Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Állami köldökzsinóron a szakszervezetek – Nem csoda, h
  2016-05-28 00:03:28, szombat
 
   
  Állami köldökzsinóron a szakszervezetek - Nem csoda, hogy nincs érdekképviselet


2016.05.27. 08:06 Caius Scaevola

A szervezett érdekérvényesítés lehetőségeit jócskán megnyirbálta a Fidesz: a szakszervezetek elhallgattatására a kormány köldökzsinórra kötötte ezeket. Kénye kedve szerint, egyedi döntésekkel juttat forrásokat, ettől azok függőségi viszonyba kerülve nem nagyon mernek ugrálni. Ezzel csökken az érdekérvényesítés hatásfoka, és a beléjük vetett munkavállalói bizalom is.

A kormány a sztrájktörvény módosítását is felhasználta a munkavállalók érdekérvényesítései eszköztárának csorbítására: annál a munkáltató, amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez (pl. közforgalmú tömegközlekedés, távközlés, áram-, víz- ,gáz- és egyéb energiaszolgáltatók), csak úgy gyakorolható a sztrájkjog, ha az a még elégséges szolgáltatás teljesítését sem gátolja. A törvény azonban nem definiálja, mi is az a ,,még elégséges szolgáltatás".

No, nem mintha egyébként ne lennének óriási gondok a szakszervezetek háza táján: a legnagyobbak átláthatatlanul működnek, sokszor nem tudni, mire megy a pénz. Aztán néha kiderül, elég csak a legfrissebb korrupciós botrányra gondolni: a Liga éléről 20 év után távozott Gaskó István, a Fidesz kedvenc szakszervezeti vezetője, miután az ügyészség költségvetési csalás gyanújában indított nyomozást a Ligánál 2015-ben.Forrás:hvg.hu

Szakszervezeti érdekérvényesítés és társadalmi párbeszéd: miért működnek egyre kevésbé?

A szakszervezetek szerepe alapvetően abból a felismerésből fakad, hogy a munkavállaló érdekérvényesítő ereje jóval erősebb egy nagy közösség részeként, mint gyenge és törékeny munkavállalóként szemben állva a munkáltatóval. A kollektív érdekvédelem ugyanis éppen a közös fellépés nagyobb ereje miatt alakult ki, amelynek hatékonyságát jól mutatja a köteg rőzse meséje.

Bár a magyarok többségét élete során érinti a téma, mégis ritkán esik szó a közbeszédben a munkavállalói jogokról, azok képviseletéről. A munkavállalók nincsenek megfelelően tájékoztatva jogaikról, lehetőségeikről, és a munka világának problémáit először artikuláló jelzőrendszerek, a szakszervezetek is egyre nehezebb helyzetben vannak. A szakszervezetek többsége ugyanis mára a csökkenő taglétszámból, tagdíjból fakadóan anyagilag függésbe kerültek az államtól, jogaikat az új Polgári Törvénykönyv számos ponton csorbította

( a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetnek, az ILO-nak köszönhetjük, hogy 2011-ben nem történt még radikálisabb korlátozás), ráadásul az elmúlt 26 évben folyamatosan vetélkedő, széttöredezett, esetenként politikailag elkötelezett szakszervezeti szövetségeknek hitelességi válságokkal is szembe kellett nézniük az utóbbi időben.

Minderre a II. és III. Orbán-kormány csak még jobban ráerősített: először a társadalmi érdekegyeztetési rendszert temethettük el, amikor a kormány 2011-ben megszüntette a hazai érdekegyeztetés legfontosabb szervét, a kormányzat, a munkaadók és a munkavállalók közötti - elsősorban a munka világához kapcsolódó ügyeket megvitató - Országos Érdekegyeztetési Tanácsot (OÉT), helyette pedig a megcsonkított hatáskörű, felhígított Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsot (NGTT) állította fel, így lehetetlenítve el a valós érdekegyeztetést, komolytalanná téve az egykor fontos, munkaadók és munkavállalók érdekeit védő szervezetet.

Gyorstalpaló: mi az a szakszervezet?

A szakszervezetekről szóló rendelkezéseket a Munka Törvénykönyve XXI. fejezete tartalmazza. Szakszervezet a munkavállalók minden olyan szervezete, amelynek elsődleges célja a munkavállalók munkaviszonnyal kapcsolatos érdekeinek előmozdítása és megvédése. Jogállására a Munka Törvénykönyvén kívül a Polgári Törvénykönyv egyesületekre vonatkozó szabályait, továbbá az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvényt is alkalmazni kell. A szakszervezet tehát jogi szempontból egy olyan egyesület, amelynek a célja kizárólagos és speciális: a munkavállalók érdekvédelme - írja Dr. Szabó Imre munkajogász.

