Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Katinka már bajnok
  2016-05-22 22:26:00, vasárnap
 
   
  May 13, 2016

Bartus László: Katinka már bajnokHosszú Katinka nem akart semmit, csak úszni. Azt szerette volna, ha normálisak lennének a körülmények és békén hagyják. Nem akart forradalmat, amikor eltépte az úszószövetség szerződését, csak természetesen reagált. Olyan választ adott rá, amilyet az ilyen ajánlatra adni lehet. Számára ez ösztönös, természetes reakció volt.

Akaratán kívül mégis egyfajta morális forradalmat indított el. A fellépése nyomán került a figyelem középpontjába Kiss László, az úszóválogatott szövetségi kapitánya, aki eljátszott egy lemondást, hogy mártírt csináljon magából és lejárassa Hosszú Katinkát. Az egész színjáték meglehetősen ízléstelen és visszataszító volt, amire Katinka megint jól reagált. Nem állt vele szóba többet.

Ennek következménye lett, hogy valaki elővette Kiss László sokak által ismert erőszakolós ügyét, amelynek a végét ismerjük. Hiába volt a sok hazudozás, tagadás, Magyarországon hosszú idő óta először győzött a jó. Ehhez kellett még egy morális ember, Takáts Zsuzsa, aki az uszodai megerőszakoltak közül egyedül állt ki az igazáért, vállalva minden következményt, majd másodszor is kiállt, amikor látta, hogy hazudnak az elkövetők és a támogatóik.

Ennek eredménye mégiscsak morális forradalom lett, amely helyreállította valamiképp a nők tiszteletét és becsületét, a nemi erőszak társadalmi megítélését, az embereknek a jóba és az igazba vetett hitét. A megtaposott és megerőszakolt magyar világ szimbóluma lett Katinka és Zsuzsa, akik felvillantották a morális győzelem lehetőségét, s a hitet, hogy érdemes elveket követni, nem megalkudni, nem beállni, nem engedni, hanem kitartani, és jellemesnek lenni, az igazság útján járni. Érdemes nem a pénzt és az anyagi javakat választani, mert fontosabb a szabadság és az emberi méltóság.

Magyarország reményei és tartalékai az ilyen emberek, a Katinkák és a Zsuzsák, akik bebizonyították, hogy egyetlen ember is meg tudja változtatni az országot, ha egyenes. Jellemes és elveket követ, nem a hasznát, hanem a morális értékét vizsgálja mindennek. Olyan emberek álltak sorban bocsánatot kérni virágcsokrokkal, akik ezt talán életükben nem tették meg. Nem számít, ha így akarják túlélni és menteni a menthetőt, mert mégis meg kellett tenni. Győzött az igazság, győzött a jó, van értelme harcolni az igazságért.

Sokszor kérdezik egyszerű emberek, hogy mit tehetnek ők? Ezt. Mint látják, mindenki a tarisznyájában hordja a morális forradalom marsallbotját. Mindenki hozhat az életében elvi és morális döntéseket, s nem tudhatja, hogy annak milyen következményei lesznek: hány embert menthet meg vele, s hány gazember bukik bele. De ha semmi nem történik is, ő magát már megmentette. Mint látható, nem kell olimpiai bajnoknak sem lenni hozzá, mindenki képes arra, hogy ember maradjon.

Embernek maradni pedig annyit tesz, hogy a szellemi, lelki és morális értékeket, a jogot és szabadságot választani minden esetben, a döntés várható anyagi következményeitől függetlenül. A haszonelvűséget az elvszerűséggel felváltani, és nem félni, hogy mi lesz, mert aki az igazság útját választja, az nem fog sem elpusztulni, sem éhenhalni. Sokkal előbb veszítenek el mindent a megalkuvók, ráadásul az emberi méltóságukkal, az emberi jogaikkal és a szabadságukkal együtt.

