Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az érvénytelen népszavazásával és a hamuba sült pogácsájával
  2016-10-28 18:49:34, péntek
 
   
 
H. Andrea 2016-10-28

Az érvénytelen népszavazásával és a hamuba sült pogácsájával ugyanolyan súlytalan senki, mint volt


Visszahallgattam a péntek reggeli szónoklatot: elhasznált duma, kisebbségi komplexus, frusztráció, hajuknál fogva rángatott összefüggések, cinikus trollkodással vegyített keménykedés, mártírkodás, elképesztő zavar a fejben.

Csak a szokásos, mondhatnánk, és mondjuk is, hiszen az teljesen egyértelmű, hogy az október 23-án előadott egyszemélyes táncos-hörgős-rángatózós-szájnyalogatós performansz után semmi jóra nem számíthatott a laikus hallgató. Mármint nem az, aki őfényessége minden delirálását vallásos áhítattal hallgatja, és van belőle nem kevés, hanem mindenki más. Szerintem ízlelgessük a magvas retorikai íveket:

Az új egység Magyarországért több mint 3 millió emberének a véleményét alkotmánymódosítássá formáló politikai akarat nem kapcsolható össze semmilyen más kérdéssel.
A hetedik alaptörvény-módosítás nemzeti ügy, amely nem köthető össze semmilyen pártpolitikai vitával, gazdasági kérdéssel.
Tudomásul kell venni, hogy nem lehet 3,3 millió embert ugráltatni, nem fog ennyi ember úgy ugrálni, ahogy a Jobbik fütyül.
Mindig én vagyok a feketelábú, ha migránskérdésről van szó, amiért a magyar kormány az ide érkező migránsoknak nem akar nagyobb napi támogatást adni, mint egy magyar állampolgárnak.
A rossz forgatókönyv szerint viszont az is előfordulhat, hogy fennmarad a mostani patthelyzet, a nagy államok visszaélnek erőfölényükkel, és le akarják tuszkolni a torkunkon a kvótát. Akkor alkotmányos ellenállás lesz, és komoly vita folyik majd arról, rákényszeríthető-e egy uniós tagállam népére egy idegen népesség, vagyis ki dönt arról, hogy az európai népesség saját tagállamukban kivel él együtt, maguk a tagállamok vagy Brüsszel elveszi-e ezt a jogot.
Mondanám, hogy de jó hely az az ország, ahol egy éve semmi másról nem szól az élet, mint a migránsozásról és újabban a Fidesz-Jobbik népnemzeti színjátékáról a hatalomért, de ez egyáltalán nem lenne helytálló megállapítás. Mert ez az ország nem jó hely. Mert miközben egy küldetéstudatos önjelölt zseni 3,3 millió magyarra hivatkozva hadakozik a trónusért, és péntekenként eligazítja a híveket, védi a határokat,

a szomszédjába költözik a világ egyik dobogós maffiózója, embercsempésze, adócsalója, fegyverkereskedője, terrorizmus-finanszírozója, akit 24 éve köröz az FBI és Magyarországnak kutyakötelessége lenne kiadni, ezzel szemben a miniszterelnöknek alig nevezhető egyén viszont üzletel vele, a kormány üzletel vele és azt hazudják, hogy minden rendben van; számunkra ismeretlen okokból Orbán professzorként aposztrofálja a körözött szélhámost, a szaudi milliárdost;
egy, a hatóságok tudtával 25 éve ügyködő, fegyverkező oroszbarát szélsőséges, paramilitáris szervezet bomlott elméjű vezetője lelő egy rendőrt úgy, hogy a TEK még a kanyarban sincs; Orbán 4 és fél éve azt hazudta Brüsszelnek, hogy felszámolta és törvényen kívül helyezte a paramilitáris szervezeteket, és ma nincs élő, gerinces ember a közpénzmédiában, aki megkérdezné tőle: akkor mégis kinek a felelőssége a szolgálatot teljesítő rendőr abszurd halála?
A rekedt hangon krákogó és hörgő lókupec pedig nyilván egyetlen szót nem ejtett ezekről az aggasztó tényekről az igehirdetésben. Meg arról sem, hogy múlt pénteki hazugságával ellentétben, a kormány nemhogy tudott róla/levezényelte az ügyet, de ő maga vásárolta fel a Népszabadságot bárgyú, univerzális gáz- és mangalicaszerelő strómanja révén. Sőt, már azt is tudjuk, hogy a Fidesz nevű párt, amelynek az Orbán nevű az elnöke, egyszemélyes bicepsze és vasökle már évekkel ezelőtt behálózta a lapot, ugyanis a A Fidesz akarata nélkül létre sem jöhetett volna a Mediaworks kiadóvállalat, amely végül bezárta a Népszabadságot.

