Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Együtt tüntetett többezer ember és többszáz kutya a Római pa
  2016-10-10 09:12:03, hétfő
 
  talan ha nem mindenki kulon kulon tuntetne, rakpartert, egeszsegugyert, oktatasert, ligetert, nepszabiert hanem mindenki egyutt a kormany ellen akkor valamit el lehetne erni...
A békés tiltakozókat leszarják a politikusok. Amíg nem repülnek molotov-koktélok, elröhincsélnek a dolgon.
A Romain levo Holiday Beach hotel tulajdonosa Egri Gabor milliardos jo aron megvette anni az epuletet mivel arteren van. Most pedig ő a vezetoje a mobilgatert kampanyoloknak mivel a hotel erteket akarja novelni.
Mit csodálkoztok ezen az egészen?Tarlós16évig Óbudai polgmester volt,a rendszerváltás után kezdtek el szaporodni a rómain,ezek az úgynevezett nyaralók,meg üdülők.Vajon ki a JóIsten volt akkor a polgármester?(egy sorral fentebb)
Tarlós erre a gátra készült 16éven át,gondolom egyeseknek megígérte polgármesterként.Illegálisan épített nyaralók,házak, szállodák miatt akarnak tönkrevágni mindent ami megmaradt .A jelenlegi polgmester BÚs Balázs meg alpolgármestere volt tarlósnak,az is benne van nyakig!
A látképeken hiába vannak fák,a töltésen!Töltés oldalába nem is lehet fát ültetni,mert előfordul,hogy a gyökérzet szétfeszíti a talajt,árvíz esetén a kisebb lukakon bemegy a víz és szátszakad a gát.Ocsmány,korrupt banda.Gondolom senki nem fizetett le senkit,hogy éptési engedélyt kapjon a Rómain!

"Garancsi épít luxuslakóparkot a Római-parton"

A főváros meg gátat hogy megvédje.





*****
Együtt tüntetett többezer ember és többszáz kutya a Római part elpusztítása ellen

Szily László
POLITIKA
október 9., vasárnap 23:20


A demonstráció abszolút értelemben sem volt kicsi a magyar átlaghoz képest, de ha azt vesszük, hogy itt alapvetően helyi ügyben tüntettek, nagyrészt helyiek, akkor kifejezetten komoly tiltakozó akciót hozott össze a Maradjanak a fák a Rómain fb-csoport.

A menet az északi vasúti híd tövéből indult. A legföljebb 70 százaléknyi felnőttet tartalmazó tömeg - a további 30 százalékot gyerekek és kutyák tették ki - elsétált a sétányra kirakott, hazug, nem létező fákat mutató látványtervtáblák, a sörözők, csónakházak, hekkezők és illegálisan felhúzott, nyaralónak hazudott hullámtéri lakóparkok előtt, hogy a Római közepe táján álljon meg, nagyjából ott, ahol a Fellini és a Nap Bácsi nevű plázskocsmák találhatók, míg őszre le nem bontják őket.
Itt még csak gyülekezett a tömeg a hídnál.

Nagyon sok tüntetésről tudósítottam már életemben, de nem nagyon voltam olyanon, ahol bárki, akit megszólítottam, pontosan tudta volna, hogy miért van itt, mi a tét, és mi lenne a kívánatos megoldás. Itt mindenki tisztában volt a dolgokkal, nyilván nem függetlenül attól, hogy az általam megkörnyékezettek 90 százaléka vagy Római parti vagy óbudai lakos volt. Az is kiderült, hogy a jól informáltság az indulatos hőbörgés legnagyobb ellensége, hiszen az egész eseményen nem hallottam egy darab csúnya szót sem. Nyilván ugyanezért működteti a kormány a szégyenteljes közmédiát és irtja ki erővel a szabad sajtó utolsó morzsáit is.

Itt hála istennek mindenki magasról tett a kormányra, mert mindenkit egy olyan dolog érdekelt itt, ami sokkal fontosabb néhány politikai hatalomhoz jutott tolvajnál: hogy érthetelen okokból ne semmisítsék meg a Rómait egy olyan gáttal, ami az egész világon kizárólag a hullámtérbe illegálisan építkező szálloda- és lakóparktulajdonosoknak jó.

