Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Van der Bellen a hegy felől?
  2016-07-20 16:17:00, szerda
 
   
 
Van der Bellen a hegy felől?


Beküldve - 2016. 07. 12.

Azért az arcátlanságnak is van határa, de úgy tűnik, ezt valahogy egyáltalán nem érzi az osztrák elnökválasztás második körének volt győztese, Alexander Van der Bellen. Korábbi cikkemben részleteztem, hogy mi is történt a nagy zöld-néppárti-szocdem összefogással, és a némi választási szabálytalansággal győztesnek mondott jelölt választási eredményeinek megsemmisítésével.

Az osztrák alkotmánybíróság kimondta, hogy olyan tömeges és olyan súlyos szabálytalanságok voltak mind az urnákba leadott, mind pedig a levélszavazatok megszámolása, összesítése során, hogy az AB-nek nincs más lehetősége, csak az, hogy megsemmisítse a második forduló végeredményét, és új választásokat írjanak ki. Az AB azt is hangsúlyozta döntésében, hogy az osztrák jogállamiság és alkotmányos rendbe vetett hit foroghat kockán, ha nem az újraválasztás kiírása mellett döntött volna. Merthogy Van der Bellen úgy nyert mindössze 31 ezer szavazattal a szabadságpárti Norbert Hofer előtt, hogy a levélszavazatokban szinte elképzelhetetlen mennyiségben szavaztak rá, olyan arányban, amit az urnaszavazók szavazati elosztása semmi szín alatt nem támaszt alá, ahogy a második fordulóban egyszer csak megjelenő új levélszavazók - összesen 211 ezer - is döntő többségben a balliberális jelöltre adták le a voksukat - véletlenül.

És lám, mit mondott ki az osztrák alkotmánybíróság? Többek közt azt, hogy 117 körzetből összesen 94-ben a levélszavazatok bontása és számlálása törvényellenesen történt. Vagyis a levélszavazatok 80 százalékának összesítésekor sem a titkosság, sem az érvényesség, sem a választó akarata nem tudott érvényesülni a törvényeknek megfelelően. Ám egy dolog világosan megmutatkozott: valahogy mindig, minden körzetben Van der Bellen szavazatainak száma növekedett és Hofer előnye csökkent egészen addig, amíg nem fordított a választási eredményen, s hozták ki Van der Bellent valahogy győztesnek. Országosan pedig összesen 573 ezer 225 szavazólap volt érintett a botrányban, vagyis a győzelmet jelentő 31 ezer szavazatnak a 18,5-szöröse.

És amint már írtam korábban, Brüsszel és a Merkel-brigád nem üvölt most diktatúrát, nem követeli a szocdem-néppárti koalíció azonnali lemondását, és nem követelik az osztrákok szabadságjogainak megvédését a galád, gonosz és immár az alkotmánybíróság által is kimondottan nyíltan törvénysértő kormánygépezettel szemben. Még egy ejnye-bejnyét sem mondott, sőt szép lassan készülnek a kampányra Van der Bellen mellett, s indul a riogató kórus Norbert Hofer ellen.

Nem a csalót és a törvénysértőt kérik számon, hanem azt, aki kiküzdötte és bizonyította igazát egy versenyben, amiben a nép akaratát nyílt törvénysértéssel változtatták meg. Ő az, aki a demokráciát veszélyezteti, ő az, aki nem európai, sőt Ausztriát ki akarja vezetni az EU-ból. Vagyis ahelyett, hogy meakulpázna és minimum sajnálatosnak mondaná a történteket, illetve világosan érezné a felelősségét Van der Bellen mindabban, ami történt, még ő áll a hegy felől, és még ő oktat ki megint mindenkit demokráciából. Az, aki aktív részese volt személye által Ausztria történetének legbotrányosabb és legtörvénysértőbb választásának, akire és kampánycsapatára a gyanú árnyéka úgy vetődik, hogy nincs hova bújjanak előle.

Ő áll a hegy felől, arcátlanul nyilatkozik Hoferről, és - micsoda balfácán - azt mondja, ha ő lett volna a második, akkor nem számoltatta volna meg az eredményeket újra, és nem vizsgáltatta volna ki a választásokat. Mert azzal nem derült volna ki, hogy csak kicsit csaltak? Vagy mert akkor nem csaltak volna? Vagy akkor már nem is kellett volna a botrány? Miért? Ha voltak súlyos törvényszegések, akkor függetlenül a helyezéstől, mindegyik jelöltnek az lenne az érdeke, hogy az kiderüljön. Kivéve annak, aki csinálta, szervezte... na, ennyit erről.

