Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vergődés
  2016-06-01 18:51:18, szerda
 
 


A magyar dolgozókat, Magyarországot az EU,az USA,azaz a Nyugat lelkes támogatásával fosztotta ki a Soros -alapítványok kitünő tanulói gárdája!
A Nyugatnak csak az volt az érdekes,hogy megszűnjön a SzU,és eltünjön a szocializmus,és élcsapatuk ,a kommunisták(de nem ám azok,akik lelkesen áltak át a Nyugat oldalára,,de előtte tönretettek mindent,amit aztán rákentek a valódi kommunistákra!!)Így lettünk a Nyugat piaca,és a Nyugatnak egy fikarcnyi lelkiismeretfurdalása nincs abban,hogy a rendszerváltók csapata a privatizáció hulladékán gazdagodva dobta oda a piacot nekik,!Egyiknek sem volt annyi esze,de célja sem,hogy a gazdasági felépítményt megtartva adjon lehetőséget az ország iparának legalább a szintentartására!Á,dehogy!És most,mikor már a kifosztott kaptár maradt csak,akkor a kisebbik kifosztónak szemrehányást tesznek azért a kapitális rablásért,amit ezen piti segéderőnek hathatós segítségével értek el!
belengetik a korrupciót a legnagyobb korrumpátornak,amit az csak figyelmeztetésnek vesz arra,hogy el kell lopni mindent,amit még lehet,aztán spuri Dél-Amerika,Indonézia,ahol a lopott pénzt a nagy tolvajok árnyékában lehet élvezni!
Felhánytorgatják,hogy mennyi offshor cég van,meg hogy a vezető elit adóparadicsomokba viszi a pénzét,de csak Putyin számláit akarják befagyasztani,mert az szarik az orruk alá,de egérutat biztosítanak minden apró cinkosuknak!
Vagy elérhetetlen országokba,vagy ....a másvilágra,de biztosan ne beszéljenek a nygtezsvír nagyon is enyves kezéről,sötét ,gyilkos politikájáról!
Ehelyett azt kellene elérni,hogy ne tudják ezek a szemetek eltitkolni azt a pénzt,amit elloptak,ne legyen számukra menedék sehol sem,és a saját népüknek előbb-utóbb,súlyos büntetés mellett el kelljen számolniok!
És az ország gazdaságának helyreállítása érdekében mindent meg kell tenniök a zuhanás,a gazdasági és erkölcsi megállítására,és visszaszolgáltatni az az összeget,amit ezek a “nagy" országok nyertek a magyar,és minden volt szocialista országok mélyrepülésén,gazdasági ,és erkölcsi tönkretételén!


*******************





Vergődés

Posted on 2016-06-01 by Admin

Lesújtó versenyképességi mutatók: lassan mindenki beelőzi Magyarországot


Az Európai Bizottság ismét elkészítette országspecifikus jelentését Magyarországról, amely továbbra is lesújtó képet fest a magyar gazdaság versenyképességéről. Brüsszel hazánknak szóló ajánlásai számos területet lefednek, így arra is felhívták a figyelmet, hogy az adósságcsökkentésbe több erőt kellene fektetni, de a korrupciós kockázatok is igen magasak Magyarországon. Az ágazati különadók továbbra is mérséklik a beruházásokat, a bankok pedig annak ellenére sem hiteleznek, hogy viszonylag sok tőkéjük van. Utóbbiban az is szerepet játszhat, hogy a lakosság még mindig nagyon óvatos (alacsony a hitelkereslet), és az eladósodott háztartások száma továbbra is magas - hiába vezették ki a devizahiteleket, a forintban denominált hitelek esetén is nagyon magas volt a 90 napon túli késedelem.
A brüsszeli jelentés a szociális és az oktatási rendszerre is kitért. Brüsszel is felhívja a magyar kormány figyelmét arra, hogy a magyar diákok gyengébben teljesítenek, mint az uniós átlag, a szakképzési rendszer átalakítása pedig még rugalmatlanabbá teheti az egész rendszert.
A közmunkaprogram résztvevői Brüsszel szerint is ördögi körbe kerülnek, és nincs valós esélyük kilépni a munkaerőpiacra, így valódi megoldást nem nyújt a munkaerő-piaci problémák kezelésére.

