Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Árnyékok a qrmányzati vetítővásznon
  2016-05-21 21:25:27, szombat
 
   
  Árnyékok a qrmányzati vetítővásznon

Posted on 2016-05-21


A KSH megcáfolta a kormányzati hurráoptimizmust


Miközben kormánypárti politikusok az elmúlt hetekben csúcsra járatták a ,,reformok mûködnek" szlogent, rendre azzal hencegtek, hogy elképesztő mértékben dübörög a magyar gazdaság, addig éppen egy, a kormány irányítása alatt álló intézet legfrissebb elemzése vágta haza ezt a propagandát.
A magyar gazdaság ugyanis az első negyedévben mindössze 0,5 százalékkal bővült, ami minden elemzői várakozást alulmúlt. Európai összehasonlításban pedig csak az évek óta vergődő Görögországot tudtuk megelőzni. Neves közgazdászok szerint az baj, hogy ugyan politikailag erősen irányított a ,,magyar kapitalizmus", de Dél-Koreával és Szingapúrral ellentétben - ahol ez a modell mûködött - itt nem sikervállalatok emelkednek fel, hanem csak az állami megrendelések újraelosztása zajlik.

doma
A kudarcos eredmények miatt ellenzéki politikusok és a kormánnyal szemben kritikus elemzők az elmúlt napokban előszeretettel olvasták Matolcsy György és Orbán Viktor fejére az említettek nem is olyan régi hurráoptimista nyilatkozatait. Az MNB elnöke éppen február végén állt elő azzal a véleményével, hogy Magyarország történelmi célja Ausztria utolérése, ami szerinte reálissá vált az elmúlt öt év (tehát a Fidesz-kormány - szerk.) teljesítménye alapján. Matolcsy ezt azzal támasztotta alá, hogy az elmúlt két évben az osztrák gazdaság bővülésénél 2-2,5 százalékkal nagyobb ütemet produkált Magyarország, ez a növekedési ütem a következő években is tartható lesz.
Orbán Viktor pedig május elején Veszprémben azt magyarázta, hogy ugyan jó a 3 százalékos gazdasági növekedés, de ezzel nem lehet megelégedni, meg kell célozni az 5 százalékos növekedést. Ez lenne szükséges ahhoz, hogy kihasználjuk a gazdaságban rejlő potenciált és csökkentsük a távolságot az életminőség tekintetében a hozzánk képest szerencsésebb országokhoz viszonyítva.
“Még nincs meg az a gazdaságpolitika, amely a növekedést 3-ról 5 százalékra növelné, és ennek kialakításához jelenleg a minket körülvevő környezet sem kedvező"- magyarázta, hozzátéve: ennek ellenére az 5 százalékos növekedést kell célként kitűzni.
A gazdasági lapok előszeretettel idézik Orbán Viktor azon nyilatkozatát is, miszerint Közép-Kelet-Európa ,,tolja" Európa gazdaságát, miszerint - idézzük: ,,Ha nem vettek volna fel bennünket 2004-ben az Európai Unióba, akkor ma az Európai Unió gazdasági teljesítménye hanyatlana. Akkor ma nem gazdasági növekedés lenne, hanem csökkenés. Csak ez a régió hoz igazából értelmezhető, komoly méretű gazdasági növekedést."
Hidegzuhany
Ám a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) gyorsjelentése szerint nemhogy az 5 százalékos ,,csodanövekedés" eléréséhez, hanem a 3 százalékos bővülés megőrzéséhez sincs meg a gazdaságpolitikai kulcs. A KSH tájékoztatása szerint előző év azonos időszakához képest a magyar gazdaság mindössze 0,5 százalékkal növekedett naptárhatással kiigazítva. A lassulás egyébként nem jelent meglepetést, de a csökkenés mértéke minden várakozáson felüli volt.
A piac 2 százalékos növekedést vetített előre a kiigazítás (a naptárhatás kiszűrése) nélkül, ehhez képest 0,9 százalék lett ez az érték. A megtorpanás mögött az ipari teljesítmény visszaesése áll. A KSH visszamenőlegesen korrekciókat is végrehajtott, e szerint a 2015 utolsó negyedévében a korábbi 3 százalék helyett (amire korábban Orbán Viktor utalt) csupán 2,6-tal növekedett a gazdaságunk.

