Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nemzeti Gumiszoba
  2016-03-27 22:18:27, vasárnap
 
   
  Nemzeti Gumiszoba
(in memoriam Csáth Géza)

Hosszú évek óta gyakorló pszichiáter vagyok, mindazonáltal még mindig nyirkos a tenyerem, amikor az épületbe lépek. Málladozó falak, kerekre koptatott márvány lépcső, az emeletekről szűrődő monoton zaj, ákom-bákom rajzocskák szigorúan ellenőrzött keretek között. Új fiúk érkezetek sötétített ablakú buszokkal. Az akció titkos, csak néhányan értesültünk a váratlan eseményről. Ismerős, elcsigázott arcok, leszedált mozdulatok. Lesz munka velük bőven, kormány delegátus jött hosszabb rehabilitációra. Alaposan átfutottam az anyagokat, előzetesen beszélgettem a páciensekkel, ennek alapján külön csoportba raktam őket össze. Az első emeletre a kevésbé súlyos, a másodikra a súlyos, a harmadik emeletet egy személy érdemli ki, de őt hagyjuk későbbre.
Minden reggelt a vizittel kezdem, hónom alatt a jól megszokott fekete mappa, kezemben egy óriási kulcscsomó. Szinte nesztelenül lépek társammal a szobákba, ő a 'kíváncsiság'.

Az első szoba lakója: A manipulátor (P.L.)

Meg van róla győződve, hogy ő egy pedellus. Mindig az iskoláról kell kérdeznem, érdeklődni a tanárokról, diákokról, szülőkről. Ilyenkor teljesen lázba jön, izgatottan darálja maga elé a mondatokat: mindenki jól van, mindenki rendben van, szivacs is van pénz is van. Igen tudom már sokszor hallottam, már majdnem el is hittem.
Krétát ígértem neki.

A második szoba lakója: A parazita (T.A.)

Folyamatosan hadonászik maga körül, szagolgatja a teste hajlatait, meg van róla győződve, hogy trágya szaga van. Eddigi pályáját tekintve nem meglepő, hiszen minden eddigi felettese seggét fényesre nyalta. A falon pocsék festmény a vezérről, időnként előtte térdel és fohászkodik az imitált gazdatesthez.
Szájöblítőt ígértem neki.

A harmadik szoba lakója: Az ólomkatona (S.I.)

Szentül hiszi, mert meggyőzték, hogy megtámadnak minket. Az ellenség már a sufniban, motyogja Kung-fu panda, négykézlábra veti magát és gyufás skatulyából épít magának kerítést.
Építő kockákat ígértem neki.

A negyedik szoba lakója: A szolgalelkű (G.G.)

Értelmi képessége nem erre a szerepre predesztinálja, ő mégis született alattvalónak érzi magát. A pártdemagógia kiszorította agyából a józan gondolatokat, állandóan a szemüvegét dörgöli, mert keresi a tisztánlátást.
Új okulárét ígértem neki.

Az ötödik szoba lakója: Az előember (Rezsiszilárd)

Tipikus bádog dob, amekkorát ütsz, akkorát szól. Felületes tudás, betanult szövegek, páncél arc, a kaliber kemény. Ügyeletes provokátor a 'ne nézzé, kérdezzé, waze' típus. Erőszakos, gátlástalan, visszafogott indulatok, az er(l)őembernek inkább a második emeleten van a helye.
Tömegnövelőt ígértem neki.

A hatodik szoba lakója: A polihisztor pulykaka (L.SL)

Filozófus, poéta, borász, panziós, barackmagos, várbazáros, kidumálós. Bármilyen bizonyított vádra csípőből tüzel, tökéletesen alakítja a bántalmazott napközist, mesterien hajlítgatja a vitathatatlan tényeket, hol másokat hibáztatva, hol felháborodva, hol sértődötten.
Make-up-ot ígértem neki.

A hetedik szoba lakója: A lelenc (R.B.)

Súlyosan társfüggő, vezetésre alkalmatlan. Véleményszivacs, a betonemberek energia panele. Nem artikulál, lemeze végtelenített, ő csupán egy magánhangzóra rendelt ékezett.
Őszintén szerető embereket ígértem neki.

A nyolcadik szoba lakója: A balhés szerecsen (F.F.)