ftá
Súlyos versenyképességi problémák
Magyarország nem versenyképes, ez pedig nemcsak a szakértők egybehangzó állítása, hanem a nyers adatok is alátámasztják. A magyar kormány meg ahelyett, hogy felébredne és lépéseket tenne egy versenyképes gazdaság kialakításáért, továbbra is egy olyan munkaalapú társadalmat képzel el, amely egyrészt idejétmúlt, másrészt munkaerő sem áll rendelkezésre hozzá. Munkaerő még csak-csak lenne, a fiatalok többsége azonban felismerte, hogy alacsony bérek mellett nem éri meg itthon gürcölni, mikor külföldön, normális egzisztencia kiépítésével ennek sokszorosát meg lehet keresni. A munkaalapú társadalom nem egy versenyképes elgondolás, hiszen hosszú távon nem látszik a kitörési lehetőség benne, sem magas hozzáadott értékű termékek előállításával, sem pedig versenyképes bérekkel.
A magyar gazdaság versenyképességének hiánya jól leírható azzal, amit az elmúlt 10 évben tapasztaltunk:
- A termelékenység nem nő, a bérdinamika pedig nagyon alacsony volt.
- A gazdasági növekedés elhanyagolható volt, és az elmúlt években is csak az uniós transzferek húzták a gazdaságot.
- A potenciális kibocsátás nagyon alacsony.
- A legoptimistább becslések alapján sem zárkózunk fel az uniós átlaghoz 30-40 éven belül. De inkább az a jellemző, hogy a régiós országoktól is lemaradtunk.
A magyar gazdaság egyik fő problémája, hogy a technológiai haladás, amely a gazdasági növekedés egyik mozgatórugója, elhanyagolható, kevés magas hozzáadott értékű terméket állítunk elő, a humán tőke nem eléggé fejlett. Ezek együttes eredője pedig, hogy az úgynevezett túlcsordulási hatások sem jelentkeznek kellő mértékben a gazdaságban. Mivel a külföldi befektetők is látják, hogy a magyar gazdaság kevésbé versenyképes, mint a régió többi országa, kevesebbet fektetnek be nálunk, az egyik legfőbb vonzerőnk pedig továbbra is az alacsony bérszerkezet. A bérből élőknek viszont egyre inkább elegük van abból, hogy a bérdinamika elmarad a régiós átlagtól, a fiatalok pedig felismerték, hogy érdemes külföldön próbálkozniuk. Emiatt egyre több szektorban van munkaerőhiány, tovább rontva a versenyképességet, mert munkaerőhiány mellett a cégek nem tudnak optimális szinten termelni.
A legfrissebb GDP-adatok is azt mutatják, hogy a magyar gazdaság önmagában nem versenyképes. Bár a Fidesz nyíltan nem látja be, hogy valami nincs rendben a magyar gazdaság körül, Orbán Viktor állítólag mégis válságtanácskozást tartott a lesújtó adatok publikálása után.
Elrobog mellettünk a régió
A versenyképességi problémákra Brüsszel legfrissebb jelentése is felhívja a figyelmet. Ráadásul az összkép még annál is lehangolóbb, mint azt korábban gondoltuk. A régióban például egyedül Magyarország exportrészesedése csökkent a világkereskedelemben 2004 óta, mindeközben Románia például megduplázta a részesedését. Részsikereket is csak azzal sikerült elérni, hogy a forint leértékelődött, ami csökkentette a hazai termékek árát külföldön, javítva a versenyképességét. Csakhogy a hazai termékek előállításának magas az importhányada, így a forint leértékelődése összességében a hazai export áralapú versenyképességén mégsem segített akkora mértékben, mint ahogyan arra a gazdaságpolitikai döntéshozók építettek.
A legfőbb probléma azonban az, hogy az exportszerkezet teljesen átalakult az elmúlt 10 évben, és ahelyett hogy magas hozzáadott értékű termékeket exportálnánk, inkább egyre több olcsóbb, alacsonyabb minőségű terméket exportálunk.

