Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Milliárdos üzlet Rogánéknak a letelepedési kötvény, nem csod
  2016-11-03 11:35:09, csütörtök
 
  Milliárdos üzlet Rogánéknak a letelepedési kötvény, nem csoda, hogy Varga lebegteti a visszavonást

2016. november 02. - Mr Flynn Rider



A Jobbik sarokba szorította a Fideszt letelepdési kötvény-ügyben. Október végén Vona Gábor, a Jobbik elnöke azzal zsarolta meg Orbán Viktort, hogy csak akkor támogatják az újabb alkotmánymódosítást, ha a Fidesz lemond a letelepedési kötvényről. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke ma
"minősített hazaárulásnak"

nevezte, hogy a testület kormánypárti többsége egy cipruson bejegyzett közvetítő cég tevékenységét a Seychelles-szigetekre is kiterjesztette. Bírálta, hogy mindeközben a kormány a közvélemény előtt a konstrukció kivezetését lebegteti.

Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis ma óvatosan meglebegtette, hogy mégsem vonják vissza a letelepdési kötvényt. A politikus úgy fogalmazott: a kormány megvárja az új hitelminősítői döntést, utána dönt a letelepedési kötvény további sorsáról, de a konstrukció feltételeihez hozzá kell nyúlni.

Mindnenek egy magyarázata van: Rogánék és a fideszes haverok rengeteg pénzt vesztenének, ha valóban kivezetnék. A Fidesz láthatóan inkább a pénzt választja, mintsem a sikeres alkotmánymódosítást.

ra.png
7 kérdés, 7 válasz a letelepedési kötvényről:



Mire jó a letelepedési kötvény?

Letelepedési kötvény vásárlásával Uniós tagországon kívüli állampolgár schengeni tartózkodási engedélyt, illetve hat hónap után letelepedési engedélyt szerez, mellyel szabadon utazhat, céget alapíthat a schengeni övezetben. Utóbbi érvényessége határozatlan idejű, élethosszig tart, továbbá családtagok is jogosultságot szerezhetnek családegyesítési céllal.

Kinek az ötlete volt?

Rogán Antal az országgyűlési gazdasági bizottságának elnökeként 2012-ben kezdeményezte a letelepedési kötvény-konstrukció kidolgozását. A törvényt egy Fidesz-közeli ügyvéd irodája szövegezte meg, mely azóta részt vehet az adminisztratív lebonyolítás intézésében is. A 2013-ban induló rendszer egyik haszonélvezője, a közvetítő Arton Capital Kft. is kötődik Rogánhoz: a cég politikus egykori egyetemi társáé, Balogh Radosztináé, akivel ma is kapcsolatban vannak, találkozni is szoktak.

Hogy lehet jegyezni?

A világ különböző országaiban lévő kereskedelmi lehetőségeket kartellszerűen kiosztotta a Rogán vezette gazdasági bizottság. A letelepedési államkötvény forgalmazói kizárólag erre a célra jöttek létre, többnyire külföldi székhelyű, offshore országokban. A kereskedési jogot a Gazdasági Bizottság egyedi döntése alapján szerzik meg. A kötvényeket így pályáztatás nélkül kiválasztott, jellemzően offshore hátterű cégek forgalmazzák, országonként egy. De vannak másodlagos, sőt, harmadlagos közvetítők is, ezekről még az Átlátszónak sem sikerült kiderítenie semmit. A kiválasztott közvetítők számára szinte magától értetődő, hogy a Rogán-Habony-pároshoz köthető Kosik Ügyvédi Irodával célszerű együtt dolgozniuk, s annak adják tovább a díjak egy részét.

A titokzatos közvetítők magas profithányaddal dolgoznak. Profitjuk két részből áll: a közvetítői díj, valamint a kötvény diszkontált vásárlása és a névértéken való kifizetése közötti különbség.



Mennyibe kerül?

Magyarországon 2015-től 300.000 euróért lehet letelepedési kötvényt vásárolni (a kezdeti 250.000 eurós ár emelkedett). Az eddig eladott ötéves, 2018-tól lejáró papírokat névértéken fizeti ki az állam, euróban nézve a piacinál magasabb, évi 2-2,5 százalék közötti garantált hozammal. Magyarország ezzel sok milliárd forintot bukik, a közvetítők pedig nyernek - ráadásul a kötvényesnek fejenként 45-60 ezer euró közötti díjat is ki kell fizetnie, amely részben a közvetítőhöz, részben különböző ügyintézőkhöz, szolgáltatókhoz kerül, mint az eljárás költsége.

A hvg.hu számítása szerint mostanáig 5-6 milliárd forintjába került az adófizetőknek a 2013-ban bevezetett újfajta állampapír mesterségesen fenntartott magas kamata - az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint összesen 33,6 milliárd forintnyi kamatjövedelme volt a közvetítő cégeknek, a közvetítő ugyanis nem 300 ezer eurót utal tovább az ÁKK-nak, mert kedvezményes, úgynevezett diszkontáron jut hozzá az állampapírhoz. A közvetítői díjakból pedig 80 milliárdnál is több bevételre tettek szert. A kormány részéről még nem hangzottak el ésszerű indokok amellett, hogy ezt a bevételt a magyar állam kiengedi a kezéből. A letelepedési kötvény egyes számítások szerint kötvényenként összesen 23-27 milliót hoz az offshore cégek konyhájára.