agyá
A ,,drámát" tetézte, hogy az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat eredményei szerint a húsz uniós tagállamból éves összehasonlításban csak Görögországban csökkent a GDP, 1,3 százalékkal. A legnagyobb ütemben Románia (4,2 százalék) és Szlovákia (3,6 százalék) gazdasága bővült, Spanyolország a harmadik 3,4 százalékkal. Németország gazdasága 1,6 százalékkal, Franciaországé 1,3 százalékkal, Olaszországé 1,0 százalékkal, Nagy-Britanniáé pedig 2,1 százalékkal növekedett. Az Eurostat szerint a legszerényebb mértékben, 0,5 százalékkal a magyar gazdaság bővült, majd Portugália következik 0,8 százalékkal és Finnország 0,9 százalékkal.
Egyszóval brutálisan belassult Magyarország gazdasága, amelyet korábban Orbán Viktor előszeretettel hasonlított egy gyorsnaszádhoz.
A friss adatok szerint - bármit is mondott jövőbe látóan Matolcsy - soha nem érjük utol Ausztriát. Igaz, ha az elmúlt évek eredményeit tudnánk tartani, akkor is körülbelül 2300-2400 körül fognánk be nyugati szomszédunkat, hiszen Magyarország éves növekedési üteme az elmúlt öt évben 1,5-1,6 százalék körül volt, míg Ausztriáé 1 százalék. Szomszédunk egy főre jutó éves GDP-je majdnem négyszer akkora, mint a magyar. Ráadásul egy nemzetközi befektető csoport modellszámítása (az ING Bank Leading Robust indexe) egyenesen ipari recessziót jósol Magyarországnak, ami azt jelentené, hogy inkább távolodunk - nemhogy Ausztriától, hanem - az unió átlagától.
Lehet, hogy átmeneti a baj
Arra a kérdésünkre, hogy átmeneti csupán a megtorpanás, vagy ez inkább egy negatív trend kezdete, mind Róna Péter közgazdász, mind Mellár Tamás, a KSH volt elnöke is egyöntetűen azt válaszolta, hogy erre ma még senki sem tudja a választ. Ellenben mindketten azt hangsúlyozták, hogy ez a váratlan visszaesés azt mutatja, hogy a kormányzati sikerpropaganda ellenére mennyire sérülékeny a magyar gazdaság, mert ha kicsit lassul az uniós támogatások beáramlása az országba, illetve a Magyarországra települt német autógyártók kicsit visszafogják a termelést, akkor rögtön ,,megreccsen" a gazdaság teljesítménye.
,,Valójában nincs versenyképes, a multiktól független magyar gazdaság, a versenyképes termékeket külföldi tulajdonú cégek állítják elő, ők termelik a magyar export nagy részét. Ha velük valami történik, például egy autómodell-frissítés miatt visszafogják a termelést, akkor rögtön pánik tőr ki, mert ennyire függünk tőlük"- fogalmazott Róna Péter.
A várakozások szerint egyébként a következő negyedévben javulhat a növekedési mutató, mert véget érnek a járműgyártásban azok a technikai leállások, melyek a modellváltásokhoz kötődnek, és amelyek most befékezhették a növekedést. Az MNB egykori felügyelőbizottsági tagja, az Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall gazdaságtörténeti kutatója szerint ez a helyzet ékesen bizonyítja, hogy miközben a kormány a nemzeti szuverenitás nagy védelmezőjeként lép fel, addig a Fidesz gazdasági modellje éppen a kiszolgáltatottságot erősíti. Ugyanez igaz arra is, hogy az eddigi növekedés másik eleme az uniós fejlesztési támogatások erőltetett ütemű lehívása volt. Abban az esetben, amikor elszámolási vitába keveredünk Brüsszellel, mint a közelmúltban, rögtön lelassul a GDP-növekedés, mert a magyar beruházások többségét uniós pénzek fedezik.