eut
Ahogy a fenti ábra is mutatja, az euróban számolt exportdeflátor 2000 óta egyáltalán nem emelkedett, sőt még csökkent is Magyarországon, miközben az összes többi régiós országban jelentős emelkedés figyelhető meg. Ez azt jelenti, hogy míg a régiós versenytársak exportált termékeinek ára folyamatosan emelkedett az elmúlt 15 évben, addig a magyar exportcikkek ára stagnált. Ennek az az oka, hogy a magyar exportszerkezet nem tolódott el magasabb hozzáadott értékű termékek irányába. A következő ábra is ezt szemlélteti:

eus
Termékminőségi csoportok alapján a középső és az alacsony minőségi kategóriákba tartozó termékek aránya jelentősen nőtt 2009 és 2014 között, a magas és a nagyon magas minőségi kategóriákba tartozó termékek aránya viszont közel egynegyedével csökkent. Mivel az alacsony minőségi kategóriába tartozó termékek esetén jóval magasabb az árverseny, a termelőknek nem igazán van esélyük az árak emelésére, ez pedig magyarázatot ad arra, hogy a deflátor miért mutat csökkenését az elmúlt 15 évben.
Az adatok egyértelműen azt mutatják, hogy a magyar export nem versenyképes, eljárt felette az idő, a régiós versenytársak pedig jócskán elhúztak mellettünk.
Egyéb területeken sem teljesítünk jól...
A brüsszeli jelentés ráadásul nem csak a versenyképességi problémákat hozta fel a felszínre. A magyar gazdaságot továbbra is agyonnyomja a korrupció, az adósságcsökkentés sem a kormány által ígért tempóban halad - az Eximbank továbbront a képen -, az ágazati adók továbbra is mérséklik a beruházási kedvet, és a közmunkaprogram sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.
Brüsszel a magyar oktatási rendszer helyzetét sem látja olyan fényesnek mint a kormány. Az OECD-jelentése jó támpontja annak, hogy a hazai oktatási rendszer nagy lemaradásban van mind Nyugat-Európához, mind a régióhoz képest: a magyar diákok teljesítménye elmarad az uniós átlagtól, a szegregáció mértéke pedig Magyarországon az egyik legmagasabb. A szakképzési rendszer nagyon gyenge, ennek most zajló átalakítása pedig még rugalmatlanabbá teheti az egész rendszert.
Mindez pedig azért fontos, mert a versenyképesség egyik fő forrása a jó humán tőke, megfelelő oktatási rendszer hiányában viszont elképzelhetetlen a versenyképesség javítása.
Nincs jövőképe a magyar gazdaságnak
