Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A magyarok fele hagyná el Magyarországot – Megdőlt az
  2016-04-30 13:43:19, szombat
 
   
  CSAK A FELE???

A helyzet az, hogy jelenleg egyenes úton haladunk a rosszul fizetett, képzetlen munkaerő országává válás rögös útján.
John D. Rockefeller: Nem gondolkodni tudó emberekre, hanem buta rabszolgákra van szükségem. A fideszes politikusok szájából gyakran elhangzik az “Új Világrend" kifejezés. Az oktatási rendszert is a “Új Világrend" követelményeinek megfelelően basszák szét. A termőföldet és a vízkészletünket is az “Új Világrend - Fenntartható fejlődés" keretében sajátítják ki, azaz elveszik a néptől, hogy teljesen tőlük függjünk. Ha egy ember nem képes gondolkodni, nem képes megtermelni az élelmiszert és nem jut szabadon vízhez, akkor teljesen ki van szolgáltatva és uralkodhatnak felette.
****


Menekülés

Posted on 2016-04-30

A magyarok fele hagyná el Magyarországot - Megdőlt az elvándorlási rekord is

Soha nem hagyták még el annyian Magyarországot, mint a tavalyi évben. A hivatalos elvándorlók száma 33 ezer körül van, ami olyan, mintha egy megyeszékhelyünk, például Salgótarján teljesen kiürült volna. A statisztikák ráadásul csak azokat mérik, akik jelezték kiköltözési szándékukat, így a valós szám akár ennek többszöröse is lehet.
A kivándorlás tehát ahelyett hogy stabilizálódna, minden évben egyre nagyobb méreteket ölt, ráadásul egyre nő az országot tartósan elhagyni szándékozók köre is: a Randstad kutatása szerint a magyarok fele hagyná el az országot, ha találna jó állást külföldön. A fiatalok és a képzettek külföldi munkavállalási hajlandósága pedig még ennél is magasabb. A 34 év alatti férfiaknak 79 százaléka gondolkodás nélkül menne külföldre, ha felkínálnának neki egy jó lehetőséget.
Márpedig lehetőség egyre több van: nyugaton már nem csupán az informatikusokat, az orvosokat és a gépészmérnököket vadásszák, kezd nőni a kereslet a nem kimondottan hiányszakmák után is. Mennek a pincérek, az ápolók, a fogorvosi asszisztensek és a betanított munkások is, hiszen a fizetések közti különbség éves szinten akár tízmilliós nagyságrendű is lehet. Nálunk pedig marad a nyugati szemmel nézve éhbérért dolgozók egyre zsugorodó tábora, na meg az egyre növekvő munkaerőhiány.
Az utolsó kapcsolja le a villanyt!
Sajnos itthon az elvándorlás itthon egyre növekvő, óriási probléma. 2014-ben 31 ezer 500-an hagyták el az országot minimum egy éves külföldi tartózkodás szándékával. Tavaly pedig ennél is többen, 33 ezren szedték a sátorfájukat és költöztek külföldre dolgozni. Ebből 55 százalék férfi, kétharmaduk nőtlen, tehát esélyesebb, hogy itthoni család híján kint is ragadnak. Ezek az adatok ráadásul igencsak optimisták, ugyanis a KSH csak azokat tekinti kivándoroltnak, akik jelezték a kivándorlási szándékukat a hatóságoknak. Emellett pedig az ingázók is egyre többen vannak.
A Tárki több mint két évtizede kíséri figyelemmel a migrációs potenciál alakulását, amely a 2000-es évek elejétől kezdett élénkülni, majd a 2010-es töréstől eltekintve 2012-ben csúcsosodott ki. Azóta a halmozott migrációs potenciál enyhe csökkenést mutat. Ami azonban eltér az eddigiektől, az a végleges kivándorlást fontolgatók számának megduplázódása 2015-re.
A külföldön munkát vállaló magyarok 44 százaléka 30 év alatti, 75 százaléka még nem érte el a 40 éves kort, több mint 32 százalék diplomás. Mindezt tetézi, hogy a hazánkból való tömeges kivándorlás elsősorban a gyermekvállalási életkorban lévő korosztályokat érinti. Ez pedig egyre súlyosbodó problémát jelent majd a munkaerőpiacon.