rp
Róna Péter szerint az is komoly problémát jelent, hogy az elmúlt 20-25 év kormányzati gazdaságpolitikáinak eredményeként nagyon megnőtt a magyar társadalomban a szegények aránya, európai összehasonlításban is vékonyodik a középosztály.
Ez azt jelenti, hogy egy ilyen gazdaságpolitikai megtorpanás esetén az közgazdászok által emlegetett úgynevezett ,,belső fogyasztás" sem képes a magyar gazdaságot ,,megtolni", mert alacsony a fogyasztóképes lakosság aránya.
Mellár Tamás egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora szerint, ha a ,,külföldi" hatásoktól - külhoni tulajdonú vállalatok termelésének eredményeitől és az uniós támogatásoktól - megtisztítjuk az elmúlt évekre jellemző 3 százalék körüli növekedést, akkor azt kapjuk, hogy a magyar gazdaság növekedési potenciálja 0, azaz nulla százalék körüli. Tehát évi 3 százalék körüli gazdasági növekedés esetleges fenntartása külső tényezők függvénye, gyakorlatilag nincs saját hazai növekedési bázisunk.
,,Az építőipart a közelmúltbeli választási beruházások és az uniós fejlesztési pénzek húzták, de a kormány új terve, az úgynevezett csok, a családi lakásépítési támogatási szisztéma még nem volt képes ezek helyét átvenni" - folytatta a Mellár, aki arra is kitért, hogy a jelek szerint a Magyar Nemzeti Banki kedvezményes növekedési hitelprogramja sem volt elégséges a beruházási szint és az építőipar fejlődésének a fenntartásához.
Mindemellett súlyos problémát jelent a magyar gazdaság számára, hogy 500 ezer - inkább fiatal, agilis és képzett - magyar külföldre távozott.
Magyarország nyugati régiójában ugyanis nem lehet találni képzett munkaerőt már, ami miatt számos külföldi cég elodázhatja a Magyarországra való településről szóló terveit. Ez is a gazdasági növekedés egyik súlyos gátja.

mta
Mellár Tamás egyébként nem lát olyan, belátható időhorizontot, ami alapján abban lehetne reménykedni, hogy Magyarország utoléri a szomszédos Ausztriát. Ráadásul az úgynevezett visegrádi országok közül a lengyelek és szlovákok mondhatják el, hogy érdemi felzárkózásba kezdtek, Magyarország az uniós csatlakozást követő rövid ideig tartó fellendülést követően inkább stagnál gazdasági értelemben.
,,Ahhoz, hogy olyan fordulat álljon be, hogy 20-30 éves időtávlatban legalább elkezdjünk Ausztriához közeledni, ahhoz az oktatást, a kutatást, és a magyar gazdaság szerkezetét kellene megreformálni. Ennek azonban nincs jele"- mondta Mellár, aki szerint Matolcsy György és Orbán Viktor kitörő gazdasági növekedést vizionáló nyilatkozatai őt a fiatal korára emlékeztetik. ,,Mindig azt hallottuk, hogy nemcsak utolérjük a Nyugatot, hanem le is hagyjuk. Ez csak arra volt jó, hogy ideológiát adjanak a szegény embereknek, hogy egyszer majd jobb lesz"- tette hozzá a közgazdászprofesszor.
Hozhat-e csodát az ,,irányított gazdaság"?
Természetesen az előbbiek miatt fontos kérdés, hogy létrejöhetnek-e olyan magyar tulajdonú cégek, amelyek segítenek csökkenteni a magyar gazdaság függését külföldi tulajdonú vállalatoktól. A közelmúltban jelent meg napi.hu gondozásában a 15 éves történetre visszatekintő ,,A 100 leggazdagabb" címet viselő kiadvány. Ebből egyértelműen látszik, hogy az Orbán-kormány igyekszik új magyar tőkésosztályt létrehozni, az állami támogatásoknak és közbeszerzéseknek van nyolc-tíz olyan haszonélvezője, akik (pontosabban a hozzájuk köthető cégek) ezeknek a forrásoknak köszönhetően jelentősen, olykor évi több százszázalékos mértékben növelték a vagyonukat.

