Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A nyúlon túl: újra megalapítanák a baloldalt
  2016-04-30 18:33:51, szombat
 
  hidfo.ru 2016.04.30. 06:16


A nyúlon túl: újra megalapítanák a baloldalt


Szanyi Tibor hidfo.ru

A Magyar Szocialista Pártot is elérte az új idők szele; rájöttek, hogy 2018-ban már be se jutnak a parlamentbe, ha a választók helyett a befektetőknek kampányolnak. Jöhet a baloldal nélküli parlament, vagy a liberalizmusmentes, rendpárti baloldal.

Tavaly júliusban nyilvánosságra jutott egy mérföldkő jellegű közvélemény-kutatás eredménye, amiből kiderült, hogy az összes baloldali liberális párt együttvéve a választók csak alig egyharmadának támogatását élvezi, és a politikai ellenfelekről lemorzsolódó szavazatokat a baloldal többé nem - vagy csak korlátozott mértékben - tudja felfogni. A Nézőpont intézet kutatásából kiderült, hogy a választók egyre kevésbé preferálják a balliberális pártokat, és az MSZP számára többé nem az a kérdés, hogy le tudja-e váltani a kormányt, hanem, hogy a következő választásokon bejut-e a parlamentbe.

Ez a kutatás még jóval a Kölnben történt, arab migránsok által elkövetett tömeges szexuális zaklatások előtt készült, valamint ekkor még az sem volt előre látható, hogy - részben - a migrációs válság hatására Lengyelországban a baloldali pártok nem lépik át a parlamenti bejutási küszöböt. A kutatás mérföldkő jellege azonban nem a balliberális pártok elutasítottságának megállapítása volt: kiderült ugyanis, hogy

az emberek nem magát a baloldalt utasítják el, hanem kifejezetten a liberális baloldalt.

A június 19. és 25. közt készült felmérés által egyértelműen bizonyítást nyert, hogy a baloldali szavazók 76%-a komoly problémának tartja a bevándorlás-kérdést, és támogatja az illegális bevándorlás elleni erőteljesebb fellépést. A választók részéről erőteljes igény mutatkozott egy liberalizmustól mentes, rendpárti baloldalra, ami eközben határozottan nyugati orientációjú, tehát támogatja hazánk Európai Uniós tagságát. Azt említeni kell, hogy ez a választói igény eddig is élt az emberekben, de a baloldal mindaddig nem vette figyelembe a választók igényeit, ameddig meg nem történt a végső figyelmeztetés; Lengyelországban a liberalizmushoz végsőkig ragaszkodó baloldal kiírta magát a parlamentből.

Szanyi Tibor most a 24.hu-nak adott interjú során arról beszélt, hogy ma a baloldal valóban egyetlen hatalmas olvasztótégely, ami számos irányzatot magába foglal, a neoliberálisoktól kezdve a szociáldemokratákig. Az Orbán Viktor féle “egy a tábor" mentalitás azonban a baloldal esetében működésképtelennek bizonyult: a különböző irányzatok összeborulásának eredményeként már annyi szavazatot sem kapnak, amennyit külön-külön markáns irányzatokként is elérhetnének. Szanyi szerint egyértelmű, mit kell tenni; háttérbe kell szorítani a liberálisokat, és a teljes vereség küszöbén el kellene kezdeni odafigyelni arra, mit akarnak a választók. “Jelen pillanatban nem érzem a Magyar Szocialista Pártot olyan mértékben baloldalinak, mint amennyire a neve és a múltja predesztinálná." - mondta. Ennek oka pedig, hogy a liberálisok rátelepedtek a baloldalra, ami saját média híján régóta nem tud szabadulni ebből a halálos ölelésből. “Az én programom arról szól, hogy ne ők legyenek meghatározó helyzetben. [...] meg kell győzni sok embert arról - alapvetően a választópolgárokat -, hogy az MSZP-nek baloldali fordulatra van szüksége. Ez megy most az alapszervezeteknél."

