Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Közútálat
  2016-05-01 22:05:58, vasárnap
 
  Közútálat

Posted on 2016-05-01 by Admin


Honvéd, Felcsút, Hungary, avagy egy kispesti mennybemenetel története

Három élvonalban eltöltött év után kiesett az NB I-ből a Puskás Akadémia, de a Pancho Arénában lejátszott Honvéd elleni meccsük sokáig emlékezetes lesz. A vendégszurkolók félelmetes hangulatot teremtettek, és csapatuk veresége ellenére is boldogan hagyták el a stadiont. Sokaknak okozott elégtételt a felcsúti kudarc, kérdés, a válogatott szempontjából lesz-e szerepe a bajnokság hajrájában történteknek.
Megérkezve Felcsútra a rendőrautók tömkelege, és a stadion mellett ácsorgó, több tucatnyi készenlétis nem egy kellemes családi focidélutánt sejtetett, pedig a Pancho Aréna egyik legfőbb funkciója épp ennek garantálása lenne, és adottságai alapján minden probléma nélkül szolgálhatná is ezt a célt.
Már napokkal a meccs előtt biztos volt, hogy a vendégszurkolók megtöltik a nekik fenntartott szektort, de akik nem fértek be, azok sem maradtak otthon, így több mint 1000 vörös-fekete drukker próbálta túlkiabálni már a kezdés előtt fél órával a hangosbemondót és a fülsiketítő hangulatcsináló zeneszámokat. Egyébként a többi szektor nem volt tele a Pancho Arénában, nem volt meg a telt ház. Annak ellenére, hogy ingyenes volt a belépés, és a klub szombat dél körül kiírta honlapjára, hogy minden jegy elfogyott.
,,Legendát nem lehet venni!"
A kezdősípszót megelőzően a kispesti kanyarból felharsant a ,,Puskás Öcsi!", ,,Puskás Öcsi!", érződött, hogy itt többről van szó, mint egy izgalmas zárófordulóról. Ahogy elcsendesültek a zavaró tényezők, a párszázas kispesti szurkolótábor NB I-es lelátókon manapság ritkán tapasztalható hangulatot csinált. Már a meccs előtt egyértelművé tették, hogy a párharcból melyik a nívós tradíciókat ápoló együttes, és a vissza-visszatérő ,,Legendát nem lehet venni!" rigmussal a felcsúti klub gyökértelenségét is hangsúlyozták.
A ,,Puskás, Kispest, Hungary" molinó ismét megjelent a lelátón, de csak egy kicsinyített verziója a két évvel ezelőtti, balhét okozó transzparensnek. Akkor a Puskás hazai pályája a Pancho Aréna építése miatt Fehérváron volt. A kispestiek kihúzták szektoruk kerítésére az említett több tíz méter hosszú drapériát, amelyet a rendezők leszedettek velük. A nem hivatalos ok az lehetett, hogy a felcsútiak akkori kommunikációs vezetője, Szöllősi György birtokolja a Puskás brandet: ő gyártatja a Puskás sört, övé a Puskas.com website is, emellett ő hozatta Felcsútra a Puskás-örökséget, sőt könyvet is írt már a Száguldó Őrnagyról. Ha valaki akár csak egy Puskás-graffitit szeretne bárhol az országban a falra pingálni, kis túlzással tőle kell engedélyt kérni. Erre egyébként majdnem sor is került. A Neopaint csoport a TűzfalRehab az Erzsébetvárosban program részeként 2013-ban több mint ezer négyzetméteres falfestménnyel tisztelgett az Aranycsapat 60. évvel azelőtti, angolok felett aratott győzelméről, az évszázad mérkőzéséről a Dob és a Rumbach Sebestyén utca sarkán. A volt felcsúti kommunikációs vezető tudomásunk szerint ott is jelezte, hogy ő ebbe nem egyezett bele.
A találkozó elején Marco Rossi, a vendégek vezetőedzője idegességében körbejárkálta a technikai zóna összes szegletét, teljesen jogosan, hiszen a Honvéd tétován, átütőerő nélkül focizott, míg a Puskás - a tétnek megfelelően - alaposan felszívta magát, és szervezett játékkal folyamatos veszély alatt tartotta a kispesti kaput.
Viszonylag gyorsan elhúzott 2-0-ra, hengerelt az Akadémia, a kispesti szurkolók pedig világgá kürtölték gyanújukat: ,,Bunda, bunda, bunda!" - zengték a sokadik felcsúti támadás után.
Fővárosi összetartás
A fordulást követően ott folytatódott a játék, ahol abbamaradt, a Honvéd-szektor pedig a csapat erőtlen játékát látva egyre frusztráltabbá vált, ráadásul egy felcsúti kezezést nem fújt be a játékvezető, amiből a kispestiek tizenegyeshez juthattak volna. A cigányozás és a ,,mocskos csalózás" után a helyi műsorközlő azon nyomban sportszerű buzdításra kérte meg a vendég szurkolókat, akik kisvártatva engedelmeskedtek, és újra igazi focihangulatot teremtettek a Panchóban.
A 67. percben jött meg a hír, hogy Dunaújvárosban a Vasas megszerezte a vezetést az MTK ellen, ami a Puskás kiesését jelentette. A délután főszereplői, a kispesti szurkolók pedig rákezdtek a ,,Hajrá Vasas!"-ra, a két klub közös története során talán először. Ez a pillanat mindent elmond a szombati meccsről, és arról, hogyan élték meg a kispestiek a Puskás Akadémia három első osztályban eltöltött évét. Hozzá kell tenni, számukra ez volt a nap egyetlen igazi örömhíre.
Az utolsó percekben aztán tetőfokára hágott a hangulat a vendégszektorban. A Vasas megszerezte második gólját is Dunaújvárosban, majd rá egy perccel Bobál szögletfejese révén szépített a Honvéd. A Pancho Aréna valósággal felrobbant, a díszes stadion talán először élt meg ekkora hangorkánt.
A ,,Legendát nem lehet venni!" című ének az utolsó percekben még hangosabban szólt. A lefújást követően a felcsúti játékosok elterültek a földön, míg az egyébként pocsék teljesítményt nyújtó honvédosok megköszönték szurkolóiknak a nem mindennapi élményt. Még hosszú percekig ünnepelt a helyén a Honvéd-tábor, a stadion többi része viszont gyorsan kiürült. Ennyi szurkolót jó ideig nem látnak majd az arénában.
A kifelé vonuló, sörtől kipirosodott kispesti szurkolók Puskást éltető, félreérthetetlen rigmusai, és a tapinthatóan feszült légkör nyilvánvalóan nem az Akadémia játékosainak, az utánpótlás-nevelés támogatásának, pláne nem a meccsekre kijáró családoknak szóltak, hanem a Puskás Ferenc-örökség ambivalens történetének, és egy állami pénzből feltőkésített futballcsapatnak. Vélhetően a VIP-páholy tetején álldogáló Orbán Viktor füléig is eljutott az összes üzenet, és annak aligha örül, hogy bő egy hónappal az Európa-bajnokság előtt láthatóan nem egy irányba tart a magyar futballközeg, hiszen ami a lelátókon történik, annak bizonyos szinten mindig van társadalmi vetülete.