Amikor erre finoman figyelmeztette a Die Presse újságírója, miszerint: ,,Azt is lehetne mondani, hogy az FPÖ jó szolgálatot tett a demokráciának és jogállamiságnak, mert az eredmény megtámadásával kiderültek a választás körüli rendetlenségek és törvényszegések." Na, mi volt a válasz? Nem az, hogy hát igen, ez kétségtelen haszna volt a választási eljárás megvizsgálásának. Nem. Jött a nagy pofa megint: ,,Túl nagy dolog lenne azt kérni tőlem, hogy az FPÖ-t - éppen az FPÖ-t - a jogállamiság őrzőjeként jellemezzem. Túl jól emlékszem még arra, mikor Jörg Haider 2000-ben azt mondta: büntetőjogilag felelősségre kellene vonni azokat az ellenzéki képviselőket, akik külföldön kritizálják a kormányt..."

Majd ezek után a nagy klasszikus jön: legjobb védekezés a támadás! Amikor az újságíró azt kérdezi Van der Bellentől, hogy a hosszú kampány után az újabb fordulóban van-e még saját muníciója, van-e még saját mondandója a választóknak, mi volt a válasz erre? ,,Ezen mi is gondolkodunk, hogyan lehetne egy kicsit a fókuszt megváltoztatni. A Brexit-döntésnek köszönhetően az Európa-kérdés egészen új aktualitást nyer. Az EU- és külföldiellenesség mégiscsak évtizedek óta az FPÖ programjának a magja."

Vagyis megint nem saját magáról, saját elképzeléseiről beszél, hanem paranoiás módon az FPÖ-ről.

És persze megint hazudik. Merthogy pont a napokban tette tisztába Norbert Hofer a Brexit utáni FPÖ-álláspontot az Öxitről, vagyis az esetleges osztrák kilépésről. Eszerint: ,,Nem akarom, hogy Ausztria kilépjen az EU-ból. Napok óta mérgelődöm, hogy ezt feltételezik rólam. Ausztriának kétségtelenül kár lenne, ha kilépne az EU-ból. Az én álláspontom az volt, hogy extrém esetben, ha Törökország belép, vagy olyan szerződések lesznek, amelyek megfosztják a hatalmuktól a tagállamokat, egy központosított államot hoznak létre, amiben az egyhangúsági elv elbukik, azt támogatnám, hogy kérdezzük meg az osztrákokat, hogyan tovább..."

Kérem, ez nem azt jelenti, hogy Norbert Hofer azt akarja, hogy Ausztria kilépjen az EU-ból! ,,Az én utam az, hogy Ausztria mint nettó befizető az EU pozitív fejlődésében részes legyen. Egy szubszidiárius fejlődésben. Ahol az ember átgondolja: mely témákat kell erősebben európai szinten szabályozni, és melyeket nem" - nyilatkozta Hofer ugyancsak a Die Pressenek.

Világos beszéd Hoferé. Mi, magyarok pontosan értjük is ezt, ahogyan az eurokrata farizeus billogozást és himihumizást is azok részéről, akik már - ahogy szokták mondani: papírjuk van róla - nyíltan manipulálták az osztrák államfőválasztás eredményeit.

Hofer tisztázta az Öxit kapcsán a népszavazásról vallott álláspontját is, csakhogy Van der Bellen megint nehogy kitekerje ennek a magyarázatát is: ,,Abból indulok ki, hogy az unió egy éven belül meg fog változni. Ha a szerződéseket úgy alakítják át, hogy megfosztják a tagállamokat a hatalmuktól és elbukik az egyhangúsági elv, akkor meg kell kérdezni az osztrákokat. De nagyon remélem, hogy ezt senki nem tervezi. Azt sem hiszem, hogy Herr Juncker ne lenne képes a tanulásra. Jóllehet azt gondolom, hogy nem ő az optimális bizottsági elnök. Olyan uniót szeretnék, ami pozitív irányba fejlődik tovább, amiben Ausztria fontos szerepet játszik. Azt gondolom, hogy ebből a krízisből megerősödve tudunk kikerülni."

Nos, világos, tiszta beszéd!

És persze mit mond róla a nagy erkölcsbajnok, a makulátlan demokrata, akinek az eredményeit épp most semmisítette meg az alkotmánybíróság: ,,Az FPÖ évek óta kokettál az EU-ból és az eurózónából való kilépéssel és a határok újraemelésével. Hofer a Brexit-döntés után még újabb olajat is öntött a tűzre: teljesen hiteltelen, hogy most visszautasítja az Öxitet."

