Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Se állami tartalék, se raktár! EZ IS ELKÓTYAVETYÉLVE!
  2016-10-05 19:00:38, szerda
 
  AZÉRT LÁMPAVAS VAN MÉG BŐVEN!!!




Se állami tartalék, se raktár! EZ IS ELKÓTYAVETYÉLVE!




Közzétéve 2016-10-05
Állami élelmiszertartalék helyett ingatlanbiznisz?

Képtalálat a következőre: ,,TIG-raktár-kép"
Egy hónapja derült ki, hogy Magyarország, több évtizedes gyakorlatot felrúgva értékesítette a válsághelyzetekre készletezett élelmiszertartalékát, és megszüntette az ezért felelős gazdálkodó szervezetet. Az ellenzék azóta hasztalan próbálta megtudni, mi lett a pénzzel, a raktárvagyonnal és hogy hol tart a végelszámolás, míg végül az NFM pár napja válaszra méltatta Gőgös Zoltánt. Ami a levélből nem derül ki, megtudtuk máshonnan.

Tavaly október közepén született egy kormányhatározat, amely kimondja, hogy a mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek esetében Magyarországon nem indokolt a Gazdaságbiztonsági Tartalék készletek fenntartása. Két napra rá megindult a készletezésért felelős Tartalékgazdálkodási Nonprofit kft. (TIG) végelszámolása, majd egy hónapon belül újabb kormányhatározat született arról, hogy a társaság 2016 január elsejétől nem kezelhet semmilyen tartalékot.
A csaknem egyéves csöndet egy európai hír oszlatta szét, amely egy, a lakosság vészhelyzeti védelméről készített és a német kormány által elfogadott új koncepcióról szólt. A több mint 20 év után újragombolt terv a polgári lakosság felé is megfogalmaz ajánlásokat, így például öt napra elegendő ivóvizet, tíz napra elegendő élelmiszert, meleg takarót, gyertyát, gyufát, gyógyszert stb. javasoltak elraktározni.

Képtalálat a következőre: ,,TIG-raktár-kép"
Megint a brókerbotrány
A hazai sajtó és ellenzék nyomban rá is kérdezett az illetékes szerveknél: Magyarországon mi újság az állami vésztartalékokkal, és ekkor derült ki, hogy részben vagy egészben eladták, se búza, se kukorica, se rozs, se cukor, se olaj nincs annyi, amennyire egy nagyobb válsághelyzetben szükség lenne. A készletezésért felelős nonprofit cég pedig végelszámolás alatt nyög, koporsójába egy 410 milliós mínusz ütötte be az utolsó szöget, amelyet a TIG a brókerbotrány miatt bukott a Hungária Értékpapírnál.

