Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Autó nélkül is milliókért tankolnak a képviselők
  2016-04-21 21:55:46, csütörtök
 
   
  Autó nélkül is milliókért tankolnak a képviselők


Közpénzek milliárdjai politikusok autóira - IV. rész
Szerző: Lencsés Csaba levél küldés
Dátum: 2015.04.10. 05.04

Havi 50-250 ezer forintos üzemanyagszámlákat fizet a költségvetés olyan parlamenti képviselőknek is, akiknek autójuk sincs.

Tavaly nyáron megváltozott a parlamenti képviselők élete. Azóta nem kap költségtérítést és választókerületi pótlékot a havi 747 878 forintos alapfizetésén felül a 199 politikus, és a 13 nemzetiségi szószóló. Aki sajnálná őket, ne tegye: igényelhetnek helyette vaskos üzemanyagkártyát.

Az állami vezetők és politikusok autós költéseivel foglalkozó cikksorozatunk mai részében áttekintjük a parlamenti képviselők 9 hónapnyi üzemanyag-elszámolásait, írásunkból kiderül, hogy többen brutális mennyiséget égetnek el a kocsijukban. Vagy éppen saját autó hiányában valahol máshol.
Kik tankolnak a legtöbbet?

A 2014 májusa és 2015 januárja közötti időszakból azokat a képviselőket emeljük ki, akik külföldre járó kamionosokat megszégyenítő távolságokat autózva egy-egy hónapban 200 ezer forint fölé szaladtak a tankolással. Egészen pontosan: azt nem tudjuk, hogy mennyit közlekedtek, csak azt, hogy mennyit tankoltak az Országgyűlés által nekik adott Mol-kártyákról. (Májusban és januárban a legtöbbet tankolókat tüntetjük fel, a nevek mellé írtuk a pártjukat és a lakhelyüket.)

2014. május
Legény Zsolt - 138 165 forint (MSZP, Kisvárda)

2014. június
Vinnai Győző - 205 696 forint (Fidesz, Nyíregyháza)

2014. július
Legény Zsolt - 248 532 forint
Ágh Péter - 219 613 forint (Fidesz, Szombathely)
Apáti István - 210 336 (Jobbik, Mátészalka)

2014. augusztus
Ágh Péter - 237 192 forint
Legény Zsolt - 205 437 forint
Hörcsik Richárd - 200 111 forint (Fidesz, Sárospatak)

2014. szeptember
Bánki Erik - 260 940 forint (Fidesz, Mohács)
Szakács László - 245 919 forint (MSZP, Komló)
Halász János - 208 302 forint (Fidesz, Debrecen)
Vitányi István - 207 265 forint (Fidesz, Berettyóújfalu)

2014. október
Szászfalvi László - 216 170 forint (KDNP, Marcali)
Tilki Attila - 208 029 forint (Fidesz, Fehérgyarmat)

2014. november
Tilki Attila - 290 510 forint
Bányai Gábor - 227 435 forint (Fidesz, Jánoshalma)
Dankó Béla - 223 550 forint (Fidesz, Szarvas)
Legény Zsolt - 207 338 forint

2014. december
Dankó Béla - 205 582 forint
Bányai Gábor - 204 280 forint

2015. január
Halász János - 173 689 forint

Feltűnő, hogy hullámvasutat járnak be az ország széleiről származó politikusok által felhasznált összegek: az egyik hónapban kiemelkedően magas számot látunk némelyiküknél, aztán a következőben sehol sincs ugyanő az élmezőnyhöz képest. Tudjuk, hogy a parlamenti képviselők a saját maguk alkotta munkarend szerint télen és nyáron is több hónapnyi szünetre mennek, ám az ugrálás a tankolásukban az elvileg munkával teli hónapokra is jellemző.
A szabályozás szerint...

...beállított keretösszeg van a kártyákon, amit leginkább a képviselő lakhelyének Budapesttől való távolsága, és egyéni választókerületből Parlamentbe jutott politikus esetén a kerületének a nagysága befolyásol. “Minden elszámolás a MOL Nyrt.-vel kialakított elszámolási rendben történik, a jogosultság ellenőrzését a MOL Nyrt. végzi" - mondja az Országgyűlés sajtóirodája.

