Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fico: éhezik-e az, akinek 5000 eurója van egy embercsempészr
  2016-09-06 18:53:10, kedd
 
  Fico: éhezik-e az, akinek 5000 eurója van egy embercsempészre?


2015. szeptember 05., szombat 16:55


POZSONY. Meg kell egymástól különböztetni az Európába áramló migránsokat. Azoknak, akik élete, egészsége, szabadsága, élelmiszerbiztonsága veszélyben forog, segítenünk kell - jelentette ki Robert Fico miniszterelnök a közszolgálati rádió szombati politikai vitaműsorában. A kormányfő szerint a menekültkérdés nem oldható meg az érzelmekre hagyatkozva, vagy moralizálva.
,,A kérdés az, miként álljunk hozzá egy tán az egymillió főt is meghaladó tömeghez? Tárjuk ki karjaink és mondjuk azt, hogy gyertek csak mindnyájan, vagy szolidárisan, ámde racionálisan cselekedjünk? Ez csupán annyit jelent, hogy meg kell állapítanunk, ki veszélyeztetett menekült és ki nem. Éhezik-e az, akinek akad 5000 eurója arra, hogy szerezzen magának egy embercsempészt? Nézzék csak meg hány fiatalember van közöttük, akik munkát keresnének, 90 százalékban ilyen személyek alkotják őket" - mondta a közszolgálati Szlovák Rádió és Televízió, Szombati Párbeszédek c. rádiós politikai vitaműsorának vendégeként Robert Fico miniszterelnök, a kormányzó Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) elnöke.

,,Miért van szüksége olyasvalakinek, aki éppen Franciaországban van, és menekül, hogy a Nagy-Britannia felé vezető alagútba vegye az irányt? Talán Franciaországban nem érzi magát biztonságban? Nem tudom elfogadni azt, hogy valaki úgy dönt, hogy dolgozni akar Európában s ezért határsértést követ el. Illegálisan átlépi a határt, mi pedig üdvözöljük" - mondta.

A kormányfő szerint a migránsok anyaországainak felkarolása nélkül nem állítható meg a menekültáradat. ,,A világ egy jelentős része destabilizálódott. Itt főként Líbiára és Szíriára gondolok. Líbiát lebombázták, Szíriába fegyvereket küld a Nyugat a felkelőknek. A kialakult káosz eredményeként tömegek fordultak Európa felé" - magyarázta Fico, aki szerint ugyancsak meg kellene nevezni, hogy ki az, akinek segítségre van szüksége, mert éhhalál fenyegeti, halálfélelme van, félti egészségét és szabadságát. ,,Az ilyen embereknek Európának kötelessége segíteni és Szlovákia is ezt fogja tenni. Ugyanakkor nem látok okot arra, miért kellene esélyt adni a gazdasági migránsoknak" - hangsúlyozta a kormányfő.

Fico az ENSZ a migránsok anyaországaiban történő szerepvállalásában látja a megoldást. ,,Ezekben az államokban mandátumot kellene gyakorolnia az ENSZ Biztonsági Tanácsának. Tisztában vagyunk azzal, hogy lehetőség van a szövetséges nemzetközi katonai erők bevetésére. El kellene végre dönteni, milyen beavatkozást alkalmazunk ezekben az országokban. A Visegrádi Négyek világosan kimondta, hogy stabilizálni kell az említett területeken a helyzetet. Ez azonban nem a NATO, hanem az ENSZ feladata" - emelte ki Fico, egyben megerősítve azt is, hogy Pozsony elutasítja a kvótarendszert, amely alapján az öreg kontinens államaiban osztanák szét az Olaszországban és Görögországban partra szállt menekülteket.

Fico megerősítette, hogy Szlovákia kész eleget tenni kötelezettségvállalásának, miszerint 200 szír keresztényt fogad be, illetve ideiglenesen 500, az ausztriai Traiskirchenből érkező menekültet. A kormányfő egyidejűleg egy több tízmillió eurós pénzügyi segélyről is szólt, amely a műszaki segédletet és a külső schengeni határok hatékonyabb védelmét szolgálja. A miniszterelnök éppen a szabad mozgást és a szabadkereskedelmet említette, mint az Európai Unió egyik alapvető értékét. ,,Ez az érték azonban csak akkor őrizhető meg, ha a külső határral rendelkező tagországok őrködni fognak annak sértetlensége felett. A Szlovák Köztársaságnak is védelmeznie kell az Európai Unió egészét az Ukrajnával alkotott határvonalon. Ennek a feladatnak a megoldása lehetetlenné válik, ha feladjuk a schengeni határok védelmét" - szögezte le Robert FIco.

A miniszterelnök arra is rámutatott, hogy Szlovákia alapvetően keresztény ország, miközben, ha nagy számban fogad majd be más vallású menekülteket, akkor azok rövid időn belül mecsetekért kiálthatnak. ,,Mi együttműködést ajánlunk fel, de ugyan miért kellene nekem olyan embernek lennem, akik csak azt hajlandó elhápogni Brüsszelben, amit mások akarnak hallani? Ez nem önzés. Mindenkinek, akinek az élete, egészsége, szabadsága veszélyben forog, készek vagyunk segíteni, de a kvóták semmilyen megoldást sem jelentenek" - szögezte le Fico, aki szerint Olaszországban és Görögországban menekültbefogadó-állomásokat kell létesíteni, ahol végbemehet a menekültek azonosítása, miközben aki fennakad majd a rostán, annak vissza kell majd térnie.

