Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mire rájöttek arra, hogy bizony más országokban is büdös les
  2016-06-24 21:40:20, péntek
 
 
Én reálisabbnak tartok egy olyan forgatókönyvet, hogy az értelmiségi (talán a nem értelmiségi is) fiatalság szedi a sátorfáját (amely folyamat már régóta tart) és szétszéled a világban véglegesen, mert még annyit sem kapott ettől az országtól, mint a szocializmusban felcseperedők: egy hitelekből finanszírozott jólétet némi biztosnak mondható jövőképpel megspékelve. Mit értek az alatt, hogy véglegesen? Azt, hogy a még Magyarországon élő szülők gyerekei lassan már az általános iskolát sem itthon kezdik el, nem beszélve a középiskoláról és az egyetemekről. Abban bizonyára egyetértünk, hogy aki ilyen fiatalon külföldön kezd tanulmányokat, az nagy valószínűséggel nem jön haza utána. Hozzájön ehhez az, hogy akik már külföldön élnek, akkor sem jönnének vissza harcolni, ha korbáccsal ütnék őket. Ki lesz tehát az, aki megvívja a nagy harcot? Mert véleményem szerint azok után, ahogy itt a fiatalokkal bántak (magas tandíjak, romokban heverő egészségügy és oktatás, szociális rendszer, családgondozás stb.), és amekkora kilátástalan, korrupt, szemétdobot készülnek átadni a következő generációknak a jövőt felélő konzervatív Kádár-gyerekek, az ő segítségükre (vagyis a fiatalokéra) nem nagyon kell itt már számítani. De azért sok sikert.






Swan Edgar 2016-06-24


Mire rájöttek arra, hogy bizony más országokban is büdös lesz attól, ha Magyarország a közös vízbe szarik - már régen késő volt


Forrás: 24.hu Forrás: 24.hu

Nem hiszem, hogy ma - és ez még jó ideig így marad - létezik fontosabb kérdés a Brexitnél. Ez fogja meghatározni az Unió, benne (vagy külön) Magyarország jövőjét is. Az is a britek kilépéséről szól mostantól, ami látszólag nem.

Az egyébként még a történethez tartozik, hogy a népszavazás egy dolog, ez még nem végleges döntés. A Parlament megtárgyalja és akár úgy is dönthet, hogy nem fogadja el a népszavazás eredményét és marad minden a régiben. Bár ennek talán kicsi a valószínűsége, de a meccs nincs még véglegesen lefutva. Tehát bármi is történhet.

Brexittől függetlenül péntek van, kánikula és Orbán Viktor a Kossuth rádióban szónokolt. Igen, a bevándorlók tehetnek Britannia kiválásáról - mondja ő. Azt elfelejti hozzátenni, hogy azok a bevándorlók, migránsok bizony magukban foglalják a mi fiainkat, lányainkat. Pedig de. Orbán hazudik, mint mindig. De én most egy másik szemétségét szeretném kibontani, mégpedig a Rogán-Portik ügyet. Mert van az is akkora mocsok, hogy érdemes legyen megemlékezni róla. Sokszor, mert fontos.

Azért is fontos, mert régen túl van a szokásos maffia-torzsalkodásokon. Orbán Viktor nem foglalkozik azzal, hogy Portik Tamás mit állított Rogán Antalról, mégpedig azért nem, mert Portik egy bűnöző. Ez igaz is önmagában, Portik kétségtelenül bűnöző. Ez a tény azonban nem menti fel Rogán Antalt a korrupciógyanú alól - különös tekintettel a legális jövedelme és az életmódja közötti jól látható különbségre - sem pedig a miniszterek elnökét nem menti fel azon kötelezettsége alól, hogy amennyiben a kormány egy tagjára bűncselekmény gyanúja vetül, azt tisztázza.

Nem fogja persze tisztázni, egyszerűen nem teheti meg Orbán, hogy feszegetni kezdje ezt az ügyet. Mert minden mindennel összefügg és mert lavinát indíthat el. A srácok mindent, vagy majdnem mindent tudnak egymás viselt dolgairól. Ha az egyik bukik, nem fogja egyedül elvinni a balhét, rántja magával a másikat és így tovább, egészen Mészáros Lőrinc újszülött mangalica malacáig bezárólag.

Veszélyes dolog ez, mert azok a nagyonhülye hívek, akik most teljes erőből támogatják és védik a rezsimet, egyszerre szembesülhetnek azzal, hogy bizony itt őket csúful becsapták és meglopták. A vezérben csalódott fanatikusnál nincs veszélyesebb jószág.

