Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ria, ria, Orbánia
  2016-06-27 08:18:12, hétfő
 
   
  June 26, 2016

Bartus László: Ria, ria, OrbániaEz nem "bezzeg" cikk lesz. Pedig lehetne az is. Mndegy, hogy Belgium leiskolázta az Orbán-csapatot, és helyre tette őket, mert a mi mondanivalónk független az eredménytől. Ha világbajnokok lennének, akkor is ezt mondanánk. De azért a tényszerűség kedvéért értékeljük a csapatot, már csak azért is, mert rendkívül túlértékelt teljesítményről van szó.

Az első meccsen legyőzték az Eb leggyengébb csapatát, Ausztriát. Utána a 87. percben egy öngóllal értek el egy döntetlent az amatőr Izland ellen, majd két lepattanó kocagóllal egy másik döntetlent azzal a Portugáliával szemben, amely szintén gyenge teljesítményt nyújt, s amely egyetlen más csoportból sem jutott volna tovább.

Az első kiesésre menő meccsen úgy kaptak ki a nem különösebben jól játszó belgáktól, hogy közük nem volt a meccshez, az eredmény 4:0, de ha az első félidőben a belgák kicsit koncentrálnak a kontráknál 8:0 is lehetett volna. Azt mondani sem kell, hogy az Orbán-csapat a Barcelonától 10:0 alatt nem jönne le a pályáról. Ehhez képest igen nagy volt a mellény.

Ezt nem azért mondjuk, mert a játékosokat szeretnénk megalázni, mert ők ennyit tudnak. A rasszista szekta orbánista lelkésze, az ATV tulajdonosa, hiába küldte a pályára az Úr focizni tudó angyalait, azok nem elég jók, vagy a világ mégsem úgy működik, ahogy azt Gera ún. "lelkésze" képzeli. Az "Úr játékosa" olyan gyenge volt, hogy már félidőben le kellett cserélni. Tudjuk, nyilván azért kaptak még hármat, mert az angyalok is lementek vele. Az orvosi esetekről ennél többet nem érdemes mondani.

Amiről beszélni érdemes, az a "futballöröm" jelensége, ami magával ragadta az Orbán-rendszer ellenzékét is, amely ezzel a tiszavirág életű boldogsággal el is adta magát lelkileg a rendszernek. Lehet tagadni, akkor is így van. Mielőtt erre rátérnénk, jegyezzük meg, hogy a mostani csapatnál világversenyen csak jobb magyar válogatottak voltak, de még Nyilasi és Törőcsik idején sem rendeztek eszeveszett vonulásokat Budapest utcáin.

Megérzésünk szerint ennek a tömegnek a vezetői nem a spontán futballszerető nézők voltak, hanem Orbán szimpatizánsai, élükön a lefizetett futballhuligánokkal, és az "öröm" azért volt ilyen felhőtlen és mindent elsöprő, mert ők Orbánt és rendszerét is ünnepelték az utcán. Ők tudták, hogy ennek az Eb-szereplésnek ez a tétje: Orbán önigazolása és mennybemenetele.

A rendszerrel nem szimpatizálók ehhez csatlakoztak ostobaságukban, miután nem vettek észre semmit abból, ami itt zajlik. Ahogy azt sem vették észre, hogy államcsíny történt 2010 után, hogy eltörölték a demokratikus Alkotmányt és egy bűnszervezet szállta meg az országot. Ahogyan azt hiszik, hogy egy demokráciában élnek, most is azt hitték, hogy itt futballmeccsekről és a nemzeti válogatottról van szó. Nagyot tévednek.

A futball élvonalában magánbefektetők a csapatok tulajdonosai: vagy dollármilliomosok, vagy kisemberek részvénytársaságai, de ezek mind magánvállalkozások. Orbán Viktor Magyarországon ugyanilyen futballbefektetővé vált, csak nem a saját pénzén, hanem közpénzen, pedig ahány milliárdot már ellopott, abból saját csapatot vehetne Európában.