Képtalálat a következőre: ,,TIG-raktár-kép"
Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter az ATV Híradójának azt nyilatkozta, hogy minden országban, így hazánkban is meg kell lenniük a tartalékoknak, ám az MSZP-s Gőgös Zoltán úgy értesült, hogy nem csak a tartós élelmiszereket, de az élelmiszer alapanyagokat is értékesítették a felszámolás során vagy előtt. A megszűnt cég helyére év végéig kellene újat létrehoznia a kormánynak, de a témának nincs gazdája, az újságírókat egymáshoz irányítgatták a felkeresett minisztériumok.
Az államtitkár válaszol
Miután a társaság végelszámolása után fennmaradó vagyon a Seszták Miklóshoz tartozó Magyar Nemzeti vagyonkezelő Zrt. kezelésébe kerül, Gőgös Zoltán a fejlesztési miniszternek tette fel írásbeli kérdéseit. A szocialista politikus kifejti értetlenségét afelett, hogy a kormány egy százmilliós nagyságrendű bukás miatt számol fel egy amúgy 13 milliárdos céget, és arra kíváncsi, vannak-e jelenleg és lesznek-e a jövőben stratégiai készletei Magyarországnak, illetve mi történik a TIG raktárvagyonával?
A miniszter helyett Fónagy János államtitkár válaszolt Gőgösnek. Érdemi, új információ nem sok van levelében, de abból kiderül, hogy a TIG készleteinek értékesítéséről a végelszámoló Nemzeti Reorganizációs Nonprofit kft. dönt, egyelőre azonban még zajlik a vagyonhasznosítási koncepció elkészítése. Addig is megnyugtatja a kérdezőt, hogy a ,,raktárvagyon likvidációja" szabályszerű lesz, és abból megtörténik az elszámolás a hitelezőkkel és a tulajdonossal, a maradványvagyon pedig a magyar állam tulajdonába kerül.
Elmaradt számonkérés
A TIG ügyeire rálátó forrásunk szerint 2010 után kezdődtek a bajok. A kormányoldal iránt elkötelezett új menedzsment 7,5 milliárdos készpénzvagyonnal és 30 ezer tonna búza, illetve 5 ezer tonna kukorica raktárkészlettel vette át a ,,boltot", ám már 2012-ben többmilliárdos károkozást állapított meg egy FVM vizsgálat, amely egyúttal büntetőfeljelentést is szorgalmazott.
A feljelentés elmaradt, a felelősöket kirúgták. Informátorunk úgy tudja, hogy az ominózus 410 milliós bukás is azért következett be, mert bár a cég vagyonát kizárólag állampapírban lehetett volna tartani, a menedzsment ,,vagyonkezelésre" adta át az összeget a Hungária Értékpapírnak. Emellett azonban több ízben hoztak szakmailag kifogásolható döntéseket: rossz áron adtak-vettek, rossz minőséget, és nem csak élelmiszer alapanyagok, hanem például tüzelők vonatkozásában is.
Forrásunk úgy tudja, hogy a 2015. októberi, a Gazdaságbiztonsági Tartalék készletek felhalmozását megszüntető kormányhatározat idején már szinte semmi sem volt a TIG raktáraiban, mivel az azt megelőző években már a készletek - vetőmag, liszt, cukor (csak ebből 6-8 ezer tonna még volt), szappan, stb. - kiárusításából tartották fenn magukat, illetve az ingatlanjaikban található üzlet- és raktárhelységek bérbeadásából.
Apropó ingatlanok
A TIG ingatlanvagyona alsó hangon is minimum 10 milliárdot ér: országosan Szegedtől Somogyig, Szabolcstól Budapestig csaknem két tucat épületegyüttesből álló raktárbázis, fővárosi székházuk egy önmagában is több milliárdos Duna parti épület.
Képtalálat a következőre: ,,TIG-raktár-kép"
Informátorunk arra hívja fel a figyelmet, hogy nem egészen egy hónapja a kormány raktározásra irányuló támogatási programot indított, amely ingatlan vásárlásra és építésre is vonatkozik.
Mint mondja, él a gyanúperrel, hogy ezekből az uniós pénzekből a végelszámolással felszabadított és kiürített, többszázezer tonna tárolókapacitású korábbi TIG raktárak kerülnek hamarosan új tulajdonosok kezébe.
(atv)
Bal-Rad komm: “...korábbi TIG raktárak kerülnek hamarosan új tulajdonosok kezébe..."
-Mondjuk szerezhet belőlük a jó Pénztáros Lőrinc koma, meg a “Bonafarm"-tulaj Csányi Satya, és néhány-eredendően műkörmös, de már-mezőgazdasági nagyvállalkozó! Egyszóval az Új Nemmzetthy Elyth!
Bár ebből még nem lesz állami vésztartalék! De hát minek is az? Gondoskodjon vésztartalékról a lakosság.
Közmunkás-és rabszolgabérből igazán kiszoríthatja!


