Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ügyészség: Nyomozás csak bűncselekmény gyanúja alapján indít
  2016-05-06 22:33:10, péntek
 
   
  Bűncselekménynek mégcsak a gyanúja se! Se, elvtársak! 235 milliárd f o r i n t! Nem bűncselekmény!


Poltról tudjuk, hogy szervilis aljadék seggnyalonc. De, hogy egyetlen ügyész nincs az országban aki beleállna egy ilyen ügybe és elrendelné, amit el kell rendelni, az borzasztó. Bár melyik drogkartellek álltal irányított banánköztársaságban több a becsületes ember, mint ezek között.
A dolog ott lett elbaszva, hogy 2002-ben hagyták a helyén, ahelyett, hogy beküldtek volna két rendőrt az ügyészségre, ahonnan vezetőszáron kihozták volna, majd megkapta volna a 20 évét az igazságszolgáltatás akadályozása és bűnszervezetben való részvétel miatt. Remélhetőleg a mai ellenzék tanult az esetből.Sikkasztás. Péter úr, ezt úgy hívják.
Különösen nagy értékre !!!!!

Csak mellékesen: A sikkasztás csak szándékosan követhető el. A bűncselekményt tettesként és társtettesként csak olyan személy követheti el, akire a dolgot rábízták.

372. § (1) Aki a rábízott idegen dolgot jogtalanul eltulajdonítja, vagy azzal sajátjaként rendelkezik, sikkasztást követ el.

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást kisebb értékre vagy

b) a szabálysértési értékre elkövetett sikkasztást

ba) bűnszövetségben,

bb) közveszély színhelyén,

bc) üzletszerűen

követik el.

(3) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást nagyobb értékre,

b) a kisebb értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon, vagy

c) a sikkasztást védett kulturális javak körébe tartozó tárgyra vagy régészeti leletre

követik el.

(4) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást jelentős értékre,

b) a nagyobb értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meg határozott valamely módon, vagy

c) a sikkasztást a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére

követik el.

(5) A büntetés két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást különösen nagy értékre vagy

b) a jelentős értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon

követik el.

(6) A büntetés öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, ha

a) a sikkasztást különösen jelentős értékre vagy

b) a különösen nagy értékre elkövetett sikkasztást a (2) bekezdés ba)-bc) pontjában meghatározott valamely módon

követik el.

A rendelkezés a sikkasztás törvényi tényállását szabályozza. E bűncselekmény jogi tárgya a tulajdonviszonyok rendje.

A sikkasztásnál az elkövető jogszerűen kerül az idegen dolog birtokába, miután azt rábízták. A sikkasztás kizárólag a tulajdont sértheti, tekintve, hogy a dolgot az elkövető birtokába adták, rábízták. A 1/2005. Büntető-polgári jogegységi határozat szerint a sikkasztás elkövetési tárgya mind az eltulajdonítás, mind pedig a sajátjakénti rendelkezés elkövetési magatartást illetően kizárólag ingó dolog lehet.

A sikkasztást kizárólag a más által az elkövetőre bízott idegen dologra nézve lehet elkövetni, ha a dolog közös tulajdonban van, a sikkasztás e dologra nézve nem követhető el.

A rábízás a dolog birtokba adását jelenti, amelynek jogcíme közömbös. Ez lehet akár áruszállítás, gazdálkodás, használat, kezelés, gondozás, vagy személyes őrizet. Ugyancsak közömbös a sikkasztás szempontjából a rábízás időtartama. Az történhet igen rövid időre is.

A sikkasztás elkövetési magatartása a dolog jogtalan eltulajdonítása, illetőleg a dologgal való sajátjakénti rendelkezés.

Az eltulajdonítás lényegében a tulajdoni állapot megváltoztatását jelenti, az eredeti tulajdonállapot megszüntetését és egy új létrehozását. Az eltulajdonításnak jogtalannak kell lennie, ami azt jelenti, hogy azt sem jogszabály, sem az erre jogosult nem engedi meg.

A sajátjaként rendelkezés lényegileg különbözik a jogtalan eltulajdonítástól. Ez az elkövetői magatartás azt jelenti, hogy a terhelt a jogosult személy engedélye nélkül időlegesen tanúsít olyan magatartást, amelyre csak a tulajdonos, vagy annak hozzájárulásával más lenne jogosult.

A sikkasztás csak szándékosan követhető el.

A bűncselekményt tettesként és társtettesként csak olyan személy követheti el, akire a dolgot rábízták.