Ennek jogán a szakszervezetek az Orbán-kormány jogkorlátozása után is kiterjed a kollektív szerződések megkötésére (a munkáltató és a szakszervezet között megkötött szerződés, amely a felek kapcsolatrendszerét és a hatálya alá tartozó munkavállalók munkaviszonyát szabályozza), a bérharcok lefolytatására (ennek egyik eszközeként sztrájkot szerveznek), valamint bent ülnek a tárgyalóasztalnál az érdekegyeztető tanácsokban (OKÉT, OÉT - élt 2011-ig, azóta NGTT).

A szakszervezetek nem tévesztendők össze a hivatásrendi és szakmai kamarákkal, melyek jelentős állami feladatokat vállalnak át az államtól, de létrehozásuk nem alulról, a munkavállalói oldalról, hanem felülről, az állam által történik. Szerepükből, az államhoz való függőségükből fakadóan ezek a szervezetek sokkal kevésbé tudják ellátni a kamarában résztvevők munkavállalói érdekképviseletét. Fő feladatuk a szakmai feladatellátáshoz kapcsolódó szakmai érdekképviselet, amelyet fontos megkülönböztetni és elkülöníteni a munkavállalói érdekképviselettől. A kamarák nem képesek bérharcot folytatni, kollektív szerződést sem köthetnek, és sztrájkot sem szervezhetnek, míg a szakszervezetek mindezen eszközöket bevethetik a munkavállalóik érdekeinek artikulálására.

Orbánék az érdekegyeztetés elsorvasztásával nem érték be, közben lopakodó üzemmódban váltottak a jogszabályalkotás módján is: a fontosabb jogszabályokat formailag egyéni képviselői indítványként nyújtották be, amelyekről nem kell külön egyeztetést folytatni, ezzel kikerülve a kötelező egyeztetési mechanizmust, valamint megrövidítve a törvények elfogadásának átlagos hosszát (ezzel megnehezítve az állampolgárok tájékoztatását, minimalizálva a társadalom tiltakozását a potenciálisan problémás tervezetek ellen). Míg 2010 előtt az elfogadott törvények átlagosan 75-80 százalékát a kormány terjesztette elő, addig a II. Orbán kormány első évében az elfogadott törvények 42-26 százalékát a formális egyeztetést megkerülve nyújtották be a parlamentnek. Bár ez az arány mára javult valamelyest, a kormány ma is örömmel használja az egyéni indítványt a társadalmi párbeszéd megkerülésére.

De a kormánynak a sztrájkjog sem tetszett - megvoltak az emlékek az első Orbán-kormány idejéből, amikor rekordidejű, 329 órás sztrájkot hirdettek a vasutasok - ezért a kormány a sztrájkjogokat is korlátozta, amikor átírta a sztrájktörvényt 2010-ben. A módosított törvény gyakorlatilag kiherélte a sztrájkjogot többek között azzal, hogy egyes munkáltatóknál, ,,amely a lakosságot alapvetően érintő tevékenységet végez", a sztrájk alatt is elégséges szolgáltatás teljesítéshez kötötte a sztrájk gyakorlását, amelynek feltételeinek megállapítását a bíróságok körébe utalta. Ezek az eljárások aztán évekig húzódnak a bíróságokon, így gyakorlatilag lehetetlenné téve a sztrájkot bizonyos munkavállalóknak, például a közszolgáltatások területén dolgozóknak.

Pedig a sztrájkhoz való jogot nemcsak az Alaptörvény, hanem több olyan nemzetközi egyezmény is rögzíti, amelyet Magyarország ratifikált. Nemrégiben az Európa Tanács mellett működő Szociális Jogok Európai Bizottsága állapította meg, hogy a Sztrájktörvény egyes, a közszféra sztrájkjogát érintő rendelkezései az Európai Szociális Kartába ütköznek - írja Dr. Schnider Marianna, az SzMDSz (Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete) érdekvédelmi alelnöke.

Állami köldökzsinóron a szakszervezetek

Az állami támogatás fogalma nem sosem volt idegen a szakszervezetek világától, hiszen a tagdíjbevételekből aligha lehet fenntarthatóan fedezni a szervezetek munkáját, ámde az elmúlt években úgy tűnik, igen kerek összegek landolnak a szakszervezetek számláján a kormánytól, amelyek az OÉT megszűnése óta furcsamód nem is nagyon hallatták a hangjukat - talán az első üdítő kivétel a jelenleg is zajló országos pedagógus-tiltakozási hullám, melyben úgy tűnik, végre (nem csupán a kormány asztalánál) aktivizálódnak a tanárokat tömörítő szakszervezetek is.

