Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A RÉSZVÉTEM a FONTOS
  2016-08-09 09:46:45, kedd
 
  2016. augusztus 9., kedd

A RÉSZVÉTEM A FONTOS


Amikor a görögök olimpiát rendeztek, akkor ha béke nem is volt a városállamok között, de az olimpiára utazó résztvevők - lehettek akár katonák is - útjának biztonságát a városok garantálták.
Aztán versenyeztek, a bajnokokat aranykéssel vágott olajágakkal megkoszorúzták, városukban teljes ellátással jutalmazták, majd négy év múlva ismét megrendezték a versenyt - összesen 292 alkalommal.
Ez a tény eléggé mély nyomot hagyott az emberek gondolkodásában, voltak hát előzményei Coubertin báró kezdeményezésének, aki - több társával, köztük a magyar Kemény Ferenccel együtt sikeresen élesztette fel az olimpiai játékokat.
A résztvevők amatőr sportolók voltak, és az amatörizmushoz való formális ragaszkodás hosszú ideig rányomta bélyegét a versenyekre, mindez következtében ez lett a világ legkörbehazudottabb sporteseménye.
Ma már mindenki mosolyog ezen, és ez érthető is, hiszen a mai eredmények ismeretében illúzió lenne azt feltételezni, hogy világra szóló eredményeket lehetne elérni egy napi nyolc órában szalag mellett dolgozó autógyári munkásnak.
Ma egy sportoló eredményre segítéséhez ugyanaz a három dolog kell, mint ami Montecuccoli szerint a háborúhoz is: pénz, pénz és pénz.
Így aztán az amatörizmusnak befellegzett, a befektetők pedig várják vissza pénzüket, tisztes haszonnal.
A versenyző meg egy kategóriába került a díjnyertes tenyészállatokkal, csak ő szalagrózsa helyett érmet kap díjazásként, és egyelőre még nem mondták meg anyukájának, hogy kivel kell együttműködnie a rekordesélyes versenyző létrehozása érdekében.
Ami késik, persze, az azért nem múlik...


A szemlélet is sokat változott, Coubertin báró idealizmusán napjaink befektetői csak röhögni tudnak - nem a győzelem, a részvétel a fontos.
Aki ma ezt vallja, az legfeljebb egy falunapon vitézkedhet lepényevésben vagy zsákbafutásban, a kakasütésnél már nem biztos, hogy engedik rajthoz állni...
Dr. Frenkl Róbert írta 2008-ban, a pekingi olimpia előtt: "A veszély lényege, hogy az olimpia fokozatosan elszakad éltető elemétől, a sporttól, önálló életet élve a pénzvilág, az üzlet, illetve a politika, a hatalmi játszmák eszközévé, játékszerévé válik.
Optimizmusra adhat okot a sport ereje, a sport iránti érdeklődés rendkívüli volta, de a trend aggasztó.
Jelen helyzet az elmúlt negyedszázadban alakult ki. Elég arra utalni, hogy az 1976-os montreali olimpia annyira veszteséges volt, hogy a város polgárainak hosszú ideig kellett fizetniük az olimpiai adót az adósságok kiegyenlítésére.
Az 1984-es olimpia rendezésére pedig csak Los Angeles pályázott.
Ezzel szemben a legutóbbi olimpiák megrendezésének a jogáért ádáz küzdelem folyt, a pályázó országok száma jelentős, a delegációkat a legmagasabb közjogi méltóságok - mint legutóbb a 2012-es London melletti döntéskor Tony Blair -, ismert közéleti személyiségek, korábbi világklasszis sportolók alkotják.
A globalizált világ egészének megkülönböztetett figyelmét élvezi - így lesz ez idén Pekinggel - az olimpia bő két hete ily módon óriási reklámpiacot jelent, illetve kiválóan alkalmas politikai üzenetek tolmácsolására."
Mindenben igaza volt, egyetlen dolgot kivéve: reményre semmi nem ad okot, mára az olimpiai eszme legfeljebb hivatkozási alapnak jó, de aki komolyan veszi, azon leginkább csak mosolyognak.