emlőr
Orbán Viktor már a 90-es években beszélt arról, hogy fontosak a jobboldal felé lojális nagytőkések. Debreczeni József 1994 nyarán egy Antall Józsefről szóló könyv apropóján beszélgetett Orbán Viktorral, aki a néhai miniszterelnök hibájának rótta fel, hogy a gazdasági életben nem alakított ki egy jobboldali holdudvart. Mint nyilatkozta: ,,azért, hogy most itt vagyunk, neki felelőssége van... Hogy pőrén, meztelen fenékkel vagyunk ellenzékben... Negyven év baloldali kormányzása után alakult egy jobbközép kormány Magyarországon. Ezt a szerencsét nem kihasználni: jóvátehetetlen hiba volt. Nem fölkészülni, hogy ha bukás van négy év múlva, akkor legyen egy erős infrastruktúrája a jobboldali politikának, hanem a semmiben lebegjen, amikor megbukott, ez olyan hiba, amit nem lehet jóvátenni". Orbán Viktor fejében már ekkor - legalábbis az előbbi nyilatkozata szerint - az volt, hogy meg kellett volna találni azt a nyolc-tíz nagyvállalkozót, akik később Magyarország jobboldali nagytőkései lettek volna.
Ezekkel kellett volna a miniszterelnöknek személyes kapcsolatot kiépíteni, amit ők aztán jól tudtak volna a piacon használni, mint versenyelőnyt. Az ország így nyolc-tíz, a jobboldal irányába lojális nagytőkés gazdasági érdekszférájává vált volna.
A világ gazdaságtörténetben ismert az úgynevezett központilag tervezett, kormányzat által menedzselt ,,irányított kapitalizmus" kifejezés. Egyebek mellett - nyersanyagokban és energiahordozókban szegény - Dél-Koreában és Szingapúrban is úgymond kijelölték a ,,tőkés családokat", de ennek egyebek mellett az lett a következménye, hogy a világpiacon értékesíthető termékeket gyártó cégek jöttek létre. Dél-Koreában ebből jelenleg olyan exportorientált világ cégek ,,nőttek ki", mint a Kia, Hyundai, Samsung és LG, de például a dél-koreai hajógyártás is a világ élvonalát képviseli.
,,Ezekben az országokban magas a foglalkoztatási ráta. Az állami támogatás következtében nemzetközi léptékben versenyképes, exportra gyártó cégek jöttek létre. Ez az, ami nem látszik Magyarországon. Az állam által preferált magyar cégek többsége nem gyárt nemzetközi szinten versenyképes terméket. Magyarországon nem tűnik teljesítmény függőnek az állami támogatás, ezért nem látszik az, hogy ebből erős és önálló magyar gazdaság épülhet ki. Ez inkább zsákutca" - vélekedett Róna Péter, aki szerint éppen ezért nem tekinthető dél-koreai, szingapúri mértékben klasszikus ,,irányított kapitalizmusnak" a magyar gazdasági modell.
(atv)
Bal-Rad komm: Az a probléma ezzel az elemző-ledorongoló írással, hogy CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG DÖBRÖGIÉK NYAKÁBA VARRJA balsorsunkat. Kétségtelen igazságokat felhozva állításaik igazolására. DE CSAK DÖBRÖGIT HIBÁZTATVA!
PEDIG MAGYARORSZÁG JELENLEGI SIRALMAS ÁLLAPOTA ÖSSZPOLITIKAI ELITI BŰNTÉNY KÖVETKEZMÉNYE!
Döbrögink a sorból legfeljebb pofátlanságával és arroganciájával lóg ki!
A RENDSZER AMÚGY JÓ!-mondják a szagértők, írja le a cikk az ellentmondásokat elfeledve.
