Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Orbán nevűnek nem imára, hanem önkritikára, önmérsékletre
  2016-11-02 19:10:20, szerda
 
   
 
Molnár Bálint 2016-11-01

Az Orbán nevűnek nem imára, hanem önkritikára, önmérsékletre és legfőképpen orvosi kezelésre lenne szüksége


Az Orbán nevű átszellemülve a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent ülésének első napján tartott istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2015. június 24-én. Balról Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa és Nagy János politikai főtanácsadó, titkár. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd) Az Orbán nevű átszellemülve a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete, a Generális Konvent ülésének első napján tartott istentiszteleten a Kálvin téri református templomban 2015. június 24-én. Balról Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa és Nagy János politikai főtanácsadó, titkár. (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Nyilván magas labda volna/lesz/már az a nemzeti lelkületű rajongóknak, példás keresztényeknek, hazafiaknak, jóérzésű igaz magyaroknak, hogy véleményt alkotok az Orbán nevűért indult imaláncról. Sebaj, legyen, vállalom. Végre írhatok egy cikket, ami nem az Orbán nevűről szól, hiába tűnik úgy. Szerintem még most is csapdossa a térdét a röhögéstől, ha olvasta a tegnapi híreket rögtön a Nemzeti Sport után. Mert na ugye, hogy eljött az én országom, megnyugodhatok, amíg ennyi hülye terem széles e Kárpát-medencében, nincs miért aggódnom. Előbb-utóbb megértették az üzenetet, vették az adást: Csuhások, térdre, imához!
Szent Korona Ünnep Ipolybalogon - György Ferenc plébános az ereklyével (Fotó: Felvidek.ma)
2016. augusztus, Szent Korona Ünnep Ipolybalogon - György Ferenc plébános az ereklyével (Fotó: Felvidek.ma)

Az van, hogy az örömhírről tudósító ujszo.com tévesen tudósított: ők úgy tudják, hogy e könyörgés alkotója, Kühár Ede bencés szerzetes Rómában él, pedig nem. 2013-ban elhunyt. És Rómában sem élt. Ha ettől el is tekintünk, a történet többi része így fest: György Ferenc ipolybalogi plébános állítása szerint Ausztriából kapta a remekművet és továbbküldte. Azt, hogy hányan kapcsolódtak be az imaláncba, nem követi, de úgy véli, sok jóérzésű magyar ember. Varga János például egy ilyen jóérzésű magyar ember, aki hanyatthomlok csatlakozott a nemes küldetéshez, állítása szerint

,,Orbán Viktor különleges politikus, és azért van sok ellensége, mert a keresztény Európát védi a liberálisokkal, a szabadkőművesekkel és az unióval szemben. Szüksége van az imáinkra, hogy az Úr adjon neki erőt a valódi értékekért vívott harchoz"

Ő már tovább is küldte legalább százötven ismerősének és ők legalább ennyinek, így jogos a feltételezése: ennyi könyörgés nem maradhat meghallgattatás nélkül. Mivel efelől nekem egy szál kétségem nincs, jegyezzük meg itt: az ilyen jellegű imalánchoz nem szükséges az egyház jóváhagyása, a megszólaltatott egyházjogász szerint:

,,Imádkozni bárkiért lehet, ez nem feltétlenül jelenti az adott személy magasztalását, és ami a legfontosabb, sosem árt (...) ,,Az ima magánügy, aki akar, részt vesz benne, aki nem akar, annak sem kell provokációt látnia benne."

Tisztázzuk az elején, mert úgy korrekt: én a magam részéről semmiféle provokációt nem látok abban, hogy emberek bizonyos csoportja fél éven át napi 5 percen keresztül mormol bizonyos szövegeket. Ha 10 percig, vagy két óráig esik jól, ahhoz sincs közöm. Véleményem attól van róla.

,,Az Úr legyen előtted, hogy a jó utat mutassa néked! Az Úr legyen melletted, hogy téged karjába zárjon és megvédjen a veszedelmektől! Az Úr legyen mögötted, hogy megvédjen a gonosz cselvetésétől! Az Úr legyen alattad , hogy felfogjon, ha leesel! Az Úr legyen tebenned, hogy megvigasztaljon ha szomorú vagy! Az Úr legyen körülötted, hogy megvédjen, ha mások rád rontanak! Az Úr legyen fölötted, hogy megáldjon téged! Így áldjon meg téged a jóságos Isten ma, holnap és minden időben! Ezt imádkozzuk Önért miniszterelnök úr, nagyon sokan. Isten segítse!"

