Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egykori munkásőr visszaadta a Gyurcsány érában kapott áll
  2016-08-22 18:34:21, hétfő
 
  Az egykori munkásőr visszaadta a Gyurcsány érában kapott állami kitüntetését
2016-08-22 15:22:15

Felcsúti Péter, a Bankszövetség egykori elnöke, a kádári kommunista diktatúra fegyveres munkásőre, Bayer Zsolt újságíró kitüntetése elleni tiltakozásul az alábbi gondolatokkal mondott le Gyurcsány Ferenc országlása alatt kapott magas állami elismeréséről:

,,Szeretnék csatlakozni azokhoz, akik tiltakozásként Bayer Zsolt kitüntetése ellen, visszaadták állami kitüntetésüket. 2006-ban kaptam meg a Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztje kitüntetést, amelyről ezennel lemondok és erről tájékoztatom a köztársasági elnököt."

Akkor lenne teljes a visszaadom történet, ha a munkásőrbankár a 2006-ban érdemtelenül kapott állami kitüntetés mellett, visszaadná az átvert és kifosztott devizahiteleseknek az ezermilliárdokat, a becsapott magyar családok sokaságának a jövőt, a kilakoltatott hajléktalanoknak a jogtalanul elvett házaikat. A kilátástalanságból az öngyilkosságba menekült adósok életét már nem lehet visszaadni.

Róna Péter közgazdász szerint a magyar gazdaság vergődésének első számú oka a devizaalapú hitelezés. Hét személyt nevezett meg felelősnek, köztük Felcsúti Pétert. A kommunista diktatúra fegyveres munkásőrének személye jól ,,transzparálja", hogy mennyire ,,asszimetrikus" lett az a rendszer, amely 2006-ban kitüntette a ,,devizaalapú hitel" egyik felelősét. (Bocsánat az idegen szavakért, de ezeket Felcsúti Pétertől kölcsönöztem, aki egy műsorban magyarázta a magyarázhatatlan devizalapú hitelt).

Felcsúti története megmutatta a huszonhat évvel ezelőtt elmaradt a felelősségre vonás következményeit.

1990-ben, a rendszerváltás hajnalán felhőtlen örömmámorban úszott az ország. Negyvenöt év után a kommunista diktatúra rémálmától szabadult az ország. Nem tartott sokáig az eufória. A kiábrándulás pontosan olyan szörnyű volt, mint maga a kommunista diktatúra.

A változás annyi volt, hogy a ,,rendszerváltott elvtárs" helyébe a ,,rendszerváltott helyettes elvtárs" került, míg a rendszerváltott elvtárs kafkai átváltozáson ment át. Döntsd a tőkét elvtársból, gyarapítsd a tőkét elvtársúr lett.

Az eredeti tőkefelhalmozáson átesett elvtársúr, a jövő Magyarországának kapitalistája épp oly kíméletlenül szipolyozta ki a polgárokat vadkapitalista eszközökkel, mint amilyen kegyetlenséggel üldözte elvtárs korában a munkásosztályt kizsákmányoló burzsoákat és más osztályellenséget.

A rendszerváltott elvtársurak, a jövő Magyarországának kapitalistái anyagilag és erkölcsileg is jól jöttek ki a rendszerváltásból. Pénz beszél, kutya ugat. Spongyát a múltra. Aki emlegeti a negyvenöt évnyi elnyomást, a politikai gyilkosságokat, a hazaárulást, az mocskos náci, horthysta, antiszemita - sulykolták a proletárdiktatúra bélyegeit a rendszerváltott elvtársurak szócsövei, a rendszerváltott médiák.

Huszonhat év telt el a rendszerváltás óta. Egy emberöltő kevés volt arra, hogy a magyar közélet megtisztuljon.

Ha az országgyűlés 1990-ben a cseh mintára lusztrációs törvényt fogadott volna el, akkor a diktatúrát kiépítő kommunista párt fegyveres munkásőre nem kaphatott volna 2006-ban állami kitüntetést, a Bankszövetség élén nem tudott volna olyan rendszer kiépítésében közreműködni, amely kíméletlenül kiszipolyozza a hitelfelvevőket, és 2016-ban ilyen múlttal nem játszhatná az erkölcscsőszt!