Rákérdeztünk a sajtósoknál az összegek ugrálására, a tömör válasz a következő: “A MOL azokról a képviselőkről ad elszámolást aki használt üzemanyagot, a mi kimutatásunk a MOL kimutatása alapján készült. Aki használja, annak az adott hónapban magasabb a fogyasztása."
Az ország egyik legdrágább Mol-kútja - annak, aki maga fizet

Mi van a nagyágyúkkal?

A pártok legismertebb politikusai ebből a cikkből sem maradhatnak ki, megnéztük, hogy néhányan közülük mennyire terhelték meg a választók pénzéből fizetett üzemanyagkártyákat. Ebben a válogatásban alig akad fideszes és KDNP-s nagy név, hiszen többségük állami autóval és külön üzemanyag-elszámolással járó kormányzati pozíciót visel - róluk lásd alábbi keretes írásunkat. Itt júniustól néztük az adatokat.

Gyurcsány Ferenc (elnök, DK) átlagosan 55 ezer forintért tankol havonta.

Kubatov Gábor (pártigazgató, Fidesz) átlagosan 54 ezerért.

Novák Előd (alelnök, Jobbik) átlagosan 60 ezerért - volt viszont 129 ezres hónapja is.

Szél Bernadett (társelnök, LMP) átlagosan 63 ezerért.

Szabó Tímea (társelnök, PM) átlagosan 38 ezerért - volt tankolásmentes hónapja is.

Fodor Gábor (elnök, Magyar Liberális Párt) átlagosan 53 ezerért - de volt nullás, és 134 ezres hónapja is.

Mesterházy Attila (ex-elnök, MSZP) átlagosan 68 ezerért - csak november óta veszi igénybe, előtte nullás hónapjai voltak.

Fodornak és Szélnek a parlamenti szünetben, augusztusban volt a legmagasabb a számlája.

Több olyan közismert pártvezetőt is találtunk ugyanakkor, aki nem kormánytag, de nem is használ üzemanyagkártyát: például Kósa Lajos, Tóbiás József, Vona Gábor és Schiffer András. Erre azt mondja az Országgyűlés sajtóirodája, hogy a kártya jogosultság, nem kötelező igényelni.
137 kormánytag = 214 millió forint

A múlt héten részletes cikkben foglaltuk össze minden idők legnagyobb kormányzati járműparkjának költségeit, miután átnéztünk sok-sok adatot 137 kormánytag autójáról. Írásunkból kiderül többek között, hogy
- az átvizsgált állami autók fenntartására tavaly 214 268 164 forintot költött a költségvetés.
- 130 750 382 forint volt az üzemanyagköltségük 2014-ben - az autónkénti átlag 954 382 forint.
- 65 802 503 forintot költöttek az autók szervizelésére - az autónkénti átlag 480 310 forint.
- 17 715 279 forint volt a biztosítási díjuk - az autónkénti átlag 129 309 forint.
Akit érdekelnek a részletek, és hogy melyik kormánytag pontosan milyen autóval jár, itt megtalálja.

Spórolnak a buszozó, vonatozó képviselők?

A juttatásokról szóló jogszabály lehetővé teszi a tömegközlekedési költségek megtérítését azon képviselőknek, akik cserében lemondanak a kártyáról. Havonta csupán 4-6 ilyen politikust tartalmaz a nyilvántartás, közülük a legismertebb név a DK-s Vadai Ágnes havi átlagban 15 ezer forinttal. Ha ezeket összeadogatjuk, talán jobban megérné éves bérleteket venni az állami támogatásból, de ne kritizáljuk a politikust, hiszen tényleg az ő utazásaira megy el szinte a legkevesebb közpénz.

Találtunk ugyanakkor a tömegközlekedők között is hajmeresztő összegeket. Kissné Köles Erika, a 13 nemzetiségi szószóló egyike az Országgyűlésben, a szlovén kisebbség parlamenti képviselőjeként bizonyára sokat vonatozik, mégis ütnek a számok a neve mellett: május óta van két nullás hónapja is, de van 195 ezres, 178 ezres és 114 ezres is. Ezeket az összegeket csak belföldi tömegközlekedésre lehet használni, így különösen magasnak tűnnek.
Mi van azokkal, akik tankolnak ezerrel, miközben kocsijuk sincs?