Attól függetlenül, hogy én mennyire toleráns ember vagyok, beszéljünk egy picit erről a jelenségről, amelyet egyébként a Szlovákiai Püspökök Konferenciája magánkezdeményezésnek tart, amelyről nincs információjuk és nem is foglalkoznak vele. (Ők majd Robert Ficoért kulcsolják imára a szájukat, vagy valami.)

Fogalmam nincs, hogy a plébános úr múló hírnévre vágyott esetleg, nem tudom, elégedett-e magával, de gondoltam szólok neki, hogy ezt a poént már 2013-ban lelőtték mások, és akkor sem volt annyira vicces. Konkrétan az Orbán nevű 50. születésnapján jött rá a vakbuzgóság a hívekre, amikor is a Belvárosi Plébániatemplomban tartottak hálaadó szentmisét érte és miatta. Ekkor bukkant fel a Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának (azóta megszűnt) honlapján az ,,Imalánc Orbán Viktorért" című könyörgés. Leszámítva az utolsó részt, ezt: Ezt imádkozzuk Önért miniszterelnök úr, nagyon sokan. Isten segítse! Vagyis mivel szegény Kühár Ede szerzetes már egy ideje halott, és ha valóban az ő műve ez az imádság, akkor igen nagy bizonyossággal kijelenthető, hogy baromira semmi köze az Orbán nevűhöz, egyáltalán nem érte és miatta íródott , hanem a szlovákiai plébános úr tolta túl a szervilis, gyomorforgató behódolás rozsdás biciklijét.

Mondhatnám azt is, hogy visszaélt egy elhunyt ember nevével, akinek tiltakozni sem volt lehetősége, vagy legalábbis tisztázni a könyörgés/imádság/esedezés lényegét. Ez a kisebbik nagy baj. A nagyon nagy baj az, hogy amikor a tájékozatlanság, ostobaság és takonyelvűség vallási fanatizmussal párosul, abból ez lesz. Hogy Szlovákiában a katolikus egyház árnyékában emberek a liberálisokban, a szabadkőművesekben és az Európai Unióban fedezik fel a kereszténység legnagyobb ellenségeit. Emberek, akik további, erre fogékony embertársaiknak mossák az agyát, prédikálnak és kihasználják tudatlanságukat.

Az nem meglepő, de legalább nem is mulatságos, hogy a történelem legaljasabb elnyomóit vakbuzgó biorobotok imádták vakon és tartották hatalmon, segédkezve nekik az ellenségnek kikiáltott ellenfelek elnyomásában, azt viszont egészen elborzaszó konstatálni, hogy a határon túlra mennyire átgyűrűzött a szolgalelkűség, a tudatlanság és a vakhit. Mint látjuk, az Orbán-kormány szitokszavai termékeny táptalajra hulltak határon innen és túl. A személyi kultusz virágzik, önjáróvá vált, a fejekben honoló középkori sötétség pedig ugyanúgy ellenkezik az állam és az egyház szétválasztásának egészséges gyakorlatával, mintha tényleg 14. századot írnánk.

Mondanám, hogy az emberiség megérett a pusztulásra, de annyira közhelyes, hogy nekem háborodik fel a gyomrom. Ráadásul nem az emberiség elsősorban, hanem a (katolikus) egyház, és annak is az a szárnya (nem akarok általánosítani), amely ezzel a magánügy-jellegű imaláncra való felszólítással nekem azt üzeni, hogy korántsem egyetemes értéket képvisel, hogy nem az Istent imádja vak áhítattal, hanem egy közönséges halandót. Ahelyett, hogy a magyar nemzetért imádkoznának (ha már feltétlenül muszáj láncolni), amely nemzetnek tagja az Orbán nevű is, tehát feltehetően az áldásból bőven részesül ő is, imádják a hamis bálványt, a különlegesnek kikiáltott bűnözőt. Nem 1359-ben, hanem 2016-ban.

Nem tudom, a Varga Jánosok és György Ferencek ott a Felvidéken, a szlovák nyelvtörvény, a hiányos kisebbségi jogok szorításában vajon tisztában vannak-e azzal, hogy Magyarország a gaz liberális Unió infúziójára van rákötve és pillanatnyilag ez élteti, hogy az Orbán nevű uralma alatt hány ember él úgy, hogy már csak az imádság taknya tartja életben, hogy hányan döglődnek a reménytelen várólisták miatt, miközben Felcsúton a fűtött gyep a menő.

