Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Őrült tételek a listákon, Matolcsyékat feljelentették az elk
  2016-04-25 16:51:47, hétfő
 
   
  Fidesz programjai:

2010 : LOPUNK, CSALUNK, HAZUDUNK!

2014: FOLYTATJUK!

2018: BEFEJEZZÜK!

A hívők, akik hisznek, az isteni (zorbáni) gondviselésben , mondván emeljétek fel a fejeteket magyarok , nem leszünk gyarmat , azok nem engedhetik meg maguknak a gondolkodást (meg is tiltják nekik) ezért a fentiek sem emészthetők számukra.....
Így zorbánuknak rendületlenül lesznek hívei. Ha közvetlenül lopná meg őket bizonyára az sem számítana


************Őrült tételek a listákon, Matolcsyékat feljelentették az elképesztő pénzszórás miatt


2016-04-25 06:29:00


Marnitz István-Bita Dániel-Pető Péter

Nemes ügyek helyett a jegybank alapítványai messze a legtöbbet - tízmilliárdokat - pénzügyletekre és ingatlanokra költötték. Az Együtt feljelentést tett a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank alapítványainak kiadásai miatt. A listákon őrült tételek szerepelnek: jutott támogatás például a kelet-afrikai könyvtárhelyzet kutatására is.
hirdetés

Az MNB hat alapítványa az elmúlt három évben a legtöbb pénzt, csaknem 26 milliárd forintot az államivá lett MKB Banknak utalta - derül ki lapunk számításaiból. A támogatásokról és a szerződésekről szóló alapítványi lista majdnem ezer egyedi támogatási tételt tartalmaz. Az MKB Bankot egyetlen ügylet repítette a csúcsra: a Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány (Padoc) 2014-ben, a bank államivá válásakor 63,8 millió eurós, közel húszmilliárd forintos megbízást adott neki ,,külföldi értékpapír-vásárlásra". 2015. június 4-én pedig a Padoc egy hatmilliárdos értékpapír-adásvételi szerződéssel dobta meg a bankot. Ezen kívül az MKB nem számított kiemelt ügyfélnek: két értékpapír-szerződés, valamint egy üzemeltetési szerződés került a listára. Az Együtt feljelentést tett a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank alapítványainak kiadásai miatt.
Csak a pohárba öntöttek tiszta vizet. Matolcsy György a parlamentben

Csak a pohárba öntöttek tiszta vizet. Matolcsy György a parlamentben
Veres Viktor / Népszabadság

Az NHB Növekedési Hitelbankot a Padoc 11 szerződéssel találta meg, de a Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány (PADS), valamint a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) is segítette. Jellemzően betétszerződésekkel: a Padoc négy alkalommal is elhelyezett a banknál hatmilliárdot. A Budapanoráma Kft. egy 2014. októberi ügylettel szerepel a listán, ennek révén a Pallas Athéné Domus Animae (PADA) 14,2 millió euró - mai áron 4,4 milliárd forint - fejében megvásárolta az I. kerületi Ybl-villát.A Magyar Építő két PADA- és egy PADS-megbízással került négymilliárd fölé: egy V. kerületi irodaház, az I. kerületi volt budai városháza, valamint az Ybl-villa felújítása fejé­ben. A MÁV-nak egy balatonkenesei ingatlanért öt alapítvány fizetett közel négymilliárd forintot. A Duna Bellview Kft.-t egy 2,7 milliárdosra tehető ügylet repítette a hatodik helyre: a Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány ­(PADI) 7 millió euró plusz áfáért - mintegy 2,7 milliárdért - megvette a Várkert Bazárhoz közeli Döbrentei utca 2.-t. Az alapítványok a cég bérlői is.

Az Államadósság-kezelő Központtal a Padoc tavaly februárban kötött kilencmillió euró - hozzávetőleg hárommilliárd forint - értékű értékpapír-szerződést. A ­Wakefield Kft.-nek a Mátyás Király út 44. szám alatti villáért fizetett a PADS és a Pageo egy-egy milliárdot.

