Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Furcsa egy puccs volt ez Kardigan ellen!
  2016-07-17 20:41:02, vasárnap
 
  Furcsa egy puccs volt ez Kardigan ellen!


Posted on 2016-07-16 by Admin

Megalázott katonák próbálkoztak puccsal
Hogyan jutott Törökország arra a drámai pontra, hogy a hadsereg egy kisebbségi része megpróbálja magához ragadni a hatalmat?
Az első külső reakciók azt állítják, hogy a megalázott török katonák mentek az utcára, s próbáltákmegdönteni Recep Tayyip Erdogan hatalmát. A TRT televízióban felolvasott nyilatkozat a demokrácia és az emberi jogok helyreállítását ígérte a törököknek.
A tömegek azonban nem rájuk hallgattak, hanem az elnökre, aki más csatornákon keresztül arra szólította fel az embereket, hogy menjenek az utcára és akadályozzák meg a puccstot. Ez megtörtént: bár jó néhány lövés eldördült, a Taksim térre bevonult harckocsik és a katonaság alapvetően nem szálltak szembe a közelítő tömeggel, ahogy a katonák sem, akik megszállták az Európát és Ázsiát összekötő Boszporusz-hidat.
A hírekből az derült ki, hogy a tekintélyes erőt képviselő török hadseregnek csak viszonylag kis része (az 1. hadsereg) vett részt a hatalomátvételi kísérletben, s a légierőt sem tudták teljesen maguk mellé állítani. Az ankarai parlament épületét megbombázták, és bombázták a Marmaris nevű tengeri üdülőhelyet, ahol Erdogan szabadságát töltötte. Az elnök azonban már korábban elhagyta a nyaralót.
tkat
A török katonaságot, a tisztikart az elmúlt majd' száz évben arra nevelik, hogy a fegyveres erők az állam fennmaradásának, világi alapjainak és területi épségének, s ezzel együtt a belső társadalmi békének is a legfőbb letéteményese. A puccsisták magukat a ,,Béke az országban tanácsának" nevezték. Törökországban mindenki ráismer az államalapító Musztafa Kemal Atatürk 1931-ben megfogalmazott üzenetére, amiben országa politikai célkitúzését azzal határozta meg: “békét a világgal, békét odahaza."
Ezt a tézist lehet sokféle módon értelmezni, de az bizonyos, hogy a mondat elolvasható szerte Törökországban minden nyilvános helyen. A laktanyákban is. A török hadsereg a korábbi puccsok alatt szinte mindig iszlamista gyökerű - demokratikus módon meválasztott - kormányokat döntött meg. A puccsok, különösen az 1980-as keserű emléket hagytak nemcsak a politikai iszlám híveiben, de a baloldali polgári rétegekben is. A hadsereg sokáig tartotta kezében az ország kormányzását, s brutális módszerei, a kisebbségek elleni fellépése nagyban elszigetelte a társadalomban. 1997-ben az ún. posztmodern puccsal még el tudták távolítani Necmettin Erbakan kormányát, de a rá következő években ilyen lépést tettek. 2003-ban pedig hatalomra jutott Erdogan iszlamista pártja és a viszonyok, a jogrend gyors átalakításába kezdett, nem utolsósorban a hadsereg visszaszorítása érdekében.
A tény, hogy kiszorulnak a döntésekből, önmagában megalázó volt a tábornoki és tisztikar számára, akik az ország valódi gazdáinak tartják magukat.
Megalázó volt számukra a külpolitikai prioritások gyakori váltása, az ország Kelet felé fordítása, vagy a laikus hagyományok semmibevétele. Például, hogy kormánypárti vezetők feleségei iszlám viseletben jelentek meg a nyilvánosság előtt. Ez a katonák szemében kihívás volt az állami világi jellege ellen. A legfőbb megalázás az a persorozat volt, amikor nyugalmazott és aktív tisztek és civil kemalisták sokaságát állították bíróság elé azzal a váddal, hogy katonai puccsra készültek.
Az Ergenekon, majd a Pöröly összeesküvés fedőnévvel futó pereket a rendőrség, az ügyészség és a polgári bíróság bonyolította, miután a parlament megnyírbálta a katonai igazsságszolgáltatás hatáskörét.
A rendőrséget és az igazságszolgáltatást a megelőző években ellepték azok a fiatal iszlámisták, akik Fethullah Gülen imám valamelyik szervezetében ,,nőttek fel", s ennek a mozgalomnak köszönhetően jutottak pozícióba. Gülen ekkoriban Erdogan mögött állt, s akkor fordultak egymással szembe, amikor Erdogan elkezdett Nyugat-ellenes retorikát használni. Gülen helytelenítette a viszony megrontását Izraellel. Amikor a rendőrségi és ügyészségi gülenisták elkezdték feltárni az Erdogan-kör korrupciós ügyeit, a viszony végletesen megromlott.
Gülent terroristává nyilvánították, híveit a kormánypárt és sajtója terrorszervezetként emlegeti. A szakítás következménye volt, a korábban elítélt katonatisztek felmentése. A kormány a mostani puccskísérletet is Gülennek tulajdonítja. A pennsylvániai hatalmasan birtokon élő imám ugyan elítélte a hatalomátváteli kísérletet, de ez nem hatotta meg a török hatóságokat, kiadatását követelik.
A hadsereg másik nagy sérelme a kurd kérdés kezelése, a tűzszünet a Kurd Munkáspárttal (PKK), majd a háború újra kezdése, amiben nagyon sok katona halt meg. Sértés volt, ahogy Erdogan cserélgette a katonai vezetőket, a parancsnoki kar többszöri nyilvános megalázása. Sértésnek számíthatott sok tábornok és tiszt szemében, hogy a titkosszolgálat (MIT) jelentősége nagyonmegnőtt, például a szíriai konfliktussal kapcsolatban.
Ezek nyilván csak az első feltételezések a péntek éjjeli események nyomán. A puccskísérletnek lehet, hogy vége, de az bizonyos, hogy a török belpolitika nem folytatódhat úgy, mint eddig.
(NOL)
Bal-Rad komm: A mára virradóan megcsinált és levert pancserpuccs okairól lehet találgatni, és lesz is találgatás rengeteg. A körülmények-akár véletlen-összejátszása is szóba jöhet, de ne feledjük: Törökországban “hagyománya van" a katonai puccsoknak. Régóta.
A mostaniban mindenképpen szerepe kell hogy legyen Kardigan hülyeségeinek, és hivalkodásainak. Minden szomszédjával összeveszett! Birodalmi törekvéseiben gátlástalan dolgokra vetemedett. Maffiamódszereket honosított meg országában, ahol pedig ezek a módszerek amúgy nem idegenek a közfelfogástól. És hát nagyravágyásában Oroszországgal is bajuszt akasztott, amire majdnem rá is ment a gazdaság! És akkor még ott vannak a belső bajok!
Törökország nem egy európai ország, viszont Európa sorsára nagy hatással van! Bécsben ma reggel óta hömpölyög a Kardigan-hívek tömege! A szultán-aki eddig mindig átverte az EU-t!-most vicsorgott csak rá igazán Európára! Bécsben!
Hogy a katonák meg vannak sértődve Kardiganra? Az lehet! A katonák mindig is szerepet játszottak az ország politikai életében. Kardigan ezt nagyon nem szeretné. Ő saját ottomán birodalmat szeretne!
Kétségkívül komolyan bekavarhatott néhány morgolódó tábornoknál az Oroszországgal való kapcsolat rendezésére való törekvés! Ez nem mindenkinek tetszik Nyugaton! Mint ahogyan az sem, hogy önjáróvá vált Ankara ura, akinek a nyugati felügyelet egyáltalán nem ízlik! Ugyanakkor viszont birodalma NATO-tag! Nem is akármilyen! A NATO-pedig korlátlan felügyeleti jogot követel magának, és feltétlen engedelmességet-Kardigantól is!