A törvény a kulturális javak közül csak a védett kulturális javak körébe tartozó tárgyakat kívánja fokozott védelemben részesíteni. A törvény minősített esetként szabályozza a régészeti leletre történő elkövetést. A régészeti lelet külön nevesítése azért indokolt, mert a védett kulturális javak fogalomköre a régészeti örökségnek csak a közgyűjteményben elhelyezett elemeire terjed ki. Indokolt azonban a fokozott büntetőjogi védelem megteremtése az olyan régészeti lelet esetében is, amely már nem a régészeti lelőhelyen található, és amelyet még nem helyeztek el közgyűjteményben. A védett kulturális javak és a régészeti lelet fogalmával kapcsolatban a háttérjogszabályt a kulturális örökség védelméről szóló 2001. évi LXIV. törvény képezi******

Ügyészség: Nyomozás csak bűncselekmény gyanúja alapján indítható, ilyen pedig az MNB-ügyben nincs

Herczeg Márk
bűnügy
ma 16:39


Mint ma kiderült, a Fővárosi Főügyészség elutasította az Együtt, a Magyar Nemzeti Bank alapítványai ellen tett feljelentését.
Együtt: Hűtlen kezelés gyanúja merül fel

Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke a feljelentésében arról írt, hogy az MNB alapítványai április 22-én közzétették a honlapjukon az 5 millió forint feletti szerződéseik listáját, amik összesen 21 milliárd forintot tesznek ki. Mint azt az Index cikkét linkelve megírta az ügyészségnek:

,,A szerződések áttekintése alapján felmerül a hűtlen kezelés bűncselekmény és a hanyag kezelés bűncselekmény gyanúja: az derül ki, hogy több olyan szerződést kötöttek, amelyek szerződéses értéke feltűnő mértékben magas és értékaránytalan, a vállalkozási díj nem áll összhangban az ellenértékként nyújtott szolgáltatás valós, piaci értékével. Ezáltal e megbízások esetében az ismeretlen tettesek gondjára bízott közvagyon nem kellő gondossággal volt kezelve, így ismeretlen tettesek kárt okoztak közvetlenül a kifizető alapítványnak, és közvetve a Magyar Nemzeti Banknak mint közpénzből gazdálkodó szervezeteknek. A feljelentésben foglaltak megalapozására a következő kifizetéseket hozom fel."

Szigetvári megírta, hogy a közvetetten Matolcsy György MNB-elnök unokatestvére, Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó New Wave Kft. az egyes alapítványoktól összesen 501 416 000 forintot kapott. (Az ügyről itt, Szemerey érintettségéről itt írtunk.) Mint azt Szigetvári írta:

,,Itt azon túlmenően, hogy a Magyar Nemzeti Bank alapítványa a Bank elnöke unokatestvérének cége számára fizetett, az látható, hogy még fizetett médiaértékben is kiemelkedően magas a több mint félmilliárdos ellenérték, nem beszélve a szerződésekben rögzített tartalmi együttműködésekről. A mai magyar médiapiacon a vs.hu portál kereskedelmi értéke mellett feltűnően értékaránytalan ez a megbízási összeg, és ugyanezen fogyasztói elérés sokkal alacsonyabb áron is megvásárolható volna."

Szigetvári a feljelentésben említi azt is, hogy az alapítványok ezeken túl olyan szerződéseket is kötöttek, ,,amik szükségessége nehezen indokolható, illetve olyan összegű szerződésekről van szó, amelyek alapján a megrendelt szolgáltatások túlárazottak". Például, hogy a Matolcsy György miniszteri tevékenységét bemutató könyv kiadására és több nyelvre lefordítására összesen 70 millió forintot fizettek az alapítványok, és ez olyan magas ár, hogy megalapozza a hűtlen vagy hanyag kezelés gyanúját.
Szigetvári Viktor (Fotó: Végh Tibor / Wikimedia Commons)

Megkerestük az ügyészséget, hogy ez miért nem volt elég.
Ügyészség: Nincs bűncselekmény gyanúja

Mint írták:

,,Az indokolás lényege szerint a feljelentésben foglaltak, az abban hivatkozott újságcikk és az alapítványok honlapján közzétett adatok a nagy értékű szerződéskötések tényére vonatkoznak, a szerződések értékaránytalanságának és vagyoni hátrány bekövetkezésének - így bűncselekmény gyanújának - valószínűsítésére azonban nem alkalmasak."

A feljelentés az objektív adatokat figyelmen kívül hagyta

,,Egyrészt magában a feljelentésben hivatkozott adatokból (cikk és honlap) megállapítható, hogy a feljelentő által sérelmezett kifizetések körében javarészt - a feljelentésben állítottakkal ellentétben - nem vállalkozási vagy megbízási szerződésekről, hanem támogatási szerződésekről van szó, ahol a piaci áraktól való eltérés, értékaránytalanság fel sem merülhet. Ahol pedig ténylegesen vállalkozási szerződésekről beszélhetünk, azokkal kapcsolatban az értékaránytalanságra utaló konkrét adatokat vagy nem tartalmazott a feljelentés, vagy a szerződés tárgyára vonatkozó egyéb objektív adatokat figyelmen kívül hagyta" - írta meg az ügyészség.