A magyar gazdaság nem versenyképes, és egyelőre semmilyen stratégia nincs arra, hogy mitől is válna versenyképesebbé. A magyar kormány stratégiája a következő évekre az, hogy minél több uniós forrást le kell hívni 2019-2020-ig, és ez majd megalapozza a gazdasági növekedést. Pár évig ez valóban segíthet - így is csak mérsékelt növekedés érhető el -, az uniós források elapadásával viszont komoly összeomlás következhet be 2020 környékén. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy az Unió többé nem lesz ennyire bőkezű, akkor pedig megnézhetjük magunkat, hiszen szerkezeti és strukturális átalakítások nélkül sosem lesz versenyképes a magyar gazdaság, anélkül pedig növekedés sincsen. Tovább árnyalja a helyzetet, hogy a kilátástalan jövő miatt még több fiatal fog külföldre költözni, a munkaerőhiány pedig nemcsak abban fog megmutatkozni, hogy a hazai cégek még versenyképtelenebbé válnak régiós/globális szinten, hanem egyre kevesebb tőke fog beáramlani Magyarországra.
(tenytar)
Bal-Rad komm. Egyenesen bosszantó, hogy egyes elemzők még mindig MAGYAR GAZDASÁG-ról beszélnek! Az ugyanis nincs! (Vannak magyarországi összeszereldék meg hasonló szolgáltat dolgok, de azok NEM MAGYAROK!)
Az pedig hogy NINCS ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG!-minden létező problémánk oka! Így többek között a SZAKKÉPZÉS HIÁNYOSSÁGAINAK is!
De ez az oka a hitelesválságnak is! A GAZDASÁGTALANSÁGUNK! Ami pedig a további gazdasági és szociális bajok forrása, ráadásul morálisan és erkölcsileg is csak romboló hatású!
NINCS JÖVŐKÉPE A MAGYAR GAZDASÁGNAK! “...egyelőre semmilyen stratégia nincs arra, hogy mitől is válna..." EZ EGY LEGALÁBB 22 ÉVES PROBLÉMA! A volt magyar gazdaság fölszámolása óta tartó állapot! Ha pedig valami nincs!-arra versenyképességi stratégiát kiumbuldálni nem is lehet! Lehet Döbrögiéket emiatt kárhoztatni, de ez nem varrható CSAK az ő nyakukba! Ez egy összmaffia szintű okozat!
Döbröginknek és hordájának van stratégiája! Mégpedig a “...minél több uniós forrást le kell hívni 2019-2020-ig...! - és abból a lehető legtöbbet ellopni.
“...az uniós források elapadásával viszont komoly összeomlás következhet be 2020 környékén. Ráadásul könnyen előfordulhat, hogy az Unió többé nem lesz ennyire bőkezű, akkor pedig megnézhetjük magunkat..."
-MI NÉZHETJÜK MEG MAGUNKAT! DE AKKOR ŐK MÁR MEGLEHET URUQUAYBAN RÖHÖGNEK RAJTUNK!
Kövérre hízott bankszámláikon heverészve! De IGAZUK VAN! A MI TUDTUNKKAL ÉS TŰRÉSÜNK MELLETT LOPHATTÁK SZÉT MAGYARORSZÁGOT, a Magyar Népköztársaságot!
Ám a legnagyobb probléma az, hogy MAGYARORSZÁG ÚJRAÉPÍTÉSÉNEK PROGRAMJA EGYETLEN JELENLEGI POLITIKAI CSOPORTOSULÁS RÉSZÉRŐL NINCS MEGFOGALMAZVA! Politikai maffiaszervezeteinknek van: RABOLNI!-RABOLNI!-RABOLNI! Amíg van mit, és amíg megadatik a rablás lehetősége! (Azt meg tőlünk-A NÉPTŐL-kapták/kapják!)
Így aztán nem is csoda, hogy nincs jövőképünk! Semmilyen jövőképünk nincs!