Egy friss hír szerint Ankara polgármestere bejelentette, hogy a puccsban aktívan is részt vett a török légirőnek az a pilótája, aki tavaly lelőtte Szíria fölött az orosz SzU-24-es repülőgépet!
Bárhogy is történt a pancserpuccs, jelzi: Törökország meglehetősen megosztott, és komoly törésvonalak jelentkeznek. Ennek a gyorsan elvetélt katonai hatalomátvételi kísérletnek a legnagyobb tanulksága az, hogy nem a hadsereg loyális része verte le, hanem a nép hiúsította meg! Miközben nem tudni, hogy a katonaság többi része miként vélekedik a dolgokról?! Erre pedig valószínűleg Kardigan is nagyon kíváncsi lenne! Gyanítható, hogy még hosszú ideig fog kíváncsiskodni. Dacára a komolyan kiépített spionhálózatának.
Még Kardigan ellenzéke is meghökkent a történtek miatt! Márpedig ez azt jelezheti, hogy egy világi köntösbe bújtatott iszlám fundamentalista fundálkodás történhetett. Kardigan odahaza valakiknek komolyan ártott! De igaz ez minden külföldi partnerével kapcsolatban is. Követhetetlen cigánystílusú cikkcakkpolitikájával sok sérelmet okozott minden felé!
Az elvetélt pancserpuccs során szerencséje volt! (Bár végső soron eleve gyanús, hogy nyaralgatása helyszínbéről villámgyorsan meg tudott pattanni! Vagy a puccsisták voltak ennyire félkegyelműek, vagy...)
Bárhogy is volt a dolog, úgy már nem lesz mégegyszer. Bármit is fog mostanság lépni, csak újabb és újabb sértődéseket fog osztogatni! Márpedig a “legfőbb jutalmazott" a hadsereg lesz! De az meg szervezett és erős! Ha egyszer komolyan rászánja magát egy mókára...!
Kardigan szultánnak valószínűleg nem kell új nagykabát vásárlásába beruháznia! Bár ő talán bízik a sikerben, helyzete sokkal ingatagabb lehet mint bármikor is volt!
Mi pedig találgathatunk!


