Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Welsz Tamás három éve milliárdos csalás nyomára bukkant Pana
  2016-06-06 14:58:02, hétfő
 
   
 
2016. június 6. hétfő

Welsz Tamás három éve milliárdos csalás nyomára bukkant Panamában - közreadjuk a feljelentését
Miközben a panamai offshore cégbotránytól volt hangos a világsajtó, a magyar rendőrség szép csendben megszüntette azt a nyomozást, amely a közép-amerikai államban bejegyzett cégek papírjaival való itthoni visszaélésekkel volt kapcsolatos. A feljelentést a 2014-ben furcsa körülmények között meghalt Welsz Tamás tette 2013-ban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság idén április 10-én arra jutott, hogy nincs semmi dolga a feljelentésben részletezett elképesztő ügyekben.A trombitaművész Galambos Lajos és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány panamai offshore cégek papírjainak felhasználásával zajlott ügyleteit is a hatóság elé tárta a kalandos életű Welsz Tamás közel három évvel ezelőtt, 2013 szeptemberében. A rendőrség mostani, a nyomozást megszüntető határozata alapján teljesen feleslegesen.

A férfi szerint egy kinti ügyvezető neve alatt legalább száz olyan panamai offshore céget értékesítettek hazánkban, amelyek ugyanarra a fiktív panamai címre voltak bejelentve.

Az üzletember nem titkolta a rendőrség előtt, hogy saját érdekből utazott Panamába és kezdett kutakodni bizonyos cégek után úgy, hogy még magánnyomozót is fogadott. A magánügy az volt, hogy Welsz Tamás élettársa még nem egyezett meg volt férjével és az elszámolási vitát Welsz Tamás úgy gondolta rendezni, hogy az ex testvérének panamai offshore cégét a saját nevére íratta. A vállalkozót itthon és kint is feljelentették.

Cikksorozatuk előző része

Több eljárás folyik - bíróságon és rendőrségen is - Welsz Tamás hagyatékával kapcsolatban

Amikor a panamai hatóságok számára bizonyítottá vált, hogy Welsz csalárd módon, a részvények és az okiratok meghamisításával jutott a céghez, csalás és közokirat-hamisítás miatt körözést adtak ki Welsz Tamással és barátnőjével szemben is. Amikor mindketten megszöktek a közép-amerikai államból, panamai ügyészség az Interpol révén is kerestette őket.

Ugyanakkor Welsz a kutakodás és a panamai bejegyzésű céggel való ügyködés közben megismerte, hogyan mennek a dolgok a közép-amerikai országban. Erről nagy vonalakban már írtunk, most a teljes feljelentést közzétesszük.

Az anyag 2013. szeptember 19-i keltezésű, és az üzletember megküldte azt az ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Osztályra, egyúttal a Nemzeti Nyomozó Irodának, illetve a XI. kerületi Rendőrkapitányságnak is. Welsz szerint az általa részletezett ügyekben felmerül a csalás, a közokirat-hamisítás, a magánokirat-hamisítás, az adócsalás, a hitelezési csalás és a sikkasztás gyanúja is.

Welsz Tamás hangsúlyozta a feljelentésben, hogy őt csak a családi ügy motiválta, és hogy nem sejtette, milyen léptékű, országokon átívelő ügyet sikerül felderítenie eközben.

,,Az elkövető (elkövetők) az elmúlt 7 évben jelentős számú - a Panamai Köztársaságban - bejegyzett céget (hamis cégpapírokat) értékesítettek Magyarországon magyar és külföldi üzletembereknek. A vevőket meggyőzték arról, hogy az általuk megvásárolt cégpapírok valódiak, azok (a cégpapírok és a részvények) megegyeznek a panamai törvényekben rögzített külalaki és tartalmi követelményeknek."

A feljelentésben a vállalkozó részletesen kifejtette az ügyletek menetét is. Eszerint a cégpapírokon és részvényeken a Panamában megbízott ügyvezető (president) és titkár (secretary) aláírásai szerepeltek. Ennek fényében - az eladótól a vevők részére adott tájékoztatás szerint - a magyar vevők lettek a panamai cégek új tulajdonosai.