Döbrögi a nagy dölyfölgetése közepette rendszerint nem említi, hogy az EU 2004-es bővítése Magyarországot már mint sivár pusztát érintette. Magyarország addigra már teljesen vagyontalan, saját ipar és mezőgazdaság nélküli, kiszolgáltatott ország volt. Ismeretlen eredetű, felduzzasztott külső államadóssággal, folyamatosan növekvő belső hiánnyal, és másfél millió munkanélkülivel.
Mellár szagértő “...őt a fiatal korára emlékeztetik. ,,Mindig azt hallottuk, hogy nemcsak utolérjük a Nyugatot, hanem le is hagyjuk. Ez csak arra volt jó, hogy ideológiát adjanak a szegény embereknek, hogy egyszer majd jobb lesz..."
-Azt nem teszi hozzá, hogy HA MOST KÖRÜLNÉZ, MEKKORA VISSZAESÉST LÁT! “AHHOZ" a korhoz, az ő fiatal korához-a szocialista Magyar Népköztársaság akkori viszonyaihoz-képest!
Döbrögi végülis döntő mértékben vette ki részét Magyarország szétzüllesztéséből-szétrablásából. Két nagy tanítója és mentora tanításait követve.
Soros a rendszerváltás technikájára, a kapitalizmus megteremtésére pallérozta kiválasztottját! Ő pedig meghálálta a beléje vetett bizodalmat és a rá fordított költségeket.
Antall az “új magyar burzsoá réteg megteremtésének szükségességére" tanította Döbröginket! Termékeny talajra hullottak a vén gazember tanításának magvai.
Ám Döbrögink tudása és tettvágya nem nyílhatott volna ki a maga teljességében Horn Gyula tevőleges segítsége nélkül, aki bár a visszarendszerváltást sugallta!-épp az ellenkezőjét cselekedte AKKORI PARLAMENTI KÉTHARMADA birtokában.
Szóval minden jelenlegi és jövőbeni bajunkért csak Döbrögit és az ő rablóhordáját kárhoztatni nem csak hiba, hanem bűn is! A félrevezetés bűne!
Ugyanakkor Döbrögi a rablásain tűlmenően is folyamatosan a félrevezetés bűnét IS elköveti!
KSH-UDVARI JELENTÉSEK ISE VAGY ODA!-továbbra is dörömböl a sikerpropaganda! Amiről egyre többen tudjuk és látjuk, hogy úgy hülyeség ahogy van! Egyrészt mert hazudnak már eleve akkor, amikor MAGYAR GAZDASÁGOT emlegetnek! Hisz olyan nincs is!
A tartalom pedig!-láthatjuk!
Ez persze ahogyan eddig sem-ezután sem fogja őket zavarni! Szerintük a negatív növekedés is növekedés!
Ráadásul sikerrel nyomják ezt a mantrát, hiszen már csak nagyon kevesen vannak ebben az országban, akik még emlékeznek a POZITÍV ELŐJEL jelentésére! Ám egyre többen olyanok, akik nem tudnak különbséget tenni a pozitív és a negatív jelentése között! Pláne úgy, ha nincs aki elmagyarázza nekik!