Megnyerő modorú, a beépülés és megtévesztés szakavatott tekintélye. Az erdőtűz közepén kacsaúsztatóban lubickol, olyannyira gondtalan, hogy a tűzoltó tömlőt jakuzzinak használja. Példaképe a nagy Hudini, mélyre ásott emlékirataiban.
Egy raklap hajlakkot, meg érettségit ígértem neki.

A kilencedik szoba lakója: A sekrestyés (H.P.)

Álszent, szenilis vénember, az akkut demencia jelei tapasztalhatóak, rögeszmésen keresi a vasárnapra bezárt boltok kulcsát. Sokszor nem emlékszik rá, hogy hol van, melyik rendezvényen, melyik évszázadban, melyik bolygón.
Ördöglakatot ígértem neki.

A tizedik szoba lakója: A ProszTata (V.A.)

Megbízott zsigertőke, idősödő 'pléh'boy, akit már nem a pénz motivál, hanem a hajszolt ingerek. Élményreaktív zavar, az összes mozdulata egy rögzített filmkocka. Adrenalin függő ösztönharács.
NAV ellenőrzést, majd hörcsögketrecet ígértem neki.

A tizenegyedik szoba lakója: DJ (T.B.)

Kiválóan forgatja a lemezeket, a mai elektronikus zenének megfelelően unalmas és egyhangú. A dübörgő effektekhez saját hangján recseg, visszafelé hallgatva is pontosan ugyanolyan, érthetetlen és élvezhetetlen.
Fejhallgatót ígértem neki.

A tizenkettedik szoba lakója: A pojáca (Cs.N.)

Kinézete, mint egy angyalarcú kéjgyilkos, aki bárkit mosolyogva eltemet. Sznob, megrögzött cezaromániás, fegyvere a bűbáj és kloroformmal átitatott zsebkendő.
Egy eredeti Patek Phillipe-t ígértem neki.

Nos, ez volt az első szint, szemem sarkából vizslatom a jegyzeteimet, miközben battyogok a másodikra.

Benyitok az első szobába. Lakója: Egy kéztördelő lakáj (S.Zs.).

Eminenciája annyira szürke, hogy lassan már eltűnik. Farizeus, beteges hazudozó, kérdezés nélkül kibogozhatatlan körmondatokba kezd. Nyájasan magyarázza a lopott holmi történetét, pedig a tekintetem nem számonkérésről tanúskodik. Hangulatomtól függően pillanatok alatt színt vált, ügyesebb, mint egy kaméleon, mert az csak oldalra tud bólogatni.
Egy tükröt ígértem neki.

A második szoba lakója: Columbus (Sz.P.).

Naiv külhoni felfedező, ladikján mindútalan India felé indul, de csak a volt szovjet tagállamokig jut. Ha ne adjisten egyszer nem kap állami támogatást a footsall csapata, arra az esetre zsíros állásokkal biztosítja a társak egzisztenciáját, hogy nekik ne kelljen családi összefogás a lakhatásukhoz.
Amerikai vízumot ígértem neki.

A harmadik szoba lakója: Don Corleone (P.S.)

Alattomos kombinátor, a hatalmi háló fő szövője. Az információ áradat vákuuma, az elsápadó arcok ura, marionett uniformisok parancsolója. A ravasz az agy és két füstölgő puskacső értelmi szerzője.
Egy levágott lófejet ígértem neki.

A negyedik szoba lakója: Az udvari bolond (B.Z.)

Kockás csörgősipkáját a szemébe húzza, kérdő tekintettel pásztázza a falakat. Arcán a letörölhetetlen balga vigyor. Bazári majomként ugrál a falakon, 25 pontot keres, miközben túltologatja biciklijét. Maria Montessori tanulmányait forgatja.
Kicsit meggondolatlanul, de személyesen Eötvös Lórándot ígértem neki.

Az ötödik szoba lakója: A pókerarc (K.Z.)

Mégegyszermondom ábrázata robotikus, a kiosztott kártyalapoktól függetlenül arcizmai merevek. Kizárólag a szemöldöke mozog, önálló életet él, ez pléhpofájának mimikai oromzata. Kóros egoizmus jellemzi, passzív tudását előnyként elismerteti, így próbál fölénk kerülni, a saját önbecsülésünket uralni. Mozgósítható taktikai cséplőgép, noha agyát már többször legázolta a negatív gazdasági cunami. Lelkesedése töretlen, 'őszinte'.
Szemellenzős muraközi lovat Ígértem neki.