Az Úri utca 72. alatti, a wellnessbunkertervről elhíresült villáért mintegy 800 milliót adott a Pageo a Szép Házak Kft.-nek. Az elmúlt három év során ugyan milliárd alatti tételt gyűjtött be a lakberendezéssel foglalkozó Made in Heiszler Kft., ám a megbízások számát illetően 36 tétellel egyértelmű csúcstartók.

Annak ellenére, hogy az alapítványok célja a nemes ügyek támogatása lenne, a top 10-be kizárólag pénzügyi ügyletek és ingatlanvásárlások fértek fel. Közel hétszázmillióval így lemaradt a Kecskeméti Főiskola, amelynek a Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány (PADMA) közel hatszázmilliós földhasználati jogot biztosított, és kapott mintegy százmilliót oktatásra is. Feltehetőleg ehhez sorolható a majdnem négyszáz meg nem nevezett magánszemély csúcstartója, aki közel kétszázmillió forintra érdemesült a főiskola fejlesztésére, egyetemmé válásának elősegítésére, eszközökre. (Matolcsy György jegybankelnök többször kifejezte óhaját az általa elismert közgazdasági tanok szélesebb körű elterjesztésére.)
Az Úri utcai házon a Magyar Építő dolgozik MNB-pénzen
Az Úri utcai házon a Magyar Építő dolgozik MNB-pénzen
Szabó Miklós / Népszabadság

Rögtön ezután következne a csak a támogatásokra leszűkített lista első helyezettje, a Matol­csy György unokatestvére, Szemerey Tamás érdekköreként számon tartott New Wave. A kiadócsoport 12 tételben közel 650 millió forinthoz jutott különböző ,,fontos", ,,aktuális", ,,átfogó", ,,közszolgálati" médiatartalmak fejében. Ezek a Vs.hu-n jelentek meg.

A közel ezer tételen belül mintegy száz nem tartalmaz pontos összeget. Itt sorjáznak a ,,havonta", ,,pluszköltségtérítés", ,,átlagosan" kifejezések, amelyek adatok híján nem teszik átláthatóvá a költségeket. De említésre méltó például a 280 ezer forintos négyzetméterárú szőnyeg. Az ellenértéket szinte mindenütt feltüntették, kivéve a kormányfőközeli Garancsi István érdekkörébe tartozó Market két tételét.

Mesebeli Afrika

A jegybanki alapítványok nehezen magyarázható érdeklődést mutatnak Afrika iránt. Hogy a hazai monetáris politika szempontjából miféle jelentősége lehet a kelet-afrikai könyvtári szektor nehézségeinek, azt nem tudni, de tény, hogy a Pallas Athéné Alapítványok megannyi egzotikus téma kutatása között e problémahalmaz feltárását is támogatták.

A jegybank alapítványai ugyanis magánszemélyeket is dotáltak. A kedvezményezettek neve nem szerepel a listákban, mivel a Kúria döntése szerint csupán a támogatott gazdasági társaságok nevét kell nyilvánosságra hozniuk az alapítványoknak, illetve a célt, amelyre megítélték a pénzt. Így derült fény a könyvtárszektor kelet-afrikai kihívásainak közpénzből folyó vizsgálatára, valamint arra, hogy a jegybanki alapítványok adtak pénzt namíbiai, tanzániai, ruandai ,,misszióra" is.
Mozgó könyvtár Kenyában. Akár ezt is tanulmányozhatta valaki az MNB által adott pénzen
Mozgó könyvtár Kenyában. Akár ezt is tanulmányozhatta valaki az MNB által adott pénzen
Wairimu Gitahi / Reuters

Milliós tételek egész sora lelhető fel a dokumentumokban, kutatói mobilitást, PhD-dolgozatok elkészítését, ösztöndíjakat, konferenciarészvételt, könyvkiadást egyaránt bőkezűen finanszíroztak az alapítványok. Olykor még nevek is feltűnnek a sorban: Jóna György például 6,9 milliót kapott Versengő együttműködés - az unortodox fejlesztéspolitika gazdaságföldrajz perspektívája című kutatására. Igaz, ez esetben a szerző témaválasztása önmagában garancia lehetett a sikerre.