Orbán nem a saját pénzéből vállalkozik, hanem az adófizetők pénzén, és nem csak egy csapatot sajátított ki belőle, hanem az egész sportágat. A Taó-nak nevezett ócska trükkel elvonta a pénzt a költségvetéstől, és korrupciós ügyletekké tette őket. Ezek a céges "befizetések" közönséges kenőpénzek, ez vesztegetés és a befolyással való üzérkedés minősített esete. Orbánnak önmagában ezért is börtönben lenne a helye. Azzal a legfőbb ügyésszel együtt, aki ezután nem nyomoz, hanem vele ül a VIP helyen.

Orbán kisajátította az egész labdarúgást, ez nem a nemzet sportja, hanem az övé. Az egyes csapatokat szétosztotta az oligarchái és a hűbéres pártvezetők között. Az MLSZ papíron társadalmi szervezet, valójában Orbán irányítása alatt áll. Csányit ő beszélte rá, a 2010-es választások után, hogy legyen a szövetség elnöke. Csányit nyílt szavazással választották meg ellenjelölt nélkül. Erre még nem volt példa.

Orbán saját embereivel töltötte fel az MLSZ elnökségét: Bánki Erik, a Fidesz sportügyi felelőse, Garancsi István, Orbán oligarchája, Balogh Gabriella Csányi embere, Török Gábor,az Orbán személye körüli politológusnak látszó tárgy, Dankó Béla fideszes parlamenti képviselő, Anthony Radev, Csányi üzlettársa, Berzi Sándor korábban a Videoton ügyvezető igazgatója, Nyilasi Tibor, a Felcsút öregfiúk csapatában Orbán csapattársa. Ez az MLSZ.

Orbán nemcsak a stadionokat építi közpénzből, hanem a klubokba is nyomja bele a közpénzt. Ő irányítja, menedzseli és finanszírozza az egész magyar labdarúgást. Ez igaz a válogatott csapatra is. Normális viszonyok között a nemzeti labdarúgó szövetség szuverén és független társadalmi szervezet, amely kiállítja a nemzeti válogatottat. Ezek teljesen függetlenek az államtól és az aktuális kormányoktól, miniszterelnököktől.

Magyarországon nem így van. Orbán az MLSZ önállóságát felszámolta, a sportág Orbán tulajdona, amelyet közpénzen vásárolt magának, és a magyar válogatott az ő csapata. Ezen a csapaton a nemzeti címer éppen olyan csalás, mint Orbán rendszere, amely demokráciának nevezi magát. A futball és a válogatott ennek a komplex csalásnak a része. Ha ez a csapat győz, az Orbán sikere, mivel az övé.

Ezen kár vitatkozni, meg kell nézni legutóbbi nyilatkozatait és a futballsikerek hatására változó közvélemény-kutatási eredményeket. Az egekbe szökött a népszerűsége. Ez az ő dicsősége. Akár a menekültek elleni uszításról is lemondhatna, anélkül is mellette áll az egész nép, mert megvette őket öt góllal és egy öngóllal.

Az Orbán-rendszer híveinek a futballsikerek többet és mást jelentenek, mint egy nemzeti válogatott győzelmét. Ők pontosan tudják, hogy a futballnacionalizmus felélesztésével ez a legerősebb beton a rendszer alapjában. Aki Orbán-rendszere ellen fel akar lépni, annak bojkottálnia kell az egész törvénytelen és illegitim rendszert, a parlamenti választásokat, a parlamentben való részvételt, és Orbán rendszerének szimbólumát, az Orbán kezébe került futballt is. Nem mentség, hogy szeretjük a focit. Én is szeretem. De nem az érzéki dolgok vezérelnek.

Mivel a magyar futball Orbáné, az egész magyar futball maga Orbán. Ezért aki a magyar futball szurkolója, az a rendszer szurkolója is egyszersmind. Függetlenül attól, hogy mit gondol erről. Ahhoz, hogy valaki ezt megtegye, már hazugságra van szüksége, és az első hazugságot követi a többi. A kognitív disszonancia miatt arra kényszerül majd, hogy a foci miatt Orbán védelmezője legyen. Nem lehet hazugság nélkül Orbán csapatának szurkolni, mert első körben le kell tagadni, hogy ez Orbán csapata.

