Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ezek után a republikánusok nehezen fogják magukról lerugdosn
  2016-04-27 19:06:56, szerda
 
  Ezek után a republikánusok nehezen fogják magukról lerugdosni Trumpot
2016.04.27 07:06

Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns egyértelmű diadalt aratott az amerikai előválasztások keddi fordulójában, ötből öt államban nyerve meg a választásokat, a demokratáknál Hillary Clinton ötből négy államban győzött.

Domald Trump sikerét jelzi, hogy a Marylandben, Pennsylvaniában, Delaware-ban, Connecticutban és Rhode Islanden megtartott választások közül háromban is hatvan százalék fölötti támogatottsággal lett az övé a győzelem. Rhode Island szavazóinak 64 százaléka rá szavazott, Connecticutban és Delaware államban pedig 61 százalékos bizalmat szerzett, de Pennsylvaniában és Marylandben is egyértelmű, 59, illetve 54 százalékkal végzett az élen.

A New York-i milliárdos győzelmét ugyan előre jelezték, de ilyen nagy arányú diadalra nem számítottak az elemzők.


Trump két vetélytársa - Ted Cruz texasi szenátor és John Kasich ohiói kormányzó - meglehetősen rosszul teljesített. Az elemzőket meglepte, hogy öt államból négyben nem a pártelit által támogatott Ted Cruz texasi szenátor, hanem John Kasich ohiói kormányzó végzett a második helyen: Marylandben 23, Delaware-ban csaknem 20 százalékkal, Connecticutban 27, Rhode Island államban pedig 24 százalékkal lett második. Cruz szenátornak csak Pennsylvaniában sikerült a második helyre kerülnie, 21 százalékos szavazataránnyal.

A Demokrata Párt várható elnökjelöltje, Hillary Clinton biztos győzelmet aratott négy államban: Pennsylvaniában 57, Marylandben 68, Delaware-ban 59, Connecticutban pedig 50 százalékos arányú volt a győzelme. Rhode Island államot azonban vetélytársa, Bernie Sanders vermonti szenátor "vitte el": az ottani választók 56 százaléka inkább benne bízott, mint a volt külügyminiszterben.

Philadelphiában elmondott győzelmi beszédében Hillary Clinton lényegében Donald Trump állásfoglalásaira feleselve fejtette ki álláspontját egy sor kérdésben. A többi között azt hangsúlyozta, hogy Amerika nem falakat épít, hanem akadályokat bont, nem elutasító és kirekesztő, hanem befogadó társadalom. A választási kampány során tapasztalt konkrét példákat sorolva kiállt az egészségbiztosítás Obama elnök által elkezdett reformja és a nőknek a férfiakkal azonos bérezése mellett. Először fordult elő a kampányban, hogy Clinton Sanderst dicsérte, kiemelve, hogy egyetértenek a párt újraegyesítésének szükségességében, a klímavédelem és a melegek jogainak kérdésében.

Bernie Sanders közleményben gratulált Hillary Clintonnak, de leszögezte: nem adja fel a küzdelmet, nem száll ki a versenyből.

Donald Trump a nevét viselő New York-i Trump Torony aulájában mondta el győzelmi beszédét.

Győztem. Vége van


- mondta, s a republikánusok elnökjelöltjének nyilvánította magát. Viszonylag rövid beszédében Hillary Clintont támadta: mint mondta, nem tartja alkalmasnak arra sem, hogy például munkahelyeket teremtsen, és felrótta neki az észak-amerikai szabadkereskedelmi megállapodás támogatását, nem mulasztva el megemlíteni, hogy ezt a férje, Bill Clinton írta alá elnökként.

Trump ismét azt sugalmazta, hogy Clinton csak azért győz, mert nő.