Tehát a feljelentés és az Index cikke az ügyészség szerint nem volt elég alapos, így nem látták elsőre, hogy mi a gond az egésszel. De annyira nem látták, hogy három nap után úgy döntöttek, még eljárást sem érdemes indítani emiatt.
Itt a lényeg

Az ügyészség tehát megállapította:

,,Nyomozás csak bűncselekmény gyanúja alapján indítható, illetve olyan konkrét adatok alapján, amik bűncselekmény gyanúját valószínűsítik. Ilyen konkrét adatok hiányában a feljelentés elutasításáról kellett dönteni."Legutóbb itt írtuk meg, hogy valójában miért súlyos az, amit az MNB alapítványai műveltek. Röviden: mert az MNB vezetése lop, és ezt megpróbálta eltitkolni.

Két napja az derült ki, hogy az ügyészség a Quaestor-nyomozás során nem hallgatta ki Tarsoly Csaba személyi titkárát. Akiről egyébként az ügy kirobbanásakor a Blikk megírta: a barátnője nem más, mint Polt Péter lánya.

Ebben a tavalyi cikkünkben azzal foglalkoztunk, kell-e félnie az ügyészségtől a korrupcióval vádolt politikusnak. A fentiek ismeretében a válasz még egyértelműbb, mint valaha.