A rendszeres megbízásoknál sem fukarkodtak a havi apanázzsal. Egy doktori program kidolgozását havi 1,3 millióért végezte valaki, az iskola programigazgatója pedig 1,5 milliós fizetést kapott. Ugyancsak jól járt, aki havi egymillióért készíthette az Európa és Ázsia határát alkotó régióval kapcsolatos átfogó geopolitikai témájú elemzéseket, riportokat. A csúcstartó magánszemély viszont, aki 173 millióért a Kecskeméti Főiskola Gazdaságtudományi Karának fejlesztésével összefüggő, az egyetemmé váláshoz szükséges eszközigényt elégíthette ki. Hogy pontosan mire használta fel - és egyáltalán, ez miért egy magánszemély feladata -, az nem világos az elszámolásból.

Válogatás a magánszemélyeknek különös célokra juttatott támogatásokból:

- Kelet-Afrikai tanulmányút, kutatási téma: a tanzániai választások nemzetközi politikai következményei (1,2 millió forint)
- Kelet-Afrikai tanulmányút, kutatási téma: Az információs és könyvtári szektor kihívásai Kelet-Afrikában (1,5 millió)
- Nők a vezetésben: A szubszaharai Afrika új hatalmi aspirációja, PHD-kutatás (1,8 millió)
- Kutatás: A magyar kalandozó hadjáratok helye a 10. századi Európa gazdasági rendszerében (1,36 millió)
- Ruandai tanulmányút - a Kelet-afrikai Közösség mint regionális gazdasági együttműködés és integráció (1,36 millió)
- Terepkutatás Namíbiában és Botswanában, kutatási téma: a készülő Fekete-Afrika napjainkban című könyvhöz terepi anyaggyűjtés, interjúk, adatok (2 millió)
- Terepkutatás Namíbiában és Botswanában: nyersanyag-átok, a világpiaci árak fluktuációja (1,3 millió)
- Részvétel a Modernitás és Hagyomány Ibéramerikában című konferencián Rio de Janeiróban (950 ezer)

Milliárdok Felcsút felé

Több mint 3,6 milliárd forint megbízást kapott tavaly az MNB két alapítványától a Magyar Építő Zrt. Az építőipari vállalat négy hónappal azután kötötte meg első szerződését a Pallas Athéné Domus Scientae Alapítvánnyal, hogy a cég az állami megbízásokkal kitömött Duna Aszfalt-csoporthoz került. A Magyar Építő végzi nettó 1,5 milliárdért a Kálmán Imre utca 20. szám alatt lévő négyemeletes épület, illetve 1,18 milliárd forint a budai Várban található Úri utcai és 989 millióért a Csónak utcai villa felújítását is. Az utóbbiban éttermet és könyvesboltot akar nyitni a Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány.