Látszólag a Brexit nem kapcsolódik a Portik-Orbán-Rogán vonalhoz, de valójában igen. Egyszerűen az történt, hogy a beposhadt tó hirtelen iszonyúan felkavarodott és még nem a végén tartunk, hanem most indultak az első kis vízfodrok a középre becsapódó szikla nyomán, ez fokozódni fog, egymást követik az egyre nagyobb hullámok. Orbán remekül elhalászgatott a maga kis rántotthús-alakú öblöcskéjében, miközben úgy tett, mintha egy teljesen különálló, saját bejáratú tengere lenne. Ezt tehette, mert az Unió pont leszarta, mit kavar egy kicsi ország kicsi vezére. Mire rájöttek arra, hogy bizony más országokban is büdös lesz attól, ha Magyarország a közös vízbe szarik - már régen késő volt.

Most azonban az Unió komoly döntések előtt áll. Amennyiben a tagországok rászánják magukat a rendrakásra, már nem fogja Orbán megúszni a sunnyogást. Konkrétan eljöhet az a pillanat, amikor Magyarországnak döntenie kell: marad és együtt játszik a csapattal, vagy elhúz Putyin ölelő karjaiba. Ezt így nyilván nem tehetik fel kérdésként, de az Uniónak módja van (eddig is lett volna, de nem éltek vele) egy perc alatt szétkapni Orbán gondosan megszőtt kis pókhálóját. Az uniós források elköltésének sokkal szigorúbb ellenőrzése, a pénzek lassítása, vagy időleges befagyasztása igen gyorsan ráébresztené a lilahajú rajongótábort arra, hogy amennyiben nem jön a nyugdíj, enni sincs mit. Akkor azonnal érdekesebbnek tűnne az, hogy vajon miből tágulnak egyes politikusok lakásai, ki miből áll a saját lábán és hol van az a pénz, amit eddig is a szemük láttára loptak szét, de eddig nem volt olyan fontos, mert volt csirkefarhátra, hirtelen meg nincs.

Tehát Orbánnak nagyon rosszkor jött a Brexit ügy, még akkor is, ha valami csoda folytán a brit parlament nem fogadja el a népszavazás eredményét és nem indítja meg a kilépést. Valami történt, az Uniónak meg kell ráznia magát és vagy szétesik, vagy megerősödik. A szétesésben én nem hiszek. Abban igen - és nem tegnap óta - hogy Orbán végső célja kivezetni Magyarországot az Unióból, de ennek még most nem jött el az ideje. Viszont fokozódni fog a nyomás, egyre többször kényszerül védekezni a kormány. És mivel éppen a korrupciós ügyek miatt sebezhető, onnan fogják érni a támadások. A sarokba szorított patkány harap, a sarokba szorított maffia is harap.

Szerintem izgalmas, de nehéz időszak jön. Mivel a kormány a hőzöngésen túl semmit nem tud tenni az Unióval szemben, ezért fontos érdeke lesz az ország határain belül elhallgattatni a kritikus hangokat. Mindenkit. Bloggereket, újságírókat, politikusokat, közéleti szereplőket, mindenkit. Ahogy erősödni fog a kormányon a nyomás, úgy fog erősödni az ellenzéki médián is. Orbánnak elemi érdeke lesz felmorzsolni, elhallgattatni mindenkit. Az eszköztára azonban véges. Az anyagi ellehetetlenítés nem jött be, mert a civilek odaálltak és odaállnak az általuk kedvelt és fontosnak tartott médiumok mögé. Hiába mennek havonta súlyos milliók a kormánypropaganda különféle lapocskáiba, az olvasótábor nem szélesedik. És hiába van minden reklámbevételtől elzárva az ellenzéki média, az olvasók hajlandóak a zsebükbe nyúlni és legalább a túlélést finanszírozni. Ez is egy formája a véleménnyilvánításnak és ezt tudja a hatalom akkor is, ha nem akar tudomást venni róla. Ebben ők nem győzhetnek. Nem szabad engedni.

Nekünk itt kell maradnunk, ahová születtünk. Európában. Ennek, ami előtt állunk nem az a tétje, hogy a Fidesz, vagy az Mszp, a Jobbik, vagy a Kétfarkú. Ennek már az a tétje, hogy az Unió, vagy Oroszország. És nem csak a magunk, hanem a gyerekeink jövője a tét. Úgyhogy én azt mondom, mindenki gyűrje fel az inge ujját és szívja fel magát, mert harc lesz. Vagy összekapaszkodunk és erősek leszünk, vagy ismét gyárthatjuk a zöldborsókonzervet tonnaszám és hatalamasakat örülhetünk a szárnyaló magyar-orosz barátságnak. Életfogytiglan.