Mi azokra is azt mondtuk, akik elhitték a 2014-es választások előtt az ellenzéki pártok hazugságait, és részt vettek a törvénytelen rendszer törvénytelen választásain, hogy a részvételükkel olyan kompromisszumot kötöttek, amellyel eladták magukat lelkileg a rendszernek. Ezek az emberek nem alkalmasak többé, hogy a rendszer megalkuvás nélküli ellenfelei legyenek. Azóta ez igazolódott, a rendszer soha nem látott mértékben konszolidálódott. Már senki nem beszél arról, hogy ez törvénytelen rendszer.

Ugyanez a helyzet a mostani futballörömmel. Mindez nem elég, hanem csatlakoztak a rendszer híveinek túllihegett nacionalista ünnepléséhez, amelyből természetesen ezúttal sem hiányozhattak a náci karlendítések (gyalázat, ahogy ezt megvédték), és az "ultrák" szégyenteljes megnyilvánulásai sem. Ezek Orbán hívei. Ezekhez csatlakoztak az ostoba ellenzéki szurkolók. Ha tetszik, ha nem, ez így van.

Eddig tartott a "nagy álom", a "nagy varázslat", sima 4:0-lal hazaballagnak a legények. De az a kár, amit ez a futballcsapda okozott, az felbecsülhetetlen. Mindenki elfogadta, hogy ez a közös "nemzeti minimum", hogy pozitív dolog ez a "nemzeti egység", amely Orbán oldalán létrejött. Nem lehet Orbán híveivel örülni Orbán csapatának, aztán holnap Orbán ellen fellépni. Lelkileg nem megy. A korrupt lélek megmarad.

Hazudhatnak, de akik ennek részesei lettek, ezzel a pillanatnyi "nemzeti büszkeséggel", amit nem gazdasági teljesítmény, jólét, tudományos eredmény, hanem két nyomorult döntetlen és egy végtelenül gyenge osztrák csapattal szembeni egyetlen győzelem okozott, eladták a lelküket, megalkuvók lettek, és többé nem lesznek az Orbán rendszer ugyanolyan ellenzéke, mint voltak. Hőzöngés nem segít, ez pszichológiai törvény.

Ez azt jelenti, hogy besétáltak Orbán futballcsapdájába. Iszonyú árat fognak fizetni érte, mert a meccsek 90 percig tartottak, az öröm két napig, Orbán elnyomó, hazug, tolvaj és fasiszta rendszere viszont 30 évig. Aki ebben a "nemzeti örömben" nem vett részt, az természetesen hazaáruló, miután tudjuk, hogy ők a haza. Ezért a két koszos döntetlenért és egyetlen nyomorult győzelemért eladták az egészségügyet, az oktatást, a szegények ügyét, az Alkotmányt, a köztársaságot, a demokráciát, a sajtószabadságot, a jogállamot. Orbán rendszerét igazolták a futballsikerek és kárpótoltak mindenért. Na, ugye.

Sok butaságot láthattunk már Magyarországon az elmúlt években, de ehhez fogható butaságot, ostobaságot, még nem. Ilyen olcsón még nem adtak el szabadságot a világon. Mindennek semmi köze a játékosokhoz, akiknek persze tudniuk kell, hogy kinek fociznak, kinek szerzik a dicsőséget, akitől függnek. Ez Orbán. Talán nem véletlen, hogy más országokban semmi közük a politikai vezetőknek a nemzeti válogatottakhoz, kivéve a diktatúrákat. Keresztet lehet vetni az ellopott százmilliárdokra, lehet menni locsolni az egészségügy miatt elhunyt rokonok sírjait a "válogatott" mezben.

Belgiumban érdekes módon nem vonultak az utcára, de sehol máshol sem. Nincs szükségük ilyen hamis pótszerekre, hogy a nemzeti önérzetük egészséges legyen. Orbán elvette az elmúlt években a magyarok maradék önbecsülését is, amelyek valódi teljesítményre és a nemzetek jogos elismerésére méltattak volna bennünket. Most ezt pótolják a tőle kapott semmivel. Ezt ünnepelni ellenzékiek részéről a világ legnagyobb ostobasága.

