Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Teréz körút után azt kérdezték, hallottuk-e, hogy „A
  2016-09-26 20:13:26, hétfő
 
  Hogy mik vannak? A robbanás ideje alatt ott volt két civilruhás "nyomozó" is...

********************************

A Teréz körút után azt kérdezték, hallottuk-e, hogy ,,Allah akbar!"
Kovács Klára
2016. szeptember 26.




Koncertre indult szombat este Kleb Attila fotós a kedvesével. A Teréz körúton, a két járőr mögött sétáltak pár másodperccel a robbanás előtt. A rendőrség tanúként kihallgatta őket, de nem csak a kérdések voltak különösek a számukra.
Krétával rajzolt fehér körök az aszfalton, mellettük egy-egy papírdarab, a bűnjel számával - így nézett ki vasárnap délután a Teréz körút azon szakasza, ahol a robbanás történt. A rendőrök szakaszosan zárták le az utat, oda csak az ott lakók mehettek be. Mindenkit kaputól kordonig kísértek, nézelődni, a járdán beszélgetni nem volt idő.


A detonáció melletti házban lakik Kleb Attila fotós és kedvese, akiket tanúként hallgatott ki a rendőrség. A pár egy ismerősük koncertjére indult fél 11 körül. A fotós így utólag visszagondolva még mindig beleborzong, hogy mi lett volna, ha néhány másodperccel hamarabb indulnak útnak. A Teréz körúton vezetett az útjuk.

,,Két láthatósági mellényes alak haladt a járda közepén a Király utca felé. Azon a szakaszon a fák kitakarják a lámpák fényét, így nem tudtam, hogy közterület-felügyelők vagy rendőrök, csak a láthatósági mellény volt egyértelmű."

Kleb elmondása szerint több különös dolog is volt aznap éjszaka azon a környéken. A robbanás helyszínén, az egyik ív alatt él már évek óta egy idős hajléktalan. ,,A hajléktalan mozgássérült, éjjel-nappal itt van, csak a leghidegebb téli napokon megy be a szállóra. De érdekes módon szombat este nem volt a helyén."

A párnak ez már az előtt feltűnt, hogy detonáció rázta meg a környéket. Ők néhány méterrel lemaradva sétáltak a rendőrök mögött. Éppen a 2-4. és a 6-os számú házat elválasztó utcánál, a Dohnányi Ernőnél kanyarodtak be és csak két lépésnyire jutottak a saroktól, amikor a robbanás történt.

,,A Dohnányi Ernő utca sarkán voltunk. Takart minket az épület, amikor elképesztő robaj rázta meg a környéket. Először még vártunk egy kicsit, hátha lesz még egy robbanás, de nem volt. Aztán hívtam a 112-t."

A férfi a füsttől és a törmelék porától azt hitte, hogy csak egy sérült fekszik a földön. Közelebb lépve vette észre a másik rendőrt, akinek a nyaki vénáját akkor már szorította egy civil ruhás férfi.

,,A robbanás és a telefonhívás között legfeljebb két perc telt el, de amikor tárcsáztam, ketten már ott voltak segíteni és a sérült rendőrök fölé hajoltak. Akkor még nem tudhattam, hogy ők civil ruhás nyomozók, csak amikor bevittek a rendőrségre kihallgatni minket, akkor vált ez egyértelművé. Magam sem értem, hogy kerültek oda ilyen gyorsan."
Kleb Attila szerint több külünös mozzanata is volt a robbanás utáni eseményeknek


A rendőrségen kérdések sora következett. Részletesen el kellett mondaniuk, mit láttak, de a kérdések között szerepelt, hogy hallottak-e a robbanás előtt ,,Allah Akbar!" kiáltást. A fényképész elmosolyodott - ,,ilyesmiről szó sincs, csendes volt a környék, senki nem kiabált semmit egészen a robbanásig."

Kleb állítása szerint őt gyilkosság kísérlete gyanúja, a barátnőjét pedig mindössze néhány perccel később már gyilkosság gyanúja miatt hallgatták meg tanúként. És hiába kértek, a tanúvallomási jegyzőkönyvből nem kaptak példányt.

A fotós még a mentők kiérkezése előtt készített néhány fényképet a helyszínről, amelyeken a két rendőr a kapualjtól néhány méterre fekszik és föléjük hajolnak a civil ruhás rendőrök. A felvételek alapján Kleb Attila azt mondja, hogy a robbanószerkezetet a kapualj jobb alsó sarkában helyezhették el. Erre utal szerinte, hogy a szétszóródott szögek és csavarok 180 fok helyett körülbelül csak 100 fokban repültek szerteszét a járdán és az úttesten. ,,Hihetetlen, a Király utcáig, sőt, még azon túl is tele lett minden szögekkel" - emlékeztet.

