új hetet  Hit és bűnbánat  Mosolygós, szép napot!  Facebookon kaptam  Havas téli kép  Kutya takaró alatt  Harmónia......  Sikeres új hetet  Szemüveges  Őszi kép  Facebookon kaptam  Kristina Calu - A bánat Széle...  Útravaló – 2019. novembe...  Jászberény - Porciunkula kápol...  Négysoros  Csinos nők  Kellemes, szép hétvégét! 
Bejegyzés Címkék
első éjszaka, végén gazdák, külföldre szakadt, gazdaság teljesítménye, jegybank által, szocialista kormányzásra, földekkel csinálnak, közös nevező, erős központosítás, 2010-es választások, konzervatív kabinet, úgy-ahogy működő, döcögő piacgazdaságot, konzervativizmus alapélménye, állam átláthatósága, hivatalos verzió, uniós átlag, évtized alatt, kormány persze, gazdasági háttérműhelyekben, kabinet ideiglenes, rendszerszintű átalakításoknak, nagybirtokot támogatja, gazdaságban senki, szerkezeti változásért, kormány csak, uniótól ezermilliárdok, gazdaságot megerősíteni, uniós pénzek, közösségi források, érdemi fejlesztésre, termelőtőke nagysága, áruk mennyiségét, legkönnyebben jogcímet, közösségi támogatások, kormány szerint, folyó fizetési, export miatt, külföldi cégek, külföldön dolgozók, külföldi tulajdonú, uniós források, külhonban dolgozók, kabinet &#8211, választásokra való, 2021-ig járó, gazdasági növekedés, százalékkal csökkenhet, hagyományos autóiparban, elektromos autók, monopólium védi, emberek állami, utóbbi igaz, problémák &#8211, választásokat &#8211, bajokra adott, mindenáron való, régi szocialista, természete olyan, centralizációnak akadnak, állam ural, gyors központosítás, nonszensz dolog, kréta felhasználásáról, központban döntenek, szocialista tervutasításos, bonyhádi zománcárugyárban, irányítási láncot, adott terület, kancellári rendszerről, felsőoktatásban vagy, centralizáció egyre, központosítás pótcselekvés, hatalom képtelen, adott területen, erőltetett központosításnak, vezetők szeme, piac eldönti, központosító hatalom, gazdaság mekkora, gazdaság 40-50, közvetett hatással, gazdasági környezet, kormányzati célok, államnak kell, prosperitáshoz szükséges, jövőbe majd, miniszterelnök Simicska, politikai hatalmát, oligarchák gazdasági, támogatotti körből, lehetetlen helyzetben, komplett termelésrendszert, feldolgozó kapacitások, rendszerváltás után, orosz kolhozra, mezőgazdaságban legyenek, közös szövetkezetük, falusi gazdákkal, nagyvárosok peremére, megmaradt kisebb, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 3885
  • e Hónap: 30157
  • e Év: 428093
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.