Elmondása szerint ez a folyamatban lévő átalakulás pozitív fogadtatásra lelt a párt alapszervezeteinél - “olyan ‘na végre' típusú fogadtatásra". De hogy pontosan mi is készül az MSZP-ben?

“Baloldaliság. Ha nagyon akarunk jelzőket, akkor modern, európai baloldaliság. A konkrét lényege az, hogy az MSZP politikai gondolkodását és mondanivalóját össze kell hangolni azokkal a mozgásokkal, amik a népen belül vannak." Szanyi szerint ugyanis a baloldali pártok ma már nem baloldaliak, ehelyett rájuk telepedett a kapitalizmus és neoliberalizmus. Oligarchák támogatnak bizonyos politikusokat, akik cserébe ezért úgy tesznek, mintha a széles néprétegek számára alapvető problémák nem is léteznének. “Én csak annyit akarok, hogy legyen valami kohézió a párt hosszú távú gondolkodása, illetve a nép igényei között."

A nép igényeit pedig számos kutatás közvetíti, melyekből mostanra az is látható, hogy a baloldali választók keresztbe átszavaznak a Jobbikra, mert inkább választják a rendpártiságot, mint a liberalizmust és toleranciát. A Jobbik az utóbbi hónapok során egyébként szintén retorikailag közeledni kezdett a baloldalhoz, amit ugyanígy a fentiekkel lehet alátámasztani: azok a választók, akik egy illiberális, rendpárti baloldalt és Európai Uniót akarnak, a Jobbikra és Fideszre szavaznak át, vagy passzívak maradnak, ameddig az általuk preferált politikai erő nem létezik.

Szanyi szerint egy ilyen baloldali újrakezdéshez egyrészt félre kell állítani az akadályokat (a liberálisokat), másrészt támogatókra van szükség, akik szívesen látnának Magyarországon egy a brit Munkáspárthoz hasonló modern, európai baloldalt. “Meg lehet és meg is kell találni azt a transzparens szituációt, amikor a pártok igenis tudnak az erkölcsi támogatáson túl anyagi támogatáshoz is jutni. Amikor oligarchák finanszíroznak pártokat, titokban, az tetűség. Támogatók kellenek." A politikus szerint ennek azonban útjában állnak az oligarchák, akik titokban pénzelnek politikusokat, és ezzel megakadályozzák, hogy a párt visszaforduljon egy vesztett helyzetből.

“Nem áll jól a szénánk. Van egy afrikai nyúl, süket is, vak is, de érzi a ragadozók közelségét. Én is így vagyok ezzel."

Szanyi azt mondja, amennyiben sikerül kikeveredni a teljes vert helyzetből, az MSZP ezúttal a kisemmizett tömegeket próbálná megszólítani, és a 2018-as választásokon elsősorban a Jobbikot tekinti vetélytársnak, amihez egyelőre átszavaznak a rendpárti baloldaliak. “Akik adottságnak veszik, hogy van valamilyen hatalom fölöttük, de nekik így is, úgy is rossz. A kisemmizett tömegeket kell magunk mellé állítanunk." A baloldal újjáépülése esetén azonban nem állnának össze a Gyurcsány féle Demokratikus Koalícióval, amit Szanyi támogatói következetesen álbaloldali, kapitalista pártnak neveznek. “Én azzal az igénnyel lépek fel, hogy - bár nagyon szeretem a demokráciát, meg a fékek és ellensúlyok rendszerét - két évig megmondom, mi az irány és lesz szíves mindenki engem követni. [...] A kapitalizmust meg intézményesített lopásnak tartom. Vállalom."

