Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Furcsa egy puccs volt ez Kardigan ellen!
  2016-07-17 20:41:02, vasárnap
 
   
  Furcsa egy puccs volt ez Kardigan ellen!


Posted on 2016-07-16 by Admin

Megalázott katonák próbálkoztak puccsal
Hogyan jutott Törökország arra a drámai pontra, hogy a hadsereg egy kisebbségi része megpróbálja magához ragadni a hatalmat?
Az első külső reakciók azt állítják, hogy a megalázott török katonák mentek az utcára, s próbáltákmegdönteni Recep Tayyip Erdogan hatalmát. A TRT televízióban felolvasott nyilatkozat a demokrácia és az emberi jogok helyreállítását ígérte a törököknek.
A tömegek azonban nem rájuk hallgattak, hanem az elnökre, aki más csatornákon keresztül arra szólította fel az embereket, hogy menjenek az utcára és akadályozzák meg a puccstot. Ez megtörtént: bár jó néhány lövés eldördült, a Taksim térre bevonult harckocsik és a katonaság alapvetően nem szálltak szembe a közelítő tömeggel, ahogy a katonák sem, akik megszállták az Európát és Ázsiát összekötő Boszporusz-hidat.
A hírekből az derült ki, hogy a tekintélyes erőt képviselő török hadseregnek csak viszonylag kis része (az 1. hadsereg) vett részt a hatalomátvételi kísérletben, s a légierőt sem tudták teljesen maguk mellé állítani. Az ankarai parlament épületét megbombázták, és bombázták a Marmaris nevű tengeri üdülőhelyet, ahol Erdogan szabadságát töltötte. Az elnök azonban már korábban elhagyta a nyaralót.
tkat
A török katonaságot, a tisztikart az elmúlt majd' száz évben arra nevelik, hogy a fegyveres erők az állam fennmaradásának, világi alapjainak és területi épségének, s ezzel együtt a belső társadalmi békének is a legfőbb letéteményese. A puccsisták magukat a ,,Béke az országban tanácsának" nevezték. Törökországban mindenki ráismer az államalapító Musztafa Kemal Atatürk 1931-ben megfogalmazott üzenetére, amiben országa politikai célkitúzését azzal határozta meg: “békét a világgal, békét odahaza."
Ezt a tézist lehet sokféle módon értelmezni, de az bizonyos, hogy a mondat elolvasható szerte Törökországban minden nyilvános helyen. A laktanyákban is. A török hadsereg a korábbi puccsok alatt szinte mindig iszlamista gyökerű - demokratikus módon meválasztott - kormányokat döntött meg. A puccsok, különösen az 1980-as keserű emléket hagytak nemcsak a politikai iszlám híveiben, de a baloldali polgári rétegekben is. A hadsereg sokáig tartotta kezében az ország kormányzását, s brutális módszerei, a kisebbségek elleni fellépése nagyban elszigetelte a társadalomban. 1997-ben az ún. posztmodern puccsal még el tudták távolítani Necmettin Erbakan kormányát, de a rá következő években ilyen lépést tettek. 2003-ban pedig hatalomra jutott Erdogan iszlamista pártja és a viszonyok, a jogrend gyors átalakításába kezdett, nem utolsósorban a hadsereg visszaszorítása érdekében.
A tény, hogy kiszorulnak a döntésekből, önmagában megalázó volt a tábornoki és tisztikar számára, akik az ország valódi gazdáinak tartják magukat.
Megalázó volt számukra a külpolitikai prioritások gyakori váltása, az ország Kelet felé fordítása, vagy a laikus hagyományok semmibevétele. Például, hogy kormánypárti vezetők feleségei iszlám viseletben jelentek meg a nyilvánosság előtt. Ez a katonák szemében kihívás volt az állami világi jellege ellen. A legfőbb megalázás az a persorozat volt, amikor nyugalmazott és aktív tisztek és civil kemalisták sokaságát állították bíróság elé azzal a váddal, hogy katonai puccsra készültek.
Az Ergenekon, majd a Pöröly összeesküvés fedőnévvel futó pereket a rendőrség, az ügyészség és a polgári bíróság bonyolította, miután a parlament megnyírbálta a katonai igazsságszolgáltatás hatáskörét.