A Magyar Építőnek tavaly május óta a 29 éves Pálffy Balázs az elnöke, aki a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc jövendőbeli veje. Pálffy két hete maga ismerte el, hogy azóta lőtt ki a cég, amióta a Duna Aszfalt-csoporthoz került. Alig egy év alatt a nulla közeléből 16 milliárdra nőtt a szerződésállományuk. A cég új tulajdonosa a Szíjj László és Varga Károly tulajdonában lévő Duna Aszfalt-csoport érdekeltsége, a Körösaszfalt Zrt. lett. A korábbi tulajdonos-vezérigazgató, Tolnay Tibor szinte egyik napról a másikra adta el a cégét, majd visszavonult, miután a vállalkozás árbevétele a 2010-es kormányváltás után három év alatt a harmadára esett vissza. (M. L. F.)http://nol.hu/belfold/orult-tetelek-a-listakon-matolcsyekat-feljelentettek-az-elk epeszto-penzszoras-miatt-1612697
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magánszemélyeket, hétszázmillióval, tanulmányozhatta, gazdaságföldrajz, lakberendezéssel, alapítványoknak, négyzetméterárú, könyvtárhelyzet, könyvtárszektor, elterjesztésére, alapítványainak, dokumentumokban, tízmilliárdokat, kormányfőközeli, pénzügyletekre, témaválasztása, alapítványától, ibéramerikában, finanszíroztak, feljelentették, balatonkenesei, nyilvánosságra, problémahalmaz, fejlesztésével, feljelentettek, gondviselésben, következményei, támogatásokról, szerződésekről, médiatartalmak, támogatásokból, földhasználati, hatszázmilliós, jegybankelnök, alapítvánnyal, együttműködés, fejeteket magyarok, elképesztő pénzszórás, jegybank alapítványai, legtöbbet –, listákon őrült, kelet-afrikai könyvtárhelyzet, elmúlt három, legtöbb pénzt, államivá lett, szerződésekről szóló, bank államivá, üzemeltetési szerződés, pohárba öntöttek, banknál hatmilliárdot, balatonkenesei ingatlanért, hatodik helyre, Marnitz István–, Bita Dániel–, Pető Péter, Matolcsy György, Magyar Nemzeti Bank, Pallas Athéné Domus Concordiae Alapítvány, Veres Viktor, Növekedési Hitelbankot, Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány, Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány, Budapanoráma Kft, Pallas Athéné Domus Animae, Magyar Építő, Duna Bellview Kft, Pallas Athéné Domus Innovationis Alapítvány, Várkert Bazárhoz, Államadósság-kezelő Központtal, Mátyás Király, Szép Házak Kft, Heiszler Kft, Kecskeméti Főiskola, Pallas Athéné Domus Mentis Alapítvány, Szabó Miklós, Matol­csy György, Szemerey Tamás, Garancsi István, Mesebeli Afrika, Pallas Athéné Alapítványok, Wairimu Gitahi, Jóna György, Kecskeméti Főiskola Gazdaságtudományi Karának, Kelet-afrikai Közösség, Terepkutatás Namíbiában, Hagyomány Ibéramerikában, Milliárdok Felcsút, Magyar Építő Zrt, Pallas Athéné Domus Scientae Alapítvánnyal, Duna Aszfalt-csoporthoz, Kálmán Imre, Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány, Magyar Építőnek, Pálffy Balázs, Mészáros Lőrinc, Szíjj László, Varga Károly, Duna Aszfalt-csoport, Körösaszfalt Zrt, Tolnay Tibor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
11.17. 23:52 Fehér Ház: Donald Trump egészségi állapota "nagyon jó"
11.17. 23:42 Brazil Nagydíj - Módosított végeredmény, a vb-pontversenyek állása
11.17. 23:02 Női kosárlabda Eb-selejtező - Győzelem Szlovákia ellen
11.17. 22:22 Curling Eb - A magyar férfi csapat legyőzte Észtországot
11.17. 21:21 A várakozásokat felülmúlva kelt el több kép a Virág Judit Galéria árverésén
11.17. 21:02 Férfi kézilabda BL - Egy góllal nyert idegenben a Szeged
11.17. 21:01 Jégkorong Erste Liga - Legyőzte a Hokiklubot a Csíkszereda
11.17. 20:51 Brazil Nagydíj - Végeredmény, a vb-pontversenyek állása
11.17. 20:42 Alkotmányjogász: törvényben kellene előírni a politikusok számára a nemzeti...
11.17. 20:32 Brazil Nagydíj - Verstappen nyert, Gasly a második