A jelenlévők egyike sem tudta elképzelni vagy megérteni, hogy Tarlós főpolgármester és a főváros miért egy, a partra épített mobilgáttal akarja megoldani a helyzetet, amikor az automatikusan a ma ismert Római part totális megsemmisítésével jár. A tervek szerint ugyanis minden fát kivágnak a parti sávban, a kavicsos föveny helyére pedig olyan szórt, meredek kövezés kerül, ami Budapest belső részeiről annyira ismerős.

Az értetlenség annak is szól, hogy a mobilgát mégcsak nem is valami atombiztos műszaki megoldás, amire rá lehetne mondani, hogy bár ledózerolják miatta Budapest egyik leghangulatosabb részét, de legalább 100 százalékos védelmet nyújt a mögötte élőknek. Már maga Tarlós István is elismerte, hogy miután megemelték a mértékadó árvízszintet, a korábbi terveknél magasabb - néhol négyméteres - mobilgátnál fennállhat az úgynevezett hidraulikus talajtörés veszélye. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy minél magasabb a mobilgát, annál mélyebb alépítményt, vagyis mélybe nyúló résfalat kell építeni a talajba. Ennek a súlya, illetve az árvíz azonban megmozgathatja az altalajt, ami azzal fenyeget, hogy a normális töltésekhez képest pengevékony szerkezet átszakad.

A másik veszélyforrást az árvízzel érkező uszadékok jelenthetik, egy nagyobb fa ugyanis szintén megbonthatja a vékony mobilgátat. További komoly problémák forrása lehet, hogy a mobilgát miatt a talajba épített résfalnak a vízzáró rétegig kell leérnie, csakhogy a fal ezáltal elzárja a közeli hegyek felől a Duna felé a mélyben áramló talajvizeket, így a mobilgát miatt folyamatos szivattyúzásra lehet szükség, ami drága és bizarr megoldás lenne.

A partra épített mobilgát kizárólag a part és a Királyok útja közötti hullámtéri sávra jórészt illegálisan építkező vállalkozóknak lenne jó, ezért nem értette senki, hogy Tralós miért támogatja. Mindenki másnak - így a megjelent tüntetőknek is - sokkal kedvezőbb lenne, ha a mobilgát a Királyok útján épülne meg, ahol a fő védvonal húzódik.

Kivételes tüntetés volt, különleges résztvevőkkel, akikkel, útban a beszédek helyszínére, fotókkal illusztrált miniinterkúsorozatot csináltam, íme:

Zénó, a kivételesen puha bundájú szálkásszőrű tacskó a kerületből érkezett, mert nem szeretné, ha elpuszítanák a Római partot. Meditáló filozófusnak tűnt mindaddig, míg váratlanul neki nem ugrott Főnixnek, a tőle 34 centiméterre tüntető border collienak.

Főnix onnan kapta a nevét, hogy menhelyen volt, és már éppen altatták volna, amikor a gazdája befogadta, így újjászületett. A gazdája nem óbudai, de régebben sokat járt a Rómaira, ezért jöttek el.

Málna 9 hónapos hosszúszőrű tacskó, óbudai gazdáival sokat jár a Rómaira, és továbbra is a kavicsos fövenyen szeretne rohangálni, nem egy terméskő rézsűn, ami fölül kiirtották a teljes növényzetet.

Erdei Manó, a gigantikus filozófus valós méretei nem is érzékelhetők ezen a képen, pedig csak a feje van akkora, mint Füles, a törpetacskóm. A közelben lakik, a gazdáját felháborították a Római elpusztítására szövögetett tervek, ezért jöttek tüntetni.

Betsy a közeli Budakalászról érkezett, amúgy is sokat jár ide, nem is látszott különösebben izgatottnak, bár ennyien tuti még soha nem tolongtak a parton, amikor sétáltatták.

Kókusznak nemcsak a neve remek, a Terence Hill-tekintetű, álomfülű keverék a Rómairól érkezett és ennek megfelelően olyan lazán szimatolt, mintha otthon lett volna.

A névverseny győztese ennek ellenére Cousteau, az izmos kan shar pei, aki a Déli pályaudvar mellől lihegett idáig, hogy a kivételes partszakasz elpuszítása ellen demonstráljon.

Négykézlábra állva a legtöbb tüntetőnél nagyobb lett volna Roric, a kan leonbergi és a csaja, Dí, akit viszont titokzatos okból Diane Keatonról neveztek el a környéken lakó gazdái.

Dió, a kis tacskó gazdája is helyi lakó, akivel remekül elbeszélgettünk arról, hogy Magyarországon mindent leköveznek. De a Rómait nem fogják - állapodtunk meg, azzal mentem is tovább.