http://www.sajomente.hu/reszletek/hirek/38318
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: magyarázhatatlan, magyarországának, ezermilliárdokat, hajléktalanoknak, rendszerváltott, következményeit, hitelfelvevőket, kegyetlenséggel, öngyilkosságba, munkásosztályt, vadkapitalista, rendszerváltás, tiltakozásként, munkásőrbankár, gyilkosságokat, kitüntetésüket, asszimetrikus, elismeréséről, kizsákmányoló, megtisztuljon, erkölcscsőszt, kiszipolyozza, transzparálja, bankszövetség, kapitalistája, kilakoltatott, gondolatokkal, munkásőrének, érdemtelenül, kiépítésében, vergődésének, közreműködni, tájékoztatom, kíméletlenül, örömmámorban, országgyűlés, egykori munkásőr, kádári kommunista, alábbi gondolatokkal, köztársasági elnököt, visszaadom történet, 2006-ban érdemtelenül, becsapott magyar, kilakoltatott hajléktalanoknak, jogtalanul elvett, öngyilkosságba menekült, magyar gazdaság, devizaalapú hitelezés, kommunista diktatúra, idegen szavakért, műsorban magyarázta, magyarázhatatlan devizalapú, Felcsúti Péter, Bayer Zsolt, Gyurcsány Ferenc, Magyar Köztársaság Érdemrend Tiszti Keresztje, Róna Péter, Felcsúti Pétert, Felcsúti Pétertől,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egyszerű  A felvilágosodás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Robin Wight pitypang szobra  Anyámról való emlékek  Szívek  Facebookon kaptam  Alvó cica  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 13  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Paul David Tripp Április 14  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam Krisztinától  Esterházy Péter: Harmonia c...  Különleges  Vannak emberek  Sík Sándor - Ha jő a perc  Vito Giaquinto gondolata  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Anyámról való emlékek  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Kertem  Csend  Szép estét  József Attila – Keresek ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Mindent de mindent visszakap  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A hagyma antibakteriális hatás...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Ma van a magyar költészet napj...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Töröld le  Hamvas Béla  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  Van néhány kérdés, amin gondol...  Azért kaptad  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Horváth Szilvia tollából  Különleges  Alvó kislány  Önmaga ellenére  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul Éluard - És egy mosoly  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Különleges  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Azért kaptad  Bársony székben  Jó éjszakát  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Nevelőszülőkhöz adták,  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdei gyöngyvirág  Esterházy Péterre emlékezünk  Jan Twardowski - Siessünk  Nagy és kis csodák  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Baranyi Ferenc - N i n c s  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Emlékezz 
Bejegyzés Címkék
egykori munkásőr, kádári kommunista, alábbi gondolatokkal, köztársasági elnököt, visszaadom történet, 2006-ban érdemtelenül, becsapott magyar, kilakoltatott hajléktalanoknak, jogtalanul elvett, öngyilkosságba menekült, magyar gazdaság, devizaalapú hitelezés, kommunista diktatúra, idegen szavakért, műsorban magyarázta, magyarázhatatlan devizalapú, huszonhat évvel, felelősségre vonás, rendszerváltás hajnalán, kiábrándulás pontosan, változás annyi, rendszerváltott elvtárs, tőkét elvtársból, tőkét elvtársúr, eredeti tőkefelhalmozáson, jövő Magyarországának, polgárokat vadkapitalista, munkásosztályt kizsákmányoló, rendszerváltott elvtársurak, negyvenöt évnyi, politikai gyilkosságokat, mocskos náci, proletárdiktatúra bélyegeit, rendszerváltott médiák, emberöltő kevés, magyar közélet, országgyűlés 1990-ben, cseh mintára, diktatúrát kiépítő, magyarázhatatlan, magyarországának, ezermilliárdokat, hajléktalanoknak, rendszerváltott, következményeit, hitelfelvevőket, kegyetlenséggel, öngyilkosságba, munkásosztályt, vadkapitalista, rendszerváltás, tiltakozásként, munkásőrbankár, gyilkosságokat, kitüntetésüket, asszimetrikus, elismeréséről, kizsákmányoló, megtisztuljon, erkölcscsőszt, kiszipolyozza, transzparálja, bankszövetség, kapitalistája, kilakoltatott, gondolatokkal, munkásőrének, érdemtelenül, kiépítésében, vergődésének, közreműködni, tájékoztatom, kíméletlenül, örömmámorban, országgyűlés, kiábrándulás, kapitalistái, átváltozáson, tiltakozásul, kitüntetését, kölcsönöztem, köztársasági, felelősségre, eszközökkel, elvtársurak, erkölcsileg, szipolyozta, sokaságának, devizaalapú, antiszemita, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 107
  • e Hét: 3871
  • e Hónap: 7616
  • e Év: 161112
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.