Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lassan felségárulásnak minősül Orbán Viktort kritizálni
  2016-08-13 18:00:53, szombat
 
  2016-08-13

Lassan felségárulásnak minősül Orbán Viktort kritizálni

A nol.hu információi szerint ártunk és ormányunk sehogyan sem képes belenyugodni abba, hogy le kellett mondania a vasárnapi boltzár remek ötletéről. Normális ember azt gondolná, ha valami, a vasárnapi nyitvatartás véletlenül sem lehet politikai kérdés. Pedig az. Ebben az országban, az Orbán-kormány uralkodása alatt minden kérdés politikai, pontosabban hatalmi kérdés. Még az is, hogy lehet-e kiflit kapni vasárnap, vagy nem lehet.

Normális országban a társadalom döntő része nem foglalkozna a politikával reggeltől reggelig. Sőt, normális országban a polgárok többsége azt sem feltétlenül tudja, hogy kicsoda a gazdasági miniszter, hogy hívják a propagandaminisztert (jut is eszembe! Rogán Antal szakít majd időt a bíróságon való megjelenésre?), mi az államtitkárok neve. Négy évente a polgár rászán egy fél napot, elmegy szavazni, aztán nem túlzottan izgul az eredmény miatt, mert ha nem is az a párt győz, akit ő támogat, majdnem mindegy. Lényegében az ő élete folyik tovább a normális mederben.

Ehhez azonban egy működő ország, működő kormány, működő gazdaság, működő demokrácia kell. Nálunk ebből egyik sincs meg. A kormány a becsületes munka helyett a becstelen korrupcióval van elfoglalva. Hogy ez gördülékenyen működjön, a hozzáértő, gerinces szakembereket le kellett cserélni feltétlenül lojális, pontosabban szervilis példányokra. Akkor is, ha a szakmához semennyit sem értenek. Ezért még csak ellensúlyozni sem lehet a mindenhonnan kiszivattyúzott pénzek hiányából fakadó problémákat, de nem is sok törekvés látszik bárminek is az ellensúlyozására.

Sokkal nagyobb energiákat fektet a kormány abba, hogy becsapja, elbutítsa, megfélemlítse, vagy elüldözze azokat, akik szót merészelnek emelni az ország erkölcsi és anyagi szétbarmolása ellen.

Ahogy napról-napra nyilvánosságra kerülnek Rogán, vagy Farkas Flórián viselt dolgai, ahogy felbukkan Nárcisz kutya, Orbán apuka cége a közpénzek körül, egyre idegesebbek. De még ezen a ponton sem az történik, aminek történnie kellene, jelesül hogy a Fidesz-kormány igyekszik megtisztulni és becsülettel tenni a dolgát, hanem azt az utat választották, amit minden elvtelen diktatúra választani szokott. Háborút indít a saját polgárai ellen. Ebbe már szinte minden belefér.

Az állami hirdetésekkel és közpénzekkel kitömött kormánymédia pókhálószerű felépítésének köszönhetően elég hatékonyan képes lehetne a karaktergyilkosságra. Pukli István, Sándor Mária, Juhász Péter, Botka László, Ligetvédők, Tanítanék mozgalom. Néhány név, a mai ellenségek végtelenül hosszú listájáról. Ezen a listán szerepel minden ellenzéki párt, a pártok vezetői, tagjai és szimpatizánsai. Itt vannak továbbá a kritikus hangot megütő, az oknyomozó, a korrupciós ügyeket vizsgáló újságok és munkatársaik, a kormányt kritizáló közéleti szereplők, gondolkodók, írástudók. Szintén az ellenség - mármint kormányszempontból ellenség - táborát gazdagítják a pedagógusok, szülők, diákok, egészségügyi dolgozók, kisemmizett trafikosok és mindenki, aki nem hajlandó hangosan éltetni a kormány nagyságát.