A hatodik szoba lakója: A kozmikus kozmetikus (K.L.)

A dumaszínház tagja, a cég inszeminátora. A fekete már fehér, a valós az valótlan, amiről nem tud, az nincs, amiről tud, ahhoz meg nem ért. Kellően improvizatív, gátlásaiból adódó zavarodottsága megható.
Agykontroll tanfolyamot ígértem neki.

A hetedik szoba lakója: A lakmusz papír motkány (R.A.)

Úgy gondolja, bármit megtehet következmények nélkül. Kifejlett antennái vannak a veszély elhárítására, tökélyre fejlesztette az álcázást. Kedvenc műve a demagóg oboa, amit már karcosra hallgatott, és kívülről fúj. Mivel 'igazat' mond, kerüli a szemkontaktust.
Gumibugyit ígértem neki.

A nyolcadik szoba lakója: A stratéga (G.Sz.A.)

Elképesztően hiú, modoros, gőgös. Csipetnyi hímsovinizmus, felturbózott önbecsülés. Ügyesen mozgatja a korrupciós lehetőségek garmadáját, taktikázás közben gondosan ügyel a saját haszonszerzésére.
Monopolyt ígértem neki.

A kilencedik szoba lakója: A fényes tekintetű kufár (M.Gy.)

Született szélhámos, számára azokból áll a világ, akik adnak és akik elvesznek. Munkássága csúcsa, hogy most egy személyben mindkettő ő lehet. Érdekbúvár, haramia, egy ipari Arsene Lupin. Szenvedélyes műgyűjtő, az alkotásokat, természetesen, más pénzéből veszi. ....ez nem csomag, you know, package!
Egy Rembrandt-ot ígértem neki.

A tizedik szoba lakója: A böllér (K.L.)

Megsemmisül, ha nem talál magának táplálékforrást, kiszipolyozható gazda állatot, plebejus energiavámpír, hordozható árzabáló, a kultúra McDonald's-a, asszonynevén princípina.
Késélező bőrt ígértem neki.

A tizenegyedik szoba lakója: A korcsmáros (D.T.)

Az "aszfalthoz odaszáradt, felvakarhatatlan kutyaszar". Univerzális beszerző, mindenütt, mindenhol. A hazugságoktól izzadságban úszó, kifinomult trágár, harcias gyengéd, gonosz negédes, nyitott és csukott, búval és bélelt, mindez egy percen belül. A tagság etikai kódexe. A talpig megmondó ember, a hibáit beismerő, ám tökéletes. A közösség közönségessége. Követik is sokan, de hova?
Egy saját TV csatornát ígértem neki.

A tizenkettedik szoba lakója a kedvencem: Drako Brevic (H.Á.)

A fontom, az árnyék, a köd, a negyedik dimenzió. Nincs a szobában, az állandó jelenlétéhez beszélek. Egy üres Armani öltöny, dopaminnal gőzölve. Raszputyin és Superman egy sejtbe vegyülve. Nárcisztikus hajlam, bármikor dührohamba tör ki, agresszív, ilyenkor nyugdíjasokat rugdos.
A virtuális hányadékból a virtuális répát ígértem neki.

A tizenharmadik szoba lakója: A maszk (L.J.)

Annyit hordta, hogy az már a pofájába épült. Berögzült, kaján vigyor, simulékony behízelgő modor, ugyanakkor cinikus és pökhendi. Nem az téveszt meg, amit mond, hanem, ahogyan mondja. Magabiztos, nélkülözhetetlennek érzi magát, mindenkit sakkban tart. Érzelmi húrokat penget, visszaél a bizalommal. Hihetetlenül rafinált, a verbalitás zsonglőre. Saját álláspontját isteníti, később az ellenkezőjére változtatja.
Megígértem neki, hogy itt maradhat....

Nehéz szívvel ugyan, de felcaplattam a harmadik emeletre. Ez a vezértér....