Az Orbán nevű Viktor párhuzamos univerzumában megszűnt mindenfajta kapcsolat a 3 millió emberen túli 5 millióval. Mindenből nemzeti ügy lett, amit az állam pártja kezdeményez, minden pártpolitikai hisztériának minősült, amit bárki más. A párt immár hivatalosan is egyet jelent a nemzettel, ha három ember áll a párt mögött, akkor az lesz az új egység, tökmindegy.

3 millió ember - ki tudja hány jobbikos, politikai értelemben apatikus, és/vagy/de rettegő bármilyen oldali polgár duzzasztotta érvénytelenre a 15 milliárdos kamunépszavazást - bevette, hogy ha résztvesz ezen a közvéleménykutatáson, azzal meg van oldva a menekülthullám minden kínja és keserve. Nem jön több migráns, megmutattuk, megüzentük. 3 milliónál valamivel több ember úgy szavazott, ahogy Orbán fütyült. És úgy fütyörészett az ember, hogy egy héttel a történelmi odaszarás előtt sem volt hajlandó felvilágosítani az újegységet, hogy mit fog kezdeni a népszavazás eredményével. Tehát egy érvénytelen népszavazással a háta mögött, a 3 millióból ki tudja hány jobbikos szavazóval a puttonyában arról óbégat őkelme, hogy ki kit ugráltathat, ki kinek fütyörészhet. Vagyis 8 milliót is, 3 milliót is kizárólag az Orbán nevűnek van joga ugráltatni. Értjük? Nem értjük. Ez a politikai trollkodásnak már az a szintje, amire nincs épeszű magyarázat.

Továbbá: miközben kormányzás helyett évek óta uszít és Európa vezetői székébe képzeli magát, most kiderült, hogy ő egy senki Brüsszelben. Nem, nem most derült ki, most mondta el a szájával. Egy érvénytelen népszavazással és a hamuba sült pogácsájával ugyanolyan súlytalan senki, mint volt azelőtt, hogy 15 milliárddal megkopasztotta volna az országot. Beismerte, hogy képtelen helyén kezelni saját magát, egy-egy lépésének következményeit, és ezért erőszakkal formálja akarattá azt, ami nem létezik. Igen, így lesz a nem létező akaratból, az érvénytelen közvéleménykutatásból nemzeti ügy. Üres, tartalmatlan, és sehova nem vezető demagógia. Európában magasról tesznek rá.

Ezért aztán állandóan hazudni kell. Hazugság, hogy a magyar kormánynak kell forrásokat biztosítania a menekültekre. Nem, az Európai Unió elfogadott menekültkérelmenként fizet. És igen, hatalmas szégyen, hogy míg egyesek szerint város fölötti helikopterezésre is jut az átlagmagyarnak, valójában 5 év alatt megduplázódott a nélkülözők száma Magyarországon. Nem az a szégyen, hogy az EU annyit fizet egy menekültre, amennyit, hanem hogy a nagy hadakozásban a magyarok egzisztenciája a béka segge alatt levitál.