Tetszenek érteni? Van der Bellen beszél Hofer hiteltelenségéről. Az pofázik politikai hitelről és hitelességről, akinek maga az osztrák alkotmánybíróság vette ezt el, s akit azért nem engedtek felesküdni az államfői címre, mert választási győzelme súlyosan alkotmány- és törvénysértő volt. Az beszél politikai hiteltelenségről vetélytársával szemben, akinek javára befolyásolták a választások végeredményét. Az vádol ismét Európa-ellenességgel, aki minden európai demokratikus norma ellenére csikart ki győzelmet... o tempora, o mores!

Az áll még mindig a hegy felől, akinek fülét-farkát be kellene húznia, kizárólag a tiszta versenyt és a becsületes győzelmet kellene hirdetnie, akinek úgy kellene tennie, mintha semmi köze nem lett volna mindahhoz, ami a választásokon történt. De nem, maradt a gőgös liberális arrogancia, maradt a bölcsek kövének birtokosaként való viselkedés, a hegy felől állás és a gusztustalan nagy arc.

Van der Bellen gusztustalanságára Hofer röviden csak annyit mondott: ,,Csak azt mondhatom: mindig ugyanazt az álláspontot képviseltem. Az elnökválasztás első és második fordulója alatti hónapokban is. A kilépés az EU-ból csak az ultima ratio lenne, ha Törökország belép, vagy új, jobban központosított szerződések lesznek." Világos.

De mi Van der Bellen ultima ratiója? Tudjuk? De, ami még fontosabb, tudja az osztrák nép? Mit mond a nagy demokrata a török csatlakozásról, mit mond a betelepítési kvótákról, mit mond az EU centralizációs törekvéseiről, mit mond az európai szigorú határőrizetről? Tudjuk?

Nem, nem tudjuk? Pontosabban nagyon is tudjuk, csak most erről nem beszél Van der Bellen, mert álláspontjával biztosan veszítene ősszel. De annyit tudunk és annyit látunk, hogy lehet bármekkora botrány vele, velük kapcsolatban olyan vastag bőr van az arcukon, mint a cipőtalp, és akkora pofájuk van, ami csak az örökösen hegy felől lévő embert jellemez. Reméljük, ősszel e hangerőt letekerteti velük az osztrák nép...