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok!  Kellemes hétvégét  Kossuth kifli  Vízcseppes rózsa  Őszi levelek  Kacsintós  Őszi kép  Bálványimádás  Puskás Stadionavató: 2019.11.1...  Kossuth kifli  Romantikus párok  Kellemes napot kívánok!  Szombati üdvözlet, és sok fino...  Png virág  Esik a hó  Esernyő  Őszi este  Boszorkány  Őszi kép  Az én kertem  Ferenc pápa üzenete a szegénye...  Bizalom Jézus Krisztusban  Ébresztő  Az én barátom  A megdicsőült Krisztus  Esik a hó  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Puskás stadion telt ház fotó  Rózsa csokor vázában  Őszi kép  Vízcseppes rózsa  Böjte Csaba OFM szentbeszéde ...  Jézus Krisztus személye  Csokor vázában  Őszi levelek  Szép jó éjszakát kívánok !  Facebookon kaptam  Évközi 33. vasárnap. 11.17 Csí...  A világ Isten szolgáit gyalázz...  Balatonfüredi csodás ősz  Bálványimádás  Facebookon kaptam  Őszi kép  Kandalló  A legjobbat  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Szerelem - romantika  Nem karcolhatom fel a szívet  Facebookon kaptam  Megváltás  Őszi kép  Ferenc pápa üzenete a szegénye...  Csokor vázában  Kellemes délutánt kívánok!  Almák zsákban  Romantikus szép estét  Vidám, szép napot  Gomba  Függetlenül attól...  Ne aggodalmaskodj a holnap fel...  Facebookon kaptam  Csodaszép pillanatot mindenkin...  Boldogság számomra a létezésed...  Csillagszív  Hit  Kossuth kifli  Feszítem a határt, hogy lépjem...  Nyisd meg előttem Istenem . ....  Táncosok - a hölgy pirosban  Puskás Stadionavató: 2019.11.1...  Végünk van? - Sebestyén atya g...  Facebookon kaptam  Az én kertem  Őszi kép  Őszi kép  Újjászületés  Bálványimádás  Őszi kép  Helytörténeti- néprajzi hagyom...  Ronamtikus pár  Vidám estét - táncolnak  Posertube  Őszi kép  Újjászületés  Rózsa csokor vázában  Ősz színei  A kéz is fontos a táncnál  Bálványimádás  Png virág  Hit  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Körlevele Árpád-házi Szent Erz...  Bánat  Ne aggodalmaskodj a holnap fel...  Facebookon kaptam  Minden csillagnak megvan a mag...  Megosztott szív  Őszi levelek 
Bejegyzés Címkék
fejeteket magyarok, elképesztő pénzszórás, jegybank alapítványai, legtöbbet &#8211, listákon őrült, kelet-afrikai könyvtárhelyzet, elmúlt három, legtöbb pénzt, államivá lett, szerződésekről szóló, bank államivá, üzemeltetési szerződés, pohárba öntöttek, banknál hatmilliárdot, balatonkenesei ingatlanért, hatodik helyre, lakberendezéssel foglalkozó, megbízások számát, alapítványok célja, nemes ügyek, majdnem négyszáz, főiskola fejlesztésére, általa elismert, támogatásokra leszűkített, közel ezer, ellenértéket szinte, kormányfőközeli Garancsi, jegybanki alapítványok, hazai monetáris, kelet-afrikai könyvtári, kedvezményezettek neve, támogatott gazdasági, könyvtárszektor kelet-afrikai, szerző témaválasztása, rendszeres megbízásoknál, havi apanázzsal, doktori program, iskola programigazgatója, csúcstartó magánszemély, egyetemmé váláshoz, magánszemély feladata, magánszemélyeknek különös, tanzániai választások, szubszaharai Afrika, magyar kalandozó, készülő Fekete-Afrika, világpiaci árak, építőipari vállalat, állami megbízásokkal, budai Várban, utóbbiban éttermet, felcsúti polgármester, nulla közeléből, másikra adta, vállalkozás árbevétele, 2010-es kormányváltás, harmadára esett, magánszemélyeket, hétszázmillióval, tanulmányozhatta, gazdaságföldrajz, lakberendezéssel, alapítványoknak, négyzetméterárú, könyvtárhelyzet, könyvtárszektor, elterjesztésére, alapítványainak, dokumentumokban, tízmilliárdokat, kormányfőközeli, pénzügyletekre, témaválasztása, alapítványától, ibéramerikában, finanszíroztak, feljelentették, balatonkenesei, nyilvánosságra, problémahalmaz, fejlesztésével, feljelentettek, gondviselésben, következményei, támogatásokról, szerződésekről, médiatartalmak, támogatásokból, földhasználati, hatszázmilliós, jegybankelnök, alapítvánnyal, együttműködés, megbízásokkal, kétszázmillió, fejlesztésére, hatmilliárdot, elősegítésére, számításaiból, , ,
2019.10 2019. November 2019.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 180
  • e Hét: 2152
  • e Hónap: 28424
  • e Év: 426360
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.