http://kolozsvaros.com/2016/06/24/mire-rajottek-arra-hogy-bizony-mas-orszagokban- is-budos-lesz-attol-ha-magyarorszag-a-kozos-vizbe-szarik-mar-regen-keso-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: reklámbevételtől, torzsalkodásokon, ellehetetlenítés, szembesülhetnek, valószínűséggel, szocializmusban, magyarországnak, elhalászgatott, elhallgattatni, korrupciógyanú, csirkefarhátra, életfogytiglan, magyarországot, családgondozás, magyarországon, középiskoláról, finanszírozott, kötelezettsége, forgatókönyvet, érdekesebbnek, felcseperedők, rajongótábort, hatalamasakat, felkavarodott, generációknak, tanulmányokat, öblöcskéjében, finanszírozni, kétségtelenül, bűncselekmény, valószínűsége, befagyasztása, politikusokat, megemlékezni, segítségükre, ráébresztené, olyan forgatókönyvet, világban véglegesen, szocializmusban felcseperedők, hitelekből finanszírozott, általános iskolát, nagy valószínűséggel, nagy harcot, fiatalokkal bántak, következő generációknak, jövőt felélő, közös vízbe, britek kilépéséről, történethez tartozik, népszavazás eredményét, meccs nincs, bevándorlók tehetnek, Swan Edgar, Orbán Viktor, Portik Tamás, Rogán Antalról, Rogán Antalt, Mészáros Lőrinc, Tehát Orbánnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Testünk a szenvedélyek izzó f...  Nemzeti  Szabó Norbert – Szabadsá...  Paul David Tripp Március 16  Az ünnepről  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Tétova lét  Március 15-re emlékve  Testünk a szenvedélyek izzó f...  Könnyáztatta asszonysorsok  Isten áldja  Facebookon kaptam  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Törött csészék  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 15  Facebookon kaptam  Mi a különbség  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  A nemzet csak akkor...  A magyar sajtó napja március 1...  Sajnos ezt elBalogozták  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Rejtő Jenő versei  Facebookon kaptam  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Szent Pio atya!  mindent a népért...  Facebookon kaptam  Benned is ezerféle szín van  Szabó Norbert – Szabadsá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ez a miénk!  Törött csészék  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  mindent a népért...  Csendes éjszakán  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Könnyáztatta asszonysorsok  Keresd azt a valakit,...  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Illuziói ne legyen senkinek, a...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az agyat és a csontokat is erő...  Jó éjszakát  Az agyat és a csontokat is erő...  Facebookon kaptam  Őri István - Dal az életről  Evan Esar tollából  Alvó kislány  Könnyáztatta asszonysorsok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Boldog ünnepeket kívánok minde...  Ez a miénk!  Egyet értesz?  Mindig tud adni ,  Paul David Tripp Március 15  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Szeüleidtől tanultad  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  A halolaj és a hal még a migré...  Egyet értesz?  Ez a miénk!  Benned is ezerféle szín van  Facebookon kaptam  Gősi Vali - Tükre lennék...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Úgy hívnak minket, hogy "Az Ö...  Dóró Sándor: Tétova lét  Várnai Zseni - Petőfi márciusa  A gyász  Mi a különbség  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Petőfi Sándor - A tavaszhoz  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Jóga férfiaknak  Jóga férfiaknak  Szép estét kedves látogatóimna...  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Boldog ünnepeket kívánok minde... 
Bejegyzés Címkék
olyan forgatókönyvet, világban véglegesen, szocializmusban felcseperedők, hitelekből finanszírozott, általános iskolát, nagy valószínűséggel, nagy harcot, fiatalokkal bántak, következő generációknak, jövőt felélő, közös vízbe, britek kilépéséről, történethez tartozik, népszavazás eredményét, meccs nincs, bevándorlók tehetnek, másik szemétségét, tény azonban, korrupciógyanú alól, legális jövedelme, életmódja közötti, miniszterek elnökét, tagjára bűncselekmény, srácok mindent, egyik bukik, nagyonhülye hívek, vezérben csalódott, végén tartunk, középre becsapódó, egyre nagyobb, teljesen különálló, kicsi ország, tagországok rászánják, perc alatt, uniós források, pénzek lassítása, lilahajú rajongótábort, saját lábán, szemük láttára, brit parlament, korrupciós ügyek, sarokba szorított, ország határain, kritikus hangokat, ellenzéki médián, eszköztára azonban, anyagi ellehetetlenítés, civilek odaálltak, általuk kedvelt, kormánypropaganda különféle, ellenzéki média, olvasók hajlandóak, zsebükbe nyúlni, túlélést finanszírozni, hatalom akkor, gyerekeink jövője, inge ujját, szárnyaló magyar-orosz, reklámbevételtől, torzsalkodásokon, ellehetetlenítés, szembesülhetnek, valószínűséggel, szocializmusban, magyarországnak, elhalászgatott, elhallgattatni, korrupciógyanú, csirkefarhátra, életfogytiglan, magyarországot, családgondozás, magyarországon, középiskoláról, finanszírozott, kötelezettsége, forgatókönyvet, érdekesebbnek, felcseperedők, rajongótábort, hatalamasakat, felkavarodott, generációknak, tanulmányokat, öblöcskéjében, finanszírozni, kétségtelenül, bűncselekmény, valószínűsége, befagyasztása, politikusokat, megemlékezni, segítségükre, ráébresztené, reálisabbnak, elköltésének, fanatikusnál, magyarorszag, magyarország, veszélyesebb, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 1925
  • e Hónap: 18718
  • e Év: 151635
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.