A riói olimpia is igazodik a trendhez, egyre kevésbé szól a sportról és egyre inkább a pénzről, az üzletről és a politikáról.
Ha ennek hazai megjelenési formáit vizsgáljuk, akkor elszörnyedhetünk az ötleten, hogy pályázzunk olimpiai rendezést.
Engem ez a csóró cigány emberkedésére emlékeztet, akinek a segge kilóg a gatyából, de a lányának világraszóló lakodalmat rendez, aztán tíz évig nyomoroghat a pereputty, hogy kifizessék a kivagyiság árát.
Úgy gondolom, hogy olyan országnak részéről, mely más államok támogatásából él immár évtizede, pofátlanság a rongyrázás.
Különösen, ha eddigi tapasztalatainkból pontosan tudjuk, hogy a létesítmények építésének haszna Voldemort Nagyúr zsebébe vándorol, aki nem tűri a packázást, éppen most rúgja seggbe nevének bitorlóját.
A veszteséget meg majd fizeted te, én meg a hajléktalan, ha vesz egy szelet kenyeret...
Aztán itt van a politika is.
Semmi helye nem lenne a sportban, és mégis.
Nemzetközi szinten az amerikaiak megpróbálják az oroszokat ezen a területen is beszorítani, nem először egyébként az olimpiák történetében.
Ha nem sikerül, akkor jó erre a célra a paralimpia is, és hogy ezzel sportolók százaitól lopják el évek munkájának gyümölcsét, az senkit nem érdekel, mert első a politikai haszonszerzés.
Ha hazai példát keresünk, találhatunk azt is - a honi kútmérgezők számára fontosabb a menekültellenes kampány, mint az olimpiai eszme.
Valaha a sportszerűség a tisztesség és becsület szinonimája volt, mára ennek vége.
Ma a sport cégére alatt politikusok hazudnak, lopnak, csalnak, manipulálják az ország népét és mérgezik a gyerekek lelkét - a gyűlölködésre nevelést nem lehet elég korán elkezdeni.


A nép pedig lelkesen nézi a közvetítéseket és úgy csinál, mintha elhinné, hogy lehet egy tonnát felemelni, a szuperszonikus repülőgépet futva lehagyni és meghazudtolni a természeti törvényeket természetes úton, dopping vagy genetikai manipuláció nélkül.
Közben pedig hallgatja a gyűlölködéseket egy percben, de a sok egy percből összeállnak azért az órák és a fejekben megragad a legordasabb hazugság is.
Például az, hogy az élsportnak köze van az egészséghez, a kormánypropagandának az igazsághoz, a kormánynak pedig az ország boldogulásához.
Siralmas ez az egész.
A versenyzők persze csak részben tehetnek erről, hiszen nagyrészt azt se tudják, mi történik velük, csak futnak a pénz és dicsőség után, mint a liba, mikor a gazdasszony csörgeti a kukoricát a garabóban...
Hogy erre vannak, akik pénzt áldoznak, az rendben van.
Magánügyük.
De hogy erre az adófizetők pénzét pazaroljuk, az talán túlzás.
Hogy még a német, francia, olasz, dán és a többi adófizetőét is - az pofátlanság.
Aki meg elhiszi, hogy ez klasszikus értelemben vett sport - na, ezt inkább le sem írom.
Nézzük, mintha cirkuszba mennénk, annak tökéletes...

