Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kormánypropaganda népszerűsítéséhez:
  2016-05-04 18:35:30, szerda
 
  A kormánypropaganda népszerűsítéséhez:


“Kövér László nem olyan rég, a salgótarjáni időközi polgármester-választás kampányában kijelentette, ,,ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson".

Ezek után megnéztük, mennyivel ér többet egy olyan ember a kormányzat szemében, akinek a települése kormánypárti vezetésű. Röviden: többszörösen."

forrás: http://vs.hu/gazdasag/osszes/jaj-annak-aki-nem-fideszes-polgarmestert-valaszt-050 4#!s158



Jaj annak, aki nem fideszes polgármestert választ


Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

Balla Györgyi

- 2016. május 4. 7:53
Gazdaság Gazdaságpolitika CIKK önkormányzatok Hajdúdorog Nyíradony Óbarok Kövér László
5 PERC

A 2010-es önkormányzati választás óta hirdetik kormánypárti politikusok, hogy okosan kell választani, mert ezen múlhat, egy településnek lesz-e esélye a fejlődésre, vagy sem. Megnéztünk két, egymástól néhány kilométerre lévő kisvárost, Hajdúdorogot és Nyíradonyt, hogy tényleg igaz-e a tétel. Egyiknek fideszes, másiknak szocialista a polgármestere. A különbség ordító.

Nagyjából egy évvel a 2014-es önkormányzati választás után, tavaly szeptemberben döntötte el Óbarok független polgármestere, Borbíró Mihály, hogy lemond a posztjáról. A feol.hu-nak adott interjúban ezt azzal indokolta, hogy a településnek az elmúlt években egyetlen fejlesztési forrás sem jutott. A hír azért különösen érdekes, mert Óbaroktól mindössze néhány kilométerre található Felcsút, Mészáros Lőrinc faluja, ahová viszont dőlt az állami és az európai uniós pénz: a településen stadion és kisvasút is épült.
“

Egyre inkább politikafüggő a források elérhetősége, s velem, a függetlennel szemben nincs bizalma a kormányzatnak. Miattam ne kerüljön a település hátrányos helyzetbe, kapjon lehetőséget olyan jelölt, akinek nagyobb az esélye a bizalomra

- nyilatkozta a harmadik ciklusát töltő óbaroki polgármester. Tavaly az óvoda konyhájának felújítására kértek 10 millió forintot az államtól, útépítésre pedig további 15 milliót, mindkét pályázatot - forráshiányra hivatkozva - elutasították. A polgármester ezt azóta sem fogadja el magyarázatként, noha elismeri, akkor sem volt sokkal több pénze a falunak, amikor a szocialisták kormányoztak: ,,még egy fűkaszát sem sikerült nyernünk egy kicsi pályázaton" - nyilatkozta a megyei lapnak.

A VS.hu is kereste Borbíró Mihályt, szerkesztőségünknek röviden csak annyit mondott, hogy ,,ennek így tovább nincs értelme", vagyis továbbra is kitart a lemondás mellett. Elmondta még, hogy már a 2014-es önkormányzati választás kampányában hallani lehetett, okosan kell választani, mert ezen múlik, hogy egy településnek lesz-e esélye a fejlődésre, vagy sem. ,,2015 ezt bizonyította, pedig higgye el, nem üvegpalotát szeretne a falu" - tette hozzá.

Kövér László nem olyan rég, a salgótarjáni időközi polgármester-választás kampányában kijelentette, ,,ha a salgótarjániak gyermekeik, unokáik számára élhető jövőt szeretnének, nem szabad hibát elkövetniük az időközi választáson".

Ezek után megnéztük, mennyivel ér többet egy olyan ember a kormányzat szemében, akinek a települése kormánypárti vezetésű. Röviden: többszörösen.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Városközpont Nyíradonyban

A Hajdú-Bihar megyei Nyíradonyban 7800-an laknak. A város korábbi fideszes polgármestere, Tasó László sokmilliárdnyi fejlesztési pénzt hozott a városnak: épült sportcsarnok, uszoda, Trianon-emlékpark, kerékpárút, kicserélték a vízvezetéket, középületeket újítottak fel, a parkokba virágokat ültettek.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Városközpont Hajdúdorogon

Nyíradonyt csak néhány kilométer választja el Hajdúdorogtól, ahol 2006 óta az MSZP-s Csige Tamás a polgármester, és nem épült sem új fürdő, sem sportcsarnok, sem műfüves pálya.
“

Tiszta retró

- mutatja a hajdúdorogi strand tanmedencéjét a polgármester, aki legutóbb 2012-ben került a lapok címoldalára, miután kiretusálták a helyi lapból. Csige Tamás gyerekek egy csoportjával pózolt a kistérségi mesefesztivál megnyitóján, és a Népszabadság szerint a fideszes többségű képviselő-testület úgy akart kiszúrni a szocialista polgármesterrel, hogy kiretusáltatta az újságból.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Fokozatosan lejtő tanmedence a hajdúdorogi strandon