Ha Hillary Clinton férfi volna, a voksok öt százalékát is alig kapná meg


- jegyezte meg. Ezt követően hosszan válaszolt az újságírók kérdéseire. Kifejtette, hogy nem kíván változtatni a stílusán, mint fogalmazott, azért döntenek mellette a választók, mert olyan, amilyen. Majd szót ejtett külpolitikai kérdésekről is. "Nem a klímaváltozás a legnagyobb veszély, hanem az atomfegyver, nem szabad megengedni, hogy Irán atomfegyvert építsen, nem szabad megengedni, hogy Észak-Koreának atomfegyvere legyen, Kínának igenis van befolyása Észak-Koreára, és rá kell bírni, hogy éljen is ezzel a befolyással" - fejtette ki.

A New York-i milliárdosnak a keddi előválasztások után már 950 delegátusa van, az automatikus elnökjelöltséghez a republikánusoknál szükséges 1237 támogató delegátusból, míg Ted Cruz 560, John Kasich 153 küldött támogatását élvezi, s Kasichnek gyakorlatilag már nincs lehetősége arra, hogy a párt elnökjelöltje legyen.

A demokrata oldalon Hillary Clinton elnökjelöltsége - hacsak nem történik valami rendkívüli esemény - immár megkérdőjelezhetetlen. A volt külügyminiszter az eddigi választási folyamatban 2137 küldöttet állított maga mellé, míg Bernie Sanders csak 1306 delegátust gyűjthetett be. Az elnökjelöltséghez a Demokrata Pártban 2383 delegátusra van szükség.

A következő előválasztás jövő kedden lesz Indiana államban.

Az elnökválasztási rendszerről röviden
A jelölőgyűlés az amerikai választási rendszer egyik sajátossága. Ezen a pártok regisztrált tagjai és delegáltjai vesznek részt: nyílt, nyilvános beszélgetéseken, gyűléseken vitatják meg a politikussal az elképzeléseit, majd ezt követően voksolnak arról, hogy kit küldjenek a nyári országos elnökjelölő konvencióra. A jelölőgyűlések rendszerét az 1970-es évek óta alkalmazzák az érintett 14 államban.

Más államokban nem jelölőgyűlést, hanem előválasztást tartanak. A legfontosabb különbség, hogy az előválasztáson bárki szavazhat, ha előzetesen regisztráltatja magát, a jogosultak egyszerűen a választási urnában elhelyezett szavazattal döntenek.

Az iowai nyitással kezdődik meg a hivatalos választási procedúra, az elnökjelöltek kiválasztásának folyamata. Utána az északkeleti New Hampshire államban, majd délkeleten, Dél-Karolinában választanak. Március elsején tucatnyi szövetségi állam dönt arról, hogy kit látna szívesen elnökjelöltként, azt a napot ezért szuperkeddnek nevezik. Az idén március 15-én választanak Floridában, Ohióban és Észak-Karolinában: ezek azért jelentős államok, mert sok delegátust küldenek az elnökjelölő konvencióra.

Április végére a legtöbb szövetségi államban már befejezik a voksolást, és nagyjából kirajzolódik, hogy melyik politikus hány delegátust állított maga mellé, vagyis ki lehet az egyes pártok elnökjelöltje.

Júliusban tartja mindkét párt az elnökjelölő konvenciót. Az egyes szövetségi államokban legtöbb delegátust begyűjtő politikust választják meg a párt elnökjelölő konvencióján. Az előválasztáson bárki szavazhat, ha előzetesen regisztráltatja magát, a jogosultak egyszerűen a választási urnában elhelyezett szavazattal döntenek.

