Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Közmédia helyett kormánymédia van Magyarországon
  2016-05-02 20:02:20, hétfő
 
 
Közmédia helyett kormánymédia van Magyarországon

2016.05.02. 18:50
,,Megbízható" szerkesztők felső utasításra alakították a brüsszeli híreket, mondta a távirati iroda volt munkatársa.

A közmédia hatékonyan propagálja a kormány üzeneteit Magyarországon, mondta Kárpáti János, a Magyar Távirati Iroda idén elbocsátott EU-s tudósítója egy öncenzúráról szóló brüsszeli konferencián. Az MTVA-ban dolgozóknak ajánlatos a feletteseikkel előre egyeztetni arról, hogy milyen kérdéseket tesznek föl a kormány tagjainak.
D MTI20150923021
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/kobza Miklós / MTI

Az MTI tavaly szakította meg mindkét brüsszeli tudósítójának a kiküldetését. Kárpáti 1981 óta dolgozott az MTI-nek; korábban Prágából és Washingtonból tudósított, nyolc évig élt Brüsszelben. Néhány hónappal azután, hogy visszahívták a posztjáról, elbocsájtották az MTVA-tól. Az átszervezéssel egy időben Magyarország európai uniós képviseletén is több személyi változás történt.


Nincs nagy különbség a cenzúra és az öncenzúra között

Kárpáti csak találgatni tud arról, hogy mi volt az oka a kirúgásának, de feltűnő, hogy egy tavaly májusi sajtótájékoztató után a szerkesztői úgy osztották be a munkaidejét, hogy ne mehessen el többször Orbán Viktor brüsszeli sajtómegjelenéseire.

,,Föltettem egy kérdést, amit nem egyeztettem a főnökeimmel" - mondta. A miniszterelnök a halálbüntetéssel kapcsolatos megjegyzése, és a bevándorlásról szóló nemzeti konzultáció miatt vett részt egy vitán az Európai Parlamentben Strasbourgban, ahol kemény kritikát kapott liberális, szocialista és konzervatív képviselőktől egyaránt. Zárt ülésen a saját EP-frakciójában is kikeltek Orbán lépései ellen, elsősorban amiatt, mert 2015. április végén azt mondta: napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését.

,,Láthatóan nagyobb kritikát kap az álláspontja miatt ebben a kérdésben a saját pártcsaládjából is. Hogyan látja a Fidesz helyzetét az Európai Néppárton belül? - kérdezte Kárpáti angolul. - A miniszterelnök válaszolt, hogy nem félnek a vitáktól" - emlékezett vissza.

Amikor azonban a következő csúcstalálkozóra készültek, az MTI szerkesztőség Budapestről átszervezte a munkarendjüket.

Gyakorlatilag letiltottak Orbán Viktor sajtótájékoztatójáról, aztán a következőről és a következőről is.

Nem engedték meg, hogy föltegyek neki egy újabb kérdést." Hivatalos panaszt azonban nem kapott a munkájával kapcsolatban.

Idén tavasszal megszakították a szerződését az MTVA-val. ,,Nem kell magyarázatot adni, hogyha visszahívnak egy tudósítót, elég annyit mondani, hogy leépítésekre van szükség" - magyarázta.

Hozzátette, hogy nem elszigetelt esetről van szó. Más tudósítókat is visszahívtak, és más szerkesztőket is lecseréltek az elmúlt években.
Ez nem közmédia, hanem kormánymédia

,,Nem akarom magam áldozatnak érezni, inkább felszabadultnak érzem magam" - mondta Kárpáti János, és mesélt a távirati iroda működéséről. ,,Gyakran érkeznek kérések valahonnan fölülről, ezek elérik a szerkesztőt és a tudósítót: »Itt van a hangsúly. Ezt kérdezd, ne azt kérdezd.« Ha érzékeny, brüsszeli sztorit küldünk be, a cikket a megbízható szerkesztő kapja, aztán pedig egy magasabb hatóság hagyja jóvá."
000 Par7348630
Fotó: Frederick Florin / AFP

Emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor hatalomra kerülése, 2010 óta központosították a közmédiát: közös irányítás alá került a televízió, a rádió és a hírügynökség. A munkamódszer eredménye, hogy a kormány egészen hatásosan publikálja a saját üzeneteit. ,,Ez nem közmédia, hanem kormánymédia, pedig a kettő nem kellene, hogy ugyanaz legyen."
Megkerülték a brüsszeli tudósítót

Az MTI nem is mindig kérdezi meg a brüsszeli riportereinek a véleményét, amikor közölnek egy hírt. A márciusi uniós csúcstalálkozón egyenesen a Naphegy téri központba érkezett a kormány pársoros közleménye, miszerint Orbán Viktor vétója megakasztotta a legmagasabb szintű uniós tárgyalásokat Törökországgal. A közlemény ellenőrzés nélkül azonnal kikerült a hírfolyamba, és címlapon rögtön át is vette a legtöbb online újság. Valójában azonban nemcsak Orbán Viktor, hanem több másik állami vezető is elégedetlen volt a Törökországgal körvonalazódó egyezséggel, nem a magyar miniszterelnök miatt kellett szünetet tartani.