http://www.balrad.com/2016/05/21/arnyekok-a-qrmanyzati-vetitovasznon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ellentmondásokat, gazdaságpolitika, infrastruktúrája, hurráoptimizmust, exportorientált, pofátlanságával, arroganciájával, megteremtésének, sikerpropaganda, kiválasztottját, nyersanyagokban, érdekszférájává, sikervállalatok, foglalkoztatási, államadóssággal, nagyvállalkozót, védelmezőjeként, magyarországnak, járműgyártásban, kapitalizmusnak, szükségességére, kiszolgáltatott, munkanélkülivel, modellszámítása, franciaországé, haszonélvezője, hurráoptimista, csodanövekedés, miniszterelnök, előszeretettel, felduzzasztott, naptárhatással, gyorsjelentése, jóvátehetetlen, kialakításához, magyarországon, qrmányzati vetítővásznon, kormányzati hurráoptimizmust, elmúlt hetekben, magyar gazdaság, kormány irányítása, modell mû, állami megrendelések, kudarcos eredmények, kormánnyal szemben, elmúlt napokban, osztrák gazdaság, növekedési ütem, következő években, gazdaságban rejlő, életminőség tekintetében, hozzánk képest, Matolcsy György, Orbán Viktor, Európai Unióba, Európai Unió, Központi Statisztikai Hivatal, Bank Leading Robust, Róna Péter, Mellár Tamás, Oxfordi Egyetem Blackfriars Hall, Magyar Tudományos Akadémia, Magyar Nemzeti Banki, Debreczeni József, Antall Józsefről, Orbán Viktorral, CSAKIS ÉS KIZÁRÓLAG DÖBRÖGIÉK NYAKÁBA VARRJA, CSAK DÖBRÖGIT HIBÁZTATVA, PEDIG MAGYARORSZÁG JELENLEGI SIRALMAS ÁLLAPOTA ÖSSZPOLITIKAI ELITI BŰNTÉNY KÖVETKEZMÉNYE, RENDSZER AMÚGY JÓ, MOST KÖRÜLNÉZ, MEKKORA VISSZAESÉST LÁT, Magyar Népköztársaság, Horn Gyula, AKKORI PARLAMENTI KÉTHARMADA, Ugyanakkor Döbrögi, KSH-UDVARI JELENTÉSEK ISE VAGY ODA, MAGYAR GAZDASÁGOT, POZITÍV ELŐJEL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.10. 12:32 Az augusztus 8-9-i hétvégén lehetnek az atlétikai országos bajnokságok
04.10. 12:31 Húsvét - Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei
04.10. 12:31 Koronavírus - Országszerte korlátozó intézkedéseket vezettek be a polgármes...
04.10. 12:31 Koronavírus - Szijjártó: határon túli magyar közösségeket is támogat védőes...
04.10. 12:11 Varsó ismét követeli Moszkvától a szmolenszki géproncs azonnali visszaadásá...
04.10. 12:01 Koronavírus - Operatív törzs: a kijárási korlátozások továbbra is érvényben...
04.10. 12:01 Koronavírus - A németek többsége hajlandó okostelefon-alkalmazással is küzd...
04.10. 11:51 Koronavírus - Tisztifőorvos: nagyobb mértékben nőtt a fertőzöttek és az elh...
04.10. 11:31 Pályázatot hirdet a Muzsikál az Erdő Alapítvány
04.10. 11:31 Coronavirus - Orbán: la ora actuală, arma cea mai puternică este stăpânirea...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes délutánt kívánok  Álmos talpak  Facebookon kaptam  Húsvéti jelképes állatok  Nagyszerda szentmise Csíksomly...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Kellemes délutánt  Mai harmónia kártyám  Kellemes délutánt  Ferenc pápa krizma szentelési ...  Bagamér * Nagycsütörtök  Facebookon kaptam  Szèp napot kívánok  Mit szeretnék húsvétra kérni -...  Facebookon kaptam  Tavaszi ajtódísz  Keresztvíz  Ibolyák pohárban  Jaj Istenem! Segíts meg!  Facebookon kaptam  Húsvét  Tavaszi kép  Kun Magdolna: Amíg nem késő ...  A jóságot azért nem veszik ész...  A betegek kenete: - Böjte Csa...  Nagyhét  Húsvét közeleg  10. Hittanóra: Hiszek a test f...  Lovak  fejlesztés alatt  Tavaszi kép  Krúdy Gyula: Asszonyom (részle...  Kutya meleg van  Nagyheti beszélgetés Ternyák C...  Facebookon kaptam  A járványban elhunyt Teréz any...  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Áldott nagycsütörtöki napot kí...  A járványban elhunyt Teréz any...  Nagyszerda esti szentmise Vesz...  Kijárási korlátozás - megszűné...  Dsida Jenő: Nagycsütörtökön A...  