Hogy pontosan mennyi támogatója van Szanyi Tibornak ezzel az elgondolással, az egyelőre nem derült ki, de az egyértelműen látható, hogy az MSZP eddigi formája 2018-ban már nem kerül be a parlamentbe; jöhet liberalizmusmentes, rendpárti baloldal, vagy a baloldal nélküli parlament.

http://www.hidfo.ru/2016/04/a-nyulon-tul-ujra-megalapitanak-a-baloldalt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lengyelországban, intézményesített, összeborulásának, megakadályozzák, visszaforduljon, liberalizmushoz, neoliberalizmus, liberalizmustól, magyarországon, irányzatokként, mondanivalóját, figyelmeztetés, finanszíroznak, nyilvánosságra, rendpártiságot, olvasztótégely, következetesen, predesztinálná, gondolkodását, kapitalizmust, munkáspárthoz, ellenfelekről, politikusokat, liberalizmust, egyharmadának, alátámasztani, újrakezdéshez, liberálisokat, vetélytársnak, választásokon, befektetőknek, eredményeként, megállapítása, megalapítanák, megalapitanak, elgondolással, választók helyett, befektetőknek kampányolnak, baloldal nélküli, mérföldkő jellegű, összes baloldali, választók csak, politikai ellenfelekről, baloldal többé, választók egyre, balliberális pártokat, következő választásokon, migrációs válság, baloldali pártok, parlamenti bejutási, kutatás mérföldkő, balliberális pártok, Szanyi Tibor, Magyar Szocialista Pártot, Európai Uniós, Orbán Viktor, Európai Uniót, Demokratikus Koalícióval, Szanyi Tibornak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon különös  Szép estét  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Szívem  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Akarat  Sose bánj semmit  Nem tudhatod  Hazára minden embernek szükség...  Png lepke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  képre írva  Nem számIt  Png fotel  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Alázat  Fehér virág  Albert Einstein gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem tiéd  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Az engedelmesség miért nem vál...  Hazára minden embernek szükség...  Egy hatékony szolga  Irgalom és ítélet  Őrizkednünk kell...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Nem számIt  Facebookon kaptam Krisztinától  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nevem  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Még csak most kezdődik a nap  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Irgalom és ítélet  A jó emberek mindig szépek mar...  Png virág  Egy maradéktalanul uralt világ  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Fekete-erdő desszert  Kaffka_Margit  Varga János Veniam - Fontos sz...  Adakozás  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Adakozás  Az igazi szeretetért rendszeri...  Örülök, hogy látlak! 
Bejegyzés Címkék
választók helyett, befektetőknek kampányolnak, baloldal nélküli, mérföldkő jellegű, összes baloldali, választók csak, politikai ellenfelekről, baloldal többé, választók egyre, balliberális pártokat, következő választásokon, migrációs válság, baloldali pártok, parlamenti bejutási, kutatás mérföldkő, balliberális pártok, baloldalt utasítják, liberális baloldalt, baloldali szavazók, illegális bevándorlás, választók részéről, liberalizmustól mentes, választói igény, baloldal mindaddig, választók igényeit, végső figyelmeztetés, liberalizmushoz végsőkig, baloldal valóban, neoliberálisoktól kezdve, baloldal esetében, különböző irányzatok, teljes vereség, múltja predesztinálná, liberálisok rátelepedtek, halálos ölelésből, folyamatban lévő, konkrét lényege, népen belül, széles néprétegek, párt hosszú, baloldali választók, utóbbi hónapok, fentiekkel lehet, általuk preferált, ilyen baloldali, transzparens szituációt, pártok igenis, erkölcsi támogatáson, politikus szerint, párt visszaforduljon, vesztett helyzetből, afrikai nyúl, ragadozók közelségét, teljes vert, kisemmizett tömegeket, 2018-as választásokon, rendpárti baloldaliak, baloldal újjáépülése, igénnyel lépek, egyértelműen látható, lengyelországban, intézményesített, összeborulásának, megakadályozzák, visszaforduljon, liberalizmushoz, neoliberalizmus, liberalizmustól, magyarországon, irányzatokként, mondanivalóját, figyelmeztetés, finanszíroznak, nyilvánosságra, rendpártiságot, olvasztótégely, következetesen, predesztinálná, gondolkodását, kapitalizmust, munkáspárthoz, ellenfelekről, politikusokat, liberalizmust, egyharmadának, alátámasztani, újrakezdéshez, liberálisokat, vetélytársnak, választásokon, befektetőknek, eredményeként, megállapítása, megalapítanák, megalapitanak, elgondolással, elérhetnének, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.