mef
A kivándorlási kedvet az is erősíti, hogy mostanra szinte mindenkinek van már olyan külföldi ismerőse, aki hosszabb ideje él Nyugat-Európában, így információval tud szolgálni, és segítheti a kiköltözést és a beilleszkedést az új környezetbe.
Ráadásul mára a magyarok már nem csupán a magasabb fizetésekért mennek külföldre, pedig az egészségügyi, szociális területen például éves szinten akár 16 millió forinttal is többet lehet keresni Nagy-Britanniában, hanem az itthon tapasztalt kilátástalanság és a dolgok jobbra fordulásában való bizalom hiánya miatt is. Mostanra azonban markánsan jelen van egy új csoport is: akiknek a közállapotok miatt nincs itthon jövőképe, és az ország helyzetét kilátástalannak látják.
Hárs Ágnes, a Kopint-Tárki kutatója sommásan fogalmaz: Fölösleges a kivándorlás csökkenésében reménykedni. Nem láthatunk semmilyen olyan változást Magyarországon, amely megfordítaná a folyamatot.
Az iskolarendszer átalakítása, vagyis az életpályában a döntési lehetőségek szűkítése hozzájárul a kivándorlás felgyorsulásához. Már nemcsak a felsőoktatási korban lévőknél, hanem a középiskolásoknál is látható az elvándorlás trendszerű növekedése, ami továbbra is erős marad.
A folyamatosan növekvő kivándorlás Blaskó Zsuzsa és Gödri Irén, a KSH Népességtudományi Intézetének kutatói szerint ráadásul agyelszívást is jelent. Egyértelmű ugyanis, hogy először a több nyelvet beszélő, legképzettebb réteg kel útra.

kivá
Csak nem jön haza a fiatal... se
Bár a miniszterelnök 2012-be azt vizionálta, hogy 5-6 éven belül tömegesen fognak hazajönni a fiatalok, ennek azonban egyelőre még csak a nyomát sem látni. Pedig a kormány több ezer külföldön dolgozó fiatalt csábítana haza a Gyere haza, fiatal! elnevezésű program keretében. A programról a kezdetekkor azt mondta az NGM államtitkára, Czomba Sándor, hogy óriási siker. Czomba akkor 40 ezer fiatalról beszélt, ami valóban nagyon magas szám lenne, ha igaz lenne. Valójában azonban szó nincs negyvenezer fiatalról, mindössze a minisztérium programjának hivatalos facebook-oldalán a fizetett hirdetésnek köszönhető elérések száma volt negyvenezer. A programmal 57 fiatalt hoztak haza Orbánék 2016 januárjáig.
Egy tavalyi kutatás szerint, amelyet az Aktív Fiatalok Magyarországon kutatócsoport készített, az egyetemisták jelentős része nem Magyarországon tervezi a jövőjét. A felsőoktatásban lévő hallgatók 63 százaléka jelezte, hogy rövidebb ideig, 52 százaléka, hogy hosszabb ideig vállalna munkát külföldön, 37 százalék pedig külföldön szeretne letelepedni.
Mit hoz a jövő?
Komor a jövőkép: miközben Orbán Viktor révületbe esve arról vízionál, hogy nem vagyunk messze attól, hogy Magyarországból kiemelkedő életminőségű ország legyen, ideje lenne felébredni. A helyzet ugyanis az, hogy jelenleg egyenes úton haladunk a rosszul fizetett, képzetlen munkaerő országává válás rögös útján. Az európai országok zöme úgy kecmergett ki a válságból, hogy új, jól fizető állásokat hozott létre. Ezzel szemben a hazai foglalkoztatási csoda inkább tűnik ügyeskedésnek a közmunkásokkal és a külföldi munkavállalók egy részének a beszámításával, mint a versenyszféra valódi magára találásának.
(tenytar)
Bal-Rad komm: “...az egyetemisták jelentős része nem Magyarországon tervezi a jövőjét. A felsőoktatásban lévő hallgatók 63 százaléka jelezte, hogy rövidebb ideig, 52 százaléka, hogy hosszabb ideig vállalna munkát külföldön, 37 százalék pedig külföldön szeretne letelepedni..."
-Van ennél kívánatosabb és örömtelibb hír a döbrögista horda számára? Aligha! Hiszen aki elmegy, az áttételesen a horda elől menekül. Azaz ellensége a hordának! Viszont a horda gondoskodott arról, hogy ellenségei ne tudjanak szavazni az általuk megszervezett “választásokon"! (Eddig úgy félmilliónyian!) Ergo: ellenzékének számát csökkenti. Egy újabb “választási" győzelmének ily módon is megágyazva! Ami után a fosztogatás, a szabad rablás joga a júdáspénzek folyósításának végső határidejéig őket fogja illetni!
UTÁNA PEDIG MÁR NEM LESZ ÉRTELME POLITIZÁLNIA SENKINEK! (Nekik sem!) Egy teljesen lecsupaszított, kizsigerelt ország már nem vonzó egyik maffiának sem!
Tegnap nagy garral bejelentették a Mercedes kecskeméti bővítkezését! A Nemmzetth Főpuritánja elmondott két egészen vérfagyasztó dolgot!