A legproblémásabb ezekkel a pénzekkel, hogy az állam nem normatív módon, hanem egyedi döntésekkel stafírozza ki a szervezeteket. Az pedig, hogy aztán ezek a szakszervezeti szövetségek, s tagjaik feltűnően nyájasak és lojálisak a kormánnyal, nem segít eloszlatni a függetlenségükkel kapcsolatos aggodalmakat.

szakszervezet1.png

Tavaly is nyilvánosságra hozta a Miniszterelnökség, hogy milyen támogatási szerződéseket kötött 2015-ben a költségvetés keretének terhére. 2015-ben 100-100 millió forinthoz jutott a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége, valamint az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége is. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége és a Munkástanácsok Országos Szövetsége 125 millió forint támogatást kapott, a Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája pedig összesen 200 millió forintból gazdálkodhat az országos érdekegyeztetésben való részvételének köszönhetően.

A szakszervezetek ráadásul nem csak anyagi értelemben függnek az államtól, hiszen az Orbán-kormány által eszközölt törvényi változtatásokkal (új Ptk.) a munkavállalók általánosságban, valamint a szakszervezeti vezetők személyükben is sokkal kevésbé védettek a munkaadóval szemben, így nem csoda, ha kevésbé harciasan hallatják a hangjukat.

Kényes ügyek, kényes ügyek everywhere

A szakszervezetek ügyét a problémás történelmi kezdetek (a SZOT-vagyon szétdarabolása körüli vagyonszerzések), illetve az egyes vezetők nyilvánvaló politikai beágyazottsága sem feltétlen segíti abban, hogy a munkavállalók független, érdekeikért kiálló entitásként kezeljék őket. Elég csak a legfrissebb ügyre gondolni: a Liga éléről 20 év után távozott Gaskó István, a Fidesz kedvenc szakszervezeti vezetője, miután az ügyészség költségvetési csalás gyanújával indított nyomozást a Ligánál 2015-ben.

De Gaskó, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetében is mutyizhatott bőven, a szervezet számvizsgáló bizottsága 2012-ig visszame­nően ellenőrizte a sztrájkalapon történt pénzmozgásokat, és az évenkénti küldöttgyűlések elé terjesztett beszámolókban szereplő tételeket összehasonlította a könyvelési adatokkal és a bankszámlakivonatokkal. Kiderült: a valóság köszönőviszonyban sincs a beírt számokkal. Gaskó az éttermi és hotelszámláit is a szakszervezettel fizettette. Elnöksége alatt a szakszervezet százmilliókat utalt át a Ligának - nem tudni mire -, ahol szintén Gaskó volt a főnök.

Átláthatóság, taglétszámok: alig vannak nyilvános adatok

A szakszervezetek ráadásul maguk sem tesznek sokat azért, hogy a munkavállalók bizalmába férkőzzenek: ha már közpénzből is gazdálkodnak, okkal várhatná el a társadalom az átlátható, a kiadásokat és bevételeket magában foglaló, azok forrásait és céljait is tartalmazó, nyilvános adathalmaz rendelkezésre bocsátását (nem mintha a tagok tagdíja nem lenne elég ok az átlátható vagyongazdálkodásra).

A szakszervezeti függetlenségnek még a látszata is elkerülhető azzal a módszerrel, amellyel a szakszervezetek többsége jelenleg működik: a közpénzből kapott százmilliókról többségükben felszólításra sem hajlandóak kielégítően elszámolni. Pedig, ha nincs tételes elszámolás, akkor végtére is miben különbözik az adott szakszervezet a kormány békemenetes civiljeitől a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványtól, a CÖKÁ-tól?

Közben a szakszervezetek taglétszámáról feltűnően kevés adat áll rendelkezésre. A szervezetek oldalai sem tartalmaznak pontos adatokat, így leginkább a híradásokra és találgatásokra hagyatkozhatunk. A találgatások többnyire 300 és 450 ezres számokról szólnak, ami a taglétszám csökkenését tekintve megfelel az Európai Unió nagy részén tapasztalható trendeknek. A taglétszám takargatásának oka az lehet, hogy a szakszervezeti konföderációknak egyszerre érdekük, hogy minél több tagot ,,valljanak be" (ezzel is növelve saját jelentőségüket), illetve hogy minél kevesebbet (mivel a nemzetközi szövetségekben taglétszám alapján kell az éves hozzájárulást befizetni).

