Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aljas, sunyi módon hazudott a kormány a pedagógusoknak
  2016-06-05 20:37:04, vasárnap
 
 
Közélet

Aljas, sunyi módon hazudott a kormány a pedagógusoknak

Ma, 16:51


Egészen meglepő módon a köznevelési törvény most benyújtott módosításából több olyan pont is kimaradt, amelyekről a tárgyalásokon egyeztettek, és úgy tűnt, az álláspontok közeledtek. A végeredmény, hogy közeledésről szó nincs, a Fidesz átverte a tanárokat.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke szerint az önkormányzatokat meglepetésszerűen érte az iskolák működtetésének elvonása, és kérdéses, hogy ezt a feladatot a tankerületek hogyan fogják megoldani. Galló Istvánné pedagógusnap alkalmából az MTI-nek nyilatkozva köszönetét tolmácsolta a pedagógusoknak, oktatást segítő dolgozóknak, kiemelve, munkájuk elengedhetetlen.

A megbeszéléseken a kabinet rábólintott, hogy a korábbi Közoktatás-politikai Tanácshoz hasonló testületet hozzanak létre, de végül ez sem került be a törvénymódosításba, mint ahogy a pedagógusok kötelező óraszámának szabályozása sem - sorolta.

Galló Istvánné megjegyezte: az általuk megfogalmazott 25 pontból legalább 20-at szerepeltetni kellett volna a vonatkozó kormányrendeletben, de ez sem történt meg. Így nem kerültek bele a kollektív szerződés bizonyos pontjai sem.

Közlése szerint az önkormányzatok jóformán még fel sem "ocsúdtak" abból, hogy az iskolák működtetése az államhoz kerül. Amikor a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik)átszervezéséről tárgyaltak és az intézményvezetők önálló gazdálkodási jogkörét, a munkáltatói jogkört kérték vissza, akkor szó sem volt arról, hogy januártól újabb feladatot von magához a Klik - közölte az érdekvédő, hozzátéve: ez meglepetésszerűen érte az önkormányzatokat, információi alapján ugyanis nem volt előzetes egyeztetés.

Galló Istvánné azt mondta, eddig a Klik által működtetett iskolákkal sok gond volt, az önkormányzatok által működtetett intézményeknél ugyanakkor nem hallottak olyanról, hogy nem fizették volna ki a gázszámlát vagy a karbantartást nem végezték volna el. Kérdés, egy tankerületben ezeket hogy fogják megoldani - vetette fel, "elképesztőnek" nevezve Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter nyilatkozatát, miszerint azért kell az üzemeltetést is a Klikhez rendelni, mert romlottak a tanulói teljesítmények.

A tanulói teljesítmények romlása azzal van összefüggésben, hogy az új nemzeti alaptanterv bevezetése óta jelentősen nőtt a tananyag, az óraszám. Minőségi munkát ilyen feltételek mellett sem tanulótól, sem pedagógustól nem lehet elvárni - értékelte.

A szakszervezeti vezető elmondta, a napokban az országot járva több pedagógusnapi önkormányzati ünnepségen vett részt, ahol azonban a Klik tankerületi képviselője nem volt jelen. Galló Istvánné szerint ez "üzenetértékű, és igen szomorú".

Jelezte: a szakszervezet képviselteti magát a jövő szombati, fővárosi pedagógusdemonstráción, és ezzel egy időben több vidéki helyszínen szerveznek nagygyűléseket. Június 27-28-án a szakszervezet kihelyezett rendkívüli országos vezetőségi ülésén határoznak az esetleges további lépésekről.

Galló Istvánné értékelése szerint az egynapos sztrájkjuk sikeres volt, de nem járt eredménnyel, a követeléseiknek nem tudtak nyomatékot adni, azokat nem fogadta el a kormány.