Rossz ez a duma és büdös. Mert évek óta kizárólag a nagybeteg hóbortjait, a vazallusok és strómanok jólétét finanszírozzuk közpénzből, ezért nem maradt más hátra, mint a menekültekre fogni azt, hogy lélegeztetőgépen van a magyar gazdaság és öles léptekkel halad az összeomlás felé. Méltatlan ez mindenféle szempontból, és nem tegnap óta aggasztó, hogy emberünk már nem egy interjúban, de egyetlen mondatban is képes elveszíteni a fonalat. Arról halandzsázik, hogy a nagy tagállamok visszaélnek erőfölényükkel, a mondat végére pedig megegyezik magával abban, hogy nem is a tagállamok döntenek, hanem Brüsszel. Zavaros, ellentmondásos, lábszagú, mint maga ez az egész összeomlóban lévő személyiség.

Ebben a groteszk toporzékolásban pedig egymásra hajol a Jobbik és a tőle jobbra hörgő-vergődő Fidesz. Ebben a tragikomikus színjátékban pedig a legszebb az, hogy Fidesz előbb-utóbb mindig azt akarja, amit a Jobbik: a határvédelemtől a népszavazásig, az alapfércmű módosításától a letelepedési kötvénybiznisz felfüggesztéséig. Időközben megváltoztak a pénzlenyúlási szokások, a maffia az ország pénzügyi szükségletei, kitalicskázták az offshore milliárdokat, most nagyvonalúan bezárják a boltot. Hogy a Jobbik is pont ezt akarta és a Fidesz is pont most akarja ugyanazt? Hát ez van. Az előre megbeszélt koreográfia szerint megy a néphülyítés.

A hatalmi harc hevében pedig nem lehet mást tenni, mint a milliókkal takarózni, 3 millió, 5 millió, 8 millió polgárt pofánrugdosni. A jobbikos műbalhé kizárólag hatalmi játszma. Szükség van a Jobbikra, a választásokig elbohóckodunk, aztán majd odavetünk valami csontot nekik és máris szent a béke, jöhet-mehet a nemzeti kormányzás. Be kell látnom, hogy Vona Gábor húzása átverés volt. Itt senki más nem szívhat a végén, mint azok a milliók, akik az újegységen kívül maradtak. Akik tudják, hogy a demagóg-populista-népnemzeti hőbörgés a szakadékba taszítja az országot. Már csak azt volna jó kideríteni, mi lesz ezzel az 5 millióval? Feláll a fotelból, vagy végignézi, ahogy beledöngölik a földbe? Az előre megírt forgatókönyv szerint.

