Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
mINDEGYFORMÁK
  2016-07-07 09:43:44, csütörtök
 
   
  2016. július 7., csütörtök


MINDEGYFORMÁK

Na kik?

Aki kitalálja, azok között kisorsolok egy ingyenes belépőt a Magyar Politikai Panoptikumba, ahol üvegvitrinekben lehet szemlélni a politikai pártokat, míg a politikusokat a fülüknél fogva szegezték a falra, mint a denevéreket - rontás ellen...
Nézegetem őket jobbról, balról, egyik szebb mint a másik.
Van közöttük alacsony, magas, Kövér, sovány, aszkéta és pinabubus, pénzéhes és küldetéstudatos, üldözött és üldöző - valamiért mégis az az általános vélekedés a pártokról és a politikusokról is, hogy mind egyformák.
Ki is szokta a nép naiv gyermeke fejteni ezt: ezek mind lopnak és mind csak a pénzre hajt.
Ez meg engem határtalanul ingerel, és mindig Kuncze jut eszembe, akit pontosan ugyan nem tudok idézni, de valahogy úgy világította meg a dolog lényegét, hogy ha egy részeg lehány egy utast a buszon, legalább nem kellene azon sopánkodni, hogy milyen gusztustalanok.
Márpedig magyarember ezt teszi.
Összemos tolvajt a károsulttal, Rogánt Lendvai Ildikóval, Orbánt Gyurcsánnyal, a pártokat is egymással és fennsőbbséges erkölcsiséggel néz ki a fejéből, miközben azért csalja az adót, odacsinál a szomszédja küszöbjére, megmérgezi a macskáját és glialkával locsolgatja kertszomszédja virágait...
Ki mit érdemel, azt kap, legalábbis tendencia-jelleggel.


Nem egyformák a pártok, már amelyiket pártnak lehet nevezni egyáltalán.
Ilyen kevés van, mert nálunk a fejlődés most jutott el addig, ahol Amerika a Mayflower utasainak partraszállása idején tartott: az európai nagyegyházak helyett létrehozta a saját felekezeteit, szektáit, gyakran egy-egy karizmatikus figura köré csoportosulva.
Így aztán létrehoztak sok-sok Hitgyülit, kicsit-nagyot, sikerest-sikertelent, melyek szertartásrendje azért valamilyen mértékben hasonlított az angol protestáns egyház szertartásaira, esetleg a katolikus, vagy az európai protestáns egyházak valamelyikére, de mégsem volt egészen olyan.
A mi pártjaink is hasonlóképpen működnek.
Van egy-egy többé-kevésbé karizmatikus vezető és a párt a szekták tradíciói szerint ballag utána, mint szamár után a nyáj.
Vannak ugyan formaságok, például a tisztségviselők választása, de ez inkább hasonlít a katolikusok Úrfelmutatására, mint valóságos választásra, nem is cifrázzák túl ezeket a rendezvényeket.
Nálunk - választói szemszögből - valamennyi párt a Hit gyülekezete...


Magyar specialitás a pártstruktúrában az, hogy itt a kormányzó párt nem párt, hanem bűnszervezet.
A Cosa Nostra mintájára működik, Keresztapa - consigliere - caporegimék - katonák, de feltehetőleg vannak a lófejek prezentálására kiképzett tagok is.
A pártmintára működő bűnszervezet rendelkezik terrorcsapatokkal is, tevékenységüket 2006-ban a zavargások során és most, például a ligetvédők elleni fellépéssel kapcsolatban is lehet tanulmányozni.
Ők a futballhuligánoknak nevezett aljanép, akiket normális hatalom soha nem használna fel, de hát ki állítja azt,
hogy a Fidesz normális hatalom?
Egy a tábor, egy a zászló, egy a szervezet - egy formás kis bűnszervezet, melynek tagjait a gyűlölet és a félelem kovácsolja össze, és ez éppen elég is ahhoz, hogy elvegye a látásukat.
A mezei Fidesz-szimpatizáns nem is sejti, hogy a Mein Kampf és Lenin pártszervezési útmutatása szerint tevékenykedik, egyébként is aláveti magát a korlátlan tekintélynek, aki Orbán Viktor néven lengeti előtte a nyelvét.
Mit tegyünk, a nők között is találkozhatunk olyanokkal, akik imádják, ha verik őket.
Az átlag Fidesz-szavazó bízik benne, hogy a libacomb, melyet jelenleg Habony és Rogán szopogat, egyszer majd elér hozzá is...
A nagy szövetséges, a KDNP, nem párt, csak hatalomtechnikai és legitimációs eszköz, olyan, mint az ember vakbele - van, de minek?
A KDNP papíron van, de társadalmi háttere nincs, még gazdaállatjának is csak a baja van vele, de leoperálni veszélyes is lehet...