un
Mindazonáltal a jelenlegi, igen feszült magyar focihangulatba belekeverni Puskás Ferencet kényes dolog. Ahogy Felcsúton az elmúlt években Szöllősi György vezetésével egyértelműen - jogilag is - kisajátították az egyik leghíresebb magyar nevét, érdemes észrevenni, hogy a Honvéd szurkolók is a saját márkájuknak fogják fel a legendás magyart, ezzel némileg beszállva a gyerekes adok-kapokba. Noha Puskás neve valóban a Kispesttel forrt össze, valószínűleg Öcsi bácsi sem szeretné, hogy neve és személyisége körül veszekedés és balhé kerekedjen. A tisztelet mindkét fél részéről megvan, de az eredmény mégsem azt tükrözi, amit az örökség továbbvivői szeretnének.
Azzal, hogy a Puskás Akadémia kiesett, és a Vasas bent maradt az NB I-ben, talán csillapodnak az indulatok, és a szurkolók is úgy érzik, hogy a dolgok a helyükre kerülnek. Akár így van, akár nem, az évtizedek után végre Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott számára minden eddiginél fontosabb lenne, hogy a hátországban minden az összefogásról, és ne a széthúzásról szóljon. A felcsúti meccs mindkettőről szólt egyszerre.
(mno)
Bal-Rad komm: “...A cigányozás és a ,,mocskos csalózás" után..."-közben-nyugodtan hazaárulózhattak is volna a kispestiek! Az is stílusos lehetett volna Puskás-és másvalaki-összefüggésében is!
De azért senki ne feledje: a lelátók népe, a kocsmák közönsége-MAGA A KÖZNÉP!
“...A lefújást követően a felcsúti játékosok elterültek a földön..."
Pedig nyertek! De ők már érzik, hogy milyen dolog az, ha egy egész ország útálja a Felcsút nevet!