http://kolozsvaros.com/2016/10/28/az-ervenytelen-nepszavazasaval-es-a-hamuba-sult -pogacsajaval-ugyanolyan-sulytalan-senki-mint-volt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: rákényszeríthető, migránskérdésről, felfüggesztéséig, lélegeztetőgépen, kutyakötelessége, mangalicaszerelő, helikopterezésre, visszahallgattam, kamunépszavazást, népszavazásával, küldetéstudatos, toporzékolásban, nepszavazasaval, magyarországnak, közpénzmédiában, következményeit, határvédelemtől, magyarországért, felvilágosítani, finanszírozzuk, megkopasztotta, professzorként, népszabadságot, finanszírozója, kitalicskázták, egzisztenciája, szájnyalogatós, igehirdetésben, átlagmagyarnak, megduplázódott, magyarországon, embercsempésze, népszavazással, állampolgárnak, migránsozásról, kötvénybiznisz, érvénytelen népszavazásával, hamuba sült, péntek reggeli, teljesen egyértelmű, október 23-án, laikus hallgató, magvas retorikai, magyar kormány, magyar állampolgárnak, rossz forgatókönyv, mostani patthelyzet, nagy államok, uniós tagállam, idegen népesség, európai népesség, tagállamok vagy, Európai Unió, Vona Gábor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Tulipán csokor  Április 11 A költészet napja  Zöld zafír  Menyecske ruha......  Jó reggelt szép napot  Tóth Árpád költő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  A legjobb barát.....  Harmónia......  Facebookon kaptam  Rossz döntés született  Facebookon kaptam  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Png virágok  Facebookon kaptam  Gyurkovics Tibor fogalmazza me...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Négylapos zserbó, az egyik leg...  Pilinszky János költő  Facebookon kaptam  Aki azt mondja megvagyok, az n...  Jó éjszakát!  A KÖLTÉSZET NAPJÁRA! Hegedüs G...  Facebookon kaptam  Vércukorszint csökkentése gyóg...  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Kellemes szombatot!  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Az emberek néha azt hiszik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Megvédhetnek a bőrráktól, de a...  Április  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Szép napot kívánok Mindenkinek...  A recept az egybe sütött nyaka...  Kellemes délutánt kívánok  Pilinszky János költő  Kriptonit  Harmónia......  Rózsakvarc kristály  Facebookon kaptam  Png virágok  Rózsa kosár  Aranyosi Ervin: Forog-e tovább...  Zöld zafír  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Jó reggelt szép napot  Rózsa kosár  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Harmónia......  Tulipán csokor  Facebookon kaptam  Png kislány  Jó reggelt szép napot  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Harmónia......  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Jó kívánságom !  A mindennapok miatt élsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Április  Árvai Emil versei  Cinatotrihite kristály  Facebookon kaptam  Ha a lényegtelen dolgokat a lé...  Menyecske ruha......  Mai harmónia kártyám  Fehér fluorit  Eltelt idők mögött, csak az em...  Megvédhetnek a bőrráktól, de a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós költő  Cinatotrihite kristály  Megvédhetnek a bőrráktól, de a...  Ozmium  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós költő  Mai harmónia kártyám  Jó reggelt szép napot  Jó éjszakát!  A költészet a legboldogabb és ...  Menyecske ruha......  Áprilisi tréfa  Tulipán csokor  Facebookon kaptam Mírjam bará... 
Bejegyzés Címkék
érvénytelen népszavazásával, hamuba sült, péntek reggeli, teljesen egyértelmű, október 23-án, laikus hallgató, magvas retorikai, magyar kormány, magyar állampolgárnak, rossz forgatókönyv, mostani patthelyzet, nagy államok, uniós tagállam, idegen népesség, európai népesség, tagállamok vagy, küldetéstudatos önjelölt, szomszédjába költözik, világ egyik, miniszterelnöknek alig, kormány üzletel, körözött szélhámost, szaudi milliárdost, hatóságok tudtával, kanyarban sincs, paramilitáris szervezeteket, szolgálatot teljesítő, rekedt hangon, aggasztó tényekről, kormány nemhogy, állam pártja, párt immár, párt mögött, menekülthullám minden, történelmi odaszarás, népszavazás eredményével, érvénytelen népszavazással, háta mögött, puttonyában arról, politikai trollkodásnak, senki Brüsszelben, magyar kormánynak, nélkülözők száma, nagy hadakozásban, magyarok egzisztenciája, béka segge, nagybeteg hóbortjait, menekültekre fogni, magyar gazdaság, összeomlás felé, nagy tagállamok, mondat végére, tagállamok döntenek, egész összeomlóban, groteszk toporzékolásban, tőle jobbra, tragikomikus színjátékban, alapfércmű módosításától, letelepedési kötvénybiznisz, pénzlenyúlási szokások, ország pénzügyi, offshore milliárdokat, előre megbeszélt, hatalmi harc, milliókkal takarózni, jobbikos műbalhé, választásokig elbohóckodunk, nemzeti kormányzás, újegységen kívül, szakadékba taszítja, előre megírt, rákényszeríthető, migránskérdésről, felfüggesztéséig, lélegeztetőgépen, kutyakötelessége, mangalicaszerelő, helikopterezésre, visszahallgattam, kamunépszavazást, népszavazásával, küldetéstudatos, toporzékolásban, nepszavazasaval, magyarországnak, közpénzmédiában, következményeit, határvédelemtől, magyarországért, felvilágosítani, finanszírozzuk, megkopasztotta, professzorként, népszabadságot, finanszírozója, kitalicskázták, egzisztenciája, szájnyalogatós, igehirdetésben, átlagmagyarnak, megduplázódott, , ,
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 2 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 259
  • e Hét: 808
  • e Hónap: 5466
  • e Év: 180828
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.