Tavaszi kép  Happy easter  Húsvét  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  Húsvét  Hozzon a Húsvét: napfényt, áld...  Kávézó nő  fejlesztés alatt  Facebookon kaptam  fejlesztés alatt  Húsvéti jelképes állatok  fejlesztés alatt  Ferenc pápa krizma szentelési ...  Húsvét  fejlesztés alatt  Nyári emlékek  A járványban elhunyt Teréz any...  Isten nincs karanténban  Magas vérnyomás ellen természe...  Kádár Hajnalka: Húsvét  Kellemes teázást!  Hagyjuk, hogy Nagy Szent Teréz...  Csütörtökön dönt Orbán Viktor ...  Egyszer talán majd mégis vége ...  Isten és ember  980 főre nőtt a beazonosított ...  Nagyheti beszélgetés Ternyák C...  Húsvét  Nagycsütörtökön az utolsó vacs...  Jaj Istenem! Segíts meg!  Az igazak lakóhelyét megáldja ...  Nyuszi tojásokkal  Facebookon kaptam  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  fejlesztés alatt  Jeremiás próféta siralmai  Facebookon kaptam Krisztina ba...  Házi krémes  Jaj Istenem! Segíts meg!  A csillagok is örökké ragyogn...  Nagycsütörtökön az utolsó vacs...  Húsvét  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Nagyheti beszélgetés Ternyák C...  A test némán is árulkodik a vi...  Húsvéti jelképes állatok  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Hagyjuk, hogy Nagy Szent Teréz...  Facebookon kaptam  Kellemes kávézást!  A test némán is árulkodik a vi...  Nyuszi tojást fest  Krúdy Gyula: Asszonyom (részle...  Kun Magdolna: Amíg nem késő ...  Pécs város plébániáinak imafel...  Krizma szentelési szentmise Ka... 
Bejegyzés Címkék
qrmányzati vetítővásznon, kormányzati hurráoptimizmust, elmúlt hetekben, magyar gazdaság, kormány irányítása, modell m&#251, állami megrendelések, kudarcos eredmények, kormánnyal szemben, elmúlt napokban, osztrák gazdaság, növekedési ütem, következő években, gazdaságban rejlő, életminőség tekintetében, hozzánk képest, növekedést 3-ról, minket körülvevő, gazdasági lapok, gazdaságpolitikai kulcs, lassulás egyébként, csökkenés mértéke, naptárhatás kiszűrése, megtorpanás mögött, ipari teljesítmény, 2015 utolsó, húsz uniós, legnagyobb ütemben, legszerényebb mértékben, friss adatok, elmúlt évek, főre jutó, nemzetközi befektető, unió átlagától, negatív trend, váratlan visszaesés, kormányzati sikerpropaganda, uniós támogatások, gazdaság teljesítménye, multiktól független, versenyképes termékeket, magyar export, várakozások szerint, következő negyedévben, növekedési mutató, járműgyártásban azok, technikai leállások, modellváltásokhoz kötődnek, helyzet ékesen, nemzeti szuverenitás, eddigi növekedés, uniós fejlesztési, magyar beruházások, elmúlt 20-25, magyar társadalomban, szegények aránya, ilyen gazdaságpolitikai, közgazdászok által, magyar gazdaságot, fogyasztóképes lakosság, uniós támogatásoktól, elmúlt évekre, közelmúltbeli választási, úgynevezett csok, családi lakásépítési, jelek szerint, beruházási szint, építőipar fejlődésének, gazdasági növekedés, szomszédos Ausztriát, úgynevezett visegrádi, uniós csatlakozást, fiatal korára, szegény embereknek, előbbiek miatt, közelmúltban jelent, állami támogatásoknak, hozzájuk köthető, forrásoknak köszönhetően, 90-es években, jobboldal felé, néhai miniszterelnök, gazdasági életben, jobboldali holdudvart, jobbközép kormány, erős infrastruktúrája, jobboldali politikának, semmiben lebegjen, előbbi nyilatkozata, nyolc-tíz nagyvállalkozót, miniszterelnöknek személyes, piacon használni, jobboldal irányába, úgynevezett központilag, világpiacon értékesíthető, dél-koreai hajógyártás, világ élvonalát, országokban magas, foglalkoztatási ráta, állami támogatás, állam által, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 684
  • e Hét: 8380
  • e Hónap: 15612
  • e Év: 246630
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.