http://www.balrad.com/2016/05/01/kozutalat/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: félreérthetetlen, gyökértelenségét, hazaárulózhattak, vendégszektorban, engedelmeskedtek, futballcsapatnak, erzsébetvárosban, vendégszurkolók, hangulatcsináló, összefüggésében, transzparensnek, focihangulatot, dunaújvárosban, kisajátították, mennybemenetel, zárófordulóról, focihangulatba, elcsendesültek, hangosbemondót, négyzetméteres, falfestménnyel, frusztráltabbá, körbejárkálta, mindazonáltal, összefogásról, szempontjából, idegességében, feltőkésített, szurkolóiknak, teljesítményt, kommunikációs, szögletfejese, hangsúlyozták, nyilvánvalóan, szurkolótábor, tapasztalható, kispesti mennybemenetel, vendégszurkolók félelmetes, felcsúti kudarc, válogatott szempontjából, bajnokság hajrájában, rendőrautók tömkelege, stadion mellett, kellemes családi, meccs előtt, vendégszurkolók megtöltik, nekik fenntartott, kezdés előtt, fülsiketítő hangulatcsináló, többi szektor, klub szombat, kezdősípszót megelőzően, Puskás Akadémia, Pancho Arénában, Megérkezve Felcsútra, Pancho Aréna, Puskás Öcsi, Szöllősi György, Száguldó Őrnagyról, Rumbach Sebestyén, Marco Rossi, Hajrá Vasas, Puskás Ferenc-örökség, Orbán Viktor, Puskás Ferencet, Ahogy Felcsúton, Noha Puskás,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sárkány  Haja van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Sonka vásár  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Válaszok a halál után  Minden kedves látogatómnak sze...  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Paul David Tripp Március 25  Idővel az ember megérti, hogy ...  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Az idegen országok éghajlata  Amikor még kicsi voltál...  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  A haj állapotának javítása egy...  virágvasárnap  Soli Deo gloria  Táplálékok a máj egészségének ...  Boldog virágvasárnapot minden...  Paul David Tripp Március 26  Nem látom őket  képre írva  Az izmaink nem csak testmozgás...  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Benedek Elek - Virágvasárnap  A máj egészségét biztosító és ...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Szép estét kedves látogatóimna...  Manna OWell tollából  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A máj egészségét biztosító és ...  Manna OWell tollából  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 28  Nem jár  Húsvéti üdvözlet !  Kosztolányi Dezső: A komédiás ...  Egy hét kihagyás  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  képre írva  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Devecsery László - Húsvét  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Alvó kisfiú  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Óraállítás  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Odaadja  Facebookon kaptam  Boldogság  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam Krisztina b...  Alvó cica  Nagy Feró megmondta?  Alvó baby  Humor is meg nem is szerinted?  Az út  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna... 
Bejegyzés Címkék
kispesti mennybemenetel, vendégszurkolók félelmetes, felcsúti kudarc, válogatott szempontjából, bajnokság hajrájában, rendőrautók tömkelege, stadion mellett, kellemes családi, meccs előtt, vendégszurkolók megtöltik, nekik fenntartott, kezdés előtt, fülsiketítő hangulatcsináló, többi szektor, klub szombat, kezdősípszót megelőzően, kispesti kanyarból, izgalmas zárófordulóról, zavaró tényezők, párszázas kispesti, párharcból melyik, nívós tradíciókat, vissza-visszatérő &#8222, felcsúti klub, kicsinyített verziója, kispestiek kihúzták, említett több, rendezők leszedettek, felcsútiak akkori, falra pingálni, évszázad mérkőzéséről, volt felcsúti, találkozó elején, vendégek vezetőedzője, technikai zóna, tétnek megfelelően, kispesti kaput, kispesti szurkolók, sokadik felcsúti, fordulást követően, csapat erőtlen, felcsúti kezezést, kispestiek tizenegyeshez, helyi műsorközlő, vendég szurkolókat, délután főszereplői, pillanat mindent, szombati meccsről, utolsó percekben, perccel Bobál, díszes stadion, lefújást követően, felcsúti játékosok, egyébként pocsék, stadion többi, kifelé vonuló, tapinthatóan feszült, meccsekre kijáró, állami pénzből, összes üzenet, irányba tart, magyar futballközeg, lelátókon történik, elmúlt években, egyik leghíresebb, saját márkájuknak, legendás magyart, gyerekes adok-kapokba, tisztelet mindkét, eredmény mégsem, örökség továbbvivői, helyükre kerülnek, évtizedek után, hátországban minden, széthúzásról szóljon, felcsúti meccs, lelátók népe, kocsmák közönsége-MAGA, egész ország, félreérthetetlen, gyökértelenségét, hazaárulózhattak, vendégszektorban, engedelmeskedtek, futballcsapatnak, erzsébetvárosban, vendégszurkolók, hangulatcsináló, összefüggésében, transzparensnek, focihangulatot, dunaújvárosban, kisajátították, mennybemenetel, zárófordulóról, focihangulatba, elcsendesültek, hangosbemondót, négyzetméteres, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 269
  • e Hét: 2529
  • e Hónap: 19322
  • e Év: 152239
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.