Közhely, hogy a politikusok vagyonnyilatkozata nem mutatja meg a valós vagyonukat. Mi most mégis induljunk ki ezekből a dokumentumokból, és abból, hogy a képviselők szentnek tekintik az esküjüket. Magyarán nem hazudnak, amikor kitöltik a papírokat.
Márpedig ha innen nézzük az üzemanyagkártyás rendszert, akkor azt a furcsaságot fedezzük fel, hogy az évente sok százezret vagy akár milliós összeget elautózók egy részének - a vagyonnyilatkozata szerint - saját autója sincs.
Több képviselőnek így néz ki a vagyonnyilatkozata - azért tankolnak
Például Ágh Péter és Bánki Erik többször 150-200 ezer forintért tankoltak, ámde nincs kocsijuk, és a havonta 50-60 ezerért tankolók között is vannak autó nélküli politikusok, úgymint Gyurcsány Ferenc és Szél Bernadett. Hogyan lehetséges ez?

A pontos válaszért muszáj szó szerint idéznünk a 2012. évi XXXVI. törvény 109. § (1) bekezdését, olyan szépen el van rejtve benne a lényeg: “A képviselő - a miniszterelnök, a miniszter, az államtitkár, a házelnök, az alelnök, a képviselői megbízatással rendelkező háznagy, a képviselőcsoport vezetője, valamint annak a polgármesteri megbízatást ellátó képviselőnek a kivételével, aki nyilatkozata alapján polgármesteri megbízatásával összefüggésben személygépkocsi használatra jogosult - nevére, valamint az általa - a saját vagy hozzátartozója használati jogát igazoló közokirat vagy teljes bizonyító erejű magánokirat alapján - megjelölt személygépkocsi forgalmi rendszámára szóló - egy, az Országgyűlés Hivatala által biztosított, másra át nem ruházható, készpénzre nem átváltható -, üzemanyagtöltő állomáson felhasználható üzemanyagkártya (a továbbiakban: üzemanyagkártya) használatára jogosult."

Vagyis a képviselők olyan jogszabályt szavaztak meg magukra vonatkozóan, ami nem írja elő, hogy legyen saját tulajdonú autójuk az éves szinten akár milliós tankoláshoz.