1. TOVÁBBI ADÓKEDVEZMÉNYEKKEL ÉS ÁLLAMI TÁMOGATÁSOKKAL HÍZELEGNEK A “BEFEKTETŐNEK"!
2. MUNKÁSSZÁLLÓK (a kényszermunkásoknak) ÉPÍTÉSÉHEZ FOGNAK TÁMOGATÁST ADNI-KECSKEMÉTNEK! Ahol a város még az oktatási struktúráját IS a Mercedes igényeihez formálja! Ráadásul Kecskemét még a cég helyi adóit is csökkenti!
A Mercedes új-SZUPERBŐVÍTKEZÉSE!-a bejelentés szerint 160 milliár forint körüli.
MENNYIT SÍBOLT KI MEKKMESTER AZ MNB-BŐL?
KÖZEL KÉTSZER ENNYIT! A társadalmi “felelősségvállalás" jegyében!
“...miközben Orbán Viktor révületbe esve arról vízionál, hogy nem vagyunk messze attól, hogy Magyarországból kiemelkedő életminőségű ország legyen, ideje lenne felébredni. A helyzet ugyanis az, hogy jelenleg egyenes úton haladunk a rosszul fizetett, képzetlen munkaerő országává válás rögös útján. Az európai országok zöme úgy kecmergett ki a válságból, hogy új, jól fizető állásokat hozott létre. Ezzel szemben a hazai foglalkoztatási csoda inkább tűnik ügyeskedésnek a közmunkásokkal és a külföldi munkavállalók egy részének a beszámításával..."
-Hát így lettün a szocialista Magyarországból-“a keleti blokk legvidámabb barakkjából"-az Európai Unió rabszolgatelepe!
Fiataljaink nem hülyék!
ŐK NEM AKARNAK DÖBRÖGISZTÁN RABSZOLGAKÖLCSÖNZŐINEK ALANYAIVÁ SILÁNYULNI!
Tulajdonképpen igazuk is van!
DE MI LESZ MAGYARORSZÁGGAL? LESZ BELŐLE HARMINC ÉVEN BELÜL ROMANISZTÁN?
Nagyon úgy néz ki-IGEN!
Nem azért, mert politikai rablóhordáink így akarták/akarják! Ez ugyanis nem az ő szándékukon múlott/múlik! EZ A MI AKARATUNK!
HISZEN NÉLKÜLÜNK-A MAGYAROK TEVŐLEGES KÖZREMŰKÖDÉSE NÉLKÜL-AZ Ő AKARATUK NEM ÉRVÉNYESÜLHETNE!

