Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tudta-e, hogy a kevesebb több!?
  2016-08-12 21:02:31, péntek
 
  Tudta-e, hogy a kevesebb több!?

Dátum: 2016. August 12. Friday, 20:57

Publicisztika

avagy a hüvelygomba és a népszavazás

Azt mondják a szakértők, hogy a jó reklám az, amelyik érzéseket indukál, s emiatt megragad az emberben. Ezen állításnak félig igazat adok, azzal a megjegyzéssel, hogy az ötletes, vagy humoros reklámokat még kedvelem is, a többit pedig kénytelen vagyok elviselni.

Az utóbbi időben egy olyan - közérdekűnek nevezett - reklám irritál, bosszant, háborít fel, amelyet összefoglaló néven a ,,Tudta-e" sorozat részei. Valamennyi ötlettelen reklám elleni indulatom ez ellen a hirdetés ellen összegződik, mert most legalább tudom, hogy ki a feladó. Nem feltétlenül magával a feladóval van gondom, hanem az üzenet közvetítés módjával.

A ,,reklám" egy olyan témát feszeget, amellyel alapvetően azonosulni tudok, mégis a közvetítés módja, erőszakossága egyszerűen kezd annyira felháborítani, hogy attól tartok mindez negatív hatással lesz az októberi népszavazásra.

Mindezt jeleztem az illetékes kormányszervek felé, de látszólag hidegen hagyja őket a felvetésem, mint annak idején a veszprémi szavazókörzet elvesztése.

In memorian 2004. december 5.

Volt már egy olyan népszavazás hazánkban, aminek az eredménye különösebb problémával nem járt, ha a külhoni magyarság megaláztatásától eltekintünk. Hiába figyelmeztettük annak idején a Magyarok Világszövetségét, hogy egy ilyen népszavazás kiíratásában több a kockázat, mint amennyi eredménnyel kecsegtet.

Ha nagyobb a kockázat esélye, mint a sikeré, akkor - a 2004-es népszavazás példájából kiindulva - egy ilyen akció nemzeti traumával felérő kezdeményezés.

A jelenlegi népszavazással kapcsolatban ilyen jellegű problémákat nem érzek, viszont a téma ,,agyonreklámozása" vezethet eredménytelenségre, ami miatt ugyan megint nem fog leszakadni az ég, de hogy a hazai és az európai ellenzéki körök ebből előnyt kovácsolnak, az biztos.

Az eredetileg Lendvai Ildikótól származó szófordulat szerint üzenem, hogy a FiDeSz is megértse: egy ilyen idétlen reklám visszaüthet.

Nem a magyar baloldal, vagy az ellenzék problémája

A kormány hajlamos a felmerülő kifogásokat úgy elintézni, hogy az csak az ellenzék kitalációja, általuk felfújt probléma. Pedig távolról sincs így. Nem véletlenül ,,vesztett" el a kormánykoalíció több mint fél millió szimpatizánst, akik persze valószínűen - jobb híján - nagyrészt újból rájuk fognak szavazni, de ez már nem az a győzelem lesz, mint a korábbiak.

Itt van például a szavazások menetének kérdése. Igaz, hogy a kormány, illetve a teljes magyar közösség nyert pár százezer határon túli szavazót, de a szavazások rendjével pár százezret egyidejűleg hagy ,,elkallódni". Az (egyszerűség kedvéért nevezzük külhonban dolgozóknak) Unióban munkát vállalók szavazását ugyanis jelentősen megnehezítették, pontosabban nem tették könnyebbé. Ők, ellentétben a külhoni magyarokkal, nem szavazhatnak levélben, hanem kénytelenek lesznek az adott konzulátusokra elutazni, ott voksolni.

Miért? Idézem:

Amíg a jogalkotó mindenkinek biztosítja a szavazás lehetőségét, addig az ő hatáskörébe tartozik a szavazás módjának megállapítása.

A miért kérdésére adható rövidebb válasz pedig az, hogy: csak.