A Szocialista Párt mint ellenzéki párt ügyeskedik - nem túl ügyesen.
Náluk nincs karizmatikus vezér, náluk mindenki vezér meg szürke eminenciás akar lenni, ők az egyenlőség szép elvét hozták magukkal múltjukból, melyet felvállalni nem mernek, megtagadni nem tudnak, ezért aztán aki közülük öt centit is kiemelkedik, arra mindjárt rárohannak, és addig ütik a fejét, míg vissza nem süpped.
Ők az állandó útkeresők, majd' harminc év kevés volt nekik arra, hogy eldöntsék, hogy merre van az előre.
A pártban felső szinten száz érdek, alsó szinten száz nyugdíjasklub működik, a tagság keresi az örök élet titkát, de láthatólag nem találja.
A lopás ebben a pártban nem felvételi kritérium, itt az egyéni tulajdonságoknak van szerepe, és nem jellemző a szervezetszerű elkövetés, legfeljebb alkalmi mutyiközösségek vannak.
Ők nem hoznak törvényeket annak érdekében, hogy lopni tudjanak, azzal gazdálkodnak, ami van és nem annyit lopnak, amennyit az aktuális pártvezér engedélyez, hanem amennyit a lebukás veszélye nélkül lopni mernek.
Külön érdekesség, hogy tagjaik között szép számmal vannak tisztességes, jószándékú emberek, akik - ha tudnának róla - kitekernék lopós párttársaik nyakát.
Bonyolítja a helyzetet, hogy a magyar pártfinanszírozás minden pártot belehajszol a lopásba, ez pedig elfedte a magánzsebre dolgozók bűneit a tagság elől, ezzel lehetett ugyanis magyarázni a magánakciókat.


A Jobbik a szélsőjobboldali eszmék híve, talán leginkább pártjellegű a pártok között, merthogy itt van vezérlő eszme.
Az antiszemitizmus-rasszizmus és a szociális demagógia szépen összetartja a tagágot és választóikat.
Nyíltan ugyan nem képviselik ordas eszméiket, és magukat jobboldali radikálisként próbálják eladni, de ez újabb kötőelem , hiszen a tag tudja, hogy a pártprogram és a párt valóságos eszmeisége nem esik egybe - eszméik üldözése az ő személyes üldözésükkel esik egy kategóriába, és a remény, hogy majd eljön az ő idejük, komoly összetartó erőt képez.
Pártszerűen működnek, iparkodnak ott lenni minden településen, minden korosztályban, minden rétegben - ők azok, akik Orbán számára az igazi veszélyt jelentik, hiszen adott esetben ők képesek a Fidesz helyére lépni.
A jobboldali magyar választó sohasem volt túl finnyás, és rokonszenves számára az is, hogy ez a párt sem a magyar politikában keresi a sikertelenségek okát, hanem bűnbakokkal operál - zsidó, cigány, migráns, Gyurcsány.