Vajon ezeket az embereket az égre, vagy a köldökükre irányított tekintetük akadályozza abban, hogy tiszta képet alkossanak arról, mihez adják a nevüket? Vajon Szent Pál, aki arra tanította a plébános urat, hogy a királyokért és minden feljebbvalóért esedezzen, és napi 5 perces mormolásra szólítsa a híveket közönséges miniszterelnökök lelki üdvének megmentéséért, azt nem súgta meg, hogy az elesetteken, szegényeken, rászorulókon való segítés kiválthat egy tudathasadásban és küldetéstudat-hasadásban szenvedő bűnözőért elmondott imát? Vajon a katolikus egyház hívei között nincsenek liberálisok, és ha vannak, akkor milyen alapon engedik meg maguknak ezt a kirekesztő, suttyó magatartást katolikusék? A plébános úr egyháza miért fogadja el a liberális hívek támogatását? Vajon rendben van az, hogy a közfinanszírozásból élő egyház vezetői a hívek pénzéből uszítanak?

Az Orbán nevűnek nem imára, hanem önkritikára, önmérsékletre és legfőképpen orvosi kezelésre lenne szüksége. Ez viszont már egy ideje nem magánügy. Szemben a vallással, az imával, aminek intézményes formában semmi keresnivalója a politikában. Semmi. Ha imádkozni akarnak, lánc formájában, fejen állva, vagy trapéz alakban, akkor imádkozzanak a nemzetért, mert vérzik az ezer sebből. Lenne bőven tennivaló a határ minden oldalán. De azok között utolsó helyen van a személyiségzavaros, vélt démonokkal harcoló, hazug maffiózó lelki üdve.