A fokozatosan mélyülő medencében csak strandidőben jöhet szóba az úszásoktatás. Az egyébként termálvizes strandon a tanmedencén kívül két másik medence is van, ezek közül az egyik betonos, a '70-es évek végén, társadalmi munkában építette a város, azóta is évente meszelik.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport, Termál fürdő

Köré, a zöldbe álmodta Csige Tamás a hajdúdorogi Disneylandet, egy népmesei parkot Jancsival és Juliskával, kemencével és vasorrú bábával, csak pénz nincs rá. Gondban van a strandon lévő kisebb tóval is, nem tudja, mihez kezdjen vele. Amúrt és busát telepítettek bele, a polgármester szerint mégis inkább csónakázótóról, nem pedig horgásztóról van szó. - Hol vannak a csónakok? - kérdezem, mire ő gyorsan válaszol: - Csónakok még nincsenek, de a lehetőség adott.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Egymilliárd forintnál is többet költöttek a nyíradonyi rendezvénycsarnokra

Nyíradonyban emléktábla hirdeti, hogy az állam is hozzájárult a Harangi Imre Rendezvénycsarnok megépítéséhez. Az építkezés az első Orbán-kormány idején indult, az épületben, amely rendezvényközpont, sportcsarnok és uszoda is egyben, ezer ember fér el. A fejlesztésre 13 évvel ezelőtt 1,150 milliárd forintot szántak, az állam 600 milliót adott. Csakhogy gyorsan kiderült, az önkormányzatnak nincs miből fizetnie a medencék fűtését, az uszoda 2 évre bezárt, amivel - mint utóbb kiderült - havi 1,5 milliót takarítottak meg. Az uszoda azóta ismét működik, ottjártunkkor az úszómesteren kívül egyetlen ember tempózott a feszített víztükrű medencében.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Fedett uszoda feszített víztükörrel Nyíradonyban

Az uszoda bejáratával éppen szemben épült egy nemzeti emlékhely, középen három méter magas bronz turulmadárral. A szoborparkot a fővárosi Hősök tere ihlette, Attila hun fejedelem mellszobra mellé minden évben egy magyar vagy erdélyi uralkodó mellszobrát állítják.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

A turulmadáron kívül eddig négy mellszobor került a parkba

,,Átmegyünk tökön-paszulyon" - mondja többször is a hajdúdorogi polgármester, miközben átvágunk a főtéren. A tér jellegzetessége, hogy csak félig sikerült letérkövezni, menet közben elfogyott a pénz. A Zsolnay-kútig kitartott a betonkocka, Bocskai lovas szobra köré már csak gyöngykavics jutott, odébb már az se, csak a puszta föld.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Hajdúdorogon abból is vita volt, hogy milyen szobrot állítsanak Bocskainak. Mára megszokták a lovas szobrot

Nyíradonyban közvetlenül a polgármesteri hivatal előtt van a főtér, térkő mindenütt, amíg csak a szem ellát. A betonkockákból jutott a közeli kisebb terekre, pihenőparkokba is.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Nyíradony, térkőnagyhatalom

Van itt művelődési ház és szabadtéri színpad, amiről Hajdúdorogon csak álmodnak. Ott a fiatalok, ha szórakozni akarnak, mehetnek az egykor szebb napokat látott moziba vagy valamelyik kocsmába.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

A mozi még működik, noha műsor nincs a hirdetőtáblán
“

Sós Feri a régiós celeb

- mondja a polgármester, majd panaszosan hozzáteszi, a mulatós zenészt felkapta a média, megugrott az ára, nehezen tudják a dorogiak megfizetni.

Sportolni sem könnyű a kisvárosban: tornacsarnok nincs, az iskolának van ugyan egy tornaterme, 1975-ben épült, azóta nem volt felújítva.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Ilyen pályán zajlik a mindennapi testnevelésóra Hajdúdorogon

Focizni a városi pályán lehet.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Edzésenként 500 forintot kapnak a hajdúdorogi focisták, ha elmennek az edzésre. Itt gyakorolhatnak hetente kétszer

,,Ez a mi Pancho-arénánk" - mutatja a polgármester. A benzinkútról nyílik a bejárat, parkoló nincs, ha meccs van, a környező utcákban állnak az autók. A parkoló nemcsak itt, hanem a város központjában is csak egy álom egyelőre.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Nyíradonyban betonos a városközpontban a parkoló

Nyíradonyban egyetlen autó sem áll a gondosan felfestett parkolóban. Ahogyan a játszótér is érintetlen. A közelben teniszpálya és műfüves pálya is van.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Mintha csak most adták volna át a játszóteret Nyíradonyban
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Hajdúdorogon ,,kicsit" korábban, 10 évvel ezelőtt, azóta nem nyúltak hozzá