http://444.hu/2016/05/06/ugyeszseg-nyomozas-csak-buncselekmeny-gyanuja-alapjan-in dithato-ilyen-pedig-az-mnb-ugyben-nincs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szabadságvesztés, hozzájárulásával, unokatestvérének, szerződéskötések, bekövetkezésének, közgyűjteményben, bűncselekménynek, megváltoztatását, feljelentésében, bűnszövetségben, értékaránytalan, tulajdonállapot, érintettségéről, alapítványoktól, bűnszervezetben, eltulajdonítása, társtettesként, feljelentésben, ellenértékként, megvásárolható, bűncselekményt, érdekeltségébe, szolgáltatások, szerződésekben, megalapozására, szerződésekről, szervezeteknek, eltulajdonítja, szabálysértési, elutasításáról, valószínűsítik, megszüntetését, megállapította, eltulajdonítás, kirobbanásakor, megállapítható, ilyen ügybe, becsületes ember, sikkasztás csak, bűncselekményt tettesként, dolgot rábízták, rábízott idegen, büntetés vétség, sikkasztást kisebb, szabálysértési értékre, büntetés bűntett, sikkasztást nagyobb, kisebb értékre, sikkasztást védett, sikkasztást jelentős, nagyobb értékre, bűncselekmény felismerésére, Herczeg Márk, Fővárosi Főügyészség, Magyar Nemzeti Bank, Szigetvári Viktor, Magyar Nemzeti Banknak, Matolcsy György MNB-elnök, Szemerey Tamás, Wave Kft, Matolcsy György, Végh Tibor, Wikimedia Commons, Tarsoly Csaba, Polt Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.26. 23:23 Elfogadták Eger 45 milliárdos főösszegű költségvetését
02.26. 23:12 Bajnokok Ligája - A Bernabeuban nyert a Manchester City, előnyben a Lyon
02.26. 22:33 Katalán válság - Havonta tanácskozik mostantól a spanyol és a katalán kormá...
02.26. 21:22 A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei
02.26. 21:02 A rostszegény étrend magas vérnyomást okozhat
02.26. 20:53 Az idén 3,5 százalékos gazdasági növekedésre számít a Kopint-Tárki
02.26. 20:53 Koronavírus - Londoni elemzők: tartós járvány esetén 5 százalék alá lassulh...
02.26. 20:53 Férfi vízilabda ob I - Gólgazdag mérkőzést nyert a címvédő FTC
02.26. 20:52 Fővárosi Közgyűlés - Fidesz: a saját kampányígéreteit is leszavazta a balol...
02.26. 20:52 Koronavírus - Debreceni repülőtér: az előírásoknak megfelelő a vizsgálat
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Ne sürgesd  Png táska  Levendula csokrok  Búcsú Csukás Istvántól  Kutya a vízparton  Böjte Csaba testvér- belső ti...  Harmónia......  Posertube  Miért írok verseket  Facebookon kaptam  Naplemente  Gerberák  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Orchidea  Muskátli  Harmónia......  Lila virág  Hagyományőrző Munkásőr Társasá...  Soha ne tegyél tönkre, egy jó ...  Szeretlek  Búcsú Csukás Istvántól  Posertube  Rózsás csokor  Tűzkő utcai kis kertben is nyí...  Színes virágok  Pio atya - hamvazó szerda  Jó reggelt  Kellemes teázást  A szédülésről és a kézzsibbadá...  Böjte Csaba testvér- belső ti...  De mit is jelent az aktív véde...  Miért írok verseket  Találjuk meg önmagunk belső vi...  A Lourdes-i Szűzanyára bízzák ...  Kellemes délutáni pihenést  Orchidea  Facebookon kaptam  Busójárás 2019 évben  Kék rózsák  13. Jézus és a Mennyei Atya &#...  Miért írok verseket  Himnusz Marton Áron püspökhöz  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindszenty József az ország l...  Nagyböjti ráhangoló: 3 nagyböj...  Png virág  A hited az amit sosem veszíthe...  Párizsban járt az Ősz  Benedek Elek: Koldus  Himnusz Marton Áron püspökhöz  Busójárás 2019 évben  Duna csillag virág  Facebookon kaptam  A jó Isten mindannyiunk szívéb...  Szép táj  Fatimai engesztelés a toronyi ...  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Png nő  Lelki bajok testi tünetekben -...  Újbuda TV - 60+ Nőnapi program...  Png virág  Álarc  Tulipán csokor  Posertube  Február 26 Hamvazó szerda  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Kék rózsák  Kellemes délutánt kívánok!  A szédülésről és a kézzsibbadá...  Hóvirágok  Nátha  Köszöntő  Orchidea  Facebookon kaptam  Png nő  Harmónia......  Katica a hóvirágon  Levendula csokrok  Türelem  Fehér csokor  George Clooney  Ne sürgesd  Szép táj  Png virág  Hóvirágok  Szemlér Ferenc versei  Ne sürgesd  Facebookon kaptam  Vízcseppes rózsa  Már régen nem úgy élek  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Facebookon kaptam  Csukás István - Annyiszor játs...  Facebookon kaptam  Romantika  Fatimai engesztelés a toronyi ...  Szèp napot kívánok 
Bejegyzés Címkék
ilyen ügybe, becsületes ember, sikkasztás csak, bűncselekményt tettesként, dolgot rábízták, rábízott idegen, büntetés vétség, sikkasztást kisebb, szabálysértési értékre, büntetés bűntett, sikkasztást nagyobb, kisebb értékre, sikkasztást védett, sikkasztást jelentős, nagyobb értékre, bűncselekmény felismerésére, sikkasztást különösen, jelentős értékre, különösen nagy, sikkasztás törvényi, tulajdonviszonyok rendje, elkövető jogszerűen, idegen dolog, sikkasztás kizárólag, tulajdont sértheti, elkövető birtokába, sikkasztás elkövetési, sajátjakénti rendelkezés, sikkasztást kizárólag, elkövetőre bízott, dolog közös, dolog birtokba, sikkasztás szempontjából, rábízás időtartama, történhet igen, dolog jogtalan, dologgal való, eltulajdonítás lényegében, tulajdoni állapot, eredeti tulajdonállapot, eltulajdonításnak jogtalannak, erre jogosult, sajátjaként rendelkezés, jogtalan eltulajdonítástól, elkövetői magatartás, jogosult személy, kulturális javak, védett kulturális, törvény minősített, régészeti leletre, régészeti lelet, régészeti örökségnek, közgyűjteményben elhelyezett, fokozott büntetőjogi, olyan régészeti, régészeti lelőhelyen, kulturális örökség, feljelentésében arról, szerződések áttekintése, hűtlen kezelés, hanyag kezelés, ellenértékként nyújtott, ismeretlen tettesek, kifizető alapítványnak, feljelentésben foglaltak, következő kifizetéseket, közvetetten Matolcsy, egyes alapítványoktól, több mint, szerződésekben rögzített, megbízási összeg, feljelentésben említi, alapítványok ezeken, megrendelt szolgáltatások, hűtlen vagy, indokolás lényege, abban hivatkozott, alapítványok honlapján, nagy értékű, objektív adatokat, feljelentésben hivatkozott, feljelentő által, feljelentésben állítottakkal, piaci áraktól, szerződés tárgyára, ügyészség szerint, ügyészség tehát, feljelentés elutasításáról, Quaestor-nyomozás során, tavalyi cikkünkben, korrupcióval vádolt, fentiek ismeretében, szabadságvesztés, hozzájárulásával, unokatestvérének, szerződéskötések, bekövetkezésének, közgyűjteményben, bűncselekménynek, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 285
  • e Hét: 11224
  • e Hónap: 72155
  • e Év: 174509
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.