A külföldön munkát vállalók közül nagyobb részt a magasabb bérek miatt hagyták el az országot, de közülük nagyon sokan a devizahitelük törlesztése miatt voltak kénytelenek kimenni. Jelentős azoknak a száma, akik úgynevezett ,,büfé" diplomával rendelkezvén kiszolgáló segédmunkák elvégzésére vállalkoztak a jobban fizető országokban.

A jelenlegi rendelkezések szerint azért nem szavazhatnak a külföldön dolgozók levélben, mert a kormány fél tőlük, nem tudja milyen a politikai hitvallásuk, s ezért inkább nehezíteni próbálja a szavazásukat.

Sokan - magukat kormánypártinak vallva - elkeseredve veszik mindezt tudomásul, és számtalan esetről tudni, hogy inkább veszni hagyják a szavazatukat, mintsem vállalják az ezzel kapcsolatos tortúrát. Bizonyára nem általános az a felfogás, miszerint a szavazásról így lemaradtak magyarországi hozzátartozói - szimpátiából - nem mennek el itthon szavazni, ,,ha a gyerekek nem fontosak a kormánynak, akkor mi se legyünk fontosak" kijelentéssel.

Az érem harmadik oldala

Ha valaki felelősséget érez az országa sorsáért, feltétlenül el kell mennie szavazni. Azt viszont szabadon eldöntheti, miként szavaz.

Bármilyen szokatlan azonban, a szavazáskor három lehetőség közül lehet választani. A megszokott választás az igen, vagy a nem. Mi akkor a harmadik megoldás?

A mostani szavazáson, a szavazólapon az alábbi kérdés fog szerepelni:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését?

Ha az aláhúzott résszel nem ért egyet, akkor azt nyugodtan húzza át. Az érvénytelen szavazás a harmadik megoldás. Így jelezni tudja, hogy az Országgyűlést nem jogosítja fel, hogy ebben a kérdésben Ön helyett döntsön.

Egyszer és mindenkorra tisztázzunk valamit. Az éremnek - de egy szavazásnak is - van harmadik oldala. Mit jelent egy érvénytelen szavazás:

- A polgár nem élt vissza a rá ruházott választói jogával, azaz elment szavazni.

- Ha a feltett kérdéssel kapcsolatban bármilyen gondja van, azt jelezheti egy érvénytelen szavazattal.

- Az országgyűlési választások esetén pedig, ha valamelyik pártra akar szavazni, megteheti, de ha érvénytelen szavazatot produkál, akkor ez azt jelenti, hogy az addig kormányon lévő pártot nem tartja érdemesnek a vezetésre, az érvénytelen szavazatával figyelmeztet, hogy az irányt nem tartja helyesnek (ha a rendelkezésre álló pártok közül jobbat nem tud megjelölni).

Amennyiben a leadott összes szavazatnak több mint a fele érvénytelen, akkor pedig ez azt jelzi, hogy az összes pártot a pokolba kívánjuk.

Aki pedig mindezek után sem megy el szavazni, az vagy fütyül az egészre, vagy fel sem tudja mérni, mi folyik körülötte, azaz nemcsak a szavazásra alkalmatlan, hanem minden egyébre is, ennél fogva jobb is, ha otthon marad.