Játszótér Hajdúdorogon is van, tíz éve épült, azóta nem vettek oda új játékot. Teniszpályát és műfüves focipályát felesleges a városban keresni, nincs. Ahogyan nincs ipari park és elfogadható szálláshely sem. A strand melletti Dollár Panzió ma már munkásszálló, nyáron román és ukrán napszámosok lakják. A városban ugyanis alig találni valakit, aki hajlandó napi tíz órában, óránként 500 forintért dolgozni a földeken. A városban még így is a mezőgazdaság a húzóágazat, közben a munkanélküliség évtizedes csúcsot döntött, aki tehette, külföldre ment dolgozni.

A hajdúdorogiak a 2012-es adósságkonszolidációval sem jártak olyan jól, mint a nyíradonyiak. Utóbbiak előkelő helyet foglaltak el a megyei adósok toplistáján: 1 milliárdos tartozást halmoztak fel, aminek 70 százalékát átvállalta az állam. Hajdúdorognak nagyjából 100 millió forintos hitele volt, és az önkormányzat azt a pénzt is az óvoda, az iskola és a bölcsőde bővítésére költötte, nem pedig működésre.
“

Hűtőt nem tudom, mikor vettem utoljára

- sóhajt fel Csige Tamás. Az iskola ebédlőjére kellene a legtöbb pénz. Tavaly lehetett pályázni közétkeztetés fejlesztésére, Hajdúdorog 33 milliót kért, egy fillért sem kapott.
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Hajdúdorog, Nyíradony, Pályázat, Riport,

Konyhafelszerelésekre kellene a pénz

,,Hét éve kilyukadt egy üst, akkor vettünk egy használtat. Páraelszívó nincs, ha az asszonyok sütik a fánkot, az utca túloldalán is megérzem, tudom, hogy aznap érdemes átmenni" - üti el viccesen a polgármester, noha nem sok oka van az örömre, tavaly három jogcímen lehetett állami támogatást szerezni, és Hajdúdorog egyik pályázaton sem nyert. A közétkeztetésen kívül kértek pénzt, 19,9 millió forintot egy műfüves pályára, és térfigyelő kamerákra 15 milliót. Nem kaptak.

Nyíradonyban van térfigyelő kamera, és óvodai kapacitásbővítésre is nyertek 2015-ben 37,5 millió forintot.
Tényleg pofára megy a pofapénz?

Év végén rendkívüli önkormányzati támogatásként Hajdúdorognak 4 millió forint jutott, Nyíradonynak 90 millió. Csige Tamás máig nem tudja, hogyan lehetséges az, hogy 60 milliót kértek és 4 milliót kaptak. Ő meglepetéscsomagnak hívja az év végi költségvetési kisöprést, míg mások csak ,,pofapénznek". Az általunk megkérdezett polgármesterek szerint a bírálatnál kevésbé mérvadó a szakmaiság, a rászorultság mértéke - a jobb kapcsolatokkal rendelkezők, a tűzhöz közelebb állók évek óta többet kapnak.

Nem véletlenül lett a támogatás ,,Lamperth-forint", majd ,,Bajnai-fillér", később ,,Varga-peták". A ,,pofapénzt" 2000-ben ítélték oda először az önkormányzatoknak, és az Állami Számvevőszék már 2001-ben megállapította, hogy a támogatások jó részét ,,nem objektív alapon osztották el".
Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán
Közmunka, Hajdúdorog

,,Értelmes" közmunka: előbb feltörik a betont, majd újrarakják térkövekkel

Így marad a helybeliek találékonysága: Hajdúdorogon például elbontják a romos épületeket, feltörik a betont, a téglából kerítés, a betonból térkő lesz. Ami marad, a törmelék, azzal pedig a földutakat szórják le, hogy ne legyenek akkora gödrök, hogy ,,egy kismalac is elveszik benne".