Trónján ül előttem a Mindenható, lábai előtt fekszik vakkomondor kutyája, akit egyszerűen, csak Lőrincnek hív. A helységben néhány kellék a játékaihoz, egy tologatós kisvasút, stadion makettek, focilabda, drótkerítés elemek. Megtestesült pszichopata, mindkét emelet és az összes lakó az övé. Egyik kezében jogar, amivel karmesterként dirigál, a másik kezében egy alma formájú varázsgömb, az akaratot megtörő hipnózis magháza. Nincs olyan fegyver, amit ne használna, nincs olyan eszköz, amitől meghátrálna. Vállán pihenő palástja Cippola köpenye, süt róla az előítélet, a felfokozott nacionalista hisztéria. Torzult világképe démoni. Az ezt ellensúlyozó segítőkészsége hamis. Katonái zsinóron függenek, nyakukban a lojalitás kötele. A szabadság levegőjét elszívta a zsarnokság, a jogokat földbe tiporta a birtoklás. ,,Ave Cesar!"- mögötte Árpád a koronával, a megdicsőülés szimbólumával. Ugye őt nem kell megneveznem?
A Duna befagyott jegét ígértem neki és egy magyar nemzeti színű zászlót a közepén kivágva!!!!

/Küszöbönazingerküszöböm/

https://www.facebook.com/1702726676606908/photos/a.1702745196605056.1073741828.17 02726676606908/1703105173235725/?type=3&theater
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felvakarhatatlan, mégegyszermondom, meggondolatlanul, haszonszerzésére, egzisztenciáját, hörcsögketrecet, tapasztalhatóak, rehabilitációra, táplálékforrást, kacsaúsztatóban, kiszipolyozható, önbecsülésünket, letörölhetetlen, kibogozhatatlan, véleményszivacs, csörgősipkáját, következmények, számonkérésről, segítőkészsége, predesztinálja, zavarodottsága, kártyalapoktól, szemkontaktust, közönségessége, emlékirataiban, energiavámpír, végtelenített, pléhpofájának, tisztánlátást, mindazonáltal, hazugságoktól, szimbólumával, élvezhetetlen, tizenkettedik, vitathatatlan, lakhatásukhoz, épületbe lépek, emeletekről szűrődő, akció titkos, váratlan eseményről, első emeletre, kevésbé súlyos, harmadik emeletet, személy érdemli, vizittel kezdem, óriási kulcscsomó, első szoba, iskoláról kell, második szoba, teste hajlatait, falon pocsék, imitált gazdatesthez, Nemzeti Gumiszoba, Csáth Géza, Patek Phillipe-t, Maria Montessori, Eötvös Lórándot, Arsene Lupin, Drako Brevic,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.01. 10:11 Koronavírus - Fürjes: ne a szombati menetrend szerint közlekedjenek a budap...
04.01. 10:11 Késik a koalíciós megállapodás Netanjahu és Ganz között
04.01. 10:11 M4 Sport: 20 órától magyar-portugál Puskás Ferencre is emlékezve
04.01. 09:51 PM: tovább csökkent a magyar államadósság tavaly
04.01. 09:51 KSH: 2,0 százalékos volt az államháztartás GDP-arányos hiánya 2019-ben
04.01. 09:51 Koronavírus - A New Yorkban halottasházként működő hűtőkamionokról készült ...
04.01. 09:41 Koronavírus - Farkas Örs: a legtöbbet úgy tehetik az emberek, ha otthon mar...
04.01. 09:41 Koronavírus - Egyre többen elégedetlenek a kijárási tilalom feltételeivel a...
04.01. 09:41 Koronavírus - Varga Judit az ORF-nek: a védekezésről szóló törvény addig le...
04.01. 09:31 Koronavírus - ORFK: biztosított az ingázók átkelése az osztrák-magyar határ...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép napot kívánok mindenkinek...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Betty Boop  Hidd el minden szép a maga mód...  Ez a legfinomabb házi kenyér!  Mindent tönkreteszünk  492 főre nőtt a beazonosított ...  Csöndes eső  Az egyházi rend szentsége: A p...  Facebookon kaptam  Tulipánok  Alapvető szolgáltatás.........  Változik az élet.......  Kellemes délutáni pihenést  Rejtő Jenő : Anyám  Esti kép  Facebookon kaptam  A Tottenham védője tabletekkel...  Facebookon kaptam  Néha állj meg egy percre!  Szép napot kívánok mindenkinek...  5. nagyböjti hét kedd 03.31  Kislány virágok közt  Avilai Szent Teréz minden erej...  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  A férfi legyen a család papja:...