http://www.balrad.com/2016/10/05/se-allami-tartalek-se-raktar-ez-is-elkotyavetyel ve/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: válsághelyzetben, kormányhatározat, végelszámolással, tárolókapacitású, raktárvagyonával, raktárkészlettel, elkotyavetyelve, nemzetgazdasági, vésztartalékról, elkótyavetyélve, ingatlanvagyona, raktárvagyonnal, vagyonkezelésre, raktárhelységek, rabszolgabérből, maradványvagyon, élelmiszeripari, értékesítéséről, ingatlanbiznisz, ingatlanjaikban, magyarországnak, kiárusításából, nagyvállalkozó, vonatkozásában, élelmiszereket, végelszámolása, többmilliárdos, reorganizációs, értékesítették, készletezésért, magyarországon, felszabadított, minisztériumok, alapanyagokat, mezőgazdasági, irányítgatták, hónapja derült, válsághelyzetekre készletezett, ezért felelős, ellenzék azóta, készletezésért felelős, hónapon belül, társaság 2016, csaknem egyéves, lakosság vészhelyzeti, német kormány, több mint, polgári lakosság, hazai sajtó, illetékes szerveknél, állami vésztartalékokkal, nagyobb válsághelyzetben, AZÉRT LÁMPAVAS VAN MÉG BŐVEN, Gőgös Zoltánt, Gazdaságbiztonsági Tartalék, Tartalékgazdálkodási Nonprofit, Hungária Értékpapírnál, Varga Mihály, MSZP-s Gőgös Zoltán, Seszták Miklóshoz, Magyar Nemzeti, Gőgös Zoltán, Fónagy János, Nemzeti Reorganizációs Nonprofit, Hungária Értékpapírnak, Szegedtől Somogyig, Szabolcstól Budapestig, Pénztáros Lőrinc, Csányi Satya, Nemmzetthy Elyth,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A kételkedés kezelése  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Kellemes délutánt kívánok  Hazára minden embernek szükség...  Mai harmónia kártyám  Mindig jusson idő nevetni  Akarat  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Alvó cicák  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Próbálj meg ...  képre írva  Az igazi szeretetért rendszeri...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam Krisztinától  Kövesd a cowboyt!  A másik dolog,  képre írva  Nevem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Png férfi  Alázat  Egy lelki imádság  Boldog születésnapot a ma ünne...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Byron - Ahogy itt jár -...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Nem számIt  Alázat  Gonosz démon-álarc  Éretlen vers  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Alázat  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  képre írva  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  Alázat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Adakozás  képre írva  A kételkedés kezelése  Szép estét  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Boldog születésnapot a ma ünne...  Radikális szeretet  Makszim Gorkij gondolata  Örülök, hogy látlak!  Tanuld meg ezt a versemet  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam Krisztinától  A másik dolog,  Png ház  Sokan azt tartják  Sokan azt tartják  Kerüld el az evangélium örömén...  Az engedelmesség miért nem vál...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Reménység és erő Krisztustól e...  Egy hatékony szolga  Reménység és erő Krisztustól e...  A boldog családok mind hasonló...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Erdőn  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  A sors  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
hónapja derült, válsághelyzetekre készletezett, ezért felelős, ellenzék azóta, készletezésért felelős, hónapon belül, társaság 2016, csaknem egyéves, lakosság vészhelyzeti, német kormány, több mint, polgári lakosság, hazai sajtó, illetékes szerveknél, állami vésztartalékokkal, nagyobb válsághelyzetben, utolsó szöget, brókerbotrány miatt, tartós élelmiszereket, élelmiszer alapanyagokat, felszámolás során, témának nincs, újságírókat egymáshoz, felkeresett minisztériumok, államtitkár válaszol, társaság végelszámolása, fejlesztési miniszternek, szocialista politikus, százmilliós nagyságrendű, jövőben stratégiai, miniszter helyett, végelszámoló Nemzeti, maradványvagyon pedig, magyar állam, kormányoldal iránt, feljelentés elmaradt, felelősöket kirúgták, menedzsment &#8222, készletek &#8211, ingatlanjaikban található, kormány raktározásra, uniós pénzekből, végelszámolással felszabadított, válsághelyzetben, kormányhatározat, végelszámolással, tárolókapacitású, raktárvagyonával, raktárkészlettel, elkotyavetyelve, nemzetgazdasági, vésztartalékról, elkótyavetyélve, ingatlanvagyona, raktárvagyonnal, vagyonkezelésre, raktárhelységek, rabszolgabérből, maradványvagyon, élelmiszeripari, értékesítéséről, ingatlanbiznisz, ingatlanjaikban, magyarországnak, kiárusításából, nagyvállalkozó, vonatkozásában, élelmiszereket, végelszámolása, többmilliárdos, reorganizációs, értékesítették, készletezésért, magyarországon, felszabadított, minisztériumok, alapanyagokat, mezőgazdasági, irányítgatták, értékpapírnak, értékpapírnál, informátorunk, tulajdonossal, végelszámolás, brókerbotrány, értetlenségét, állampapírban, felhalmozását, tartalékoknak, szorgalmazott, bérbeadásából, kifogásolható, kiszoríthatja, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2789
  • e Hét: 8521
  • e Hónap: 19632
  • e Év: 173128
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.