Ezzel azonban megtévesztették őket, mert ,,a cégek papírjai mindvégig Panamában voltak, azok soha nem kerültek Magyarországra." Itthon pedig a megtévesztett ,,cégtulajdonosoktól" a panamai éves adókat beszedték, ám Panamában soha nem fizették be azokat.

A hatóságoknak azért van nehéz dolguk, mert a panamai cégnyilvántartásban a vállalkozásoknál csak az ügyvezetőt és egy általában fiktív címet szerepeltetnek. A cégpapírokat helyben tanulmányozva előbbre lehet jutni azzal, hogy a dokumentumokban megtalálható az ügyvezető személyi száma, ami alapján a panamai hatóságok beazonosíthatják őt.

De a tulajdonoshoz nem valószínű, hogy a cégvezető elvezeti őket, ugyanis ezek az ,,ügyvezetők" általában képzetlen emberek és ráadásul - a Welsz által írtak alapján - az is előfordulhat, hogy csak felhasználják a nevüket a tudtuk nélkül.

,,Évek óta tökéletesen működő történet Magyarországon, hogy ha valaki offshore céget kíván vásárolni, akkor azt egy helyi - magyar ügynöknél is megteheti, azaz nem kell kiutaznia Panamába... Akkor van baj, ha a vevő nincs tisztában azzal, hogy neki - a panamai cégtörvények értelmében is - mit kell az ügynöktől megkapnia. Véleményem szerint az elmúlt hét évben legalább száz olyan panamai offshore céget értékesítettek Budapesten (Magyarországon), ahol Liska M. Villalobos volt a cég ügyvezetője és a cég mindig ugyanarra a fiktív panamai címre volt bejelentve."

Villalobos-ra vonatkozóan Welsz megjegyezte, hogy legalább ötféle néven ismert, és a papíron általa ügyvezetőként vitt cégeket egy magyar férfi adta el a hazai vevőknek. Egy magyar üzleti tanácsadó, offshore-közvetítő céget vezető magyar üzletember a panamai offshore vállalkozásokat egy bizonyos Aknia Chi Pardo nevű panamai ügyvédtől vásárolta meg.

Az Átlátszó saját kutatása szerint szerint Aknia Chi Pardo legalább 87 panamai bejegyzésű cégben visel vagy viselt pozíciókat, és egy panamai cégregisztrátor vállalkozásban együtt dolgozik a fent már említett Liska (Lizka) M. Villalobos-sal, akinek a nevén több mint ezer panamai cég van. A panamai cégeket Magyarországon értékesítő magyar kft azóta végelszámolás alatt van.

Az ICIJ által a Panama-papírok botrány nyomán közreadott offshore adatbázisban nem, ám más, üzleti adatbázisokban ezeket a panamai ügyvezetőket és cégeket, köztük a Welsz feljelentésében legtöbbet emlegetett OZ Investment SA-t meg is találtuk, a beadványban szereplő személyek és cégek valósak.


A magyar offshore-ügynöktől származó ,,cégek papírjai és az általa Magyarországon eladott cégek részvényei hamisak, azok sem külalakilag, sem tartalmilag nem felelnek meg a panamai törvényekben előírt követelményeknek, nem beszélve arról, hogy a részvényeken lévő aláírás sem a megnevezett cégvezetőktől származnak" - állította Welsz okmány- és írásszakértői bizonyítékokra hivatkozva.

Liska Villalobos után a magyar hatóságok nyomoztak több - Magyarországon folyó - gazdasági üggyel kapcsolatban, több százmillió forintnak az eredetét szerették volna tisztázni például az Egymásért Alapítványnál, illetve az ahhoz kapcsolódó, Magyarok Egymásért Szövetség Pártnál - írta Welsz. Ismert, mindkét szervezet vezetője Földesi-Szabó László volt.

Az egykori rendőrtiszt végül nem emiatt, hanem milliárdos csempészet és sikkasztás miatt került büntetőeljárás alá, jogerősen hat év börtönre ítélték. Emlékezetes, hogy az elsőfokú ítélet kihirdetése közben a férfi egyszerűen kisétált a bíróságról, és egy ideig bujkált.