Kerestük a nyíradonyi polgármestert is, hogy a településnek juttatott fejlesztési támogatásokról érdeklődjünk. Kondásné Erdei Mária azóta sem válaszolt.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: térkőnagyhatalom, gazdaságpolitika, városközpontban, munkanélküliség, közétkeztetésen, önkormányzatnak, jellegzetessége, polgármesterrel, testnevelésóra, önkormányzatok, magyarázatként, pihenőparkokba, betonkockákból, csónakázótóról, salgótarjániak, polgármesterek, találékonysága, támogatásokról, gyakorolhatnak, kiretusáltatta, megállapította, sokmilliárdnyi, kapcsolatokkal, polgármestere, polgarmestert, polgármestert, önkormányzati, forráshiányra, hajdúdorognak, támogatásként, szeptemberben, költségvetési, politikafüggő, kormányzatnak, hajdúdorogiak, elutasították, kormánypropaganda népszerűsítéséhez, salgótarjáni időközi, salgótarjániak gyermekeik, időközi választáson”, olyan ember, kormányzat szemében, települése kormánypárti, 2010-es önkormányzati, településnek lesz-e, különbség ordító, 2014-es önkormányzati, elmúlt években, európai uniós, településen stadion, források elérhetősége, függetlennel szemben, Kövér László, Adrián Zoltán, Balla Györgyi, Gazdaság Gazdaságpolitika CIKK, Hajdúdorog Nyíradony Óbarok Kövér László, Borbíró Mihály, Mészáros Lőrinc, Borbíró Mihályt, Városközpont Nyíradonyban, Tasó László, Városközpont Hajdúdorogon, MSZP-s Csige Tamás, Csige Tamás, Harangi Imre Rendezvénycsarnok, Játszótér Hajdúdorogon, Dollár Panzió, Állami Számvevőszék, Kondásné Erdei Mária,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Alvó cica  Vidámság  Andrássy Réka - A bolond Böske  József Attila – Keresek ...  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  A sorsod  Facebookon kaptam  Ott van  Egyszerű  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Zilahy Lajos mondta  Az ember emlékekből áll  A felvilágosodás...  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Csend  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Spenót fasírttal  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Tavaszi este  Jánosházy György: Fogd a kezem  Előfordul, hogy  Facebookon kaptam  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam Krisztinától  Szívek  Facebookon kaptam Krisztinától  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Paul Éluard - És egy mosoly  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép álmokat!  Egy barátság története  A Magyar Költészet napja alkal...  Ady Endre - Mindegy átka  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam Krisztinától  Vidámság  Sorsunk miatt...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Magamnak  A felvilágosodás...  Segíts neki dicsérni Téged  Különleges  Az ember emlékekből áll  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Szép estét kedves látogatóimn...  Emlékezz  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Magamnak  Különleges  Walter Chrysler mondta  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Jázmin  Ady Endre - Mindegy átka  Tavaszi este  jó reggelt  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy gondolat  különleges  Facebookon kaptam  A Magyar Költészet napja alkal...  Csend  Petőfi Sándor - Mi a szerelem? 
Bejegyzés Címkék
kormánypropaganda népszerűsítéséhez, salgótarjáni időközi, salgótarjániak gyermekeik, időközi választáson&#8221, olyan ember, kormányzat szemében, települése kormánypárti, 2010-es önkormányzati, településnek lesz-e, különbség ordító, 2014-es önkormányzati, elmúlt években, európai uniós, településen stadion, források elérhetősége, függetlennel szemben, település hátrányos, harmadik ciklusát, óvoda konyhájának, szocialisták kormányoztak, kicsi pályázaton&#8221, megyei lapnak, lemondás mellett, város korábbi, parkokba virágokat, hajdúdorogi strand, lapok címoldalára, helyi lapból, csoportjával pózolt, kistérségi mesefesztivál, fideszes többségű, szocialista polgármesterrel, hajdúdorogi strandon, fokozatosan mélyülő, egyébként termálvizes, tanmedencén kívül, egyik betonos, zöldbe álmodta, hajdúdorogi Disneylandet, népmesei parkot, strandon lévő, polgármester szerint, lehetőség adott, első Orbán-kormány, önkormányzatnak nincs, medencék fűtését, uszoda azóta, úszómesteren kívül, feszített víztükrű, uszoda bejáratával, nemzeti emlékhely, fővárosi Hősök, magyar vagy, turulmadáron kívül, hajdúdorogi polgármester, puszta föld, lovas szobrot, polgármesteri hivatal, szem ellát, betonkockákból jutott, közeli kisebb, egykor szebb, régiós celeb, mulatós zenészt, dorogiak megfizetni, mindennapi testnevelésóra, városi pályán, hajdúdorogi focisták, benzinkútról nyílik, környező utcákban, parkoló nemcsak, város központjában, álom egyelőre, gondosan felfestett, közelben teniszpálya, játszóteret Nyíradonyban, városban keresni, strand melletti, városban ugyanis, munkanélküliség évtizedes, megyei adósok, bölcsőde bővítésére, iskola ebédlőjére, legtöbb pénz, asszonyok sütik, utca túloldalán, közétkeztetésen kívül, műfüves pályára, általunk megkérdezett, bírálatnál kevésbé, rászorultság mértéke, jobb kapcsolatokkal, tűzhöz közelebb, támogatás &#8222, helybeliek találékonysága, romos épületeket, téglából kerítés, betonból térkő, földutakat szórják, nyíradonyi polgármestert, településnek juttatott, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1709
  • e Hét: 5473
  • e Hónap: 9218
  • e Év: 162714
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.