Mi most legjobb tudásunk szerint összegyűjtöttük a rendelkezésünkre álló legfrissebb adatokból a hozzávetőleges számokat, amelyek a források sokszínűsége miatt tartalmazhat kilengéseket.


http://tenytar.blog.hu/2016/05/27/allami_koldokzsinoron_a_szakszervezetek_nem_cso da_hogy_nincs_erdekkepviselet?utm_medium=indapass&utm_campaign=inda_notificat ion&utm_source=notilayer&utm_source=fejlec_bloghu&utm_medium=noti-dro pdown&utm_campaign=fejlec
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szakszervezettel, érdekegyeztetési, változtatásokkal, munkavállalóként, érdekérvényesítő, konföderációknak, érdekegyeztetést, elsorvasztásával, rendelkezésünkre, munkavállalóknak, megkülönböztetni, szakszervezetek, legproblémásabb, tömegközlekedés, lehetőségeikről, munkaviszonnyal, jelzőrendszerek, általánosságban, vagyonszerzések, küldöttgyűlések, rendelkezéseket, átláthatatlanul, függetlenségnek, érdekképviselet, hagyatkozhatunk, érdekegyeztetés, összegyűjtöttük, sztrájktörvényt, erdekkepviselet, munkavállalóik, jogszabályokat, artikulálására, képviseletéről, tájékoztatását, munkástanácsok, szakszervezeti, szakszervezetek –, szervezett érdekérvényesítés, szakszervezetek elhallgattatására, kormány köldökzsinórra, érdekérvényesítés hatásfoka, beléjük vetett, sztrájktörvény módosítását, lakosságot alapvetően, törvény azonban, szakszervezetek háza, legnagyobbak átláthatatlanul, legfrissebb korrupciós, ügyészség költségvetési, szakszervezetek szerepe, felismerésből fakad, munkavállaló érdekérvényesítő, Caius Scaevola, Gaskó István, Polgári Törvénykönyv, Nemzetközi Munkaügyi Szervezetnek, Országos Érdekegyeztetési Tanácsot, Nemzeti Gazdasági, Társadalmi Tanácsot, Munka Törvénykönyve XXI, Munka Törvénykönyvén, Szabó Imre, Európa Tanács, Szociális Jogok Európai Bizottsága, Európai Szociális Kartába, Schnider Marianna, Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma, Munkáltatók Országos Szövetsége, Gyáriparosok Országos Szövetsége, Általános Fogyasztási Szövetkezetek, Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, Munkástanácsok Országos Szövetsége, Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája, Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetében, Civil Összefogás Közhasznú Alapítványtól, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.17. 11:22 Három magyar birkózó három érmet nyert a kubai kötöttfogású versenyen
02.17. 11:21 A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben
02.17. 11:11 Férfi kosárlabda Eb-selejtező - Ivkovics: mindkét februári meccsen nyerni a...
02.17. 11:11 Több mint száz nemzetközi esemény az idei hazai sportnaptárban
02.17. 11:01 Két kilónyi amfetamint szállított autójában egy férfi Vas megyében
02.17. 11:01 Évértékelő - Dömötör Csaba: éles a választóvonal a klímavédelemről való gon...
02.17. 10:31 Koronavírus - Peking a március elejére tervezett parlamenti ülésszak elhala...
02.17. 10:21 Szíria - Tömegsírra bukkantak Kelet-Gútánál
02.17. 10:01 Újra használható a viharban megrongálódott sportcsarnok Törökszentmiklóson
02.17. 10:01 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Kellemes volt - Kétszázhetvenh...  Facebookon kaptam  Azt mondják, egyszer minden út...  Png rózsa  Aranyosi Ervin: Időbeosztás  Facebookon kaptam  A mostani NAT-tal kapcsolatban...  Facebookon kaptam Krisztina...  Szép kislány  Posertube  Erdő Péter megerősítette Feren...  Facebookon kaptam  Cicák rózsákkal  Lila rózsa  Kert esőben  Hóvirágok  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Gyerekek az iskolában  Kellemes kávézást!  Esti kép  Erdő Péter megerősítette Feren...  Facebookon kaptam  Megpróbáltatás  Esti kép  Mai harmónia kártyám  Szeresd a holnapot  Három meccs, ötmillió forint: ...  Tulipánok  Posertube  Harmónia......  "Áldjon meg Téged az ÚR, és őr...  Isten éltessen bennetekek kedv...  