A vasárnapi pedagógusnap alkalmából rendhagyó irodalomórát szervezett Budapesten a szakszervezet. Az érdekvédelmi tömörülés egy, a sztrájk miatt elmaradt óra pótlására vállalkozott szabadtéri rendezvényén.
Magyarországon a pedagógusokat 1952 júniusa óta köszöntik, akkor adták át először a kiváló tanítói és tanári okleveleket az ország legjobb oktatóinak.


http://sztarklikk.hu/kozelet/aljas-sunyi-modon-hazudott-a-kormany-a-pedagogusokna k/268502
Forrás: Sztárklikk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: önkormányzatokat, intézményvezetők, átszervezéséről, követeléseiknek, megbeszéléseken, elengedhetetlen, összefüggésben, szakszervezeti, intézményeknél, teljesítmények, önkormányzatok, nagygyűléseket, magyarországon, pedagógusoknak, pedagogusoknak, megfogalmazott, működtetésének, szerepeltetni, karbantartást, tankerületben, nyilatkozatát, elképesztőnek, szakszervezet, pedagógusokat, módosításából, pedagógusnapi, önkormányzati, tárgyalásokon, érdekvédelmi, képviselteti, üzemeltetést, irodalomórát, pedagógusnap, tankerületek, vállalkozott, üzenetértékű, köznevelési törvény, tárgyalásokon egyeztettek, álláspontok közeledtek, önkormányzatokat meglepetésszerűen, iskolák működtetésének, tankerületek hogyan, kabinet rábólintott, pedagógusok kötelező, általuk megfogalmazott, kollektív szerződés, önkormányzatok jóformán, iskolák működtetése, államhoz kerül, intézményvezetők önálló, munkáltatói jogkört, önkormányzatok által, Pedagógusok Szakszervezetének, Galló Istvánné, Közoktatás-politikai Tanácshoz, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, Lázár János Miniszterelnökséget,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Éretlen vers  Esti kép  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Kerüld el az evangélium örömén...  Sose bánj semmit  A televizió nem a kultúrát kép...  Csak a fogyatkozás látható  Png csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Png csokor  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Adakozás  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png cica  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Hogy lehet megtartani  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Alázat  Bertolt Brecht -től idézet  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Png kutya  Makszim Gorkij gondolata  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Png férfi  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Fehér virág  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Szép napot kívánok  Albert Einsteinről  Lóhere  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Kellemes délutánt kívánok  Png csokor  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png csokor  Adakozás  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png kutya  Nagyon különös  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png fotel  Facebookon kaptam  Adakozás  Png nő  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sors  Nem számIt  Png cica  Png kutya  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Szívem tiéd  Paul David Tripp Április 19  Kövesd a cowboyt!  Alázat  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A jó emberek mindig szépek mar...  Mindig jusson idő nevetni  Szép estét  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nevem  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
köznevelési törvény, tárgyalásokon egyeztettek, álláspontok közeledtek, önkormányzatokat meglepetésszerűen, iskolák működtetésének, tankerületek hogyan, kabinet rábólintott, pedagógusok kötelező, általuk megfogalmazott, kollektív szerződés, önkormányzatok jóformán, iskolák működtetése, államhoz kerül, intézményvezetők önálló, munkáltatói jogkört, önkormányzatok által, gázszámlát vagy, tankerületben ezeket, tanulói teljesítmények, szakszervezeti vezető, országot járva, szakszervezet képviselteti, jövő szombati, időben több, szakszervezet kihelyezett, esetleges további, egynapos sztrájkjuk, vasárnapi pedagógusnap, érdekvédelmi tömörülés, sztrájk miatt, pedagógusokat 1952, kiváló tanítói, ország legjobb, önkormányzatokat, intézményvezetők, átszervezéséről, követeléseiknek, megbeszéléseken, elengedhetetlen, összefüggésben, szakszervezeti, intézményeknél, teljesítmények, önkormányzatok, nagygyűléseket, magyarországon, pedagógusoknak, pedagogusoknak, megfogalmazott, működtetésének, szerepeltetni, karbantartást, tankerületben, nyilatkozatát, elképesztőnek, szakszervezet, pedagógusokat, módosításából, pedagógusnapi, önkormányzati, tárgyalásokon, érdekvédelmi, képviselteti, üzemeltetést, irodalomórát, pedagógusnap, tankerületek, vállalkozott, üzenetértékű, pedagógustól, közeledésről, gazdálkodási, szabályozása, rendezvényén, tolmácsolta, óraszámának, okleveleket, rábólintott, pedagógusok, dolgozóknak, kihelyezett, információi, működtetett, nyilatkozva, alaptanterv, tankerületi, képviselője, eredménnyel, működtetése, klebelsberg, munkáltatói, megjegyezte, köznevelési, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 864
  • e Hét: 3966
  • e Hónap: 15077
  • e Év: 168573
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.