A rendőrséget és az igazságszolgáltatást a megelőző években ellepték azok a fiatal iszlámisták, akik Fethullah Gülen imám valamelyik szervezetében ,,nőttek fel", s ennek a mozgalomnak köszönhetően jutottak pozícióba. Gülen ekkoriban Erdogan mögött állt, s akkor fordultak egymással szembe, amikor Erdogan elkezdett Nyugat-ellenes retorikát használni. Gülen helytelenítette a viszony megrontását Izraellel. Amikor a rendőrségi és ügyészségi gülenisták elkezdték feltárni az Erdogan-kör korrupciós ügyeit, a viszony végletesen megromlott.
Gülent terroristává nyilvánították, híveit a kormánypárt és sajtója terrorszervezetként emlegeti. A szakítás következménye volt, a korábban elítélt katonatisztek felmentése. A kormány a mostani puccskísérletet is Gülennek tulajdonítja. A pennsylvániai hatalmasan birtokon élő imám ugyan elítélte a hatalomátváteli kísérletet, de ez nem hatotta meg a török hatóságokat, kiadatását követelik.
A hadsereg másik nagy sérelme a kurd kérdés kezelése, a tűzszünet a Kurd Munkáspárttal (PKK), majd a háború újra kezdése, amiben nagyon sok katona halt meg. Sértés volt, ahogy Erdogan cserélgette a katonai vezetőket, a parancsnoki kar többszöri nyilvános megalázása. Sértésnek számíthatott sok tábornok és tiszt szemében, hogy a titkosszolgálat (MIT) jelentősége nagyonmegnőtt, például a szíriai konfliktussal kapcsolatban.
Ezek nyilván csak az első feltételezések a péntek éjjeli események nyomán. A puccskísérletnek lehet, hogy vége, de az bizonyos, hogy a török belpolitika nem folytatódhat úgy, mint eddig.
(NOL)
Bal-Rad komm: A mára virradóan megcsinált és levert pancserpuccs okairól lehet találgatni, és lesz is találgatás rengeteg. A körülmények-akár véletlen-összejátszása is szóba jöhet, de ne feledjük: Törökországban “hagyománya van" a katonai puccsoknak. Régóta.
A mostaniban mindenképpen szerepe kell hogy legyen Kardigan hülyeségeinek, és hivalkodásainak. Minden szomszédjával összeveszett! Birodalmi törekvéseiben gátlástalan dolgokra vetemedett. Maffiamódszereket honosított meg országában, ahol pedig ezek a módszerek amúgy nem idegenek a közfelfogástól. És hát nagyravágyásában Oroszországgal is bajuszt akasztott, amire majdnem rá is ment a gazdaság! És akkor még ott vannak a belső bajok!
Törökország nem egy európai ország, viszont Európa sorsára nagy hatással van! Bécsben ma reggel óta hömpölyög a Kardigan-hívek tömege! A szultán-aki eddig mindig átverte az EU-t!-most vicsorgott csak rá igazán Európára! Bécsben!
Hogy a katonák meg vannak sértődve Kardiganra? Az lehet! A katonák mindig is szerepet játszottak az ország politikai életében. Kardigan ezt nagyon nem szeretné. Ő saját ottomán birodalmat szeretne!
Kétségkívül komolyan bekavarhatott néhány morgolódó tábornoknál az Oroszországgal való kapcsolat rendezésére való törekvés! Ez nem mindenkinek tetszik Nyugaton! Mint ahogyan az sem, hogy önjáróvá vált Ankara ura, akinek a nyugati felügyelet egyáltalán nem ízlik! Ugyanakkor viszont birodalma NATO-tag! Nem is akármilyen! A NATO-pedig korlátlan felügyeleti jogot követel magának, és feltétlen engedelmességet-Kardigantól is!

Egy friss hír szerint Ankara polgármestere bejelentette, hogy a puccsban aktívan is részt vett a török légirőnek az a pilótája, aki tavaly lelőtte Szíria fölött az orosz SzU-24-es repülőgépet!
Bárhogy is történt a pancserpuccs, jelzi: Törökország meglehetősen megosztott, és komoly törésvonalak jelentkeznek. Ennek a gyorsan elvetélt katonai hatalomátvételi kísérletnek a legnagyobb tanulksága az, hogy nem a hadsereg loyális része verte le, hanem a nép hiúsította meg! Miközben nem tudni, hogy a katonaság többi része miként vélekedik a dolgokról?! Erre pedig valószínűleg Kardigan is nagyon kíváncsi lenne! Gyanítható, hogy még hosszú ideig fog kíváncsiskodni. Dacára a komolyan kiépített spionhálózatának.
