Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közel
  2016-11-09 17:45:24, szerda
 
  a Nemzet Veje nem tud hibázni....
1. Mibű'?!
2. Ezen a cégen keresztül mekkora összeg veszíti el készpénz jellegét?
Szegény Tiborcz, minden éjjel arra riadhat, hogy hogyan álljon még jobban a saját lábán! Több empátiát hölgyeim és uraim.
csúsztatás, nem is vett céget, csak "bevásárolta magát"
ergo nem kell semmit se csinálni, gyün a tulajdoni rész arányos nyereség a közbeszerzésekből
Tiborcznak viszket a tenyere, ha pénz bukkan fel a közelében... Egy kicsit visszafogta magát, amíg elcsendesedtek a led-es hullámok, de úgy látszik a családi kassza feltöltésre szorul.

********************************


Tiborcz István új céget vett, és megint állami pénzek közelébe került

Vorák Anita november 7., hétfő 10:51

Másfél évvel ezelőtt Tiborcz István, a miniszterelnök veje eladta közbeszerzéseket nyerő cégeit, és láthatóan törekedett arra, hogy a neve ne kerüljön összefüggésbe állami megbízásokkal. Most azonban tett egy apró lépést az ellenkező irányba, nemrég ugyanis bevásárolta magát egy állami tenderek sorát elnyerő cégcsoport, a WHB egyik vállalkozásába, a WHB Ingatlan Kft-be.
Bár ez a cég a sokmilliárd forintos állami megbízásokon dolgozó WHB-csoport tagja, önállóan nem indult még közbeszerzéseken, és nincs kimutatható kapcsolata közpénzből finanszírozott beruházásokhoz. A cég az ügyvezetője szerint társasházak építésével és ingatlanok értékesítésével, eladásával foglalkozik.