www.portfolio.hu
http://www.portfolio.hu/gazdasag/ezek_utan_a_republikanusok_nehezen_fogjak_magukr ol_lerugdosni_trumpot.230946.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szükségességében, szavazataránnyal, elnökjelöltjének, támogatottsággal, beszélgetéseken, kiválasztásának, elnökjelöltként, regisztráltatja, pennsylvaniában, elnökválasztási, külügyminiszter, elnökjelöltsége, philadelphiában, connecticutban, előválasztáson, előválasztások, republikanusok, republikánusok, jelölőgyűlések, elképzeléseit, elnökjelöltje, szuperkeddnek, demokratáknál, választásokat, nyilvánította, előválasztást, munkahelyeket, elnökjelöltek, jelölőgyűlést, klímaváltozás, gyakorlatilag, milliárdosnak, delegátusból, fordulójában, egyetértenek, előválasztás, republikánusok nehezen, amerikai előválasztások, demokratáknál Hillary, elemzőket meglepte, pártelit által, második helyen, második helyre, ottani választók, többi között, választási kampány, férfiakkal azonos, párt újraegyesítésének, melegek jogainak, nevét viselő, republikánusok elnökjelöltjének, újságírók kérdéseire, Donald Trump, Hillary Clinton, Domald Trump, Rhode Islanden, Rhode Island, John Kasich, Demokrata Párt, Bernie Sanders, Clinton Sanderst, Hillary Clintonnak, York-i Trump Torony, Hillary Clintont, Bill Clinton, Demokrata Pártban,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  IGEN így  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 14  Robin Wight pitypang szobra  Egyszerű  Jó éjszakát  Robert Merle tollából  Jó éjszakát  Előfordul, hogy  Borzasztó  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  IGEN így  Nem kell hozzá fürdőruhás  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Alvó kislány  Spenót fasírttal  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Tanmese  Szabó T. Anna - Pitypang  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  A felvilágosodás...  Anyámról való emlékek  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szívek  Sok ember olyan, mint a kaméle...  képre írva  Facebookon kaptam  Jázmin  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Az ember  Esterházy Péter: Harmonia c...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Megígért békesség  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Különleges  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét  Bársony székben  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  40 felett  Zilahy Lajos gondolata  Ady Endre - Mindegy átka  Ott van  Latinovits Zoltán tollából  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Különleges  Minden tavaszból őrizz..  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Különleges  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 13 
Bejegyzés Címkék
republikánusok nehezen, amerikai előválasztások, demokratáknál Hillary, elemzőket meglepte, pártelit által, második helyen, második helyre, ottani választók, többi között, választási kampány, férfiakkal azonos, párt újraegyesítésének, melegek jogainak, nevét viselő, republikánusok elnökjelöltjének, újságírók kérdéseire, legnagyobb veszély, keddi előválasztások, automatikus elnökjelöltséghez, republikánusoknál szükséges, párt elnökjelöltje, demokrata oldalon, volt külügyminiszter, eddigi választási, következő előválasztás, elnökválasztási rendszerről, amerikai választási, pártok regisztrált, nyári országos, jelölőgyűlések rendszerét, 1970-es évek, legfontosabb különbség, előválasztáson bárki, jogosultak egyszerűen, választási urnában, iowai nyitással, hivatalos választási, elnökjelöltek kiválasztásának, napot ezért, idén március, elnökjelölő konvencióra, legtöbb szövetségi, egyes pártok, elnökjelölő konvenciót, egyes szövetségi, párt elnökjelölő, szükségességében, szavazataránnyal, elnökjelöltjének, támogatottsággal, beszélgetéseken, kiválasztásának, elnökjelöltként, regisztráltatja, pennsylvaniában, elnökválasztási, külügyminiszter, elnökjelöltsége, philadelphiában, connecticutban, előválasztáson, előválasztások, republikanusok, republikánusok, jelölőgyűlések, elképzeléseit, elnökjelöltje, szuperkeddnek, demokratáknál, választásokat, nyilvánította, előválasztást, munkahelyeket, elnökjelöltek, jelölőgyűlést, klímaváltozás, gyakorlatilag, milliárdosnak, delegátusból, fordulójában, egyetértenek, előválasztás, megállapodás, jelölőgyűlés, hangsúlyozta, republikánus, politikussal, meglehetősen, közleményben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 664
  • e Hét: 6416
  • e Hónap: 10161
  • e Év: 163657
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.