Kiskoromban még rendszeresen lehetett látni az utcán bárányszerű, furán megnyírt bedlington terriereket, ma már a sétáltatott gepárd is gyakoribb náluk. Annyira elképedtem attól, hogy életemben először megérinthettem egy bedlingtont - mintha egy bárányfelhőt simogatna az ember - hogy elfelejtettem megkérdezni a nevét. Neki is és uszkár barátjának is. De az biztos, hogy a közelben laknak, a gazdáik pedig már 30 éve erre kocognak.

Emili vizsla kivételesen fotógén csak, de annyira fél a tömegtől, hogy rám úgy nézett, mint valami elvetemült kutyaszalámigyárosra. Ha létezik kutyahitler, én annak éreztem magam a megsemmisítő tekintet súlya alatt. Emili Békásmegyer Ófaluból érkezett, hogy átható tekintetével meg próbálja akadályozni az értelmetlen természetpuszítást.

Mi lehet adekvátabb név egy sportos törpepincsernek a Zeusznál? Zeusz a közelből sétált el tüntetni, csakúgy, mint barátja, a dögös vörös Lord.

Ő az emlegetett Lord.

A szürke Yoda és a sárgásbarna Molly szintén Római parti lakosok. A gazdájuk remek elméletet vezetett elő, miszerint Tarlós főpolgármester már szívesen kihátrálna a népszerűtlen és teljesen értelmetlen környezetpusztításból, amihez remek ürügy lesz neki ez a tüntetés például.

A fülhegyezőversenyt Pletyka mudi és border collie barátja nyerték. Ürömről járnak ide sétálni és nem szeretnék feladni ezt a szokásukat.

Gyengéim az ördögpofájú terrierek, mint a cairn és a border terrier. Bogyó border terrier és egy egész család kísérte el messzebbről a városból, hogy együtt tiltakozzanak.

A tüntetés programrésze, ha jól hallottam, Bródy Jánossal indult, aki eljátszotta a Ne vágj ki minden fát is, de én ekkor kutyákat vakargattam. Utána egy rakás lelkes fellépő következett különféle fb-csportok képviseletében, akik a klasszikus magyar civiltüntetős formát hozták: kedves, jószándékú figurák voltak, de finoman fogalmazva sem született szónokok. Ez most a szokásosnál kevésbé okozott problémát, főleg, hogy a szervezők a végére beraktak két kompetens és beszédképes figurát. Ébert Ágoston mérnök, a leghíresebb helyi civil aktivista el is sírta magát az elején, utána viszont hatásosan beszélt arról, hogy ő ötven éve él a mentett oldalon, vagyis nem katasztrófaturista, a sorsáról, és a többi ittlakóéról viszont a hegyen élők döntenek. Kimondta, hogy a gátat a Nánási út-Királyok útja vonalában kéne megépíteni. Ő is úgy érezte, hogy Tralós István pár hetes nyilatkozata alapján "valami talán elmozdult" és van remény, hogy győzzön a józan ész.

Ezt az őrületet meg kellene állítani

- fejezte be a beszédet Ébert.

A messze legjobb szónok a műsort záró Keleti Péter volt, aki egy rakás praktikus dolgot mondott. Például azt, hogy a legnagyobb veszély most az, hogy a télen sunyin kivágják a fákat, méghozzá a parti sétény alatt húzódó SENTAB ivóvízvezeték cseréje címén. Ha a békásmegyeri vízműtelepről kiindulva elkezdik azt az építkezést, akkor azt a vasúti hídig nem hagyják abba, és kivágják a fákat, hogy tavaszra kész helyzetet teremtsenek - figyelmeztetett, hozzátéve, hogy az aktivisták őrjáratokat indítanak, nehogy kicselezzék őket csőcsere címén.

