Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Júdáspénzmutyi
  2016-10-27 19:38:11, csütörtök
 
  Júdáspénzmutyi


Közzétéve 2016-10-27

Brüsszelnek kezd elege lenni


Nem először merül fel, hogy az Európai Bizottság felfüggesztené a Magyarországhoz kapcsolódó uniós kifizetéseket, mivel az uniós támogatások hazai irányítási és kontrollrendszere számos ponton megsérti az uniós előírásokat. A helyzet komolyságát jelzi, hogy a Miniszterelnökség is elismerte, számos pontban nincs egyetértés a Bizottsággal, bár állításuk szerint Magyarország nem kap olyan besorolást, ami a kifizetések automatikus felfüggesztésével járna együtt.

Az uniós források kifizetésének felfüggesztése komoly károkat okozna, mivel a költségvetési és likvid tartalékok csak rövid ideig tudnák fedezni a kieső uniós pénzeket. Az pedig köztudott, hogy a magyar gazdaság nagyban rá van utalva az uniós transzferekre. Friss felmérések szerint az előző költségvetési ciklusban mi profitáltunk a legtöbbet az uniós támogatások lehívásából.
A magyar kormánynak ráadásul az egyik fől célja az uniós források minél gyorsabb lehívása a 2014-2020-as ciklusban, így egy esetleg rossz forgatókönyv esetén a magyar vezetésnek mindenképpen gesztusokat kellene tennie Brüsszel irányába.