Gyáva népnek nincs hazája! Nem is érdemel hazát!

http://www.balrad.com/2016/04/30/menekules/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: gépészmérnököket, felgyorsulásához, informatikusokat, gyermekvállalási, követelményeinek, megyeszékhelyünk, magyarországból, kilátástalanság, rabszolgatelepe, foglalkoztatási, magyarországgal, érvényesülhetne, felsőoktatásban, kilátástalannak, vízkészletünket, félmilliónyian, magyarországon, tulajdonképpen, iskolarendszer, korosztályokat, támogatásokkal, közmunkásokkal, stabilizálódna, kivándoroltnak, munkavállalási, megduplázódása, lecsupaszított, magyarországot, folyósításának, munkaerőpiacon, beszámításával, beilleszkedést, miniszterelnök, munkaerőhiány, csökkenésében, munkásszállók, rosszul fizetett, fideszes politikusok, oktatási rendszert, magyarok fele, elvándorlási rekord, tavalyi évben, hivatalos elvándorlók, statisztikák ráadásul, valós szám, kivándorlás tehát, országot tartósan, képzettek külföldi, gépészmérnököket vadásszák, fogorvosi asszisztensek, betanított munkások, fizetések közti, CSAK FELE, John, Hárs Ágnes, Blaskó Zsuzsa, Gödri Irén, Népességtudományi Intézetének, Czomba Sándor, Aktív Fiatalok Magyarországon, Orbán Viktor, UTÁNA PEDIG MÁR NEM LESZ ÉRTELME POLITIZÁLNIA SENKINEK, Nemmzetth Főpuritánja, TOVÁBBI ADÓKEDVEZMÉNYEKKEL ÉS ÁLLAMI TÁMOGATÁSOKKAL HÍZELEGNEK, ÉPÍTÉSÉHEZ FOGNAK TÁMOGATÁST ADNI-KECSKEMÉTNEK, Ráadásul Kecskemét, MENNYIT SÍBOLT KI MEKKMESTER AZ MNB-BŐL, KÖZEL KÉTSZER ENNYIT, Európai Unió, AKARNAK DÖBRÖGISZTÁN RABSZOLGAKÖLCSÖNZŐINEK ALANYAIVÁ SILÁNYULNI, LESZ MAGYARORSZÁGGAL, LESZ BELŐLE HARMINC ÉVEN BELÜL ROMANISZTÁN, HISZEN NÉLKÜLÜNK-A MAGYAROK TEVŐLEGES KÖZREMŰKÖDÉSE NÉLKÜL-AZ AKARATUK NEM ÉRVÉNYESÜLHETNE,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.18. 23:12 Illegális bevándorlás - Szakértő: egyre több migráns érkezik
01.18. 22:32 Férfi kézilabda Eb - Csak percekig vezettek, mégis nyertek a horvátok
01.18. 22:12 UDMR şi-a sărbătorit 30 de ani de existenţă la Cluj-Napoca
01.18. 22:02 Vízilabda Eb - Szerb siker
01.18. 21:32 Jégkorong Magyar Kupa - Az FTC legyőzte a MAC-ot az elődöntőben
01.18. 21:02 Harry herceg és Meghan hercegnő lemond királyi titulusáról és nem vesz rész...
01.18. 20:52 Női kézilabda EHF Kupa - Először nyert az Érd
01.18. 20:42 Adunarea delegaţilor Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi Partidu...
01.18. 20:22 Férfi röplabda Extraliga - Öt szettben nyert a MAFC
01.18. 20:22 Vízilabda Eb - Gálamérkőzésen lett csoportelső a magyar férfi válogatott
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Amikor valaki autóbaleset áldo...  Facebookon kaptam  Készüljünk együtt testben és l...  Gulácsi Péter: Próbáltam úgy f...  Fehér orrszarvú....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akkor vagy szép Akkor vagy sz...  Gyertyástorta  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Jákób kútjánál  Facebookon kaptam  Téli kép  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Aranyosi Ervin: Éjjeli bagoly ...  Férfi vízilabda E.B. mérkőzése...  Ribizlis  Fázós január  Taps  Isten győzelmi útja  Isten már mindent elintézett  Facebookon kaptam  Halál  Az ekcéma, a pikkelysömör és a...  Isten már mindent elintézett  Szent Antal apát 01.17  Sexy nő  Ausztrália.....  Facebookon kaptam  Gyümölcslevekkel a betegségek ...  Cica kérés.........  