/Latorca/


https://www.facebook.com/andras.takacs36/posts/10206329619872167
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: világszövetségét, megaláztatásától, agyonreklámozása, kormánykoalíció, figyelmeztettük, megnehezítették, kormánypártinak, magyarországra, konzulátusokra, kormányszervek, népszavazással, hozzájárulása, állampolgárok, erőszakossága, kijelentéssel, megjegyzéssel, magyarországi, hozzátartozói, rendelkezések, kezdeményezés, országgyűlést, betelepítését, publicisztika, szimpatizánst, szavazókörzet, országgyűlési, rendelkezésre, felháborítani, devizahitelük, népszavazásra, megállapítása, közérdekűnek, szavazhatnak, szavazásukat, rendelkezvén, vállalkoztak, kevesebb több, többit pedig, utóbbi időben, olyan –, hirdetés ellen, üzenet közvetítés, olyan témát, közvetítés módja, októberi népszavazásra, illetékes kormányszervek, veszprémi szavazókörzet, olyan népszavazás, eredménye különösebb, külhoni magyarság, ilyen népszavazás, kockázat esélye, Magyarok Világszövetségét, Lendvai Ildikótól, Európai Unió,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
képre írva  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Anyák napjára  Egy tavasz  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Különleges  képre írva  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Egy párkányon  Nevelőszülőkhöz adták,  Sík Sándor - Ha jő a perc  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Eduardo Sacheri gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Tanmese  Van néhány kérdés, amin gondol...  Márai Sándor tollából  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Töröld le  Alvó cica  Somlyó Zoltán - Orgonával  Kertem  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Annyira tisztelem a szabadságo...  Sorsunk miatt...  Nagy és kis csodák  Mindent de mindent visszakap  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Martin Buber, A haszidim meséi  Horváth Szilvia tollából  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Tanmese  Az ember  Facebookon kaptam  Nem kell hozzá fürdőruhás  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Paul David Tripp Április 12  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Esterházy Péterre emlékezünk  Előfordul, hogy  Annyira tisztelem a szabadságo...  Vannak emberek  Hamvas Béla  Pitypang szökőkút  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul David Tripp Április 12  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Krisztinától  különleges  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Szabó T. Anna - Pitypang  Nem kell hozzá fürdőruhás  Baranyi Ferenc - N i n c s  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan 
Bejegyzés Címkék
kevesebb több, többit pedig, utóbbi időben, olyan &#8211, hirdetés ellen, üzenet közvetítés, olyan témát, közvetítés módja, októberi népszavazásra, illetékes kormányszervek, veszprémi szavazókörzet, olyan népszavazás, eredménye különösebb, külhoni magyarság, ilyen népszavazás, kockázat esélye, 2004-es népszavazás, ilyen akció, jelenlegi népszavazással, téma &#8222, európai ellenzéki, eredetileg Lendvai, ilyen idétlen, magyar baloldal, ellenzék problémája, kormány hajlamos, felmerülő kifogásokat, ellenzék kitalációja, kormánykoalíció több, szavazások menetének, teljes magyar, szavazások rendjével, külhoni magyarokkal, adott konzulátusokra, jogalkotó mindenkinek, szavazás lehetőségét, szavazás módjának, miért kérdésére, külföldön munkát, magasabb bérek, devizahitelük törlesztése, jobban fizető, jelenlegi rendelkezések, külföldön dolgozók, politikai hitvallásuk, ezzel kapcsolatos, érem harmadik, országa sorsáért, szavazáskor három, megszokott választás, harmadik megoldás, mostani szavazáson, alábbi kérdés, aláhúzott résszel, érvénytelen szavazás, éremnek &#8211, feltett kérdéssel, érvénytelen szavazattal, országgyűlési választások, addig kormányon, érvénytelen szavazatával, rendelkezésre álló, leadott összes, fele érvénytelen, összes pártot, pokolba kívánjuk, vagy fütyül, szavazásra alkalmatlan, világszövetségét, megaláztatásától, agyonreklámozása, kormánykoalíció, figyelmeztettük, megnehezítették, kormánypártinak, magyarországra, konzulátusokra, kormányszervek, népszavazással, hozzájárulása, állampolgárok, erőszakossága, kijelentéssel, megjegyzéssel, magyarországi, hozzátartozói, rendelkezések, kezdeményezés, országgyűlést, betelepítését, publicisztika, szimpatizánst, szavazókörzet, országgyűlési, rendelkezésre, felháborítani, devizahitelük, népszavazásra, megállapítása, közérdekűnek, szavazhatnak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1988
  • e Hét: 5752
  • e Hónap: 9497
  • e Év: 162993
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.