Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Demagógisztáni napló: pannóniai morálfogyta
  2016-09-25 07:41:49, vasárnap
 
  Demagógisztáni napló: pannóniai morálfogyta


A jelek szerint, a hatalom képviselőinek viselkedése azt a morális üzenetet közvetíti, hogy számukra minden őket szolgáló tett szép, és híveiknek minden megengedhető. Az annyi aggódással őrzött kultúra pedig nem igazán ez lenne. A jelek szerint, csak a Fidesz köreiben az.
Banánköztársaság | Szerző: Andrew_s | 2016. szeptember 24. | Nincs hozzászólás

20150106nemeth-szilard1

Közeledik a népszavazás. Egyelőre az érckakas nyugton van, és a déli szél se nagyon dühöng. Csak az éj kezd egyre sűrűbbé válni. Nem is annyira a kora délutánban, mint amennyire némely fejekben látszik kavarogni a fényhiány. Sokszor tradicionálisan.

Az egykori rezsibiztost például a legnagyobb jóindulattal is nehéz lenne gyors helyzetfelismeréssel, konzekvens gondolkodásmóddal meggyanúsítani. Azonban ezek azok a hiányok, amelyek egy kontraszelektált, személyi kultuszos diktatúrában a biztos túlélés jelei. Amíg nem kell valamiért bűnbakot produkálni. De Németh Szilárd láthatóan nem áll ezen a szinten. Neki még megadatik - és a nyújtott teljesítmény alapján még jó darabig meg is fog adatni - a mikrofonhoz jutás, illetve a megszólalás lehetősége. Legutóbb például azt mondta, hogy a DK plakátjain Brüsszelből üzentek. Ha másért nem, akkor azért, mert ő (Németh Szilárd), illetve Ő (Orbán Viktor) úgy látja. Annak alapján, hogy a plakátokon S&D logó látható. Amire a DK magyarázata az, hogy az EP-képviselőik költségkeretének egy részét költik a kampányra.

Mely utóbbi kicsit zavaros magyarázatnak tűnik, de valószínűleg egyszerűen, és gyorsan igazolható. Az említett költségkeret felhasználásának nyilvánossá, illetve nyilvánosabbá tételével. Amellyel például kapásból vernék orrhosszal a Fidesz legutóbb szolgálatba helyezett kampány-asszonyát. Pelczné Gáll Ildikó, aki a Fidesz alelnöke is, Mezőkövesden gondolta egy kicsit cikizni az Európai Uniót. Valószínűleg azért, mert most ezt kapta pártfeladatnak. Azzal a csatolt véleménnyel, amit képviselnie kell. Ellentétben azzal, hogy viszonylag rövid gondolkodás után, rájöhetett volna a kötelező kvóta hiányára. Valamint arra is, hogy Orbán, illetve Szijjártó is simán aláírt mindent, amit az orra elé tettek. Mert egy dolog innen pofázni, és magyar nyelvű gyűlölet-matricákkal kampányolni, és megint más dolog Brüsszelben kockáztatni a haverok pénzét. Esetleg a pártcsinovnyikokét. Mert Pelczné Gáll Ildikóról nem csak azt érdemes tudni, hogy a Fidesz alelnöke, hanem azt is, hogy a fizetését az Európai Parlamentben viselt tisztségéért, alkalmasint Brüsszelből kapja.

Németh Szilárd logikáját követve, tehát megállapíthatjuk, hogy Pelczné szövegéből Brüsszel világlik elő. Mely következtetés alternatívája lehet még az, hogy a Fidesz-csinovnyik kartársnő értékcserét hajtott végre. Útban Mezőkövesd felé, felvette a pártirodából a képviselendő vélemények kötegét, és cserébe leadta ugyanott a gerincét. Így egy csöppet sem zavarja már, hogy ugyanonnan eszik, ahová a dolgát végzi. Elvégre a gondolatszemétben turkáló gerinctelenség gondolatokkal nem fáradó állapotában ez már talán nem is olyan zavaró. A jelenség különben nem annyira új, mert már a 2014-es választások környékén is látszott: van az az EP-fizetés, amiért a Fidesz és a Jobbik EP-képviselői hajlandók elviselni a brüsszeli elveket. Ott. S szidni ugyanazt. Itt. Alaptörvény-piszkálással. Mert mindez olyan jó fej dolog lehet. Még akkor is, ha a moralitása szinte semmi.

Ha pedig moralitás: érdekes lenne például azt is megtudni, hogy Németh Szilárd szerint ki szólt a Tiszaszigeten aktívkodóknak. Mert valószínű, hogy nem az EP intézkedett úgy, hogy hamisított plakátokat kell terjeszteni. Meghamisítva a DK eredeti falragaszait. Amelyekkel ugyanúgy lehet egyetérteni, vagy nem egyetérteni, mint a MKKP kétségtelenül humoros plakátjaival. Azonban egy más szervezet nevében, annak nevével jelzett hamis plakátokat terjeszteni, morálisan akkor is irathamisítás, ha a hatalom jogszabályait addig csavargatják, amíg büntetés helyett kitüntetést fognak kapni az elkövetők. Esetleg csak egy kis pénzbírságot, amit összedobnak majd számukra a pártirodán.