Miközben egyre nagyobb a baj, mert egyik lyukat a másikkal igyekeznek betömködni, hogy a választásokig romba ne dőljön az egész Patyomkin-ország, meg kell(ene) szilárdítani a hatalmat is. Normális kormány ezt úgy szokta elérni - vagy legalább megpróbálni - hogy kemény munkával létrehoz és működtet egy jó gazdaságot, támogatja az erős polgári réteg kialakulását, segíti a civil szféra megerősödését és a választásokkor reménykedik abban, hogy miután bizonyított, további bizalmat kap. Mert normális országban, normális és demokratikus társadalomban a többségnek édes mindegy, melyik párt kormányoz.

Félreértés ne essék, eszemben sincs azt állítani, hogy máshol csupa szentéletű erkölcsi világítótorony nyüzsögne a kormányokban, de azért vannak becsületes politikusok (nálunk is vannak, ha nem is feltétlenül a kormányban) és vannak olyan demokratikus korlátok, amelyeken nem mer átlépni a mindenkori hatalom. Egyszerűen azért, mert a társadalom megbüntetné őket.

Nálunk jelenleg az van, hogy az Orbán-kormány a tulajdon országa ellen hirdetett háborút. Mégpedig egészen elképesztő, a legsötétebb diktatúrákat idéző módon igyekszik - nem meggyőzni - megfélemlíteni, megtörni mindenkit. Lassan felségárulásnak minősül Orbán Viktort kritizálni, egzisztenciális öngyilkossággal ér fel, ha valaki más véleményt mer megfogalmazni, de még az is retteghet, aki nem áll ki elég látványosan a felcsúti hobbifocista mellett.

Márpedig egyre kevesebben állnak ki mellette, egyre kevesebben hajlandóak félni (igaz, veszítenivalója is egyre kevesebb embernek van), miközben a tét egyre nagyobb. Meg kell nyerni a 2018-as választást. Minden áron. Semmi más módja nincs annak, hogy elkerüljék a nyomozásokat, bíróságot, az arra érdemesek a börtönt. Az életükért futnak és egyre jobban rettegnek. Konkrétan azoktól az emberektől rettegnek, akikért dolgozniuk kellett volna, akiket elvben szolgálni szegődtek.

A sarokba szorított patkány dühével ugranak rá mindenre és mindenkire. Az igazán nagy baj akkor lesz, amikor a bérből és fizetésből hűségesek menekülni kezdenek. Már most is pocsékul érzik magukat, ezért hörögnek. A kormány fél a saját népétől, ezért újra be akarja bizonyítani, hogy erőből mindent megtehet. Ebbe a sorba illeszkedik a vasárnapi boltzár újbóli előásása. Mert valami nem úgy van, ahogy azt a hatalom akarja. Ennek gyakorlati jelentősége nincs, mert oly mindegy az Orbánnak, hogy nyitva, vagy zárva van a bolt. Elvi jelentősége annál több. A hatalom erejének felmutatása, a társadalom alárendeltségének, erőtlenségének, tehetetlenségének bebizonyítása. Igen, ennyire pitiánerek.

Én pedig úgy látom, ezt a társadalmat - minden hibája ellenére - nem lehet visszataszítani abba a sötét korba, amikor lehajtott fejjel kussolt szinte mindenki, mert az volt biztonságos. Valódi fegyver nincs a hatalom kezében. Mocskolódás, lejáratás, burkolt, vagy nyílt fenyegetés, üzengetés van. Ezek addig hatásosak, ameddig a célszemély hajlandó félni. Tovább egy percig sem.

Jön az ősz, várhatóan tüntetések sorozatával. Aztán jön a választás, amit meg kell nyerni mindenáron. Akár az ország többségének eltiprása árán is.

Én azt gondolom, meg kell próbálni. Hamar ki fog derülni, hogy bizony még egy miniszterelnök sem több és nem különb senkinél ebben az országban, ahogy egyetlen politikus sem. Elszámolnia pedig előbb-utóbb mindenkinek el kell. Kivétel nélkül.