ub
Mi baja Brüsszelnek
Komoly figyelmeztetés lenne a magyar kormánynak, ha az Európai Bizottság felfüggesztené az uniós források kifizetését. Október elején jelent meg a hír, hogy a 2014-2020-as költségvetési ciklushoz kapcsolódó magyar támogatási rendszer vizsgálata során olyan megállapításokra juthat az Európai Bizottság, hogy a többfokozatú skálán a hármas besorolást kapnánk. A bizottsági szabályok miatt ez a kifizetések automatikus felfüggesztését jelentené.
A kiszivárgott információk alapján a vizsgálat több súlyos problémát is talált a magyar rendszerben. Ezek közül is kiemelkedik az az uniós jogszabályi követelmény, hogy az irányító hatóságoknak befolyástól mentesen kell dönteniük az uniós pályázatokról. Magyarország esetében ez azért problémás, mert az Irányító Hatóság a Miniszterelnökségen belül működik, és nagyon magas volt a kiemelt felhívások aránya. Utóbbi azt jelenti, hogy jogszabályi döntés alapján előre eldöntik, hogy egy-egy pályázaton mely állami intézmény vagy szereplő indulhat, és így egy fix keretösszegű pályázat nyertesét gyakorlatilag előre tudni lehet. Ezzel csorbul a verseny, ráadásul a közpénzeket nem hatékonyan használják fel, ami az Unió egyik alapelve.
Ha hétköznapi nyelvén szeretnénk összefoglalni, akkor Brüsszelt természetesen az aggasztja, hogy a magyar kormány olyan pályázati rendszert alakított ki egyes területeken, ahol nem az számít, hogy ki a versenyképesebb, hanem, hogy ki ápol jobb kapcsolatot a kormánnyal. Nem új keletű dolog, hogy az uniós források táptalajt nyújtanak a mutyinak, a különböző állami intézményekkel és szereplőkkel jó kapcsolatot ápoló kormányközeli cégek pedig sorra nyerik el a kiemelt pályázatokat. A beruházások és fejlesztések egy része ráadásul jelentősen túlárazott, így összességében nemcsak rossz helyre kerülnek az uniós pénzek, hanem azokat rosszul is használjuk fel.
Azt a Miniszterelnökség is elismerte, hogy számos ponton nincs egyetértés az Európai Bizottsággal. Csepreghy Nándor viszont úgy reagált a hírre, hogy Magyarország kettes besorolást kap, azaz nem kell attól tartani, hogy a Bizottság felfüggesztené az uniós transzferek kifizetését. A Miniszterelnökség helyettes vezetője szerint viszont az Irányító Hatóság függetlensége nem lehet vita tárgya, mivel a magyar jogszabályok garantálják annak függetlenségét, és kiemelt felhívásokkal sem lehet probléma, mivel azok a magyar közbeszerzési szabályok szigorú hatályai alá esnek. A helyettes vezető tehát arra a közbeszerzési rendszerre hivatkozott, ahol a felmérések alapján az elmúlt években sokat romlott a korrupciós helyzet, sok esetben nincs verseny, a szereplők túláraznak, és még az átláthatósággal is komoly problémák vannak. Különösképpen igaz ez az uniós pénzekhez kapcsolódó közbeszerzésekre, bár abban nincsen semmi újdonság, hogy a Fidesz mindig is tagadta ezeket a visszásságokat.
Ez nem politikai bosszú
A hír időzítése kapcsán sokakban felmerülhet a gyanú, hogy Brüsszelt esetleg kicsinyes bosszú vezérli, a kvótanépszavazás miatt, így akarja büntetni a Fideszt, azonban erről szó sincs. Bár vezető uniós politikusok nem egyszer fakadtak ki a magyar kormány miatt - legutóbb az olasz miniszterelnök -, amiatt nem kell aggódni, hogy másként gondolkodó uniós államokat esetleg így leckéztetnék meg. Tény, hogy az együttműködés hiánya, komoly lyukat ütött az Európai Unióban, a széthúzás pedig egyre látványosabb, azonban azt a Unió vezetőinek is tudnia kell, hogy a politika jellegű büntetések még inkább a radikalizáció útjára terelhetik a periférián elhelyezkedő országokat.
Az Európai Uniónak nem áll érdekében a politikai jellegű büntetés kiszabása, emiatt nyilvánvaló, hogy Brüsszelnek valóban a hazai eljárási rendszer súlyos problémái szúrtak szemet.
Rá vagyunk utalva az uniós pénzekre