A DK vezérelvű párt, de tagjai igen komoly szociális érzékenységgel rendelkeznek, annak dacára, hogy baloldali pártnak csak nagy jóindulattal mondható.
Remek gyüjtőpárt lehetne Gyurcsány nélkül, de Gyurcsány nélkül meg nem lenne párt.
A pártnak programja van, ideológiája nincs, tagsága feltétel nélkül követi vezérét, aki mára kissé enerváltan kanyarog a politika buktatói között.
Ez a párt nem lop, de ezt nem nehéz megállnia, hiszen nincs honnan lopnia, ellenben gyűlölködni ennek a pártnak a tagsága sem rest, ők az MSZP-t válsztották erre a célra.
Ugyanakkor a párt hivatalos irányvonala az együttműködés a szocialistákkal, de ez még néhány évig szép jelszó marad csupán.


A többi párt a hulladékszavazatokra utazik, közülük az LMP és a Fodor Féle Liberális Gittegylet szemmel láthatólag magában hordozza Orbán génállományát, jellemző, hogy amikor lehetőség lett volna arra, hogy Fodorék kisegítsék a DK-t frakcióalapítás ügyében, akkor Fodor szembeköpte azokat, akiknek parlamenti létét köszönheti, míg az LMP fideszes kötődése olyan evidencia, melyet csak a politikailag vak népesség nem észlel.
Bokros pártja magában hordozza egy tisztességes konzervatív párt lehetőségét, de ők meg nemigen jutnak el a választóhoz, nem is szólva arról, hogy Bokros keresztneve az idők folyamán a bajuszához illő Lajos helyett Csomag lett.
Az Együtt az egyéni ambíciók kiéléséhez összetákolt színpad, melyen felváltva táncol Juhász és Szigetvári, de tömegtámogatás híján jelentőségük a nullához konvergál, csakúgy, mint a Párbeszéd Magyarországért pártja. Mindahányan a pártok közötti összefogást annak dacára helytelenítik, hogy - az LMP kivételével - ennek eredményeként jutottak a Parlamentbe.


Ha totemállatot kellene a pártoknak választani, akkor a Fidesznek a hiénát javasonám, a szocialistáknak egy kergekóros birkát, a Jobbiknak egy sakált, a DK-nak egy sovány, szemüveges sast, a többieknek meg a rágcsálóvilágból javasolnék,cickánytól - patkányig...
Na jó - Bokroséknak esetleg szóba jöhetne a hőscincér...
Hol jön már egy párt, amelyik joggal aspirálhatna a libára?


Aki azt mondja, hogy ezek a pártok egyformák, annak nincs szeme.
Mint ahogy annak sincs, aki a politikusokra mondja ugyanezt.
Hát hogy lehet összehasonlítani azt a politikust, aki a fizetését sem vette fel anno azzal, aki a faluszéli házból jöttében egyetlen napig sem végzett értékteremtő munkát, de mára az ország leggazdagabb embere lett?
Az nem bűn, ha egy politikus vagyonos, de az igen, ha valaki állami tisztségét felhasználva vagyonosodik.
És hogy lehet összehasonlítani egy pártkatonát, amilyen például Varga Mihály egy Bokros Lajossal?
Varga a pénzéért minden ocsmánysághoz a nevét adja, Bokros pedig felvállalta a népszerűtlenséget is, ha az ország érdeke ezt kívánta.
Hogy lehet összehasonlítani a Pasa Park varázslóját egy Lendvai Ildikóval?
Vannak politikusok, akiknek van elképzelésük a magyar társadalomról és vannak, akiknek ehelyett a saját meggazdagodásuk a cél, és ez elég is nekik bőségesen, a többiek meg tőlük mehetnek a levesbe, hiszen annyit érnek, amennyiük van.
Ők az országot zsákmánynak tekintik, a politikusi hivatást meg uralkodásnak, nem szolgálatnak.