http://demokrata.hu/velemeny/van-der-bellen-hegy-felol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elképzelhetetlen, hiteltelenségről, alkotmánybíróság, államfőválasztás, kampánycsapatára, törvényellenesen, törvénysértéssel, megvizsgálásának, jogállamiságnak, törvényszegések, levélszavazatok, elképzeléseiről, legbotrányosabb, újraemelésével, álláspontjával, központosított, figyelmeztette, szubszidiárius, népszavazásról, csatlakozásról, megtámadásával, büntetőjogilag, elnökválasztás, megmutatkozott, arcátlanságnak, megváltoztatni, centralizációs, rendetlenségek, összesítésekor, visszautasítja, vetélytársával, határőrizetről, szabadságpárti, végeredményét, befolyásolták, választásokat, hegy felől, osztrák elnökválasztás, nagy zöld–, némi választási, osztrák alkotmánybíróság, urnákba leadott, levélszavazatok megszámolása, második forduló, osztrák jogállamiság, újraválasztás kiírása, szabadságpárti Norbert, urnaszavazók szavazati, második fordulóban, balliberális jelöltre, voksukat –, levélszavazatok bontása, Alexander Van, Merthogy Van, Norbert Hofer, Jörg Haider, Herr Juncker,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
12.05. 23:22 A civil hajók tevékenységét szabályozó európai megállapodást javasol az ola...
12.05. 22:42 Hillary Clinton volt demokrata elnökjelölt úgy véli, jó elnöke lett volna a...
12.05. 22:32 Ökölvívó ob - Nem lesz Harcsa-Cservenka döntő
12.05. 21:32 Premier League - Menesztették az Everton edzőjét
12.05. 21:23 Női kosárlabda EK - Csoportelső lett a Szekszárd
12.05. 21:23 Jégkorong Erste Liga - Debrecenben győzött a Csíkszereda
12.05. 21:22 Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Késely ezüstérmes, Holló negyedik, Bohu...
12.05. 20:42 Rövidpályás úszó-Eb - A csütörtöki eredmények
12.05. 20:32 Putyin: Moszkva kész előfeltételek nélkül meghosszabbítani az Új START egye...
12.05. 20:32 Új médiaszabályozási rendszer készül Németországban
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Romantikus szép estét - táncos...  Facebookon kaptam  Kislány kutyussal  Szèp estét  Szent András kereszt  Romantika  Ünnepi kandalló  Fehér rózsa  Téli kép  Mézeskalács házikó  Facebookon kaptam  Szabadnapok  Advent második vasárnapja Adv...  Szeretettel egy csokor rózsa  Kellemes Adventi hétvégét  Alázatosság  Téli este  Téli kép  Alázatosság  Alázatosság  Itt járt a Mikulás  Szép estét , jó éjszakát  Vágyam karácsonyra  Alázatosság  Betegeskedés - Kétszázharminca...  Romantika  Facebookon kaptam  Jó reggelt , szép napot  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Darálós sütemény, hernyó tészt...  Alázatosság  Png nő  Minden kis gyermeknek, boldog ...  Karácsonyi díszek  Téli este  Minden kis gyermeknek, boldog ...  Facebookon kaptam  Arany  Advent második angyala  Arany  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ezeket láttam...  Betegeskedés - Kétszázharminca...  Facebookon kaptam  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Madár a havas fenyőn  Kellemes hétvégét  Facebookon kaptam  Kellemes hétvégét  Szent András kereszt  Harmónia......  Arany  Madárdalos jó reggelt  Mézeskalács házikó  Szép estét  Életemnél is jobban  Szèp estét  Lila rózsák  Alázatosság  Mézeskalács házikó  Karácsonyi kívánság Jézus szül...  Télapó karácsonyfával  Arany  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fehér rózsa  téli kép  Várva - várt - december 6  Alázatosság  Jó éjszakát  Téli kép  Alázatosság  Harmónia......  Png maci Mikulás ruhában  Az élet célja  Mikulás érkezése  Jó éjszakát  Cica sapkában alszik  Télapó karácsonyfával  Facebookon kaptam  Szives üdvözlet  Alázatosság  Jó éjszakát  Arany  Téli kép  december 6.  Karácsonyi díszek  Alázatosság  Szép új hetet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jégvirág  Karácsonyi díszek  Télapó, vagy Mikulás? - Mindeg...  A játékos szél  Facebookon kaptam  Nekrológ 
Bejegyzés Címkék
hegy felől, osztrák elnökválasztás, nagy zöld&#8211, némi választási, osztrák alkotmánybíróság, urnákba leadott, levélszavazatok megszámolása, második forduló, osztrák jogállamiság, újraválasztás kiírása, szabadságpárti Norbert, urnaszavazók szavazati, második fordulóban, balliberális jelöltre, voksukat &#8211, levélszavazatok bontása, választó akarata, törvényeknek megfelelően, dolog világosan, választási eredményen, győzelmet jelentő, osztrákok szabadságjogainak, alkotmánybíróság által, riogató kórus, törvénysértőt kérik, demokráciát veszélyezteti, gyanú árnyéka, eredményeket újra, eredmény megtámadásával, választás körüli, választási eljárás, nagy pofa, jogállamiság őrzőjeként, ellenzéki képviselőket, nagy klasszikus, hosszú kampány, újabb fordulóban, válasz erre, fókuszt megváltoztatni, napokban tette, esetleges osztrák, központosított államot, szubszidiárius fejlődésben, ember átgondolja, eurokrata farizeus, osztrák államfőválasztás, népszavazásról vallott, éven belül, optimális bizottsági, krízisből megerősödve, nagy erkölcsbajnok, makulátlan demokrata, eurózónából való, határok újraemelésével, pofázik politikai, államfői címre, beszél politikai, választások végeredményét, vádol ismét, tiszta versenyt, becsületes győzelmet, választásokon történt, gőgös liberális, bölcsek kövének, gusztustalan nagy, álláspontot képviseltem, elnökválasztás első, ultima ratio, nagy demokrata, török csatlakozásról, betelepítési kvótákról, európai szigorú, örökösen hegy, osztrák nép&#8230, elképzelhetetlen, hiteltelenségről, alkotmánybíróság, államfőválasztás, kampánycsapatára, törvényellenesen, törvénysértéssel, megvizsgálásának, jogállamiságnak, törvényszegések, levélszavazatok, elképzeléseiről, legbotrányosabb, újraemelésével, álláspontjával, központosított, figyelmeztette, szubszidiárius, népszavazásról, csatlakozásról, , ,
2019.11 2019. December 2020.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 497
  • e Hét: 497
  • e Hónap: 13338
  • e Év: 460586
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.