Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A dolgok vége felé…
  2016-10-29 09:44:59, szombat
 
  A dolgok vége felé...

Közzétéve 2016-10-29

Nincs több muníció recesszió ellen?


A világgazdaság gyengélkedését jósolják a jövő évre vonatkozó prognózisok: a legtöbb országra és régióra vonatkozóan átlag alatti növekedést jeleznek. A nyilvánvaló gazdasági problémák közé Európa rossz állapotban lévő bankjai, az eltorzult kínai ingatlanpiac, a nyugati világra jellemző politikai bizonytalanság, a magán- és állami adósságok magas szintje, illetve az tartozik, hogy Görögország és Portugália vonakodik a saját IMF-programjának végrehajtásától.

A további világgazdasági kockázatok nem olyan nyilvánvalók, és ezért kevesebb figyelmet kapnak. A közgazdászok az ilyen eseményeket sokkoknak nevezik, mert azok váratlanul következnek be, és messzeható következményeik lehetnek.
A korábban nem látott mértékű hosszú távú monetáris élénkítés és az állami adósságterhek jelentős szintű megnövekedése miatt a kormányok alig vannak felvértezve a következő gazdasági lejtmenet kezelésére, amelynél csak az a kérdés, hogy mikor következik be. Az újabb recesszió talán nem lesz olyan súlyos, mint a legutóbbi, azonban a fejlett gazdaságok jobban fel lennének készülve rá, ha fokozatosan normalizálnák a monetáris politikájukat, illetve ezzel párhuzamosan a fiskális konszolidációt is végrehajtanák.
A monetáris politikának köszönhetően az USA munkanélküliségi rátája 5 százalék körül áll, ami közel van ahhoz a szinthez, amelyet a legtöbb közgazdász teljes foglalkoztatásnak nevez, és a Fed várhatóan decemberben megemeli az irányadó kamatlábat. A Fed azonban igen lassan cselekszik. Az Európai Központi Bank valószínűleg kiterjeszti kötvényvásárlási programját, azonban joggal merülhet fel a kérdés, hogy mennyiben volt eredményes a mennyiségi lazítási programja, hiszen az eurózóna munkanélkülisége átlagban még mindig 10 százalék körüli.
Ami a fiskális politikát illeti, a legtöbb fejlett gazdaság államháztartási gondokkal küzd, miután az egyes országok nem hajtottak végre hatékony kínálatoldali reformokat az állami nyugdíjteher növekedésének kontrollálására, a gazdaság bővülését akadályozó adózási rendszer átalakítására, illetve a munkaerőpiac liberalizálására. A fiskális politika ezen hibái pedig túl nagy terhet róttak a központi bankokra.
Mostanában úgy tűnik, a közgazdászok abban reménykednek, hogy a növekedés, a foglalkoztatás és a jövedelmek mértéke emelkedni fog, ha a politikusok egy újabb jelentős mértékű, hiánynöveléssel finanszírozott költekezéssel teremtenek keresletet az áruk és a szolgáltatások iránt. Úgy gondolják, azáltal, hogy a hitelfelvételi költségek most ilyen alacsonyak, a deficit emelkedésével finanszírozott költekezés költsége lényegében nulla, és nem kell aggódnunk a magas adósságszintek miatt. Ez az érvelés azonban nem veszi figyelembe a jellemezően nagy szakadékot a között, amit a közgazdászok tanácsolnak, és a között, amit a politikusok megígérnek, és amit az állami kiadási programok valójában eredményeznek. A kormányzatoknak mindenképpen csökkenteniük kellene az adókat, és olyan kezdeményezéseket kellene finanszírozniuk, amelyek szigorú költség-haszon elemzéseken esnek át, azonban a kiterjedt költekezési programok általában nem eredményezik a gazdaság jelentős vagy azonnali felpörgetését.