http://kolozsvaros.com/2016/11/01/az-orban-nevunek-nem-imara-hanem-onkritikara-on mersekletre-es-legfokeppen-orvosi-kezelesre-lenne-szuksege/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: istentiszteleten, miniszterelnökök, tudatlanságukat, embertársaiknak, megvigasztaljon, tudathasadásban, tájékozatlanság, megszólaltatott, keresztényeknek, meghallgattatás, pillanatnyilag, felszólítással, megnyugodhatok, liberálisokkal, veszedelmektől, emlékbizottság, általánosítani, miniszterelnök, feljebbvalóért, születésnapján, szolgalelkűség, bizonyossággal, liberálisokban, feltételezése, önmérsékletre, hanyatthomlok, fanatizmussal, átszellemülve, takonyelvűség, megmentéséért, konferenciája, információjuk, magasztalását, gyakorlatával, keresnivalója, különlegesnek, tegnapi híreket, örömhírről tudósító, történet többi, ilyen jóérzésű, nemes küldetéshez, keresztény Európát, unióval szemben, valódi értékekért, szál kétségem, ilyen jellegű, egyház jóváhagyása, megszólaltatott egyházjogász, adott személy, magam részéről, gonosz cselvetésétől, jóságos Isten, Molnár Bálint, Generális Konvent, Balról Hafenscher Károly, Reformáció Emlékbizottság, Nagy János, Koszticsák Szilárd, Nemzeti Sport, Szent Korona Ünnep Ipolybalogon, György Ferenc, Kühár Ede, Varga János, Orbán Viktor, Szlovákiai Püspökök Konferenciája, Robert Ficoért, Belvárosi Plébániatemplomban, Fidesz Csongrád Megyei Női Tagozatának, Imalánc Orbán Viktorért”, Hogy Szlovákiában, Európai Unióban, Varga Jánosok, György Ferencek, Vajon Szent Pál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.07. 22:09 Koronavírus - Záhonyi polgármester: folyamatosan érkeznek a hazafelé tartó ...
04.07. 22:08 Krónika 13. rész (területfejlesztés, napirend után)
04.07. 22:05 Nem folytatódik az olasz kosárlabda-bajnokság
04.07. 22:04 Koronavírus - Trump felmentette a Pentagon belső ellenőrzésének vezetőjét
04.07. 22:04 Koronvírus - Az amerikai elnök az Egészségügyi Világszervezetet bírálja
04.07. 22:04 Ifj. Lomnici Zoltán: külső támadás érte a forintot
04.07. 22:04 Koronavírus - AM-államtitkár: az idén is biztosított a magyar emberek élelm...
04.07. 22:04 Koronavírus - ITM-államtitkár: a kormány segítséget ad, hogy a vállalkozáso...
04.07. 22:03 Koronavírus - Inforádió - Palkovics: az akcióterv végrehajtása közös ügyünk
04.07. 21:53 Koronavírus - Tízezer fölött a halottak száma Franciaországban, lassult, de...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Lúd ás a kutyus  Facebookon kaptam  Önmaga számára teremtette Iste...  Ingyenes lesz a közterületi pa...  Rózsa csokrok  Mindig szükségem  Facebookon kaptam  Png virág  Kellemes kávézást!  108 éve született Örkény Istvá...  Kellemes délutáni pihenést  Png virág  Isten áldása legyen Mindnyájun...  Facebookon kaptam  Happy easter  Húsvéti tojások  Facebookon kaptam  Kölyök cicák  Facebookon kaptam  Új terv de csak jövőre  Jézus Él!  Jézus Él!  Mai humor 2020.04.07  Hogyan vegyünk részt online sz...  Png virág  Ne félj! Tárd szélesre a kapuk...  Facebookon kaptam  Nagykedd 04.07 - Utolsó vacsor...  Nyuszi tojásokkal  Virágok kosárban  Petis Járvány megszűnése  9. Hittanóra: Hiszem a bűnök b...  Tavaszi csokor  „Végül csak a szeretet m...  Facebookon kaptam  Imádkozzunk együtt a járvány ...  Hintázó kislány  100 éves a magyar gyász  Facebookon kaptam  Png rózsa  Önmaga számára teremtette Iste...  Medve és farkasbari  Facebookon kaptam Cs ildikótól  Hintázó kislány  Bízzunk a szeretet világformál...  Hintázó kislány  Lehulott a Jézus vére  Miért jó Istennel kapcsolatba ...  Pihenő nyuszik  Rózsaszín rózsa  Gyászba borult Isten csillagvá...  Tavaszi kép  Nyuszi a kerítésnél  Hintázó kislány  A Szentírás üzenete - 2020. áp...  100 éves a magyar gyász  Gyászba borult Isten csillagvá...  Facebookon kaptam  Tavaszi csokor  Rózsaszín rózsa  Nő sárkányt ereget  Lúd ás a kutyus  Medve és farkasbari  Kellemes kávézást!  Jó reggelt  Sokba került Istennek a megvál...  Lehulott a Jézus vére  Ünnep váró napok  Kutyus és a kistigris  Nyuszi és a kiscsibe  Png kislány  A keresztfához megyek  Aggodalom  Nyuszi és a kiscsibe  Szentmise közvetítés hétfő est...  Útravaló – 2020. április...  Tavaszi csokor  Nő sárkányt ereget  Nyuszi virágokkal  Kellemes kávézást!  Nyíló piros eózsa  Nyugalmas Húsvétvárást mindenk...  108 éve született Örkény Istvá...  Medve és farkasbari  Új terv de csak jövőre  Jó reggelt kedves látogatóimna...  Szèp estét kedves látogat...  Aranyosi Ervin: Zene a hangsze...  Medve és farkasbari  John Aurilia kapucinus atya Pi...  Orbók Ildikó fotója – Pe...  Nyuszi virágokkal  Világvége  Szavazok  Bozsó Imre - A bezártság  Ne félj! Tárd szélesre a kapuk...  Lehulott a Jézus vére  szellemileg is ott van  Jó reggelt  Boldog szülinapot a ma ünneplő... 
Bejegyzés Címkék
tegnapi híreket, örömhírről tudósító, történet többi, ilyen jóérzésű, nemes küldetéshez, keresztény Európát, unióval szemben, valódi értékekért, szál kétségem, ilyen jellegű, egyház jóváhagyása, megszólaltatott egyházjogász, adott személy, magam részéről, gonosz cselvetésétől, jóságos Isten, picit erről, utolsó részt, ideje halott, szlovákiai plébános, elhunyt ember, kisebbik nagy, nagyon nagy, katolikus egyház, kereszténység legnagyobb, történelem legaljasabb, ellenségnek kikiáltott, határon túlra, személyi kultusz, fejekben honoló, egyház szétválasztásának, emberiség megérett, emberiség elsősorban, magánügy-jellegű imaláncra, közönséges halandót, magyar nemzetért, áldásból bőven, hamis bálványt, különlegesnek kikiáltott, szlovák nyelvtörvény, hiányos kisebbségi, imádság taknya, reménytelen várólisták, fűtött gyep, köldökükre irányított, plébános urat, híveket közönséges, liberális hívek, hívek pénzéből, ezer sebből, határ minden, istentiszteleten, miniszterelnökök, tudatlanságukat, embertársaiknak, megvigasztaljon, tudathasadásban, tájékozatlanság, megszólaltatott, keresztényeknek, meghallgattatás, pillanatnyilag, felszólítással, megnyugodhatok, liberálisokkal, veszedelmektől, emlékbizottság, általánosítani, miniszterelnök, feljebbvalóért, születésnapján, szolgalelkűség, bizonyossággal, liberálisokban, feltételezése, önmérsékletre, hanyatthomlok, fanatizmussal, átszellemülve, takonyelvűség, megmentéséért, konferenciája, információjuk, magasztalását, gyakorlatával, keresnivalója, különlegesnek, onmersekletre, küldetéstudat, kereszténység, cselvetésétől, gyomorforgató, szorításában, szlovákiában, kijelenthető, magyarország, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 91
  • e Hét: 4701
  • e Hónap: 11933
  • e Év: 242951
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.