Hányan vettek?

Nem tudni biztosan. A K-monitor beszámolója szerint 2016. augusztus 31-ig 3915 személy számára összesen 12299 darab letelepedési államkötvényt jegyeztek le, de azt nem tudhatjuk, hogy pontosan mely közvetítő cégeknél: ,,az Államadósság Kezelő Központ Zrt.-vel kötött szerződések részét képező adatok üzleti titoknak minősülnek".



Miért gázos az egész?

Mert itt aztán lehet offshore-ozni, bárkinek ész nélkül, ellenőrzés nélkül kis híján állampolgárságot adni. Ráadásul az ország bukik rajta, a közvetítők meg gazdagodnak közben. Pláne, hogy a bevándorlás-ellenes Fidesz ezzel gyakorlatilag gazdag bevándorlóknak ad lehetőséget az Unión belül - bármit csinálni. Ellenőrzés ugyanis nincs: kapott már kötvényt jogerősen elítélt orosz adócsaló is.


http://b1.blog.hu/2016/11/02/milliardos_uzlet_roganeknak_a_letelepedesi_kotveny_n em_csoda_hogy_varga_lebegteti_a_visszavonast
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: állampolgárságot, pénzügyminiszter, családegyesítési, szolgáltatókhoz, profithányaddal, kamatjövedelme, haszonélvezője, magyarországon, hitelminősítői, adminisztratív, bevándorlóknak, kartellszerűen, kiterjesztette, állampapírhoz, hazaárulásnak, államkötvényt, kötvényenként, kezdeményezte, mesterségesen, ügyintézőkhöz, lehetőségeket, feltételeihez, országgyűlési, meglebegtette, jogosultságot, adófizetőknek, bizottságának, tevékenységét, gyakorlatilag, kötvényesnek, vásárlásával, közvetítőhöz, letelepedési, kereskedelmi, államadósság, magyarország, letelepedési kötvény, letelepedési kötvényről, testület kormánypárti, cipruson bejegyzett, közvélemény előtt, konstrukció kivezetését, letelepdési kötvényt, kormány megvárja, konstrukció feltételeihez, fideszes haverok, pénzt választja, schengeni övezetben, ötlete volt, országgyűlési gazdasági, adminisztratív lebonyolítás, 2013-ban induló, Flynn Rider, Vona Gábor, Orbán Viktort, Kárpát Dániel, Varga Mihály, Rogán Antal, Arton Capital Kft, Balogh Radosztináé, Gazdasági Bizottság, Kosik Ügyvédi Irodával, Államadósság Kezelő Központ, Államadósság Kezelő Központ Zrt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Mindig jusson idő nevetni  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép napot kívánok  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png nő  Kövesd a cowboyt!  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  s immár én is felragyogva, ért...  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Őrizkednünk kell...  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép álmokat!  Kellemes délutánt kívánok  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  Nem tudhatod  Popper Péter szavai  Szép estét kedves látogatóimna...  Hiányzik  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyon különös  Png lepke  Png virág  Akarat  Albert Einstein gondolata  Szívem  Szívem  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Nagyi telefonál  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyi telefonál  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Egy hatékony szolga  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Kerüld el az evangélium örömén...  Png férfi  Nem tudhatod  Esti kép  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép estét kedves látogatóimna...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Reménység és erő Krisztustól e...  Soha ne kedvezz...  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Elköszönt  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  képre írva  Sose bánj semmit  Png cica  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
letelepedési kötvény, letelepedési kötvényről, testület kormánypárti, cipruson bejegyzett, közvélemény előtt, konstrukció kivezetését, letelepdési kötvényt, kormány megvárja, konstrukció feltételeihez, fideszes haverok, pénzt választja, schengeni övezetben, ötlete volt, országgyűlési gazdasági, adminisztratív lebonyolítás, 2013-ban induló, közvetítő Arton, világ különböző, letelepedési államkötvény, célra jöttek, kereskedési jogot, kiválasztott közvetítők, titokzatos közvetítők, kötvény diszkontált, névértéken való, eddig eladott, piacinál magasabb, közvetítők pedig, kötvényesnek fejenként, eljárás költsége, 2013-ban bevezetett, közvetítő cégeknek, közvetítő ugyanis, közvetítői díjakból, kormány részéről, magyar állam, offshore cégek, ország bukik, állampolgárságot, pénzügyminiszter, családegyesítési, szolgáltatókhoz, profithányaddal, kamatjövedelme, haszonélvezője, magyarországon, hitelminősítői, adminisztratív, bevándorlóknak, kartellszerűen, kiterjesztette, állampapírhoz, hazaárulásnak, államkötvényt, kötvényenként, kezdeményezte, mesterségesen, ügyintézőkhöz, lehetőségeket, feltételeihez, országgyűlési, meglebegtette, jogosultságot, adófizetőknek, bizottságának, tevékenységét, gyakorlatilag, kötvényesnek, vásárlásával, közvetítőhöz, letelepedési, kereskedelmi, államadósság, magyarország, országonként, diszkontáron, forgalmazzák, kiválasztott, visszavonást, tartózkodási, érvényessége, kedvezményes, lebonyolítás, kormánypárti, letelepedesi, államkötvény, szerezhetnek, visszavonast, kapcsolatban, kidolgozását, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1908
  • e Hét: 5010
  • e Hónap: 16121
  • e Év: 169617
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.