Keleti szerint Európa nagyvárosai a tíz ujjukat megnyalnák, ha a centrum közelében ilyen természetes folyópartjuk lehetne, sok helyen óriási pénzekért bontják emiatt a rakpartokat, mi pedig éppen el készülünk pusztítani a kivételes Római Partot - magyarázta az aktivista, aztán mindenki fogta a kutyáját, és elindult hazafelé.


http://444.hu/2016/10/09/egyutt-tuntetett-tobbezer-ember-es-tobbszaz-kutya-a-roma i-part-elpusztitasa-ellen
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: polgármesterként, leghangulatosabb, luxuslakóparkot, elbeszélgettünk, alpolgármestere, leegyszerűsítve, figyelmeztetett, törpepincsernek, felháborították, vállalkozóknak, egeszsegugyert, megszólítottam, szivattyúzásra, elröhincsélnek, képviseletében, főpolgármester, magyarországon, elpusztítására, megmozgathatja, kampanyoloknak, rendszerváltás, veszélyforrást, megérinthettem, budakalászról, demonstráljon, újjászületett, tiltakozzanak, ivóvízvezeték, civiltüntetős, automatikusan, résztvevőkkel, elfelejtettem, szégyenteljes, vízműtelepről, árvízszintet, érzékelhetők, kormany ellen, békés tiltakozókat, epuletet mivel, mobilgatert kampanyoloknak, hotel erteket, rendszerváltás után, úgynevezett nyaralók, sorral fentebb, gátra készült, jelenlegi polgmester, látképeken hiába, gyökérzet szétfeszíti, kisebb lukakon, demonstráció abszolút, magyar átlaghoz, északi vasúti, Holiday Beach, Egri Gabor, Tarlós16évig Óbudai, Szily László, Tarlós István, Erdei Manó, Terence Hill-tekintetű, Diane Keatonról, Emili Békásmegyer Ófaluból, Bródy Jánossal, Ébert Ágoston, Tralós István, Keleti Péter, Római Partot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Akarat  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Egy lelki imádság  Még csak most kezdődik a nap  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Szép estét  Zilahy Lajos gondolata  Erdőn  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Alázat  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Png csokor  Alázat  Kellemes délutánt kívánok  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png csokor  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  A Megváltó szolgálatában  Gyökössy Endre - Virágok virág...  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Az igazi szeretetért rendszeri...  Alázat  Egy hatékony szolga  Alázat  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png nő  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Adakozás  A sors  Nagyi telefonál  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy hatékony szolga  Fehér virág  Még csak most kezdődik a nap  Szép estét  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Akik bántanak téged  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Akarat  Png virág  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
kormany ellen, békés tiltakozókat, epuletet mivel, mobilgatert kampanyoloknak, hotel erteket, rendszerváltás után, úgynevezett nyaralók, sorral fentebb, gátra készült, jelenlegi polgmester, látképeken hiába, gyökérzet szétfeszíti, kisebb lukakon, demonstráció abszolút, magyar átlaghoz, északi vasúti, sétányra kirakott, kívánatos megoldás, általam megkörnyékezettek, indulatos hőbörgés, egész eseményen, darab csúnya, szégyenteljes közmédiát, szabad sajtó, olyan dolog, olyan gáttal, egész világon, hullámtérbe illegálisan, jelenlévők egyike, főváros miért, partra épített, tervek szerint, parti sávban, kavicsos föveny, értetlenség annak, mobilgát mégcsak, mögötte élőknek, mértékadó árvízszintet, korábbi terveknél, úgynevezett hidraulikus, árvíz azonban, normális töltésekhez, másik veszélyforrást, árvízzel érkező, vékony mobilgátat, mobilgát miatt, talajba épített, vízzáró rétegig, közeli hegyek, mélyben áramló, megjelent tüntetőknek, beszédek helyszínére, kivételesen puha, kerületből érkezett, gazdája befogadta, kavicsos fövenyen, terméskő rézsűn, teljes növényzetet, gigantikus filozófus, közelben lakik, gazdáját felháborították, közeli Budakalászról, neve remek, névverseny győztese, kivételes partszakasz, legtöbb tüntetőnél, környéken lakó, utcán bárányszerű, sétáltatott gepárd, bárányfelhőt simogatna, közelben laknak, gazdáik pedig, megsemmisítő tekintet, sportos törpepincsernek, közelből sétált, dögös vörös, emlegetett Lord, szürke Yoda, sárgásbarna Molly, gazdájuk remek, tüntetés például, ördögpofájú terrierek, border terrier, egész család, tüntetés programrésze, rakás lelkes, klasszikus magyar, szokásosnál kevésbé, végére beraktak, leghíresebb helyi, mentett oldalon, többi ittlakóéról, hegyen élők, beszédet Ébert, messze legjobb, műsort záró, rakás praktikus, legnagyobb veszély, télen sunyin, parti sétény, békásmegyeri vízműtelepről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 650
  • e Hét: 2137
  • e Hónap: 13248
  • e Év: 166744
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.