A Földesi-Szabóhoz köthető szervezet ügyére Welsz saját állítása szerint úgy bukkant rá, hogy 2012-ben Panamában megvett néhány olyan társaságot, amelyek hamis cégpapírjait hazánkban is eladták. Így a Five Star Solutions SA-t, az Acropolis Property Developments SA-t, a Pacific Alliance SA-t és az OZ Investment SA-t.

Ez utóbbiról korábban az Origo megírta, hogy szerepe volt egy zavaros hazai pártfinanszírozási ügyben. Erről Welsz Tamás a halála előtt alig két hónappal személyesen is beszámolt az újságíróknak.

Földesi-Szabó Lászlót szerettük volna szóra bírni, hogy mit szól a Welsz Tamás feljelentésében foglalt állításokhoz, de ügyvédje, Jován László révén azt közölte, hogy nem kíván nyilatkozni.

Az OZ Investment SA-val kapcsolatban Welsz Tamás a feljelentésében jelezte a hatóságoknak azt is, hogy

,,a cégtől több százmillió forint kölcsönt adtak egyesek a magyar média jeles képviselőinek is, sőt a céget több bűncselekményhez is felhasználták"

Berényi András ügyvédet is szerettük volna megszólaltatni, de nem vette fel a telefont, az üzenetünkre pedig nem reagált. Azért is lettünk volna kíváncsiak arra, hogy mit mond, mert korábban Földesi-Szabó László védőügyvédje volt, és egy másik volt védencét, Galambos Lajost, azaz Lagzi Lajcsit is megemlítette Welsz Tamás a rendőrségnek megküldött anyagban.

,,Több - egyértelműen hamis - Liska M. Villalobos aláírást találtam szerződéseken. Ilyen például a Galambos Lajossal kötött szerződés, melyen hamis pecsét és aláírás van, pedig csak ez a szerződés 150 millió forintról szól."

A trombitaművész az Átlátszónak azt mondta, hogy ő nem írt alá ilyen szerződést. Hozzátette, hogy van elképzelése arról, hogy mi történhetett. Szerinte valaki felhasználta az információt, hogy dél-amerikai turnét tervezett. Ugyanakkor ott szó sem volt ilyen jelentős összegről, az nagyságrendileg kevesebb volt.

Feljelentésében azt is megemlítette a a 2014-ben furcsa körülmények között elhunyt kalandor, hogy az OZ Investment SA nevében olyan panamai meghatalmazást állítottak ki, amelyen egy magyar ügyésznő neve szerepelt, aki egy az ügyben szintén érintett ügyvédnek a volt felesége. A feljelentésben emlegetett ügyészségen valóban dolgozott egy ilyen nevű ügyésznő.

Welsz Tamás a feljelentését azzal zárta, hogy kéri a rendőrségi szerveket, haladéktalanul indítsák meg a nyomozást, mert több milliárd forintnyi vagyon tisztázatlan helyzetéről van szó, ami komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.

A feljelentés utóéletéről annyit sikerült kiderítenünk, hogy Welsz beadványa nyomán a büntetőeljárás elindult, és a férfit 2013. november 7-én meghallgatták a rendőrök. Azonban a nyomozás nem vezetett eredményre - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak a szerkesztőségünk megkeresésére adott válaszából, a közokirat-hamisítás gyanúja miatt folyó eljárást ugyanis idén április 10-én, a Panama-papírok botrány kirobbanásának idején megszüntették.