http://www.balrad.com/2016/06/01/vergodes/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szintentartására, versenyképességi, felhánytorgatják, hitelesválságnak, elképzelhetetlen, népköztársaságot, országspecifikus, versenyképesebbé, hiányosságainak, devizahiteleket, rugalmatlanabbá, versenyképesség, közmunkaprogram, exportszerkezet, magyarországról, rendszerváltók, leértékelődése, újraépítésének, előállításának, magyarországot, magyarországon, elhanyagolható, termelékenység, összeszereldék, magyarországra, korrumpátornak, helyreállítása, exportdeflátor, munkaerőpiacra, kialakításáért, előállításával, leértékelődött, bankszámláikon, termékminőségi, legoptimistább, összességében, magyar dolgozókat, valódi kommunistákra, rendszerváltók csapata, privatizáció hulladékán, piacot nekik, gazdasági felépítményt, ország iparának, kifosztott kaptár, kisebbik kifosztónak, kapitális rablásért, legnagyobb korrumpátornak, csak figyelmeztetésnek, lopott pénzt, nagy tolvajok, vezető elit, nygtezsvír nagyon, Európai Bizottság, Orbán Viktor, MAGYAR GAZDASÁG-ról, NINCS ÖNÁLLÓ MAGYAR GAZDASÁG, SZAKKÉPZÉS HIÁNYOSSÁGAINAK, NINCS JÖVŐKÉPE MAGYAR GAZDASÁGNAK, ÉVES PROBLÉMA, Lehet Döbrögiéket, NÉZHETJÜK MEG MAGUNKAT, AKKOR ŐK MÁR MEGLEHET URUQUAYBAN RÖHÖGNEK RAJTUNK, IGAZUK VAN, TUDTUNKKAL ÉS TŰRÉSÜNK MELLETT LOPHATTÁK SZÉT MAGYARORSZÁGOT, Magyar Népköztársaságot, MAGYARORSZÁG ÚJRAÉPÍTÉSÉNEK PROGRAMJA EGYETLEN JELENLEGI POLITIKAI CSOPORTOSULÁS RÉSZÉRŐL NINCS MEGFOGALMAZVA,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Paul David Tripp Április 21  Erdőn  Nem tudhatod  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Png cica  Bertolt Brecht -től idézet  Bounty krémes  Őrizkednünk kell...  Reménység és erő Krisztustól e...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Hiányzik  Png kislány  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Idő  Nem méltó hozzád  Esti kép  Makszim Gorkij gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyi telefonál  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Akarat  Kövesd a cowboyt!  képre írva  Alázat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tavaszi kép  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Egy hatékony szolga  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Leonardo da Vinci gondolata  Tanuld meg ezt a versemet  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szívem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Nem méltó hozzád  Png rózsa csokor  Png férfi  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Sokan azt tartják  Jó éjszakát  képre írva  Reggel van  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Leonardo da Vinci gondolata  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png férfi  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Erdőn  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  A kételkedés kezelése  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nagyi telefonál  Kövesd a cowboyt!  Lóhere  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Erdőn  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Egy bizonyos határt  Régi emberek, akikre máig büsz...  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Paul David Tripp Április 20 
Bejegyzés Címkék
magyar dolgozókat, valódi kommunistákra, rendszerváltók csapata, privatizáció hulladékán, piacot nekik, gazdasági felépítményt, ország iparának, kifosztott kaptár, kisebbik kifosztónak, kapitális rablásért, legnagyobb korrumpátornak, csak figyelmeztetésnek, lopott pénzt, nagy tolvajok, vezető elit, nygtezsvír nagyon, szemetek eltitkolni, saját népüknek, ország gazdaságának, magyar gazdaság, korrupciós kockázatok, ágazati különadók, bankok pedig, eladósodott háztartások, forintban denominált, brüsszeli jelentés, oktatási rendszerre, magyar kormány, magyar diákok, uniós átlag, szakképzési rendszer, egész rendszert, közmunkaprogram résztvevői, munkaerő-piaci problémák, szakértők egybehangzó, nyers adatok, versenyképes gazdaság, olyan munkaalapú, fiatalok többsége, munkaalapú társadalom, versenyképes elgondolás, kitörési lehetőség, bérdinamika pedig, gazdasági növekedés, elmúlt években, uniós transzferek, potenciális kibocsátás, legoptimistább becslések, uniós átlaghoz, régiós országoktól, technológiai haladás, humán tőke, úgynevezett túlcsordulási, külföldi befektetők, régió többi, egyik legfőbb, alacsony bérszerkezet, bérből élőknek, bérdinamika elmarad, régiós átlagtól, fiatalok pedig, legfrissebb GDP-adatok, lesújtó adatok, versenyképességi problémákra, régióban például, forint leértékelődött, hazai termékek, forint leértékelődése, hazai export, gazdaságpolitikai döntéshozók, legfőbb probléma, exportszerkezet teljesen, fenti ábra, euróban számolt, összes többi, régiós versenytársak, magyar exportcikkek, magyar exportszerkezet, következő ábra, alacsony minőségi, nagyon magas, árak emelésére, deflátor miért, adatok egyértelműen, magyar export, versenyképességi problémákat, magyar gazdaságot, kormány által, ágazati adók, beruházási kedvet, hozzá fűzött, magyar oktatási, hazai oktatási, régióhoz képest, uniós átlagtól, szegregáció mértéke, egyik legmagasabb, versenyképesség egyik, versenyképesség javítása, magyar gazdaságnak, következő évekre, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.