Robert Fico egyúttal többször is hangsúlyozta, hogy a menekültkérdés nem oldható meg az érzelmekre hagyatkozva. ,,Minden egyes halál szörnyű, legyen bár szó emberekről, akik a vízbe fulladnak, vagy az Európába vezető útjuk alkalmával veszítik életüket. Ugyanakkor érzelmekre, vagy moralizálásra alapozni politikánkat, olyan sarokba szoríthatna minket, amelybe nem szeretnénk kerülni. Én láttam annak a szír kisfiúnak a képét és sok halottat láttam Szlovákiában is" - tette hozzá a miniszterelnök.


http://www.hirek.sk/belfold/20150905150440/Fico-ehezik-e-az-akinek-5000-euroja-va n-egy-embercsempeszre.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: menekültbefogadó, franciaországban, traiskirchenből, veszélyeztetett, anyaországainak, embercsempészre, embercsempeszre, anyaországaiban, görögországban, olyasvalakinek, menekültkérdés, köztársaságnak, miniszterelnök, együttműködést, olaszországban, kvótarendszert, embercsempészt, menekültáradat, vitaműsorában, megerősítette, sértetlensége, közszolgálati, vitaműsorának, különböztetni, moralizálásra, eredményeként, politikánkat, lehetetlenné, hangsúlyozta, stabilizálni, migránsoknak, határvonalon, menekülteket, szlovákiában, beavatkozást, szolidárisan, közszolgálati rádió, kormányfő szerint, érzelmekre hagyatkozva, közszolgálati Szlovák, migránsok anyaországainak, jelentős része, kialakult káosz, ilyen embereknek, migránsok anyaországaiban, államokban mandátumot, szövetséges nemzetközi, említett területeken, öreg kontinens, ausztriai Traiskirchenből, kormányfő egyidejűleg, több tízmillió, Robert Fico, Szlovák Rádió, Szombati Párbeszédek, Talán Franciaországban, ENSZ Biztonsági Tanácsának, Visegrádi Négyek, Európai Unió, Szlovák Köztársaságnak, Robert FIco,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztina b...  Havazás  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 27  Szimbólumok  Öröknek hinni . . .  Facebookon kaptam Krisztinától  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Graffiti bölcsesség  A haj állapotának javítása egy...  J. Donald Walters  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szívet megérintő . . .  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kezdjük annak a megértésével,....  Boldog virágvasárnapot minden...  képre írva  Kezdjük annak a megértésével,....  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam Krisztina b...  Galaktikus kapcsolat  Alvó baby  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Esti kép  A víz abszolút súlya nem számí...  Márciuzs 24.  Havazás  Nagyhétfő:  Virág lány  Egy hét kihagyás  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Öröknek hinni . . .  Szép álmokat!  Heltai Jenő: Március  Galaktikus kapcsolat  Táplálékok a máj egészségének ...  Szép estét  képre írva  Búzavirág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Aki belekortyol  Alvó cica  Kezdjük annak a megértésével,....  Humor is meg nem is szerinted?  Alvó baby  képre írva  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Jó éjszakát  Levél lány  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó baby  Facebookon kaptam  Kinyílni egy beteg világban: v...  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Nem látom őket  Görgess  Galaktikus kapcsolat  Szívet megérintő . . .  Esti Ima !  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Havazás  Nárcisz  Nagyhétfő:  Sokszor  Kövesd a vezetőt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  A Víz Világnapja.  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
közszolgálati rádió, kormányfő szerint, érzelmekre hagyatkozva, közszolgálati Szlovák, migránsok anyaországainak, jelentős része, kialakult káosz, ilyen embereknek, migránsok anyaországaiban, államokban mandátumot, szövetséges nemzetközi, említett területeken, öreg kontinens, ausztriai Traiskirchenből, kormányfő egyidejűleg, több tízmillió, műszaki segédletet, külső schengeni, miniszterelnök éppen, szabad mozgást, érték azonban, külső határral, megoldása lehetetlenné, schengeni határok, miniszterelnök arra, kvóták semmilyen, menekültek azonosítása, vízbe fulladnak, szír kisfiúnak, menekültbefogadó, franciaországban, traiskirchenből, veszélyeztetett, anyaországainak, embercsempészre, embercsempeszre, anyaországaiban, görögországban, olyasvalakinek, menekültkérdés, köztársaságnak, miniszterelnök, együttműködést, olaszországban, kvótarendszert, embercsempészt, menekültáradat, vitaműsorában, megerősítette, sértetlensége, közszolgálati, vitaműsorának, különböztetni, moralizálásra, eredményeként, politikánkat, lehetetlenné, hangsúlyozta, stabilizálni, migránsoknak, határvonalon, menekülteket, szlovákiában, beavatkozást, szolidárisan, határsértést, biztonságban, ideiglenesen, cselekedjünk, állapítanunk, racionálisan, halálfélelme, alkalmazunk, gyakorolnia, országokban, megerősítve, szövetséges, százalékban, egyidejűleg, hatékonyabb, keresztényt, fiatalember, mecsetekért, mindenkinek, migránsokat, brüsszelben, lebombázták, kiálthatnak, kötelessége, azonosítása, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 519
  • e Hét: 2177
  • e Hónap: 18970
  • e Év: 151887
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.