Csikász Brigitta


https://atlatszo.hu/2016/06/06/welsz-tamas-harom-eve-milliardos-csalas-nyomara-bu kkant-panamaban-kozreadjuk-a-feljelenteset/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bűncselekményhez, nemzetbiztonsági, beazonosíthatják, szerkesztőségünk, felhasználásával, vállalkozásoknál, főkapitányságnak, meghamisításával, követelményeknek, feljelentésében, visszaélésekkel, megtévesztették, magyarországnak, üzletembereknek, nagyságrendileg, cégregisztrátor, dokumentumokban, vállalkozásokat, feljelentésben, magyarországon, bizonyítékokra, köztársaságban, szerepeltetnek, büntetőeljárás, értékesítettek, trombitaművész, megszólaltatni, feljelentették, szeptemberében, vállalkozásban, haladéktalanul, meghatalmazást, adatbázisokban, magyarországra, kirobbanásának, feljelentését, panamai offshore, magyar rendőrség, közép-amerikai államban, 2014-ben furcsa, feljelentésben részletezett, trombitaművész Galambos, kalandos életű, rendőrség mostani, nyomozást megszüntető, férfi szerint, kinti ügyvezető, fiktív panamai, rendőrség előtt, elszámolási vitát, saját nevére, vállalkozót itthon, Welsz Tamás, Budapesti Rendőr-főkapitányság, Galambos Lajos, Egymásért Egy-Másért Alapítvány, Welsz Tamással, Ugyanakkor Welsz, ORFK Bűnügyi Főigazgatóság Bűnügyi Főosztály Korrupció, Gazdasági Bűnözés Elleni Osztályra, Nemzeti Nyomozó Irodának, Panamai Köztársaságban, Liska, Aknia Chi Pardo, Investment SA-t, Liska Villalobos, Egymásért Alapítványnál, Magyarok Egymásért Szövetség Pártnál, Földesi-Szabó László, Five Star Solutions SA-t, Acropolis Property Developments SA-t, Pacific Alliance SA-t, Erről Welsz Tamás, Földesi-Szabó Lászlót, Jován László, Investment SA-val, Berényi András, Galambos Lajost, Lagzi Lajcsit, Galambos Lajossal, Investment SA, Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, Csikász Brigitta,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.02. 12:11 Koronavírus - Concordia Közraktár: nem akadályozza a gabonaszállítást a jár...
04.02. 12:11 Kevesebb mint felére csökkent az Urals típusú orosz nyersolaj átlagára márc...
04.02. 12:01 Modric 2021 nyaráig a Real Madridban marad
04.02. 12:01 Koronavírus - MNB: a járványhelyzet felerősíti a digitalizációt a bankszekt...
04.02. 11:51 A vártnál nagyobb mértékben csökkentek a termelői árak februárban az euróöv...
04.02. 11:51 Koronavírus - Ursula von der Leyen és Giuseppe Conte a sajtón keresztül üze...
04.02. 11:41 Kvótaper - Uniós bíróság: Magyarország, Lengyelország és Csehország nem tel...
04.02. 11:31 Kvótaper - Varga Judit: Magyarország továbbra sem kér a migránskvótából
04.02. 11:21 Koronavírus - MSZP: vagy csak írásbeli, vagy csak szóbeli érettségi legyen
04.02. 11:21 Koronavírus - Orvosi arcpajzsokat nyomtat az Airbus
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Lila virág  Imádkozzunk együtt napról napr...  Fagyos kezek és lábak  Hosszú életet biztosító gyümöl...  Jó reggelt  Figyelem  Lila virág  Clematis  Víztükrös virágok  A lélek nyugalmát . . .  Jézus egyetlen vigasza a keres...  Ave, égi király híve,  Ragyogó rügyre ült le most a n...  Hosszú életet biztosító gyümöl...  Mai nap zenéje: Bodnár Attila...  Nő virágzó fánál  Az április, egy szerelmes kam...  Scherer bíboros: „Viták ...  Szèp délutánt  Nő gerberával  Ma Erdély védőszentjét Szent L...  Jó éjszakát  Április Esőt érlelő  Levendula csokor  Most tedd meg legalább!  ÁPRILIS 1. - BOLONDOK NAPJA R...  Március vége  Csokor vázában  Mai nap képe - gyönyörű virág  Ne, menj el... Kulka János  Áprilisi tréfálkozás  Most tedd meg legalább!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elveszett álmok /Dalszöveg  Tavaszi kép  Áprilisi tréfálkozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten megszegte a kijárási til...  