http://kolozsvaros.com/2016/08/13/lassan-felsegarulasnak-minosul-orban-viktort-kr itizalni/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ellensúlyozására, veszítenivalója, visszataszítani, felségárulásnak, öngyilkossággal, felsegarulasnak, kiszivattyúzott, egzisztenciális, világítótorony, megfélemlíteni, választásokkor, szimpatizánsai, nyilvánosságra, miniszterelnök, erőtlenségének, gördülékenyen, megfogalmazni, szakembereket, ellensúlyozni, államtitkárok, szétbarmolása, megfélemlítse, felépítésének, társadalomban, hirdetésekkel, megerősödését, választásokig, bebizonyítása, munkatársaik, közpénzekkel, választották, nyomozásokat, demokratikus, szilárdítani, kialakulását, korrupcióval, vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, társadalom döntő, politikával reggeltől, polgárok többsége, gazdasági miniszter, bíróságon való, államtitkárok neve, polgár rászán, eredmény miatt, normális mederben, működő ország, becsületes munka, becstelen korrupcióval, szakmához semennyit, mindenhonnan kiszivattyúzott, Orbán Viktort, Rogán Antal, Farkas Flórián, Pukli István, Sándor Mária, Juhász Péter, Botka László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Alvó baby  Jó éjszakát  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Nárcisz  Facebookon kaptam Krisztina b...  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam Krisztinától  Reményik Sándor: Itt most virá...  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Esti képek  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép estét kedves látogatóimna...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Nem hazudnak  Heltai Jenő: Március  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Szép estét kedves látogatóimna...  Sárkány  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Ha nyitott vagy  Jó éjszakát  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Alvó baby  Nem hazudnak  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Esti Ima !  Esti kép  Paul David Tripp Március 25  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Nárcisz  Játékos kis cicák  Nárcisz  Táplálékok a máj egészségének ...  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Amikor még kicsi voltál...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Szép estét kedves látogatóimna...  Aki belekortyol  Sadhguru idézet  képre írva  A tavasz nem csak önmagában sz...  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Szép estét  2004-es kivégzés után  Várnai Zseni - Éveim  Öröknek hinni . . .  Az erdőterápia egészségre gyak...  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Esti képek  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Alvó kutyák 
Bejegyzés Címkék
vasárnapi boltzár, vasárnapi nyitvatartás, társadalom döntő, politikával reggeltől, polgárok többsége, gazdasági miniszter, bíróságon való, államtitkárok neve, polgár rászán, eredmény miatt, normális mederben, működő ország, becsületes munka, becstelen korrupcióval, szakmához semennyit, mindenhonnan kiszivattyúzott, kormány abba, ország erkölcsi, közpénzek körül, utat választották, saját polgárai, állami hirdetésekkel, listán szerepel, pártok vezetői, kritikus hangot, korrupciós ügyeket, kormányt kritizáló, ellenség &#8211, kormány nagyságát, másikkal igyekeznek, választásokig romba, egész Patyomkin-ország, erős polgári, civil szféra, választásokkor reménykedik, többségnek édes, mindenkori hatalom, társadalom megbüntetné, tulajdon országa, legsötétebb diktatúrákat, felcsúti hobbifocista, 2018-as választást, arra érdemesek, életükért futnak, emberektől rettegnek, sarokba szorított, igazán nagy, saját népétől, sorba illeszkedik, hatalom akarja, hatalom erejének, társadalom alárendeltségének, társadalmat &#8211, sötét korba, volt biztonságos, hatalom kezében, célszemély hajlandó, ország többségének, ellensúlyozására, veszítenivalója, visszataszítani, felségárulásnak, öngyilkossággal, felsegarulasnak, kiszivattyúzott, egzisztenciális, világítótorony, megfélemlíteni, választásokkor, szimpatizánsai, nyilvánosságra, miniszterelnök, erőtlenségének, gördülékenyen, megfogalmazni, szakembereket, ellensúlyozni, államtitkárok, szétbarmolása, megfélemlítse, felépítésének, társadalomban, hirdetésekkel, megerősödését, választásokig, bebizonyítása, munkatársaik, közpénzekkel, választották, nyomozásokat, demokratikus, szilárdítani, kialakulását, korrupcióval, egészségügyi, mindenhonnan, kormányokban, diktatúrákat, kormánymédia, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 493
  • e Hét: 2753
  • e Hónap: 19546
  • e Év: 152463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.