Természetesen a jelentős mértékű deficitek előnyösek, sőt kívánatosak lehetnek recessziók és háborúk idején, vagy amikor azok révén produktív állami beruházásokat finanszíroznak. Egy súlyos, hosszú ideje tartó visszaesés esetén, amikor a kamatok a nullához közelítenek, egy jól időzített, észszerű fiskális intézkedéscsomag elméletben rövid távon segíthet a gazdaság helyzetén. Tanulmányok azonban azt mutatják, hogy az állami költekezés multiplikátor hatása - amikor jobban növekszik a GDP a kiadások mértékénél - néhány negyedév után gyors ütemben csökken, és aztán negatívba fordul át.
Miután az állami vásárlások kontraproduktív, politikai jellegű, haszontalan célokat szolgálhatnak, amelyek alig idéznek elő gazdasági növekedést, egy másik gyakran hallott javaslat szerint az állami transzferkifizetéseket kellene növelni. Ha figyelmen kívül hagyjuk azt a tényt, hogy a transzferkifizetések már a legtöbb országban költségvetési szempontból fenntarthatatlanok (miután jobb gazdasági és demográfiai feltételek mellett vezették be és terjesztették ki őket), akkor is felmerül a kérdés, hogy ezek képesek-e a gazdaságot beindítani.
Egy friss tanulmány ezt a lényeges kérdést vizsgálja meg. A korábbi Obama-kormányzat vezető közgazdásza, Christina Romer és a kaliforniai Berkeley Egyetem professzora, David Romer szerint még a transzferkifizetések folyamatos növelése is csak néhány hónapig tartó élénkítő hatást tud kifejteni, amely nem terjed ki a foglalkoztatásra. Az elemzés arra jut, hogy a transzferek haszna ,,jóval kevésbé tartós, és összességében jóval kisebb mértékű az adóváltoztatásokéhoz képest".
Olyan gazdaságokban, ahol az élénkítőprogramokat körültekintően megvizsgálják, és gyorsan végre lehet hajtani őket, bármilyen átmeneti állami költekezésnek fokozatos fiskális konszolidációval kell párosulnia a gazdasági kockázatok és a hosszú távú költségek minimalizálása érdekében. Ahogy a történelmi tapasztalatok mutatják - és az elmélet is állítja -, a fiskális konszolidációnak csökkentett jövőbeni kiadásnövekedés révén kell megvalósulnia, ami különösen igaz a transzferkifizetésekre. A gazdaságpolitikusoknak figyelembe kell venniük ezt annak érdekében, hogy képesek legyenek arzenáljukat fokozatosan újra kiépíteni, máskülönben éppen akkor nem lesz elegendő tűz­erejük, amikor a leginkább szükségük lesz rá.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: “...Természetesen a jelentős mértékű deficitek előnyösek, sőt kívánatosak lehetnek recessziók és háborúk idején, vagy amikor azok révén produktív állami beruházásokat finanszíroznak...Miután az állami vásárlások kontraproduktív, politikai jellegű, haszontalan célokat szolgálhatnak, amelyek alig idéznek elő gazdasági növekedést..."
-Nocsak! Germániában pl. a migránsellátásra fordított euromilliárdoktól vár gazdasági föllendülést a qrmányzat-a gyarmatok által kitermelt jövedelemből.
Döbrögisztán vajdaságban méregdrága látványberuházásokkal próbálkozik a horda, amelyek a továbbiakban is kizárólag pénzt igényelnek a fenntartásukra.
PRODUKTÍV (haszonelőállító) BERUHÁZÁSOK NEM TÖRTÉNNEK!
Így aztán az állam KÖTELEZŐ SZOLGÁLTATÁSAIRA-oktatás, közegészségügy, honvédelem, kultúra-NEM JUT!
Országunkban ELSŐSORBAN ÁLLAMI TULAJDONÚ, GAZDASÁGI BERUHÁZÁSOKAT KELLENE FINANSZÍROZNI!
A júdáspénzből erre nem futja, és NINCS IS RÁ ENGEDÉLY!
Marad tehát a kiszolgáltatottság, és a KÖRNYEZETI HÁBORÚS KÉNYSZER! (?)
mebi
Mint a válság leküzdésének egyetlen-szentírásként meghirdetett-kapitalista módja!