Még Kardigan ellenzéke is meghökkent a történtek miatt! Márpedig ez azt jelezheti, hogy egy világi köntösbe bújtatott iszlám fundamentalista fundálkodás történhetett. Kardigan odahaza valakiknek komolyan ártott! De igaz ez minden külföldi partnerével kapcsolatban is. Követhetetlen cigánystílusú cikkcakkpolitikájával sok sérelmet okozott minden felé!
Az elvetélt pancserpuccs során szerencséje volt! (Bár végső soron eleve gyanús, hogy nyaralgatása helyszínbéről villámgyorsan meg tudott pattanni! Vagy a puccsisták voltak ennyire félkegyelműek, vagy...)
Bárhogy is volt a dolog, úgy már nem lesz mégegyszer. Bármit is fog mostanság lépni, csak újabb és újabb sértődéseket fog osztogatni! Márpedig a “legfőbb jutalmazott" a hadsereg lesz! De az meg szervezett és erős! Ha egyszer komolyan rászánja magát egy mókára...!
Kardigan szultánnak valószínűleg nem kell új nagykabát vásárlásába beruháznia! Bár ő talán bízik a sikerben, helyzete sokkal ingatagabb lehet mint bármikor is volt!
Mi pedig találgathatunk!


http://www.balrad.com/2016/07/16/furcsa-egy-puccs-volt-ez-kardigan-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: spionhálózatának, nagyravágyásában, puccskísérletnek, puccskísérletet, fundamentalista, hivalkodásainak, hatalomátvételi, titkosszolgálat, engedelmességet, helyreállítását, fennmaradásának, visszaszorítása, hatalomátváteli, helytelenítette, törökországban, kíváncsiskodni, oroszországgal, feltételezések, nyilvánították, találgathatunk, megfogalmazott, közfelfogástól, polgármestere, semmibevétele, nagyonmegnőtt, letéteményese, átalakításába, hülyeségeinek, szomszédjával, törekvéseiben, összejátszása, bekavarhatott, társadalomban, konfliktussal, következménye, villámgyorsan, puccs volt, drámai pontra, kisebbségi része, első külső, megalázott török, emberi jogok, tömegek azonban, katonaság alapvetően, közelítő tömeggel, tekintélyes erőt, hatalomátvételi kísérletben, ankarai parlament, elnök azonban, török katonaságot, elmúlt majd’, fegyveres erők, Recep Tayyip Erdogan, Musztafa Kemal Atatürk, Necmettin Erbakan, Fethullah Gülen, Kurd Munkáspárttal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.02. 21:23 Koronavírus - Jó példákat mutat be az Élő bolygónk új rovata
04.02. 21:22 HLSZ - Akár szünet nélkül is vállalnák a játékosok a bajnokság befejezését
04.02. 21:22 Koronavírus - Franciaországban 4500 fölött a kórházban meghaltak száma, az ...
04.02. 21:02 Szárnyal a kőolaj ára
04.02. 21:02 Koronavírus - Stoltenberg: a NATO továbbra is készen áll alapvető feladatai...
04.02. 20:52 Feltárták a szervezet D-vitamin-előállítását befolyásoló génváltozatokat
04.02. 20:42 Koronavírus - Szlovéniában és Horvátországban mérsékelt ütemben nőtt a fert...
04.02. 20:42 Koronavírus - II. János Pál közbenjárását kérik halála évfordulóján, hogy v...