A legnagyobb hazugok és a legnagyobb ostobák pedig azok, akik azt mondják, hogy mi keverjük bele a politikát a futballba. Ennek, aminek ti örvendeztek, a futballhoz van a legkevesebb köze. Ez az egész tömény politika, sport nem is látszik benne. A szégyen az, hogy ráadásul a focival a nacionalista érzelmeket tudták felkelteni még azokban is, akik politikailag elítélik a nacionalizmust. Nemcsak a győzelmet ünnepelték, hanem a más országok legyőzését. Mi vagyunk a legjobbak. Láttuk. És a legokosabbak is.

Lehet végre szurkolni igazi magyar teljesítményeknek, olyan magyar sportolóknak, akik nem Orbán rendszerének a szimbólumai, hanem valóban a nemzet sportolói, akik nehéz körülmények között készülnek, és valódi sikereket érnek el. Nekik hajrá!


https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-ria-ria
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: sajtószabadságot, százmilliárdokra, megnyilvánulásai, konszolidálódott, válogatottakhoz, kompromisszumot, költségvetéstől, felélesztésével, mennybemenetele, teljesítményről, magánbefektetők, magyarországon, futballsikerek, szimpatizánsai, nacionalizmust, futballörömmel, részvételükkel, világversenyen, teljesítményre, ostobaságukban, futballszerető, nyilatkozatait, politológusnak, szimpatizálók, teljesítményt, koncentrálnak, portugáliával, egészségügyet, szégyenteljes, hazaballagnak, karlendítések, hiányozhattak, választásokat, természetesen, futballcsapda, demokráciának, tényszerűség kedvéért, első meccsen, öngóllal értek, amatőr Izland, másik döntetlent, első kiesésre, első félidőben, belgák kicsit, játékosokat szeretnénk, rasszista szekta, világ mégsem, orvosi esetekről, tiszavirág életű, mostani csapatnál, spontán futballszerető, demokratikus Alkotmányt, Bartus László, Orbán Viktor Magyarországon, Bánki Erik, Garancsi István, Balogh Gabriella Csányi, Török Gábor, Dankó Béla, Anthony Radev, Berzi Sándor, Nyilasi Tibor, Ezek Orbán,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.06. 17:02 Karanténkommentátorokat keres az M2 Petőfi TV és az M4 Sport
04.06. 16:53 A következő napokban erősödő szárazságra hívja fel a gazdák figyelmét a met...
04.06. 16:52 Gereben Lívia májusban már a kispadra is leült volna
04.06. 16:52 Krónika 5. rész (határozathozatalok)
04.06. 16:46 Koronavírus - Szembetűnően emelkedett a panaszmentes fertőzöttek napi esets...
04.06. 16:46 Koronavírus - Louisiana államban a leggyorsabb a fertőzések és az elhaláloz...
04.06. 16:45 Krónika 4. rész (napirend előtt: koronavírus)
04.06. 16:43 Megállapodott a kormány és a főváros a színházak működési feltételeiről
04.06. 16:43 Koronavírus - Gyorshitel-programmal egészítik ki Németországban a kormány v...
04.06. 16:43 Koronavírus - DK: a kormány adjon egyszeri nyugdíjkiegészítést!
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Ki fogja túlélni?  Kis GIF képek  Isten szeretete  Virágvasárnap Veszprém 04.05  Betölteni Krisztus szenvedését  Márai Sándor - Zsoltár  Szentmise közvetítés szombat e...  Betölteni Krisztus szenvedését  Mai harmónia kártyám  Ki fogja túlélni?  Mosás  Virágvasárnapi szentmise  Ma Virágvasárnap van  Virágvasárnapra ima  Betty Boop  Facebookon kaptam  Png virág  Kámaszutra.......  Posertube  Tavaszi ajtódísz  Békültél-e meg Istennel?  Budakalász passió felolvasása ...  Virágvasárnapi református iste...  733 főre nőtt a beazonosított ...  Ferenc pápa Twitter-üzenetei á...  Isten szeretete  Png párna  Alázatos kérés  Összefogás  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Készüljünk a Nagyhétre!  Hajbalzsam a konyhánkból  Rózsa csokor szívvel  Áldott Virágvasárnapot!  