http://index.hu/kulfold/eurologus/2016/05/02/nem_tehettem_fol_tobb_kerdest_orban_ viktornak/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: csúcstalálkozóra, központosították, halálbüntetéssel, sajtótájékoztató, miniszterelnöki, felszabadultnak, csúcstalálkozón, pártcsaládjából, miniszterelnök, bevándorlásról, magyarországon, törökországgal, munkarendjüket, megszakították, elbocsájtották, átszervezéssel, feletteseikkel, tárgyalásokat, strasbourgban, megakasztotta, szerkesztőség, körvonalazódó, képviselőktől, halálbüntetés, tudósítójának, emlékeztetett, szerkesztőket, washingtonból, gyakorlatilag, riportereinek, kapcsolatban, kormánymédia, magyarázatot, magyarország, következőről, munkamódszer, brüsszeli híreket, távirati iroda, közmédia hatékonyan, kormány üzeneteit, öncenzúráról szóló, feletteseikkel előre, kormány tagjainak, időben Magyarország, öncenzúra között, tavaly májusi, halálbüntetéssel kapcsolatos, bevándorlásról szóló, saját EP-frakciójában, halálbüntetés kérdését, álláspontja miatt, saját pártcsaládjából, Kárpáti János, Magyar Távirati Iroda, Miniszterelnöki Sajtóiroda, Orbán Viktor, Európai Parlamentben Strasbourgban, Európai Néppárton, Frederick Florin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem számIt  Szép álmokat!  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png fotel  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az engedelmesség miért nem vál...  Az engedelmesség miért nem vál...  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Rátalálsz  Neked tudnod kell  Png fotel  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Nagyi telefonál  Png csokor  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Lóhere  Nem méltó hozzád  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Alázat  Png virág  Reménység és erő Krisztustól e...  Hogy lehet megtartani  Nem tudhatod  Jó éjszakát  Radikális szeretet  Nagyi telefonál  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Popper Péter szavai  Paul David Tripp Április 21  Leonardo da Vinci gondolata  Ami embereknek lehetetlen, az...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam Annuska bar...  Elköszönt  Esti kép  Soha ne kedvezz...  Akarat  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Nagyi telefonál  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Fehér virág  Facebookon kaptam  Png kutya  Albert Einstein gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Ami embereknek lehetetlen, az...  A sors  Jó éjszakát  Örülök, hogy látlak!  Jó éjszakát  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Julian Brass gondolata  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam Krisztinától  Png nő  képre írva  Varga János Veniam - Fontos sz...  Popper Péter szavai  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Egy maradéktalanul uralt világ 
Bejegyzés Címkék
brüsszeli híreket, távirati iroda, közmédia hatékonyan, kormány üzeneteit, öncenzúráról szóló, feletteseikkel előre, kormány tagjainak, időben Magyarország, öncenzúra között, tavaly májusi, halálbüntetéssel kapcsolatos, bevándorlásról szóló, saját EP-frakciójában, halálbüntetés kérdését, álláspontja miatt, saját pártcsaládjából, miniszterelnök válaszolt, következő csúcstalálkozóra, újabb kérdést, munkájával kapcsolatban, elmúlt években, megbízható szerkesztő, magasabb hatóság, munkamódszer eredménye, kormány egészen, saját üzeneteit, brüsszeli tudósítót, brüsszeli riportereinek, márciusi uniós, kormány pársoros, legmagasabb szintű, közlemény ellenőrzés, legtöbb online, magyar miniszterelnök, csúcstalálkozóra, központosították, halálbüntetéssel, sajtótájékoztató, miniszterelnöki, felszabadultnak, csúcstalálkozón, pártcsaládjából, miniszterelnök, bevándorlásról, magyarországon, törökországgal, munkarendjüket, megszakították, elbocsájtották, átszervezéssel, feletteseikkel, tárgyalásokat, strasbourgban, megakasztotta, szerkesztőség, körvonalazódó, képviselőktől, halálbüntetés, tudósítójának, emlékeztetett, szerkesztőket, washingtonból, gyakorlatilag, riportereinek, kapcsolatban, kormánymédia, magyarázatot, magyarország, következőről, munkamódszer, visszahívnak, kiküldetését, frakciójában, hírügynökség, visszahívták, képviseletén, öncenzúráról, konferencián, parlamentben, visszahívtak, leépítésekre, hírfolyamba, kapcsolatos, konzultáció, brüsszelben, álláspontja, megjegyzése, legmagasabb, alakították, szocialista, szerkesztők, konzervatív, egyeztettem, főnökeimmel, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1469
  • e Hét: 2956
  • e Hónap: 14067
  • e Év: 167563
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.