http://www.balrad.com/2016/10/29/a-dolgok-vege-fele/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szolgáltatásaira, migránsellátásra, liberalizálására, munkanélkülisége, kötvényvásárlási, munkanélküliségi, konszolidációnak, konszolidációval, intézkedéscsomag, foglalkoztatásra, kormányzatoknak, kontraproduktív, finanszírozniuk, végrehajtásától, kontrollálására, hiánynöveléssel, államháztartási, következményeik, kiadásnövekedés, haszonelőállító, gyengélkedését, bizonytalanság, adósságszintek, világgazdasági, foglalkoztatás, finanszírozott, hitelfelvételi, finanszíroznak, szolgáltatások, fenntartásukra, konszolidációt, közegészségügy, körültekintően, minimalizálása, normalizálnák, természetesen, dolgok vége, világgazdaság gyengélkedését, jövő évre, legtöbb országra, nyilvánvaló gazdasági, eltorzult kínai, nyugati világra, saját IMF-programjának, további világgazdasági, ilyen eseményeket, állami adósságterhek, kormányok alig, következő gazdasági, újabb recesszió, fejlett gazdaságok, monetáris politikájukat, Európai Központi Bank, Christina Romer, Berkeley Egyetem, David Romer, BERUHÁZÁSOK NEM TÖRTÉNNEK, KÖTELEZŐ SZOLGÁLTATÁSAIRA-oktatás, Országunkban ELSŐSORBAN ÁLLAMI TULAJDONÚ, GAZDASÁGI BERUHÁZÁSOKAT KELLENE FINANSZÍROZNI, NINCS IS RÁ ENGEDÉLY, KÖRNYEZETI HÁBORÚS KÉNYSZER,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Bertolt Brecht -től idézet  Lóhere  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png ház  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Idő  Nem tudhatod  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 21  Png virág  Garai Gábor - Takarítás  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  A boldog családok mind hasonló...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Nevem  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Sose bánj semmit  Tavaszi kép  Szép estét  Reggel van  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Facebookon kaptam  Bounty krémes  Akarat  Reggel van  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Paul David Tripp Április 19  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A kételkedés kezelése  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Nem tudhatod  Még csak most kezdődik a nap  Png fotel  Szabolcska Mihály – Ákác...  Paul David Tripp Április 19  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Akarat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  A másik dolog,  Sose bánj semmit  Fekete-erdő desszert  Alázat  Fekete István - Akác  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
dolgok vége, világgazdaság gyengélkedését, jövő évre, legtöbb országra, nyilvánvaló gazdasági, eltorzult kínai, nyugati világra, saját IMF-programjának, további világgazdasági, ilyen eseményeket, állami adósságterhek, kormányok alig, következő gazdasági, újabb recesszió, fejlett gazdaságok, monetáris politikájukat, fiskális konszolidációt, monetáris politikának, legtöbb közgazdász, irányadó kamatlábat, mennyiségi lazítási, eurózóna munkanélkülisége, fiskális politikát, legtöbb fejlett, egyes országok, állami nyugdíjteher, gazdaság bővülését, munkaerőpiac liberalizálására, fiskális politika, központi bankokra, közgazdászok abban, jövedelmek mértéke, újabb jelentős, szolgáltatások iránt, hitelfelvételi költségek, deficit emelkedésével, magas adósságszintek, érvelés azonban, jellemezően nagy, közgazdászok tanácsolnak, politikusok megígérnek, állami kiadási, kormányzatoknak mindenképpen, kiterjedt költekezési, gazdaság jelentős, jelentős mértékű, nullához közelítenek, gazdaság helyzetén, állami költekezés, kiadások mértékénél, állami vásárlások, másik gyakran, legtöbb országban, gazdaságot beindítani, friss tanulmány, lényeges kérdést, korábbi Obama-kormányzat, kaliforniai Berkeley, elemzés arra, transzferek haszna, gazdasági kockázatok, hosszú távú, történelmi tapasztalatok, fiskális konszolidációnak, leginkább szükségük, migránsellátásra fordított, qrmányzat-a gyarmatok, állam KÖTELEZŐ, júdáspénzből erre, válság leküzdésének, szolgáltatásaira, migránsellátásra, liberalizálására, munkanélkülisége, kötvényvásárlási, munkanélküliségi, konszolidációnak, konszolidációval, intézkedéscsomag, foglalkoztatásra, kormányzatoknak, kontraproduktív, finanszírozniuk, végrehajtásától, kontrollálására, hiánynöveléssel, államháztartási, következményeik, kiadásnövekedés, haszonelőállító, gyengélkedését, bizonytalanság, adósságszintek, világgazdasági, foglalkoztatás, finanszírozott, hitelfelvételi, finanszíroznak, szolgáltatások, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3999
  • e Hét: 9731
  • e Hónap: 20842
  • e Év: 174338
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.