http://www.balrad.com/2016/07/16/furcsa-egy-puccs-volt-ez-kardigan-ellen/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: spionhálózatának, nagyravágyásában, puccskísérletnek, puccskísérletet, fundamentalista, hivalkodásainak, hatalomátvételi, titkosszolgálat, engedelmességet, helyreállítását, fennmaradásának, visszaszorítása, hatalomátváteli, helytelenítette, törökországban, kíváncsiskodni, oroszországgal, feltételezések, nyilvánították, találgathatunk, megfogalmazott, közfelfogástól, polgármestere, semmibevétele, nagyonmegnőtt, letéteményese, átalakításába, hülyeségeinek, szomszédjával, törekvéseiben, összejátszása, bekavarhatott, társadalomban, konfliktussal, következménye, villámgyorsan, puccs volt, drámai pontra, kisebbségi része, első külső, megalázott török, emberi jogok, tömegek azonban, katonaság alapvetően, közelítő tömeggel, tekintélyes erőt, hatalomátvételi kísérletben, ankarai parlament, elnök azonban, török katonaságot, elmúlt majd’, fegyveres erők, Recep Tayyip Erdogan, Musztafa Kemal Atatürk, Necmettin Erbakan, Fethullah Gülen, Kurd Munkáspárttal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Neked tudnod kell  Fekete-erdő desszert  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Minden harmadik...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Mai harmónia kártyám  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nem számIt  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Ágai Ágnes – Csendélet  Lóhere  Szép álmokat!  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Akarat  Popper Péter szavai  Png csokor  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Png csokor  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Akarat  Popper Péter szavai  Lóhere  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Neked tudnod kell  Kövesd a cowboyt!  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png cica  Még csak most kezdődik a nap  Png csokor  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Adakozás  Akik bántanak téged  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Akarat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  képre írva  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Nagyon különös  Akarat  Mi lenne ha  Őrizkednünk kell...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Png kislány  Png kutya  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Akarat  Szívem  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Akarat  Julian Brass gondolata  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szép álmokat!  Egy hatékony szolga  Akik bántanak téged 
Bejegyzés Címkék
puccs volt, drámai pontra, kisebbségi része, első külső, megalázott török, emberi jogok, tömegek azonban, katonaság alapvetően, közelítő tömeggel, tekintélyes erőt, hatalomátvételi kísérletben, ankarai parlament, elnök azonban, török katonaságot, elmúlt majd&#8217, fegyveres erők, állam fennmaradásának, belső társadalmi, legfőbb letéteményese, puccsisták magukat, országban tanácsának&#8221, államalapító Musztafa, tézist lehet, mondat elolvasható, török hadsereg, korábbi puccsok, 1980-as keserű, politikai iszlám, baloldali polgári, hadsereg sokáig, ország kormányzását, kisebbségek elleni, jogrend gyors, hadsereg visszaszorítása, ország valódi, külpolitikai prioritások, ország Kelet, laikus hagyományok, nyilvánosság előtt, katonák szemében, állami világi, legfőbb megalázás, polgári bíróság, parlament megnyírbálta, megelőző években, fiatal iszlámisták, mozgalomnak köszönhetően, viszony megrontását, viszony végletesen, szakítás következménye, korábban elítélt, mostani puccskísérletet, pennsylvániai hatalmasan, hatalomátváteli kísérletet, török hatóságokat, hadsereg másik, kurd kérdés, háború újra, katonai vezetőket, szíriai konfliktussal, első feltételezések, péntek éjjeli, puccskísérletnek lehet, török belpolitika, mára virradóan, katonai puccsoknak, mostaniban mindenképpen, módszerek amúgy, belső bajok, európai ország, szultán-aki eddig, katonák mindig, ország politikai, nyugati felügyelet, puccsban aktívan, török légirőnek, orosz SzU-24-es, gyorsan elvetélt, legnagyobb tanulksága, hadsereg loyális, katonaság többi, komolyan kiépített, történtek miatt, világi köntösbe, elvetélt pancserpuccs, puccsisták voltak, hadsereg lesz, spionhálózatának, nagyravágyásában, puccskísérletnek, puccskísérletet, fundamentalista, hivalkodásainak, hatalomátvételi, titkosszolgálat, engedelmességet, helyreállítását, fennmaradásának, visszaszorítása, hatalomátváteli, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2609
  • e Hét: 8341
  • e Hónap: 19452
  • e Év: 172948
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.