Nem ez volt az első üzleti tranzakció Tiborcz István és a WHB, illetve annak fő tulajdonosa, Paár Attila között. Amikor a miniszterelnök veje tavaly áprilisban megszabadult minden olyan céges érdekeltségétől, amelyek korábban közbeszerzéseken indultak, a legjövedelmezőbb céges tulajdonrészét, a vidéki városok közvilágításának korszerűsítésére kiírt pályázatokat sorra nyerő Elios Zrt. felét is birtokló cégét Paár egyik érdekeltsége, a WHB Befektetési Kft. vásárolta meg.
A cégbírósági iratok szerint Tiborcz István augusztus végén vásárolta meg Paártól a WHB Ingatlan Kft. többségi tulajdonrészét. Az 1999-ben alapított cégnek eddig Paár volt az egyetlen tulajdonosa. Írásban megkérdeztük Tiborcz Istvántól, hogy mik a tervei a céggel, de eddig nem válaszolt a kérdéseinkre.
A WHB Ingatlan Kft. ügyvezetője, Tóth Csaba szerint a cég az elmúlt években Sopronban és Győrben végzett beruházásokat. A cég tavaly nem volt túl tevékeny: az éves árbevétele mindössze 7,9 millió forint volt, amiből 2 millió forint nyereséget termelt. Az ezt megelőző négy évben 33 és 88 millió forint között volt az árbevétel, Paár Attila egyszer vett ki a cégből 20 millió forint osztalékot. Van egy új szerzeményük is: a cég idén megvásárolt egy ingatlant Komáromban az Ipari Parkban. Tóth azt nem közölte, hogy kitől vették az ingatlant, csak annyit írt kérdésünkre, hogy ezt az ingatlant bérbe adják, de nem zárható ki az sem, hogy a jövőben értékesíteni fogják.
Milliárdokért építenek
Tiborcz István új cége egy nagy cégcsoport, a WHB csoport tagja. A csoport központi cége az 1997-ben alapított West Hungária Bau Építőipari Kft. tavaly 25 milliárd forintos forgalom mellett több mint 2,2 milliárd forint nyereséget termelt. A cég többségi tulajdonosa Paár Attila, rajta kívül három magyar magánszemélynek van kisebb tulajdonrésze a cégben.
A West Hungária Bau az elmúlt években sorra nyerte a nagy közbeszerzéseket. A közelmúltban befejezett nagy beruházások közül konzorciumi partnereikkel részt vettek a Várkert Bazár felújításában, az új MTK-stadion építésében és a Tüskecsarnok befejezésében.
Paár augusztusban az Építészfórumnak azt mondta, hogy a cég jelenleg negyven projektet futtat egyszerre. “Dolgozunk a Nemzeti Közszolgálati Egyetem új oktatási épületén, a Nemzeti Lovardán. Izsákon és Dunakeszin 24-24 tantermes általános iskolát építünk, a győri Széchenyi István Egyetemen multifunkciós épületen, parkolóházon és sportparkon dolgozunk. Műemlék divíziónk a szombathelyi Püspöki Palotán, a győri Isula Lutherana épületegyüttesén, a tatai és fertődi Esterházy kastélyokon tevékenykedik többek közt. Az általános ipari kivitelezések mellett jelen vagyunk Pakson az Atomerőműben lakatosipari és épületenergetikai munkákkal, a bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló vasbeton medencéjét építjük. Készítjük az soroksári IKEA cölöpözését és a Győr-Gönyű kikötő fejlesztését is" - sorolta a munkáik egy részét.
A cég nemcsak állami megrendeléseken dolgozik. Ők újítják fel a Ferenciek terén álló Matild-palotát, amit az V. kerületi önkormányzat még 2014-ben adott el török beruházóknak 2,6 milliárd forintért. A nemrég kezdődött felújítás során 6-7 milliárd forintból ötcsillagos szállodát alakítanak ki a műemlék épületben.
A West Hungária Bau a kivitelezője annak a József nádor téri mélygarázsépítésnek is, ami a tér fáinak kivágásával került be tavasszal a hírekbe. Illés Zoltán volt fideszes képviselő, aki megpróbálta megakadályozni a fák kivágását, a 24.hu-nak adott interjúban egy hotelépítéssel hozta összefüggésbe a beruházást. (Frissítés: 2016.11.08.). A leendő szálloda egyik helyszíne a téren álló volt Postabank-székház lehet, ami idén tavasszal egy Tiborcz Istvánhoz köthető cégtől került az Orbán Viktor szomszédságában villát vásárló szaúdi mágnáshoz, Gaith Pharaonhoz köthető céghez.
A WHB cégcsoport az elmúlt években újabb cégekkel is bővült. Tavaly megvásárolták Tiborcz István Green Investments nevű cégét. Ezzel a cégcsoporthoz került az Elios Zrt. fele, de azóta megvették a másik felét is. Az Elios fő profilja az elmúlt években a LED-lámpás közvilágítás-korszerűsítés volt, sorra nyerték a nagy önkormányzati megbízásokat. Tavaly cikksorozatban mutattuk be, hogy ennek a menetelésnek az volt az oka, hogy a közbeszerzéseket több esetben úgy alakították, hogy azoknak csak ők tudtak megfelelni. A lámpákat jóval drágábban szállították, mint amennyibe azok más, nem uniós projektekben kerültek.
A korábban főleg közvilágítással és napelemekkel foglalkozó Eliosnak a cégiratokban a tulajdonosváltás óta már az épületépítés a fő tevékenysége. A Tiborcz Istvántól megvásárolt cégtől került a WHB-hez a PBE Építő Kft. is, és a cégcsoporthoz tartozik a PBE Mélyépítő Kft is. Tavaly a WHB csoporthoz kerültek a közel 5 milliárdos forgalmú Magyar Építő Zrt. irányítási jogai is.
A Direkt36 kérdésére Tóth Csaba azt írta, hogy Tiborcz új cége, a WHB Ingatlan Kft. létrehozása óta csak ingatlanfejlesztéssel foglalkozik, így tevékenysége elkülönül a WHB Csoport meghatározó cége, a West Hungária Bau Kft. generálkivitelezői munkáitól. Olyan azonban már előfordult “ha szükség volt rá", hogy a WHB Ingatlan saját beruházásainál igénybe vette a West Hungária Bau építőipari szolgáltatásait.


A cégadatokhoz az Opten és a Céginfo szolgáltatásait használtuk.