De az igazi elvszerűség nem az, hogy bármilyen haszonra számítanak az elvek miatt. Ahhoz nem kellenek elvek. Elvek ahhoz kellenek, hogy akkor is az igazságot és a morális döntést válasszuk, ha annak konkrétan vagy látszólag semmi haszna nincs, esetleg átmeneti vagy végleges kárral jár. Mert az igazi haszon nem az anyagi haszon, hanem a szellemi haszon, hogy megőrzöm az emberségemet és a jellememet. Az igazság erőssé tesz, a megalkuvás gyengévé. A gonosz emberek mindig csapdákat állítanak, hogy ne legyen egy igaz ember sem, hanem mind legyen megalkuvó.

Az igaz ember, ha elbukik, csak látszólag bukik el. Valójában mindig győzelmet arat. Előbb önmaga gyengesége, korruptsága és a haszonlesése fölött, utána a körülmények, a gonosz emberek ravaszsága és elnyomása fölött. Nincs szabadság igazság nélkül, nincs igazság elvszerűség nélkül. Aki sunyin akarja megszerezni a szabadságot, az soha nem fogja megszerezni, mert a szabadság nem tűri a sunyiságot. Aki megalkuvó és korrupt ember a lelkében, az önmagában is kárt vall, kiszolgáltatja magát és a környezetét az elnyomó és gonosz emberek kényének-kedvének.

Aki elveszíti a morális tartását, az nem lesz később alkalmas arra, hogy ellenálljon, és a helyzetet a valóságnak megfelelően értelmezze. Elveszíti a belső iránytűjét és az erejét, mint Sámson, amikor levágták a haját. Az olyan, mintha maga mondana le az életéről, a jogról és a szabadságról. Mint láttuk, meg lehet valakit erőszakolni, de aki ennek ellenáll, aki ragaszkodik az emberi méltóságához, az győz. Nemcsak 55 év múlva, hanem abban a pillanatban, amikor a morális és elvszerű utat választotta. Takáts Zsuzsa megelégedett és boldog emberként élte az életét. Kiss László most kapott egy lehetőséget erre. Még ezt a lehetőséget is Takáts Zsuzsának köszönheti.

Ezt a folyamatot az a mozdulat indította el, amikor Hosszú Katinka eltépte a szerződést, amit felajánlottak neki. Nem tudjuk, mikor mit indít el egyetlen igazságos lépés, egyetlen igaz ember morális döntése. Mindig az ilyenek változtatják meg a világot, nem azok, akik elvtelenül alkalmazkodva próbálnak elérni bármit. Hosszú Katinka még be sem ugrott a riói olimpia vízébe, de már bajnok. Függetlenül attól, hogy ki nyeri a versenyt. A legfőbb versenyt már megnyerte.

A tekintetét tessék nézni, ahogy eltépi a 12 milliós szerződést. Ez egy jellemes és elvszerű ember tekintete.

Ilyen esetek azért történnek, hogy tanuljanak az emberek belőle. Magyarország legfőbb baja most az, hogy egy elnyomó és törvénytelen hatalom megszállva tartja. Ezt már tudja az emberek többsége, de azért nem szabadulnak meg tőle, mert nem morális döntéseket hoznak, hanem haszonelvű megalkuvók. Ez a rendszer egy percig sem létezhetne, ha az emberek nem megalkuvó módon viszonyulnának hozzá. A rendszert a megalkuvó és korrupt magyar lélek tartja fenn. A hamisság, sunyiság, haszonelvűség és haszonlesés. Ha a magyarok azonosulnának a Hosszú Katinkákkal, a Takáts Zsuzsannákkal, akkor nem az érdekelné őket, hogy mi lesz a morális döntésük következménye, hanem az igaz és morális döntés, amiből nem engednek. Lesz, ami lesz.

Akkor bojkottálnák a rendszert, bojkottálnák a választásokat, mert ezek nem egyenlő és demokratikus választások. A rendszer törvénytelen, államellenes bűncselekménnyel, az alkotmányos rend megdöntésével jött létre. Elvszerű ember egy bűncselekményt nem legitimál, és nem hazudja másoknak, hogy egy diktatúrát demokratikus választáson le lehet győzni, hanem megmondja, hogy őt az évi százmilliós párttámogatás érdekli, amit Orbántól kap. Jellemes ember az ilyen pártokat is bojkottálja, mert ezek olyanok, mint Kiss László társai voltak, akik segítettek a megerőszakolt lányt lefogni.