http://www.pupublogja.hu/2016/08/a-reszvetem-fontos.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: elszörnyedhetünk, menekültellenes, kiegyenlítésére, gondolkodásában, negyedszázadban, megrendezésének, gyűlölködéseket, együttműködnie, közvetítéseket, boldogulásához, amatörizmusnak, szuperszonikus, megkoszorúzták, tolmácsolására, amatörizmushoz, zsákbafutásban, gyűlölködésre, világklasszis, következtében, haszonszerzés, létesítmények, emberkedésére, sporteseménye, meghazudtolni, sportszerűség, lepényevésben, támogatásából, személyiségek, rekordesélyes, játékszerévé, történetében, reklámpiacot, feltételezni, delegációkat, optimizmusra, manipulálják, görögök olimpiát, városállamok között, olimpiára utazó, városok garantálták, bajnokokat aranykéssel, tény eléggé, emberek gondolkodásában, magyar Kemény, olimpiai játékokat, résztvevők amatőr, amatörizmushoz való, napi nyolc, sportoló eredményre, három dolog, amatörizmusnak befellegzett, befektetők pedig, RÉSZVÉTEM FONTOS, Kemény Ferenccel, Frenkl Róbert, Tony Blair, Voldemort Nagyúr,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Adakozás  Szép estét kedves látogatóimna...  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Próbálj meg ...  Png kislány  Png telefon  Ami embereknek lehetetlen, az...  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Akarat  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Nagyi telefonál  Minden harmadik...  Boldog születésnapot a ma ünne...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Radikális szeretet  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Adakozás  Akarat  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Julian Brass gondolata  Albert Einstein gondolata  Mindig jusson idő nevetni  Kerüld el az evangélium örömén...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Zilahy Lajos gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Akarat  Png ház  Egy bizonyos határt  Szép estét  Németh László tollából  George Gordon Lord Byron: Inez...  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Neked tudnod kell  Varga János Veniam - Fontos sz...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Makszim Gorkij gondolata  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Jó éjszakát  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Akarat  Kaffka_Margit  Adakozás  Neked tudnod kell  Png cica  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Bertolt Brecht -től idézet  Szívem tiéd  Png csokor  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Jó éjszakát  Kaffka_Margit  Boldog születésnapot a ma ünne... 
Bejegyzés Címkék
görögök olimpiát, városállamok között, olimpiára utazó, városok garantálták, bajnokokat aranykéssel, tény eléggé, emberek gondolkodásában, magyar Kemény, olimpiai játékokat, résztvevők amatőr, amatörizmushoz való, napi nyolc, sportoló eredményre, három dolog, amatörizmusnak befellegzett, befektetők pedig, kategóriába került, díjnyertes tenyészállatokkal, rekordesélyes versenyző, falunapon vitézkedhet, pekingi olimpia, veszély lényege, olimpia fokozatosan, hatalmi játszmák, sport ereje, sport iránti, trend aggasztó, elmúlt negyedszázadban, 1976-os montreali, város polgárainak, olimpiai adót, adósságok kiegyenlítésére, 1984-es olimpia, legutóbbi olimpiák, jogáért ádáz, pályázó országok, legmagasabb közjogi, 2012-es London, globalizált világ, olimpiai eszme, riói olimpia, csóró cigány, segge kilóg, lányának világraszóló, kivagyiság árát, létesítmények építésének, szelet kenyeret, amerikaiak megpróbálják, oroszokat ezen, olimpiák történetében, politikai haszonszerzés, honi kútmérgezők, menekültellenes kampány, sport cégére, ország népét, gyerekek lelkét, gyűlölködésre nevelést, tonnát felemelni, szuperszonikus repülőgépet, természeti törvényeket, percből összeállnak, fejekben megragad, legordasabb hazugság, élsportnak köze, kormánynak pedig, ország boldogulásához, versenyzők persze, gazdasszony csörgeti, adófizetők pénzét, talán túlzás, többi adófizetőét, elszörnyedhetünk, menekültellenes, kiegyenlítésére, gondolkodásában, negyedszázadban, megrendezésének, gyűlölködéseket, együttműködnie, közvetítéseket, boldogulásához, amatörizmusnak, szuperszonikus, megkoszorúzták, tolmácsolására, amatörizmushoz, zsákbafutásban, gyűlölködésre, világklasszis, következtében, haszonszerzés, létesítmények, emberkedésére, sporteseménye, meghazudtolni, sportszerűség, lepényevésben, támogatásából, személyiségek, rekordesélyes, játékszerévé, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 411
  • e Hét: 3513
  • e Hónap: 14624
  • e Év: 168120
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.