A tanárok elhiszik  Tormakrém sonkatekercsbe  A jó könyv rózsakert  Kellemes teázást!  Urunk Jeruzsálembe való bevonu...  Fehér csokor  A virágok jelképezik  Png nő  Boldog csillag  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kis GIF képek  Imádság  Neked szedtem a virágot! Neked...  Keresztút 2020. április 4-én a...  Nem mindenkiből  Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Erdő Péter virágvasárnapi vide...  Erdő Péter virágvasárnapi vide...  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Benedek Elek Virágvasárnap Vi...  Dr. Kovács Gergely gyulafehérv...  A cinke  Facebookon kaptam  Gyermekek Bibliával!  Focista  Szèp estét kedves látogat...  Png nő  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes napot kívánok  A tanárok elhiszik  Virágvasárnapra ima  A jó könyv rózsakert  Virágvasárnap Csíksomlyó 04.05  Facebookon kaptam  Fagylalt csokival  Nagyon szeretem  Karantén........  Karantén........  Posertube  Tépjék szét az álmaimat  Somlói torta recept  Napi cuki  Végig itt volt az orrunk előtt...  Vásárláshoz öltözve........  Kellemes kávézást!  Károly atyával riport műsor a ...  Áldott Virágvasárnapot!  Napi cuki  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szóvivő.......  Rózsa csokor szívvel  Hajbalzsam a konyhánkból  Hétfőtől díjmentes a közterüle...  Vásárláshoz öltözve........  Kellemes délutánt kívánok  Bach nagyböjti zeneimája  Szentségimádás és szentmise Ve...  Facebookon kaptam  Png virág  Bach nagyböjti zeneimája 
Bejegyzés Címkék
tényszerűség kedvéért, első meccsen, öngóllal értek, amatőr Izland, másik döntetlent, első kiesésre, első félidőben, belgák kicsit, játékosokat szeretnénk, rasszista szekta, világ mégsem, orvosi esetekről, tiszavirág életű, mostani csapatnál, spontán futballszerető, demokratikus Alkotmányt, bűnszervezet szállta, demokráciában élnek, nemzeti válogatottról, futball élvonalában, csapatok tulajdonosai, saját pénzén, saját pénzéből, adófizetők pénzén, csapatot sajátított, egész sportágat, befolyással való, legfőbb ügyésszel, egész labdarúgást, nemzet sportja, egyes csapatokat, hűbéres pártvezetők, 2010-es választások, szövetség elnöke, stadionokat építi, egész magyar, válogatott csapatra, nemzeti labdarúgó, nemzeti válogatottat, aktuális kormányoktól, sportág Orbán, magyar válogatott, nemzeti címer, válogatott ennek, komplex csalásnak, csapat győz, futballsikerek hatására, egekbe szökött, menekültek elleni, futballsikerek többet, nemzeti válogatott, legerősebb beton, rendszer alapjában, egész törvénytelen, parlamenti választásokat, parlamentben való, érzéki dolgok, magyar futball, első hazugságot, kognitív disszonancia, foci miatt, 2014-es választások, ellenzéki pártok, törvénytelen rendszer, részvételükkel olyan, rendszer megalkuvás, rendszer soha, mostani futballörömmel, rendszer híveinek, náci karlendítések, ostoba ellenzéki, futballcsapda okozott, korrupt lélek, végtelenül gyenge, természetesen hazaáruló, szegények ügyét, elmúlt években, politikai vezetőknek, nemzeti válogatottakhoz, ellopott százmilliárdokra, egészségügy miatt, nemzeti önérzetük, magyarok maradék, nemzetek jogos, tőle kapott, világ legnagyobb, legnagyobb hazugok, legnagyobb ostobák, legkevesebb köze, egész tömény, nacionalista érzelmeket, győzelmet ünnepelték, nemzet sportolói, sajtószabadságot, százmilliárdokra, megnyilvánulásai, konszolidálódott, válogatottakhoz, kompromisszumot, költségvetéstől, felélesztésével, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1044
  • e Hét: 2831
  • e Hónap: 10063
  • e Év: 241081
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.