Szóval, csak lassan azért ezzel a mind egyforma szöcveggel, nem egyformák ők, sem erkölcsileg, sem emberileg.
Talán fel lehetne azzal is hagyni, hogy amikor egyik-másik viziló meghirdeti magáról, hogy ő a gazella, akkor szemrevételezés nélkül elhiggyük neki.
Jól meg kell nézni mind, és azt is, hogy kinek az érdekét képviseli és mit művel a hatalomban, aztán lehet választani - esetleg a veszteség-minimalizálás alapján, ha már ilyen a választék...


http://www.pupublogja.hu/2016/07/mindegyformak.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tulajdonságoknak, pártstruktúrában, rágcsálóvilágból, összehasonlítani, szertartásrendje, hatalomtechnikai, szélsőjobboldali, küldetéstudatos, meggazdagodásuk, gazdaállatjának, szocialistáknak, antiszemitizmus, sikertelenségek, szocialistákkal, frakcióalapítás, tisztségviselők, magyarországért, úrfelmutatására, mutyiközösségek, tevékenységüket, üvegvitrinekben, szemrevételezés, szervezetszerű, rendezvényeket, gusztustalanok, tömegtámogatás, szertartásaira, prezentálására, találkozhatunk, kertszomszédja, pártszervezési, érzékenységgel, partraszállása, politikusokról, erkölcsiséggel, helytelenítik, ingyenes belépőt, politikai pártokat, fülüknél fogva, pénzre hajt, dolog lényegét, részeg lehány, szomszédja küszöbjére, fejlődés most, európai nagyegyházak, saját felekezeteit, angol protestáns, európai protestáns, szekták tradíciói, tisztségviselők választása, katolikusok Úrfelmutatására, kormányzó párt, Magyar Politikai Panoptikumba, Rogánt Lendvai Ildikóval, Orbánt Gyurcsánnyal, Cosa Nostra, Mein Kampf, Orbán Viktor, Szocialista Párt, Fodor Féle Liberális Gittegylet, Párbeszéd Magyarországért, Varga Mihály, Bokros Lajossal, Pasa Park, Lendvai Ildikóval,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
01.24. 18:22 Útmutatókat készített a Nébih a szarvasmarha gümőkór elleni védekezéshez
01.24. 18:22 Súlyosan bántalmazta hűtlen élettársát egy férfi Somogyban, emberölés kísér...
01.24. 18:22 BÉT - Szakértő: alulteljesített a BUX
01.24. 18:22 Illegális bevándorlás - Seehofer: a menekültkérdés ugyanolyan fontos, mint ...
01.24. 18:21 Az amerikai külügyminiszter a jövő héten Londonba és Kijevbe látogat
01.24. 18:11 Az Európai Bizottság az Európai Bírósághoz fordult a lengyel bíróságokat ér...
01.24. 18:02 Nébih: visszahívtak egy orosz eredetű kekszet
01.24. 18:02 Devizapiac - Vegyes forintmozgás pénteken
01.24. 18:02 Műkorcsolya Eb - Tóth Ivett 22. a rövidprogram után
01.24. 18:01 Rövidpályás gyorskorcsolya Eb - Szinte hibátlan magyar teljesítmény a nyitó...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Posertube  Visszaszáll fejedre  Tandari Éva: EMBER maradj Fiam...  Levendula csokor  Köszönöm  Missa de Angelis - Gloria (wit...  2. évközi hét csütörtök 01.23  Férfi kézilabda E.B. 2020 Janu...  Téli png  Facebookon kaptam  Halló Január!  Nő orchideával  Harag  Kislelkű  A nő szépsége  Fogyasztó zsírégető teák  Fogyasztó zsírégető teák  Tandari Éva: EMBER maradj Fiam...  A bölcs barátsága  Facebookon kaptam  Missa de Angelis - Gloria (wit...  Kapcsolatunk  Téli kép  2020-ban 2020-an – Önkén...  Hatalom  Szent Margit búcsú Veszprémben...  Graz_műkorcsolya jégtánc_ritmu...  Mai szentek 01.22  Női kosárlabda 01.22  Kellemes napot kívánok  Rózsás csokor  Szeretet  Megbocsátás  Déván a ministránsaimmal megfo...  Téli kép  Délutáni pihi  Mai harmónia kártyám  Szép délutánt!  