Facebookon kaptam  Játék a falevéllel  Virágzó kaktuszok  Fodor Ákostól idézek  Mai harmónia kártyám  Gulácsi Péter remek védésével ...  Játék a falevéllel  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Harmónia......  "Áldjon meg Téged az ÚR, és őr...  Facebookon kaptam  Jó reggelt  Szívek  Kislány madárral  Facebookon kaptam  Az apró örömöt keresni kell &#...  Kellemes délutánt  Kellemes teázást  Beszéljük meg  Rózsa csokor  Rózsa csokor  Esti kép  Png nő  Rózsa csokor  Posertube  Szeresd a holnapot  Fehér szegfűk  Facebookon kaptam  Png rózsa  Fehér szegfűk  Egyik legnehezebb harc  Február  Játék a falevéllel  Facebookon kaptam  Kislány virággal  Játék a falevéllel  Menyasszonyi csokrok  Rim Dzse,a hívatlan vendég kor...  Facebookon kaptam  Menyasszonyi csokrok  Hóvirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A mostani NAT-tal kapcsolatban...  Szép napot!  Szèp napot kívánok!  Rózsa csokor  Megpróbáltatás  Tanmese  Pillangó  Minden bajra két orvosság van  Szèp napot  Kert esőben  A tél nem tart örökké  Tanitás  Kislány madárral  Levendula csokor  Sajnálom azokat a lányokat, ak...  Olló  Menj, és szeress valakit!  Sárközi György versei  Február 19: Zsuzsanna napja  Rózsaszín rózsák  Gondmentes szép napot!  Png nő  Olló  Facebookon kaptam  Naplemente 
Bejegyzés Címkék
szakszervezetek &#8211, szervezett érdekérvényesítés, szakszervezetek elhallgattatására, kormány köldökzsinórra, érdekérvényesítés hatásfoka, beléjük vetett, sztrájktörvény módosítását, lakosságot alapvetően, törvény azonban, szakszervezetek háza, legnagyobbak átláthatatlanul, legfrissebb korrupciós, ügyészség költségvetési, szakszervezetek szerepe, felismerésből fakad, munkavállaló érdekérvényesítő, nagy közösség, kollektív érdekvédelem, közös fellépés, köteg rőzse, magyarok többségét, munkavállalói jogokról, munkavállalók nincsenek, munka világának, szakszervezetek többsége, csökkenő taglétszámból, utóbbi időben, társadalmi érdekegyeztetési, kormány 2011-ben, hazai érdekegyeztetés, munkavállalók közötti, munka világához, megcsonkított hatáskörű, valós érdekegyeztetést, egykor fontos, munkavállalók minden, munkavállalók munkaviszonnyal, egyesülési jogról, közhasznú jogállásról, civil szervezetek, szakszervezet tehát, olyan egyesület, célja kizárólagos, munkavállalók érdekvédelme, kollektív szerződések, szakszervezet között, bérharcok lefolytatására, érdekegyeztető tanácsokban, munkavállalói oldalról, állam által, államhoz való, szervezetek sokkal, kamarában résztvevők, szakmai feladatellátáshoz, szakszervezetek mindezen, munkavállalóik érdekeinek, érdekegyeztetés elsorvasztásával, jogszabályalkotás módján, fontosabb jogszabályokat, kötelező egyeztetési, törvények elfogadásának, állampolgárok tájékoztatását, társadalom tiltakozását, potenciálisan problémás, elfogadott törvények, kormány terjesztette, formális egyeztetést, arány mára, egyéni indítványt, társadalmi párbeszéd, első Orbán-kormány, sztrájktörvényt 2010-ben, módosított törvény, sztrájkjogot többek, sztrájk alatt, sztrájk gyakorlását, bíróságok körébe, eljárások aztán, sztrájkot bizonyos, közszolgáltatások területén, sztrájkhoz való, közszféra sztrájkjogát, állami támogatás, szakszervezetek világától, szervezetek munkáját, elmúlt években, szakszervezetek számláján, első üdítő, kormány asztalánál, tanárokat tömörítő, legproblémásabb ezekkel, szakszervezeti szövetségek, függetlenségükkel kapcsolatos, költségvetés keretének, szakszervezetek ráadásul, munkavállalók általánosságban, szakszervezeti vezetők, munkaadóval szemben, szakszervezetek ügyét, problémás történelmi, egyes vezetők, , ,
2020.01 2020. Február 2020.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 444
  • e Hét: 16296
  • e Hónap: 55389
  • e Év: 157743
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.