Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6 ok, amiért nem jártunk jól az új metrókocsikkal
  2016-06-03 21:19:07, péntek
 
  2016.jún.03.
Írta: Spectra

6 ok, amiért nem jártunk jól az új metrókocsikkal

Nem felújított, hanem új metrókocsikat szállított le az orosz partner - legalábbis ezt állítja a 444 és a Népszabadság is szakértőkre hivatkozva.

6rtglmvd8lrzae5ks.jpeg

Elsőre azt gondolnánk, jól jártunk, hiszen az új jobb mint a felújított.
Akkor mégis mi a gond, miért hőzöng mindenki?

Az alábbiakban mutatunk 6 ok, amiért nem jártunk jól az új (és nem felújított) metróvagonokkal.

Úgy tűnik, a kákán is csomót keresnek egyesek, hát már az is baj, ha - tételezzük fel - jobb metrót kapunk a pénzünkért, mint számítottunk rá?

- nyilatkozta maga Tarlós István főpolgármester az Origónak. Hozzátéve, hogy egyébként nincs olyan információja, miszerint nem felújított, hanem teljesen új kocsikat szállítana Budapestre a 3-as metróra az orosz járműgyártó Metrovagonmas.

Játékból tételezzük fel, hogy valóban újak ezek a kocsik, most akkor a város mikor jár jobban: ha a pénzéért felújítottakat kap, vagy ha teljesen újakat?

- tette fel a kérdést Tarlós. Mi pedig válaszolunk rá:
Nem jártunk jobban, mert:

Csak 25 év garancia jár: Bár a régi kocsikat korszerűsíteni olcsóbb, ez kompromisszumokkal jár. A felújítás utáni garantált élettartam csupán 25 év, szemben egy új jármű 30 évével.

Nem lesz biztonságos és komfortos: A régi szerelvények a felújítás után sem lesznek egyszerűen végigjárhatók, ami veszély esetén a menekülést segítené. Sem légkondicionáltak. Sőt, nyitógombok csak az ajtók egyik oldalán lesznek, ráadásul az ülő utasok feje fölött. A laprugóknak köszönhetően pedig a kocsik és a peron szintje folyton változni fog, ami főként a kerekesszékeseknek és a babakocsisoknak lesz gond.

15 milliárddal többet fizettünk érte: Az orosz cég mintegy 69 milliárd forintért “újította fel" a szerelvényeket. A 69 azonban valójában kb. 84 milliárd forint.Ugyanis Budapest euró alapú devizahitelt vett fel a felújításra, aminek kamata 15 éves futamidő alatt plusz 15 milliárd forint. Ráadásul az árfolyamkockázattal is szembe kell nézni.

Ha eleve új vagonokra pályáztatnak, jobban megérte volna: Ha új vagonokra írtak volna ki pályázatot, akkor a BKV becslései szerint a teljesen új járművek 90 milliárd forintba kerültek volna. Ám ha a 2-es és a 4-es metróvonalra gyártott Alstom kocsik árából indulunk ki, akkor is csak 85 milliárd lett volna a fizetendő összeg. És ebbe még nem számoltunk bele, hogy a versenyeztetésnek is valószínűleg további árcsökkentő hatása lett volna.

Az oroszok seggét nyaljuk: Az üzletet egyébként állítólag az oroszok kezdeményezték. A szóbeszéd szerint a 3-as metró járműcseréje a magyar-orosz-gázszállítást és Paksot is tartalmazó ,,alkutorta" egyik szelete volt. Ha a tendert azonban új szerelvényekre írták volna ki, akkor az orosz cég - messze nem a legkorszerűbb modelljei - valószínűleg alulmaradtak volna a versenyben. A megoldás így egy szűkebb, felújítási tender lett, amiről végül a Metrowagonmash egyetlen riválisát, az észteket is kizártuk.

Korrupt és törvénytelen húzás: Ha a kocsik valóban újak, akkor a teljesítés maximálisan ellentmond a fővárosi közgyűlés felújításról szóló határozatának, a szerződésnek, de még a támogatást rögzítő - felújításról szóló - kormányhatározatnak is. Ez pedig a DK szerint felveti a korrupció, a csalás illetve a megtévesztés gyanúját. A kormány úgy döntött a felújítás mellett, hogy még a főváros is inkább az új járművek beszerzését támogatta. A DK szerint azonban az új szerelvényeket nem "ezzel az álságos és botrányos tenderrel" kellett volna megszerezni.

A legfelháborítóbb az egész ügyben azonban az, ahogy
nem lesz vizsgálat annak kiderítésére, hogy végül is milyen kocsikért fizetünk több tízmilliárd forintot.

Tarlós ugyanis azt nyilatkozta, hogy újságcikkek és találgatások alapján nem fog vizsgálódni. Lázár János pedig korábban elintézte annyival, hogy a kormánynak nincs köze ahhoz, hogy melyik megoldás miért lenne jobb vagy rosszabb, és nem szólnak bele, végül milyen technikai megoldás születik.

Tehát hazudnak, sunyin titkolóznak és még vizsgálatot sem indítanak.

Bezzeg, ha a szocik tették volna ugyanezt 2010 előtt, akkor már
máglyán égették volna el az előző városvezetést.

Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyettes 9 hónapot töltött előzetes letartóztatásban, többek közt azért, mert a 4-es metró-projekttel kapcsolatban mintegy 60 millió forint vagyoni hátrány okozásával vádolták.

A botrány kirobbanása után Hagyót meghurcolták, karaktergyilkosságot követtek el. A peráthelyezések és az évekig tartó jogi hercehurca után azonban a bíróság megállapította első fokon, hogy - a nokiás dobozhoz hasonlóan - ez a vádpont is légből kapott volt, hiszen az ügyészség egyetlen említésre méltó bizonyítékot sem tudott felmutatni.

Megjegyzésképp: az AAM-vádpontban Hagyó terhére rótt - majd ejtett - 60 millió forint kevesebb, mint egytizede a most szóban forgó összegnek.

http://b1.blog.hu/2016/06/03/6_ok_amiert_nem_jartunk_jol_az_uj_metrokocsikkal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: letartóztatásban, legfelháborítóbb, babakocsisoknak, peráthelyezések, metróvagonokkal, szerelvényekre, metrowagonmash, megjegyzésképp, korszerűsíteni, főpolgármester, szerelvényeket, metrokocsikkal, megállapította, kezdeményezték, felújítottakat, metrókocsikkal, határozatának, metrovagonmas, legkorszerűbb, gázszállítást, városvezetést, végigjárhatók, metrókocsikat, valószínűleg, megtévesztés, járműcseréje, kapcsolatban, szerelvények, metróvonalra, meghurcolták, számítottunk, bizonyítékot, törvénytelen, információja, devizahitelt, alulmaradtak, orosz partner, alábbiakban mutatunk, 3-as metróra, orosz járműgyártó, város mikor, pénzéért felújítottakat, kérdést Tarlós, régi kocsikat, felújítás utáni, régi szerelvények, felújítás után, menekülést segítené, ajtók egyik, laprugóknak köszönhetően, peron szintje, babakocsisoknak lesz, Tarlós István, Ugyanis Budapest, Lázár János, Hagyó Miklós, AAM-vádpontban Hagyó,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Png csokor  A kételkedés kezelése  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png virág  Kaffka_Margit  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Nem számIt  Irgalom és ítélet  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Nagyi telefonál  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  A boldog családok mind hasonló...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Esti kép  Makszim Gorkij gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Fehér virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem tiéd  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  képre írva  Tavaszi kép  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Lóhere  A boldog családok mind hasonló...  Kövesd a cowboyt!  Nem tudhatod  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Nevem  Éretlen vers  Png telefon  Szép napot kívánok  Jó éjszakát  Kellemes délutánt kívánok  Nem méltó hozzád  s immár én is felragyogva, ért...  Png csokor  Jónás Tamás – Végtelen b...  Zilahy Lajos gondolata  Reménység és erő Krisztustól e...  Kerüld el az evangélium örömén...  Tavaszi kép  Egy lelki imádság  A boldog családok mind hasonló...  A kételkedés kezelése  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Nem tudhatod  Próbálj meg ...  Az engedelmesség miért nem vál...  Nem számIt  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Őrizkednünk kell... 
Bejegyzés Címkék
orosz partner, alábbiakban mutatunk, 3-as metróra, orosz járműgyártó, város mikor, pénzéért felújítottakat, kérdést Tarlós, régi kocsikat, felújítás utáni, régi szerelvények, felújítás után, menekülést segítené, ajtók egyik, laprugóknak köszönhetően, peron szintje, babakocsisoknak lesz, 4-es metróvonalra, fizetendő összeg, oroszok seggét, üzletet egyébként, oroszok kezdeményezték, szóbeszéd szerint, 3-as metró, tendert azonban, legkorszerűbb modelljei, kocsik valóban, teljesítés maximálisan, fővárosi közgyűlés, támogatást rögzítő, csalás illetve, megtévesztés gyanúját, felújítás mellett, egész ügyben, kormánynak nincs, szocik tették, előző városvezetést, 4-es metró-projekttel, botrány kirobbanása, évekig tartó, bíróság megállapította, nokiás dobozhoz, ügyészség egyetlen, most szóban, letartóztatásban, legfelháborítóbb, babakocsisoknak, peráthelyezések, metróvagonokkal, szerelvényekre, metrowagonmash, megjegyzésképp, korszerűsíteni, főpolgármester, szerelvényeket, metrokocsikkal, megállapította, kezdeményezték, felújítottakat, metrókocsikkal, határozatának, metrovagonmas, legkorszerűbb, gázszállítást, városvezetést, végigjárhatók, metrókocsikat, valószínűleg, megtévesztés, járműcseréje, kapcsolatban, szerelvények, metróvonalra, meghurcolták, számítottunk, bizonyítékot, törvénytelen, információja, devizahitelt, alulmaradtak, szerződésnek, köszönhetően, felújításról, népszabadság, pályáztatnak, kiderítésére, találgatások, kirobbanása, megszerezni, nyilatkozta, vizsgálatot, válaszolunk, járműgyártó, maximálisan, tízmilliárd, biztonságos, árcsökkentő, nyitógombok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.