Szerinte abban, hogy nincs több sérült, nagy szerepe van annak is, hogy a kapualj előtt van egy köztéri illemhely, amelynek vasrácsa és az amögött lévő borítás sok szöget és törmeléket felfogott.

http://m.nol.hu/belfold/terez-korut-robbantas-merenylet-budapest-1633409
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: visszagondolva, jegyzőkönyvből, szétszóródott, tanúvallomási, elmosolyodott, egyértelművé, másodperccel, eseményeknek, mozgássérült, helyezhették, telefonhívás, kihallgatta, beszélgetni, hajléktalan, láthatósági, részletesen, rendőrségen, koncertjére, következett, kihallgatni, rendőrségre, helyszínről, szakaszosan, beleborzong, leghidegebb, kanyarodtak, robbanásig, papírdarab, lépésnyire, törmeléket, hallgatták, helyszínén, szerteszét, felvételek, gyilkosság, egyértelmű, robbanás ideje, robbanás előtt, rendőrség tanúként, kérdések voltak, bűnjel számával, robbanás történt, rendőrök szakaszosan, járdán beszélgetni, detonáció melletti, ismerősük koncertjére, járda közepén, lámpák fényét, láthatósági mellény, robbanás helyszínén, idős hajléktalan, hajléktalan mozgássérült, Kovács Klára, Kleb Attila, Dohnányi Ernőnél, Dohnányi Ernő, Allah Akbar,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Magyarország ilyen hely.  Sajnos ezt elBalogozták  Magyarország ilyen hely.  A tékozló és Isten gondviselés...  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Könnyáztatta asszonysorsok  Intelem  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Vágy, élet és sugár  Március 15 emlékére virágba bo...  Esti kép  Mindig tud adni ,  Síró nő  Dóró Sándor: Tétova lét  Kezdet  Tavaszról álmodom,  Síró nő  Rőzsehordó nő szobra  Facebookon kaptam  A gyomorrontás tojással is kez...  A közszereplő  Paul David Tripp Március 15  Rőzsehordó nő szobra  Emlékeimben mindenütt ott vagy...  Rejtő Jenő versei  Szeüleidtől tanultad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  A nemzet csak akkor...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Cicus virággal  Facebookon kaptam  Esti kép  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Esti kép  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  1848. március 15-én  Amikor 5 éves voltam,  1848. március 15-én  Facebookon kaptam  Esti kép  Márciusi eső  Facebookon kaptam  gyöngyöstarjáni vérszilva faso...  Facebookon kaptam  Hernádkak  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  mindent a népért...  Benned is ezerféle szín van  Könnyáztatta asszonysorsok  Ez a miénk!  Esti kép  Kakaós piskóta  Isten áldja  Nem mindegy  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Az ünnepről  Facebookon kaptam  Könnyáztatta asszonysorsok  A közszereplő  Facebookon kaptam  Házi botox  A magukat nyílt és őszinte emb...  Hernádkak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Facebookon kaptam  A csonk és a facsemete  Szabó Lőrinc: Egy kis értelmet...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  A gyomorrontás tojással is kez...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Magyarország ilyen hely.  Facebookon kaptam  Egyet értesz?  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Hernádkak  Jóga férfiaknak 
Bejegyzés Címkék
robbanás ideje, robbanás előtt, rendőrség tanúként, kérdések voltak, bűnjel számával, robbanás történt, rendőrök szakaszosan, járdán beszélgetni, detonáció melletti, ismerősük koncertjére, járda közepén, lámpák fényét, láthatósági mellény, robbanás helyszínén, idős hajléktalan, hajléktalan mozgássérült, leghidegebb téli, előtt feltűnt, rendőrök mögött, 6-os számú, törmelék porától, sérült fekszik, másik rendőrt, nyaki vénáját, civil ruhás, telefonhívás között, sérült rendőrök, rendőrségre kihallgatni, robbanás utáni, rendőrségen kérdések, kérdések között, fényképész elmosolyodott, barátnőjét pedig, tanúvallomási jegyzőkönyvből, mentők kiérkezése, kapualjtól néhány, felvételek alapján, kapualj jobb, szétszóródott szögek, kapualj előtt, köztéri illemhely, amögött lévő, visszagondolva, jegyzőkönyvből, szétszóródott, tanúvallomási, elmosolyodott, egyértelművé, másodperccel, eseményeknek, mozgássérült, helyezhették, telefonhívás, kihallgatta, beszélgetni, hajléktalan, láthatósági, részletesen, rendőrségen, koncertjére, következett, kihallgatni, rendőrségre, helyszínről, szakaszosan, beleborzong, leghidegebb, kanyarodtak, robbanásig, papírdarab, lépésnyire, törmeléket, hallgatták, helyszínén, szerteszét, felvételek, gyilkosság, egyértelmű, emlékeztet, ilyesmiről, hihetetlen, elválasztó, kedvesével, barátnőjét, fényképész, szorította, hallgatott, civilruhás, tárcsáztam, legfeljebb, felügyelők, szeptember, körülbelül, kitakarják, elképesztő, kapualjtól, kiérkezése, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 267
  • e Hét: 1925
  • e Hónap: 18718
  • e Év: 151635
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.