Önmagában talán nem is a büntetés, illetve az elkövetők személye az érdekes. Ahogy az MKKP fiatalkorú aktivistáját a minap megütő hiperbátor taxis esetében sem. Sokkal inkább jelzésértékű, hogy ez előfordulhat. Az, hogy egy politikai nézetkülönbség morálisan alig alulmúlható módon való kifejezését megengedhetőnek érzik némelyek. Azt, hogy a másik akár fizikai megfélemlítése még belefér. Ahogy belefér a hamisítással elért lejáratás is Tiszaszigeten. S ez az, ami jelzés értékű. Az, hogy a jelek szerint, a hatalom képviselőinek viselkedése azt a morális üzenetet közvetíti, hogy számukra minden őket szolgáló tett szép, és híveiknek minden megengedhető. Az annyi aggódással őrzött kultúra pedig nem igazán ez lenne. A jelek szerint, csak a Fidesz köreiben az.

Andrew_s


http://gepnarancs.hu/2016/09/demagogisztani-naplo-pannoniai-moralfogyta/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: költségkeretének, megállapíthatjuk, kontraszelektált, banánköztársaság, felhasználásának, tradicionálisan, megengedhetőnek, demagógisztáni, gerinctelenség, pártfeladatnak, nézetkülönbség, meggyanúsítani, demagogisztani, megfélemlítése, gondolatokkal, tiszaszigeten, irathamisítás, alternatívája, következtetés, aktívkodóknak, kétségtelenül, magyarázatnak, képviselőinek, nyilvánosabbá, jogszabályait, tisztségéért, falragaszait, meghamisítva, parlamentben, plakátjaival, jóindulattal, rezsibiztost, aktivistáját, költségkeret, hamisítással, pártirodából, jelek szerint, hatalom képviselőinek, morális üzenetet, annyi aggódással, érckakas nyugton, déli szél, kora délutánban, egykori rezsibiztost, legnagyobb jóindulattal, biztos túlélés, nyújtott teljesítmény, mikrofonhoz jutás, megszólalás lehetősége, részét költik, említett költségkeret, kicsit cikizni, Németh Szilárd, Orbán Viktor, Pelczné Gáll Ildikó, Európai Uniót, Mert Pelczné Gáll Ildikóról, Európai Parlamentben, Útban Mezőkövesd, Jobbik EP-képviselői,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Mindig jusson idő nevetni  Alázat  Png cica  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Idő  Png rózsa csokor  Régi emberek, akikre máig büsz...  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png férfi  Irgalom és ítélet  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Irgalom és ítélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  A kételkedés kezelése  Sokan azt tartják  Julian Brass gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Rátalálsz  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Hiányzik  Facebookon kaptam  Png virág  Őrizkednünk kell...  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  George Gordon Lord Byron: Inez...  A boldog családok mind hasonló...  Kaffka_Margit  Gonosz démon-álarc  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Png csokor  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Akarat  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Szívem  Minden harmadik...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tanuld meg ezt a versemet  Mi lenne ha  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alvó cicák  Png férfi  Próbálj meg ...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  s immár én is felragyogva, ért...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy maradéktalanul uralt világ  Bounty krémes  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
jelek szerint, hatalom képviselőinek, morális üzenetet, annyi aggódással, érckakas nyugton, déli szél, kora délutánban, egykori rezsibiztost, legnagyobb jóindulattal, biztos túlélés, nyújtott teljesítmény, mikrofonhoz jutás, megszólalás lehetősége, részét költik, említett költségkeret, kicsit cikizni, csatolt véleménnyel, kötelező kvóta, dolog innen, haverok pénzét, képviselendő vélemények, dolgát végzi, gondolatszemétben turkáló, jelenség különben, 2014-es választások, brüsszeli elveket, moralitása szinte, hatalom jogszabályait, elkövetők személye, minap megütő, politikai nézetkülönbség, másik akár, hamisítással elért, költségkeretének, megállapíthatjuk, kontraszelektált, banánköztársaság, felhasználásának, tradicionálisan, megengedhetőnek, demagógisztáni, gerinctelenség, pártfeladatnak, nézetkülönbség, meggyanúsítani, demagogisztani, megfélemlítése, gondolatokkal, tiszaszigeten, irathamisítás, alternatívája, következtetés, aktívkodóknak, kétségtelenül, magyarázatnak, képviselőinek, nyilvánosabbá, jogszabályait, tisztségéért, falragaszait, meghamisítva, parlamentben, plakátjaival, jóindulattal, rezsibiztost, aktivistáját, költségkeret, hamisítással, pártirodából, valószínűleg, megengedhető, teljesítmény, képviselendő, csavargatják, mezőkövesden, diktatúrában, piszkálással, pénzbírságot, előfordulhat, jelzésértékű, brüsszelből, értékcserét, alkalmasint, gondolkodás, nyilvánossá, szolgálatba, képviselőik, magyarázata, megszólalás, véleménnyel, képviselnie, kampányolni, brüsszelben, matricákkal, állapotában, ellentétben, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 544
  • e Hét: 2031
  • e Hónap: 13142
  • e Év: 166638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.