Az uniós források felfüggesztése azért jelentene problémát Magyarország számára, mert a magyar gazdaság szinte teljes egészében van rá van utalva ezekre a pénzekre. A magyar gazdaság teljesítménye gyakorlatilag egy nagy nulla lenne uniós pénzek nélkül. Ezt az idei évre vonatkozó első negyedéves makrogazdasági adatok is alátámasztották: a növekedés eltűnt a gazdaságból, mivel az új költségvetési ciklus transzfereihez kötődő lehívások és beruházások nem pörögtek fel a korábbi szintre.
A magyar gazdasági kitettségét egy friss kutatás is alátámasztja. Az Európai Bizottság jelentése alapján 2015 végén a magyar GDP 5 százalékkal lett volna alacsonyabb, ha a 2007-2015-ös ciklusban egyáltalán nem használtunk volna EU-pénzeket. Mivel ez lefedi a teljes időszakra vonatkozó növekedést, gyakorlatilag nyugodt szívvel ki lehet jelenteni, hogy az uniós támogatások nélkül most mélyebben lennénk, mint ahol a válság előtt voltunk. Az alappályától való 5 százalékos eltérés ráadásul a legmagasabb a vizsgált tagországok között, ebből arra is lehet következtetni, hogy az uniós újraelosztás legnagyobb nyertese Magyarország volt.
A modellszámítások alapján az uniós transzferek nemcsak a gazdasági teljesítményre voltak pozitív hatásra, hanem a bérekre is: a 2007-2015 közötti időszakban a magyar lakosság egy főre eső reálbérét 4 százalékkal emelték meg az uniós támogatások, ami szintén nem egy elhanyagolható érték. A vizsgált tagországok között ez a második legmagasabb érték. Továbbá fontos kiemelni, hogy az úgynevezett teljes tényező termelékenység 5 százalékkal emelkedett meg az uniós pénzek hatására, ami a potenciális GDP egyik meghatározó faktora.
A kedvező költségvetési pozíció és megfelelő szinten lévő likviditási tartalékok miatt a magyar állam néhány hónapon át nélkülözni tudná az uniós forrásokat, hosszabb távon viszont komoly gondot okozna az államháztartásnak azok pótlása, és a belső egyensúly felborulna. A magyar kormánynak emiatt mindenképpen lépéseket kell tennie, hogy sem most, se a jövőben ne függesszék fel a források kifizetését.
(tenytar)
Bal-Rad komm: “...a magyar gazdaság szinte teljes egészében van rá van utalva ezekre a pénzekre. A magyar gazdaság teljesítménye gyakorlatilag egy nagy nulla lenne uniós pénzek nélkül..."
-A MAGYAR GAZDASÁG-ha lenne-talán nem lenne ráutalva! DE MAGYAR GAZDASÁG NINCS!
Ennélfogva nem a magyar gazdaság, hanem a mindenkori adminisztráció léte függ a JÚDÁSPÉNZEKTŐL! Mert az uniós pénzek gyakorlatilag az önálló magyar gazdaság feladásáért érkeztek/érkeznek! A kiárusítók/elajándékozók jutalmaként IS! A megállapodások szerint.
A júdáspénzek kimaradása “...hosszabb távon viszont komoly gondot okozna az államháztartásnak azok pótlása, és a belső egyensúly felborulna..."
-A júdáspénzek 2020-ig érkeznek! Elköltésük a “magyar" qrmány feladata és lehetősége! Hatalmas zsákmány ez! Gyakorlatilag a “választások" tétjét jelentik a júdáspénzek.
Eddigi legnagyobb tolvajlója a döbrögista horda! Számukra kettős tétje van a “választásoknak"! Ha NYERNEK!-további két évig rabolhatják a júdáspénzeket, és reménykedhetnek a büntetőjogi felelősségrevonás/büntetés elmaradásában. Építve a magyarok rövidtávú emlékezőképességére.
Ha veszítenek-bele sem mernek gondolni a következményekbe!
Az ellenmaffiák kétesztendei rablási lehetőség reményében szeretnének nyerni a “választásokon"!
MÁS REMÉNYEIK NINCSENEK!
Itt van egy gazdaságától megfosztott, kizsigerelt, jövőtlenné tett ország! Politikai bűnbandáink tették ezzé-ami! Tudják jól, hogy helyrehozhatatlanok az általuk okozott károk! Legalább a júdáspénzből amennyit csak lehet-ellopni még! Az EU-t különösebben meg nem érdekli, hogy mi lesz a kialkudott és általa ki is fizetett júdáspénzek sorsa!
Ő KIFIZETTE A TERÜLETÉRT A LÍZINGDÍJAT! AZ ORSZÁG MÁR AZ ÖVÉ!
Politikai maffiáink meg telebukszával elegánsan távozna!
Mi meg csóróként, lógó orral!