Kis depi - Háromszázkettedik n...  Egy Kis Nyugalmat - Neoton fa...  Isten mindig gondot visel az ö...  Aprócska kis csoda: chiamag  Csendélet  Kislány macik  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Tulipánok  Kis depi - Háromszázkettedik n...  Ma Erdély védőszentjét Szent L...  Esti kép  Kellemes délutánt kívánok  Tavaszi kép  Szolgálat  Tavaszi kép  Fáradtság és stressz elleni gy...  Útravaló – 2020. április...  4. Titkok, melyeket nem vihete...  Olaszországban már több mint 3...  Márk Miklós, Lelked gyönyörű s...  Facebookon kaptam  525 főre nőtt a beazonosított ...  Áprilisi tréfálkozás  Ragyogó rügyre ült le most a n...  Festett t tojások  Márk Miklós, Lelked gyönyörű s...  Fagyos kezek és lábak  Menekülés az eljövendő haragtó...  Facebookon kaptam  Üdvözöllek április  Április bolondja  A cinkhiány magas vérnyomást g...  Április 1.  Április bolondja, május szamar...  A lélek nyugalmát . . .  Imádkozzunk együtt napról napr...  Facebookon kaptam  Narancsbőrgyilkos táplálékok  Isten fel akar minket emelni  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Tulipán csokor vázában  Png nő  Isten mindig gondot visel az ö...  Olaszországban már több mint 3...  Pio atya Teljes film magyarul  Ezer titok közt  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Adakozás  Tulipánok  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Tulipánok  Olaszországban már több mint 3...  Sexy nő  Facebookon kaptam  Márk Miklós, Lelked gyönyörű s... 
Bejegyzés Címkék
panamai offshore, magyar rendőrség, közép-amerikai államban, 2014-ben furcsa, feljelentésben részletezett, trombitaművész Galambos, kalandos életű, rendőrség mostani, nyomozást megszüntető, férfi szerint, kinti ügyvezető, fiktív panamai, rendőrség előtt, elszámolási vitát, saját nevére, vállalkozót itthon, panamai hatóságok, okiratok meghamisításával, közép-amerikai államból, panamai bejegyzésű, közép-amerikai országban, teljes feljelentést, anyag 2013, üzletember megküldte, általa részletezett, hitelezési csalás, sikkasztás gyanúja, vevőket meggyőzték, általuk megvásárolt, panamai törvényekben, vállalkozó részletesen, ügyletek menetét, vevők részére, magyar vevők, panamai cégek, cégek papírjai, megtévesztett &#8222, panamai éves, hatóságoknak azért, vállalkozásoknál csak, általában fiktív, cégpapírokat helyben, dokumentumokban megtalálható, ügyvezető személyi, cégvezető elvezeti, tudtuk nélkül, helyi &#8211, vevő nincs, panamai cégtörvények, ügynöktől megkapnia, papíron általa, magyar férfi, hazai vevőknek, magyar üzleti, bizonyos Aknia, panamai cégregisztrátor, nevén több, panamai cégeket, panamai ügyvezetőket, beadványban szereplő, általa Magyarországon, részvényeken lévő, megnevezett cégvezetőktől, magyar hatóságok, eredetét szerették, ahhoz kapcsolódó, egykori rendőrtiszt, elsőfokú ítélet, férfi egyszerűen, ideig bujkált, zavaros hazai, halála előtt, feljelentésében jelezte, cégtől több, magyar média, céget több, üzenetünkre pedig, másik volt, rendőrségnek megküldött, nagyságrendileg kevesebb, magyar ügyésznő, volt felesége, feljelentésben emlegetett, ilyen nevű, feljelentését azzal, rendőrségi szerveket, feljelentés utóéletéről, büntetőeljárás elindult, férfit 2013, szerkesztőségünk megkeresésére, bűncselekményhez, nemzetbiztonsági, beazonosíthatják, szerkesztőségünk, felhasználásával, vállalkozásoknál, főkapitányságnak, meghamisításával, követelményeknek, feljelentésében, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 729
  • e Hét: 7397
  • e Hónap: 2321
  • e Év: 233339
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.