http://www.vezess.hu/magazin/2015/04/10/auto-nelkul-is-milliokert-tankolnak-a-kep viselok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: üzemanyagkártyát, tömegközlekedési, képviselőcsoport, választókerületi, üzemanyagkártyás, tömegközlekedők, országgyűlésben, személygépkocsi, költségtérítést, dokumentumokból, képviselőjeként, üzemanyagkártya, tankolásmentes, járműparkjának, összefüggésben, berettyóújfalu, hozzátartozója, üzemanyagtöltő, felhasználható, cikksorozatunk, megbízatásával, összeadogatjuk, szervizelésére, miniszterelnök, elszámolással, megszégyenítő, megbízatással, hullámvasutat, fenntartására, tankolásukban, juttatásokról, polgármesteri, elszámolásait, alapfizetésén, nyilvántartás, képviselőknek, költségvetés olyan, parlamenti képviselők, állami vezetők, 2014 májusa, képviselőket emeljük, legtöbbet tankolókat, nevek mellé, ország széleiről, egyik hónapban, következőben sehol, élmezőnyhöz képest, saját maguk, elvileg munkával, szabályozás szerint…, képviselő lakhelyének, nagysága befolyásol, Lencsés Csaba, Legény Zsolt, Vinnai Győző, Apáti István, Hörcsik Richárd, Bánki Erik, Szakács László, Halász János, Vitányi István, Szászfalvi László, Tilki Attila, Bányai Gábor, Dankó Béla, Gyurcsány Ferenc, Kubatov Gábor, Novák Előd, Szél Bernadett, Szabó Tímea, Fodor Gábor, Magyar Liberális Párt, Mesterházy Attila, Kósa Lajos, Tóbiás József, Vona Gábor, Schiffer András, DK-s Vadai Ágnes, Kissné Köles Erika, Például Ágh Péter, Országgyűlés Hivatala,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Alvó baby  Ha egy nő szeret egy férfit  Örömmel kell várni, ami jön  Alvó baby  Harmónia......  Facebookon kaptam  Hirdesd az Igét!  Alvó baby  Karvezetők  Tavaszköszöntő  Facebookon kaptam  Csendes léptek  Szép estét  Köszöntelek kedves szép márciu...  Margaretta csokor  Boldog Meszlényi Zoltán 03.04  Facebookon kaptam  A zene  Az öreg embert  Kertépítési - kerti munkák tav...  Tavasz hírnökök  Kirándultunk  Rózsafüzér Szent Rita tisztele...  Facebookon kaptam  Vén diófa  Szépségreceptek nem csak nőkne...  Tavasz hírnökök  Vészi Endre - Március  A természet = Terápia  Csivitel a sok veréb: Télúrfib...  Kedves TVN.Hu  Erdélyi József Ibolyalevél Kit...  Ha egy férfi vonzónak talál  Némely nőknek ritkán adatik me...  Szép estét kedves látogatóimna...  Rózsafüzér Szent Rita tisztele...  Nagyböjti szentmise- Szombathe...  III. Keresztút Déván videó 202...  Csivitel a sok veréb: Télúrfib...  Nő vagyok Takács Mária  Pirárgájrita ásvány  "Kalapot fel!" Praktikus szemp...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Ugatom a Holda...  Hidas Antal Március Forrongó m...  Köszöntsük őket  Arany ( natúr )  Szép estét kedves látogatóimna...  Megismertem a paradoxont :...  Tanultam  A jóság  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  Már untam a vén telet  A nő a gyötrelem és szenvedés  Tulipán csokor  Tulipán csokor  Natúr réz  A jóság  Facebookon kaptam  Márai Sándor: Négy évszak/Márc...  Jöjj tavasz! Várunk!  Tavaszköszöntő  Megismertem a paradoxont :...  Olivenit ásvány  Nőtársaimnak Nőnapra! Éljen mi...  Szeretni még egyszer...  Mindent jobban  Facebookon kaptam  Boldog női teljességet!  Kálcit hematittal  Köszöntsük őket  Jó éjszakát!  Olivenit ásvány  Natúr réz  Tavaszi üdvözlet  CSOÓRI SÁNDOR: Tavaszi előjáté...  Március Sárga kis virág virít ...  Március Sárga kis virág virít ...  Png rózsa csokor  Szevasz tavasz!  Az utolsóelőtti napon  Facebookon kaptam  Varga József: Évszakok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Csivitel a sok veréb: Télúrfib...  Köszöntsük őket  Nőtársaimnak Nőnapra! Éljen mi...  6278 az új fertőzött  Ha egy nő szeret egy férfit  Jó, hogy látlak hóvirág Megkér...  Nagyböjti szentmise- Szombathe...  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok 
Bejegyzés Címkék
költségvetés olyan, parlamenti képviselők, állami vezetők, 2014 májusa, képviselőket emeljük, legtöbbet tankolókat, nevek mellé, ország széleiről, egyik hónapban, következőben sehol, élmezőnyhöz képest, saját maguk, elvileg munkával, szabályozás szerint&#8230, képviselő lakhelyének, nagysága befolyásol, jogosultság ellenőrzését, összegek ugrálására, tömör válasz, adott hónapban, ország egyik, pártok legismertebb, választók pénzéből, válogatásban alig, parlamenti szünetben, kártya jogosultság, múlt héten, átvizsgált állami, autónkénti átlag, autók szervizelésére, biztosítási díjuk, juttatásokról szóló, tömegközlekedési költségek, állami támogatásból, legkevesebb közpénz, tömegközlekedők között, szlovén kisebbség, neve mellett, összegeket csak, valós vagyonukat, képviselők szentnek, üzemanyagkártyás rendszert, furcsaságot fedezzük, részének &#8211, havonta 50-60, pontos válaszért, képviselő &#8211, képviselői megbízatással, képviselőcsoport vezetője, polgármesteri megbízatást, általa &#8211, saját vagy, képviselők olyan, éves szinten, üzemanyagkártyát, tömegközlekedési, képviselőcsoport, választókerületi, üzemanyagkártyás, tömegközlekedők, országgyűlésben, személygépkocsi, költségtérítést, dokumentumokból, képviselőjeként, üzemanyagkártya, tankolásmentes, járműparkjának, összefüggésben, berettyóújfalu, hozzátartozója, üzemanyagtöltő, felhasználható, cikksorozatunk, megbízatásával, összeadogatjuk, szervizelésére, miniszterelnök, elszámolással, megszégyenítő, megbízatással, hullámvasutat, fenntartására, tankolásukban, juttatásokról, polgármesteri, elszámolásait, alapfizetésén, nyilvántartás, képviselőknek, igényelhetnek, képviselőkről, némelyiküknél, sajtóirodája, költségvetés, , ,
2021.02 2021. Március 2021.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 314
  • e Hét: 3060
  • e Hónap: 2494
  • e Év: 163810
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.