http://www.balrad.com/2016/10/27/judaspenzmutyi/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: modellszámítások, közbeszerzésekre, megállapításokra, kvótanépszavazás, következményekbe, alátámasztották, magyarországhoz, felfüggesztését, versenyképesebb, átláthatósággal, reménykedhetnek, judaspenzmutyi, figyelmeztetés, miniszterelnök, visszásságokat, felfüggesztené, választásoknak, elhanyagolható, függetlenségét, felfüggesztése, teljesítményre, megállapodások, júdáspénzmutyi, termelékenység, makrogazdasági, intézményekkel, adminisztráció, transzfereihez, júdáspénzektől, költségvetési, gyakorlatilag, következtetni, transzferekre, elajándékozók, választásokon, együttműködés, uniós támogatások, uniós előírásokat, helyzet komolyságát, kifizetések automatikus, uniós források, kieső uniós, pedig köztudott, magyar gazdaság, uniós transzferekre, előző költségvetési, magyar kormánynak, 2014-2020-as ciklusban, esetleg rossz, magyar vezetésnek, 2014-2020-as költségvetési, többfokozatú skálán, Európai Bizottság, Irányító Hatóság, Európai Bizottsággal, Csepreghy Nándor, Európai Unióban, Európai Uniónak, MAGYAR GAZDASÁG-ha, MAGYAR GAZDASÁG NINCS, REMÉNYEIK NINCSENEK, KIFIZETTE TERÜLETÉRT LÍZINGDÍJAT, ORSZÁG MÁR AZ ÖVÉ,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy gondolat  Facebookon kaptam  Tanmese  Önmaga ellenére  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Borzasztó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Robin Wight pitypang szobra  képre írva  39 ígéret  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Sorsunk miatt...  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Ma van a magyar költészet napj...  Mindig lesz olyan  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  A hagyma antibakteriális hatás...  Az ember  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Robert Merle tollából  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Különleges  Somlyó Zoltán - Orgonával  Alvó cicák  Magamnak  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  A sorsod  Esterházy Péterre emlékezünk  Szép álmokat!  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Nevelőszülőkhöz adták,  "Ez egy csoda"  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Jázmin  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Ismeretlen: Ikarusz monda  Dóró Sándor: Embernek maradni  Paul Éluard - És egy mosoly  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Esterházy Péterre emlékezünk  Isten hűségének mértéke  Paul Éluard - És egy mosoly  Jó éjszakát  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Megígért békesség  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Megígért békesség  Szép álmokat!  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
uniós támogatások, uniós előírásokat, helyzet komolyságát, kifizetések automatikus, uniós források, kieső uniós, pedig köztudott, magyar gazdaság, uniós transzferekre, előző költségvetési, magyar kormánynak, 2014-2020-as ciklusban, esetleg rossz, magyar vezetésnek, 2014-2020-as költségvetési, többfokozatú skálán, hármas besorolást, bizottsági szabályok, kiszivárgott információk, vizsgálat több, magyar rendszerben, irányító hatóságoknak, uniós pályázatokról, kiemelt felhívások, magyar kormány, különböző állami, kiemelt pályázatokat, része ráadásul, uniós pénzek, uniós transzferek, magyar jogszabályok, magyar közbeszerzési, helyettes vezető, közbeszerzési rendszerre, felmérések alapján, elmúlt években, korrupciós helyzet, szereplők túláraznak, uniós pénzekhez, kvótanépszavazás miatt, olasz miniszterelnök, együttműködés hiánya, széthúzás pedig, politika jellegű, radikalizáció útjára, periférián elhelyezkedő, politikai jellegű, hazai eljárási, uniós pénzekre, nagy nulla, idei évre, növekedés eltűnt, korábbi szintre, magyar gazdasági, friss kutatás, 2007-2015-ös ciklusban, teljes időszakra, válság előtt, alappályától való, vizsgált tagországok, uniós újraelosztás, modellszámítások alapján, gazdasági teljesítményre, 2007-2015 közötti, magyar lakosság, elhanyagolható érték, második legmagasabb, úgynevezett teljes, kedvező költségvetési, magyar állam, uniós forrásokat, államháztartásnak azok, belső egyensúly, források kifizetését, mindenkori adminisztráció, önálló magyar, megállapodások szerint, júdáspénzek kimaradása, döbrögista horda, büntetőjogi felelősségrevonás, magyarok rövidtávú, ellenmaffiák kétesztendei, gazdaságától megfosztott, általuk okozott, júdáspénzből amennyit, modellszámítások, közbeszerzésekre, megállapításokra, kvótanépszavazás, következményekbe, alátámasztották, magyarországhoz, felfüggesztését, versenyképesebb, átláthatósággal, reménykedhetnek, judaspenzmutyi, figyelmeztetés, miniszterelnök, visszásságokat, felfüggesztené, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 442
  • e Hét: 781
  • e Hónap: 4526
  • e Év: 158022
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.