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kutyus sállal  Tulipánok  Esti kép  Bögrés vajas zsömle  492 főre nőtt a beazonosított ...  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM  Sexy nők  Facebookon kaptam  Avilai Szent Teréz minden erej...  Facebookon kaptam  Tavasz  Facebookon kaptam  Posertube  Csöndes eső  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bar...  Kellemes kávézást!  Png nő  Szíved a lélek természetes ott...  Pio atyától szentíráshoz hason...  Rejtő Jenő : Anyám  Nyuszi sapkában  A szauna áldásos hatásai  Kellemes kávézást!  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Minden kornak megvan a maga rü...  Betty Boop  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM  Imádság  Hétfő esti szentmise Déváról ...  Margaretta csokor  Lusta lángos  Magnificat.ro, Böjte Csaba OFM  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam  4 éve  Nyugodalmas jó éjszakát kíváno...  Ez a legfinomabb házi kenyér!  Jézus szenvedésének hangulata ...  Facebookon kaptam  3. Titkok, melyeket nem vihete...  Facebookon kaptam  Tulipánok  Betty Boop  BRFK Facebook oldalán „M...  Isten megszegte a kijárási til...  5 perc a munka, 30 perc sütés!  Ma Erdély védőszentjét Szent L...  Isten szomorúsága  Kutyus sállal  Betty Boop  Védelem önmagad ellen  Szent István-bazilika Mária-ká...  Lusta lángos  Csöndes eső  Kedves Koronavírus! Nem vagy v...  Mai harmónia kártyám  Kovács Gergely érsek videóüzen...  Jöjjetek énhozzám mindnyájan ...  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam  Clematis terniflora  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  A világ legbátrabb tette  A hit kapuja: Az iszlám és a b...  Amikor gyenge vagy  Csókay András a rendkívüli páp...  Png csokor  Így legyen.......  Ima az egyedülállókért, magán... 
Bejegyzés Címkék
épületbe lépek, emeletekről szűrődő, akció titkos, váratlan eseményről, első emeletre, kevésbé súlyos, harmadik emeletet, személy érdemli, vizittel kezdem, óriási kulcscsomó, első szoba, iskoláról kell, második szoba, teste hajlatait, falon pocsék, imitált gazdatesthez, harmadik szoba, negyedik szoba, szerepre predesztinálja, pártdemagógia kiszorította, józan gondolatokat, szemüvegét dörgöli, ötödik szoba, kaliber kemény, második emeleten, hatodik szoba, polihisztor pulykaka, bántalmazott napközist, vitathatatlan tényeket, hetedik szoba, betonemberek energia, magánhangzóra rendelt, nyolcadik szoba, balhés szerecsen, erdőtűz közepén, tűzoltó tömlőt, nagy Hudini, raklap hajlakkot, kilencedik szoba, akkut demencia, vasárnapra bezárt, tizedik szoba, pénz motivál, hajszolt ingerek, összes mozdulata, rögzített filmkocka, tizenegyedik szoba, dübörgő effektekhez, tizenkettedik szoba, angyalarcú kéjgyilkos, eredeti Patek, első szint, első szobába, kéztördelő lakáj, lopott holmi, csak oldalra, tükröt ígértem, volt szovjet, footsall csapata, esetre zsíros, társak egzisztenciáját, hatalmi háló, információ áradat, elsápadó arcok, levágott lófejet, udvari bolond, szemébe húzza, letörölhetetlen balga, kiosztott kártyalapoktól, szemöldöke mozog, saját önbecsülésünket, negatív gazdasági, kozmikus kozmetikus, dumaszínház tagja, lakmusz papír, veszély elhárítására, demagóg oboa, korrupciós lehetőségek, saját haszonszerzésére, fényes tekintetű, személyben mindkettő, ipari Arsene, kultúra McDonald, hazugságoktól izzadságban, percen belül, tagság etikai, talpig megmondó, hibáit beismerő, közösség közönségessége, negyedik dimenzió, állandó jelenlétéhez, üres Armani, sejtbe vegyülve, virtuális hányadékból, virtuális répát, tizenharmadik szoba, pofájába épült, verbalitás zsonglőre, ellenkezőjére változtatja, harmadik emeletre, helységben néhány, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 603
  • e Hét: 5679
  • e Hónap: 603
  • e Év: 231621
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.