Egy Hosszú Katinka és Takáts Zsuzsa jellemű embert nem érdekli, hogy ki megy el az Orbánt bebetonozó és legitimáló törvénytelen szavazásokra, ő nem megy el. Ha egyedül marad a véleményével, akkor sem, mert ragaszkodik az elveihez, az Alkotmányhoz, amely a polgárok kötelességévé tette, hogy a hatalom kizárólagos birtoklásával szembeni törekvések ellen fellép. Mi lesz utána? Nem tudjuk. Azt tudjuk, hogy ez az igazság, és ez az egyetlen jogszerű, törvényes és morális döntés. A többi majd kiderül. Akik mindent előre tudni akarnak, azoktól kérdezem: azt tudják, hogy mi lesz holnap? Miért csak itt akarnak tudni mindent előre, amikor azt sem tudják, mi lesz öt perc múlva?

Egyenes és az igazság útján járó ember nem tesz különbséget, mikor éri meg morálisan dönteni és mikor nem. Önmagának tartozik ezzel, ez a személyes felelőssége. Amikor jön az első "de", ott hagyja abba, hogy hallgasson a megalkuvó és korrupt gondolatokra és kísértésekre. A hazugság mindig könnyű és olcsó megoldásokat kínál, de ezekért drága árat kell fizetni, aminek soha nem lesz vége. Akiket az a hisztéria pörget, hogy "már nem bírjuk tovább", azok tudják meg, hogy a megalkuvó és immorális döntéseikkel az idők végezetéig kinyújtják az Orbán-rendszer élettartamát. Nagy árat kell fizetni érte.

Ez nem ugyanaz, hogy a morális utat járóknak is ki kell fizetni az árat, mert áldozatok nélkül nincsenek morális döntések. De azért vagyunk emberek, hogy ilyen áldozatokra és morális döntésekre képesek legyünk. A keskeny út az igaz út, a szűk kapu az igazi bejárat. Szép példák vannak előttünk ebben a hipermacsó magyar világban: két erős nő, akiknek erejét nem a fizikumuk, hanem a tisztességük és az emberi méltóságuk adja, amelyeket elvszerű és morális döntéseikkel alapoztak meg.