Facebookon kaptam  Örök törvény  Kultúrát kitalálni nem lehet  Istenimádat  Kölcsey Ferenc 1823-ban Január...  Nárcisztikus ember - Egyre töb...  Balga  Facebookon kaptam  Aki tud örvendeni az életnek  Tettek  Aranyosi Ervin: Saját bunda  Az erős férfiaknak  Havas rózsa  Paul Verlaine - Érzelmes dialó...  Ezért csodálatos a kender  A szív  Bizalom  Radnóti - Kétszázhatvankettedi...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Saját bunda  9. Parancsolat: Felebarátod há...  Fűszerekkel az egészséges fogy...  Vízcseppes rózsák  Körte gyógyhatásai  Fontoltan fogj a tetthez  Facebookon kaptam  Az önkéntesek  A Test és a lélek orvosa - Díj...  A kultúra hangja a csönd. A cs...  Fogyasztó zsírégető teák  Szép estét  Harag  Facebookon kaptam  Mai szentek 01.22  Vajon tényleg a férfiak csak a...  Bíráló bölcs  Ellenfél  Szeretet  A bölcs barátsága  Facebookon kaptam  Tiziano reneszánsz olasz festő...  Tiziano reneszánsz olasz festő...  Facebookon kaptam Krisztina...  Fogyasztó zsírégető teák  Istenimádat  Hóvirág csokor  Isten velünk van  Kutyus a hóban  A kultúra hangja a csönd. A cs...  2020-ban 2020-an – Önkén...  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam Cs Ildikót...  Missa de Angelis - Gloria (wit...  Jó éjszakát  Nyugi teszt  Szalagos fánk recept  Pihenő kutya  Váci Mihály: Hidegben, hóesésb...  Virágok vázában  A világ, amiből ez a történet ...  Ellenfél  Istenimádat 
Bejegyzés Címkék
ingyenes belépőt, politikai pártokat, fülüknél fogva, pénzre hajt, dolog lényegét, részeg lehány, szomszédja küszöbjére, fejlődés most, európai nagyegyházak, saját felekezeteit, angol protestáns, európai protestáns, szekták tradíciói, tisztségviselők választása, katolikusok Úrfelmutatására, kormányzó párt, lófejek prezentálására, pártmintára működő, zavargások során, ligetvédők elleni, félelem kovácsolja, korlátlan tekintélynek, átlag Fidesz-szavazó, nagy szövetséges, ember vakbele, egyenlőség szép, állandó útkeresők, pártban felső, tagság keresi, örök élet, lopás ebben, egyéni tulajdonságoknak, szervezetszerű elkövetés, aktuális pártvezér, lebukás veszélye, magyar pártfinanszírozás, magánzsebre dolgozók, tagság elől, szélsőjobboldali eszmék, pártok között, szociális demagógia, igazi veszélyt, jobboldali magyar, magyar politikában, sikertelenségek okát, pártnak programja, politika buktatói, párt hivatalos, többi párt, tisztességes konzervatív, idők folyamán, bajuszához illő, egyéni ambíciók, nullához konvergál, pártok közötti, pártoknak választani, hiénát javasonám, kergekóros birkát, rágcsálóvilágból javasolnék, pártok egyformák, politikusokra mondja, faluszéli házból, ország leggazdagabb, politikus vagyonos, pénzéért minden, nevét adja, ország érdeke, magyar társadalomról, saját meggazdagodásuk, országot zsákmánynak, politikusi hivatást, mind egyforma, érdekét képviseli, tulajdonságoknak, pártstruktúrában, rágcsálóvilágból, összehasonlítani, szertartásrendje, hatalomtechnikai, szélsőjobboldali, küldetéstudatos, meggazdagodásuk, gazdaállatjának, szocialistáknak, antiszemitizmus, sikertelenségek, szocialistákkal, frakcióalapítás, tisztségviselők, magyarországért, úrfelmutatására, mutyiközösségek, tevékenységüket, üvegvitrinekben, szemrevételezés, szervezetszerű, rendezvényeket, gusztustalanok, tömegtámogatás, , ,
2019.12 2020. Január 2020.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5243
  • e Hét: 27071
  • e Hónap: 86179
  • e Év: 86179
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.