Ausztrália.....  Férfi vízilabda E.B. mérkőzése...  Naplemente  A város utcája színarany  Kellemes délutánt kívánok  A történelmi tények elhallgatá...  Facebookon kaptam  Halál  Naplemente  Szép estét  Facebookon kaptam  Halál  A spenótról jó tudni  Harmonia kártya után......  Csend kell ahhoz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Orchidea  Téli képek  Egy haldokló tanya  Kaktusztorta  Facebookon kaptam  A tisztelet annak jutalma, aki...  Hálával áldozzunk Istennek  Csak egy igekötő  Isten már mindent elintézett  Orchidea  A spenótról jó tudni  Ahogy telet követ tavasz  Kellemes délutáni pihenést  Amikor valaki autóbaleset áldo...  Akárhová  Marcellus Hesperus A BÖLCS  Halál  Facebookon kaptam  Orchidea  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Tudtad e?  Hálával áldozzunk Istennek  Bundástorta  Pénztorta  Amikor valaki autóbaleset áldo...  Posertube  Árpád-házi Szent Margit szűz  Vajda Pál: Az alázatosság útja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Kellemes teázást  Te vagy a legfontosabb!  Facebookon kaptam  Kombucha külsőleg  Nő téli öltözékben  Harmónia......  Fehér orrszarvú....  Amikor valaki autóbaleset áldo...  Profi munka........  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mikulástorta  Halál  Facebookon kaptam  Png nő  Halló Január! 
Bejegyzés Címkék
rosszul fizetett, fideszes politikusok, oktatási rendszert, magyarok fele, elvándorlási rekord, tavalyi évben, hivatalos elvándorlók, statisztikák ráadásul, valós szám, kivándorlás tehát, országot tartósan, képzettek külföldi, gépészmérnököket vadásszák, fogorvosi asszisztensek, betanított munkások, fizetések közti, nyugati szemmel, egyre növekvő, utolsó kapcsolja, elvándorlás itthon, országot minimum, éves külföldi, adatok ráadásul, kivándorlási szándékukat, migrációs potenciál, 2000-es évek, 2010-es töréstől, halmozott migrációs, külföldön munkát, hazánkból való, gyermekvállalási életkorban, kivándorlási kedvet, magasabb fizetésekért, itthon tapasztalt, dolgok jobbra, közállapotok miatt, ország helyzetét, kivándorlás csökkenésében, iskolarendszer átalakítása, döntési lehetőségek, kivándorlás felgyorsulásához, felsőoktatási korban, elvándorlás trendszerű, folyamatosan növekvő, több nyelvet, miniszterelnök 2012-be, kormány több, minisztérium programjának, fizetett hirdetésnek, tavalyi kutatás, egyetemisták jelentős, felsőoktatásban lévő, helyzet ugyanis, európai országok, hazai foglalkoztatási, külföldi munkavállalók, versenyszféra valódi, döbrögista horda, horda elől, horda gondoskodott, általuk megszervezett, újabb &#8220, szabad rablás, júdáspénzek folyósításának, teljesen lecsupaszított, oktatási struktúráját, társadalmi &#8220, keleti blokk, gépészmérnököket, felgyorsulásához, informatikusokat, gyermekvállalási, követelményeinek, megyeszékhelyünk, magyarországból, kilátástalanság, rabszolgatelepe, foglalkoztatási, magyarországgal, érvényesülhetne, felsőoktatásban, kilátástalannak, vízkészletünket, félmilliónyian, magyarországon, tulajdonképpen, iskolarendszer, korosztályokat, támogatásokkal, közmunkásokkal, stabilizálódna, kivándoroltnak, munkavállalási, megduplázódása, lecsupaszított, magyarországot, folyósításának, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 742
  • e Hét: 742
  • e Hónap: 59850
  • e Év: 59850
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.