https://nepszava.us/blogs/news/109214982-bartus-laszlo-katinka-mar-bajnok
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bűncselekménnyel, virágcsokrokkal, megerőszakoltak, haszonelvűséget, felvillantották, bebizonyították, helyreállította, kiszolgáltatja, viszonyulnának, magyarországon, bűncselekményt, úszóválogatott, szabadságukkal, elvszerűséggel, következményei, tarisznyájában, azonosulnának, marsallbotját, megerőszakolt, úszószövetség, természetesen, visszataszító, választásokat, következménye, alkalmazkodva, középpontjába, méltóságukkal, kötelességévé, haszonelvűség, párttámogatás, következményt, birtoklásával, felajánlottak, megdöntésével, zsuzsannákkal, demokratikus, úszószövetség szerződését, ilyen ajánlatra, fellépése nyomán, figyelem középpontjába, úszóválogatott szövetségi, egész színjáték, végét ismerjük, morális ember, uszodai megerőszakoltak, nemi erőszak, igazba vetett, morális győzelem, igazság útján, anyagi javakat, emberi méltóság, ilyen emberek, Bartus László, Hosszú Katinka, Kiss László, Hosszú Katinkát, Takáts Zsuzsa, Takáts Zsuzsának, Hosszú Katinkákkal, Takáts Zsuzsannákkal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Lámpa  Chlorella alga: 7 lenyűgöző eg...  Jó tesz a bélrendszernek  Az élethez bátorság kell.....  Az élet rövid, élj!  Nősülés után.......  Tisztázták a szakemberek: itt ...  Adassék nékem annyi lelki erő ...  Szép estét  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kereszt  Kereszt  Padlizsánkrémrecept Hozzávaló...  Helyettesítés  Facebookon kaptam  Mai napi mosoly.....  Hívő ember  Szép hétvégét ! .......  Szükségszerű  Szárnyalhatunk.  Facebookon kaptam  Mesés pillanat.....  Tulipànok  Szép tavaszi napot.....  Mai napi mosoly Nektek :) ...  Kereszt  Facebookon kaptam Krisztinától  Olvass álhíreket!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Idézet Petőfi Sándortól  Keresztyén lét  Png nő  Tulipànok  Mi lesz az emberiséggel . . ...  Szép kép  Chlorella alga: 7 lenyűgöző eg...  Folyvást rohanunk, soha meg ne...  Ma találkoztam valakivel,  Elvetettség és szenvedés  Délutáni mosoly.......  Naplemente  Kellemes ébredést, derűs napot  Naplemente  A hazugság nem titkolható jele...  Maurice Maeterlinck  Facebookon kaptam  Himalája ( Nepál )  Elkiabáltam  Petőfiné szobra Koppenhágában  Elvetettség és szenvedés  Igaz ügyért való szenvedés  Egy csésze kávét?  Igaz ügyért való szenvedés  Megkérdeztem az egyik  Gramofon  Kellemes ébredést, derűs napot  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervintől idézet  Mi lesz az emberiséggel . . ...  Harmónia......  Jó éjszakát!  Naplemente  Gyertya  Az ember eszköz  Kezek  Amíg az ember táncol  Kalkantil ásvány  A vashiányos vérszegénység ot...  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Kereszt  Mi lesz az emberiséggel . . ...  Kereszt  A siratófal  Keresztyén lét  Tavaszi kép  Szabó Lőrinc: Dsuang Dszi álma  Alvó baby  Kereszt  Kereszt  Facebookon kaptam  Szép estét  Edinburgh hercege és II. Erzs...  Tündérek  Ma Győr - beoltják a mamát  Szép hétvégét ! .......  Kereszthalál  A szerencse  Női lélek Fontos vagy. Mert v...  Elvetettség és szenvedés  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Kellemes délutánt kívánok  Az áprilisi rügyekhez  Az élet rövid......  Helyettesítés  Szép estét  Azt mondod, bántott az élet 
Bejegyzés Címkék
úszószövetség szerződését, ilyen ajánlatra, fellépése nyomán, figyelem középpontjába, úszóválogatott szövetségi, egész színjáték, végét ismerjük, morális ember, uszodai megerőszakoltak, nemi erőszak, igazba vetett, morális győzelem, igazság útján, anyagi javakat, emberi méltóság, ilyen emberek, morális értékét, tarisznyájában hordja, morális forradalom, életében elvi, döntés várható, elvszerűséggel felváltani, igazság útját, emberi méltóságukkal, emberi jogaikkal, szabadságukkal együtt, igazi elvszerűség, elvek miatt, morális döntést, igazi haszon, anyagi haszon, szellemi haszon, igazság erőssé, megalkuvás gyengévé, gonosz emberek, igaz ember, haszonlesése fölött, morális tartását, valóságnak megfelelően, belső iránytűjét, emberi méltóságához, lehetőséget erre, ilyenek változtatják, riói olimpia, legfőbb versenyt, tekintetét tessék, emberek belőle, emberek többsége, magyarok azonosulnának, érdekelné őket, morális döntésük, rendszer törvénytelen, alkotmányos rend, diktatúrát demokratikus, ilyen pártokat, megerőszakolt lányt, polgárok kötelességévé, hatalom kizárólagos, egyetlen jogszerű, többi majd, személyes felelőssége, hazugság mindig, idők végezetéig, morális utat, szűk kapu, igazi bejárat, hipermacsó magyar, emberi méltóságuk, bűncselekménnyel, virágcsokrokkal, megerőszakoltak, haszonelvűséget, felvillantották, bebizonyították, helyreállította, kiszolgáltatja, viszonyulnának, magyarországon, bűncselekményt, úszóválogatott, szabadságukkal, elvszerűséggel, következményei, tarisznyájában, azonosulnának, marsallbotját, megerőszakolt, úszószövetség, természetesen, visszataszító, választásokat, következménye, alkalmazkodva, középpontjába, méltóságukkal, kötelességévé, haszonelvűség, párttámogatás, következményt, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1446
  • e Hét: 1446
  • e Hónap: 11874
  • e Év: 187236
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.