04.02. 20:12 Somfai Péter még nem tudja, mit eredményez számára az olimpia halasztása
04.02. 19:52 Koronavírus - A járvány miatt elhalasztják a demokraták elnökjelölt-állító ...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Áprilisi tréfálkozás  Egy Kis Nyugalmat - Neoton fa...  Kislány napernyővel  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Április bolondja az, akit álta...  Áprilisi tréfálkozás  Ferenc pápa nagyheti liturgiku...  Imádkozzunk együtt napról napr...  Április  Nők kendőben  Facebookon kaptam  Mirjam nővér - könyv bemutató  Virágok vázában  Facebookon kaptam  Csigi Péter: Meghallom-e, amit...  Ma Erdély védőszentjét Szent L...  Kislány cicával  Raniero Cantalamessa, a Pápai ...  Útravaló – 2020. április...  Áprilisi tréfálkozás  Tavaszi kép  Kislány rózsa csokorral  Aranyos képek a mókusokról  Április - Rúzsa Magdi  Gyümölcsoltó Boldogasszony ünn...  A héten nemzeti emlékhellyé ny...  Édes képek - kiscicák  Fehér rózsa  Aranyosi Ervin: A gondolat ere...  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Kis depi - Háromszázkettedik n...  Facebookon kaptam  Szentmisék a Hegyvidéki TV csa...  Szebenyi Judit - Április bolon...  Márk Miklós, Lelked gyönyörű s...  Tulipánok  Clematis  Kislány csokorral  Facebookon kaptam  Édes képek - kiscicák  Április 1  Viszlát március  Csigi Péter: Meghallom-e, amit...  Levendula  Áprilisi tréfálkozás  Vigasztaló sorok a - Kijárás ...  Facebookon kaptam  Most tedd meg legalább!  Áprilisi tréfálkozás  Imádság  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Az E-vitamin és a szívizomsej...  Menekülés az eljövendő haragtó...  Szép estét  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Kellemes kávézást!  Aprócska kis csoda: chiamag  Az éjszakai izzadást kiváltó o...  Facebookon kaptam  Imádság  Facebookon kaptam  A héten nemzeti emlékhellyé ny...  Sexy nő  Figyelem  Facebookon kaptam  Április  Scherer bíboros: „Viták ...  Édes képek - kiscicák  Imádkozzunk együtt napról napr...  Ferenc pápa a hétfő reggeli sz...  San Giovanni Rotondo harangsz...  Sexy nő  Facebookon kaptam  Kis depi - Háromszázkettedik n...  Facebookon kaptam  Isten megszegte a kijárási til...  Útravaló – 2020. április...  Clematis  Imádkozzunk együtt napról napr...  Az ember teremtetésének célja  Fehér rózsa  Ima az egyedülállókért, magán...  Április ... Ó Április!  Tanmese a kitartásról...  Gerberák  Facebookon kaptam  Reményekkel teli április  Japán cseresznyefa virágba  Szuhanics Albert Ne félj!  Székely János: Gyöngyöspatai i...  Néptelen utcákon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Festett t tojások  Szuhanics Albert Ne félj!  Fürtös gyöngyike virág  ÁPRILIS 1. - BOLONDOK NAPJA R...  Png virág  Kis depi - Háromszázkettedik n...  Imádkozzunk együtt napról napr... 
Bejegyzés Címkék
puccs volt, drámai pontra, kisebbségi része, első külső, megalázott török, emberi jogok, tömegek azonban, katonaság alapvetően, közelítő tömeggel, tekintélyes erőt, hatalomátvételi kísérletben, ankarai parlament, elnök azonban, török katonaságot, elmúlt majd&#8217, fegyveres erők, állam fennmaradásának, belső társadalmi, legfőbb letéteményese, puccsisták magukat, országban tanácsának&#8221, államalapító Musztafa, tézist lehet, mondat elolvasható, török hadsereg, korábbi puccsok, 1980-as keserű, politikai iszlám, baloldali polgári, hadsereg sokáig, ország kormányzását, kisebbségek elleni, jogrend gyors, hadsereg visszaszorítása, ország valódi, külpolitikai prioritások, ország Kelet, laikus hagyományok, nyilvánosság előtt, katonák szemében, állami világi, legfőbb megalázás, polgári bíróság, parlament megnyírbálta, megelőző években, fiatal iszlámisták, mozgalomnak köszönhetően, viszony megrontását, viszony végletesen, szakítás következménye, korábban elítélt, mostani puccskísérletet, pennsylvániai hatalmasan, hatalomátváteli kísérletet, török hatóságokat, hadsereg másik, kurd kérdés, háború újra, katonai vezetőket, szíriai konfliktussal, első feltételezések, péntek éjjeli, puccskísérletnek lehet, török belpolitika, mára virradóan, katonai puccsoknak, mostaniban mindenképpen, módszerek amúgy, belső bajok, európai ország, szultán-aki eddig, katonák mindig, ország politikai, nyugati felügyelet, puccsban aktívan, török légirőnek, orosz SzU-24-es, gyorsan elvetélt, legnagyobb tanulksága, hadsereg loyális, katonaság többi, komolyan kiépített, történtek miatt, világi köntösbe, elvetélt pancserpuccs, puccsisták voltak, hadsereg lesz, spionhálózatának, nagyravágyásában, puccskísérletnek, puccskísérletet, fundamentalista, hivalkodásainak, hatalomátvételi, titkosszolgálat, engedelmességet, helyreállítását, fennmaradásának, visszaszorítása, hatalomátváteli, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1386
  • e Hét: 8054
  • e Hónap: 2978
  • e Év: 233996
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.