Frissítés 2016.11.08: Cikkünkben eredetileg az a téves mondat szerepelt, hogy a beruházó OTP Ingatlan magyarázta a mélygarázsépítést egy a téren kialakítandó luxusszálloda igényeinek kielégítésével. A tévedésért az érintettek és olvasóink elnézését kérjük.



http://444.hu/2016/11/07/tiborcz-istvan-uj-ceget-vett-es-megint-allami-penzek-koz elebe-kerult
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: tulajdonosváltás, közbeszerzéseket, épületegyüttesén, közbeszerzéseken, közvilágításának, korszerűsítésére, legjövedelmezőbb, érdekeltségétől, szolgáltatásait, építészfórumnak, értékesítésével, megrendeléseken, magánszemélynek, szomszédságában, közvilágítással, beruházásokhoz, finanszírozott, kielégítésével, tulajdonrészét, miniszterelnök, megakadályozni, elcsendesedtek, hotelépítéssel, cikksorozatban, vállalkozásába, beruházásainál, milliárdokért, összefüggésbe, felújításában, megbízásokkal, partnereikkel, cégcsoporthoz, tevékenykedik, tulajdonrésze, luxusszálloda, közszolgálati, cégen keresztül, saját lábán, tulajdoni rész, kicsit visszafogta, led-es hullámok, családi kassza, miniszterelnök veje, apró lépést, ellenkező irányba, állami tenderek, sokmilliárd forintos, ügyvezetője szerint, első üzleti, legjövedelmezőbb céges, vidéki városok, cégbírósági iratok, Tiborcz István, Nemzet Veje, Szegény Tiborcz, Vorák Anita, Ingatlan Kft-be, Paár Attila, Elios Zrt, Befektetési Kft, Ingatlan Kft, Tiborcz Istvántól, Tóth Csaba, Ipari Parkban, West Hungária Bau Építőipari Kft, West Hungária Bau, Várkert Bazár, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Nemzeti Lovardán, Széchenyi István Egyetemen, Püspöki Palotán, Isula Lutherana, Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló, Illés Zoltán, Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor, Gaith Pharaonhoz, Tiborcz István Green Investments, Építő Kft, Mélyépítő Kft, Magyar Építő Zrt, West Hungária Bau Kft,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Robert Merle tollából  Gebhardt Nóra versei II.  Robert Merle tollából  Szép estét kedves látogatóimna...  Magyar költészet napja  Magamnak  Sorsunk miatt...  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Szép estét  Facebookon kaptam  Emlékezz  Szabó T. Anna - Pitypang  Emlékezz  Facebookon kaptam Krisztinától  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Ott van  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Paul David Tripp Április 12  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 15  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Hamvas Béla  Alvó cica  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Szép estét  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  40 felett  Magamnak  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  jó reggelt  Martin Buber, A haszidim meséi  Esterházy Péterre emlékezünk  Anyák napjára  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Paul David Tripp Április 13  A felvilágosodás...  IGEN így  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Anyák napjára 
Bejegyzés Címkék
cégen keresztül, saját lábán, tulajdoni rész, kicsit visszafogta, led-es hullámok, családi kassza, miniszterelnök veje, apró lépést, ellenkező irányba, állami tenderek, sokmilliárd forintos, ügyvezetője szerint, első üzleti, legjövedelmezőbb céges, vidéki városok, cégbírósági iratok, 1999-ben alapított, egyetlen tulajdonosa, elmúlt években, éves árbevétele, ingatlant Komáromban, ingatlant bérbe, jövőben értékesíteni, nagy cégcsoport, csoport központi, 1997-ben alapított, nagy közbeszerzéseket, közelmúltban befejezett, győri Széchenyi, szombathelyi Püspöki, győri Isula, általános ipari, bátaapáti Nemzeti, soroksári IKEA, nemrég kezdődött, műemlék épületben, kivitelezője annak, hotelépítéssel hozta, leendő szálloda, téren álló, cégcsoporthoz került, másik felét, nagy önkormányzati, közbeszerzéseket több, lámpákat jóval, korábban főleg, cégcsoporthoz tartozik, tulajdonosváltás, közbeszerzéseket, épületegyüttesén, közbeszerzéseken, közvilágításának, korszerűsítésére, legjövedelmezőbb, érdekeltségétől, szolgáltatásait, építészfórumnak, értékesítésével, megrendeléseken, magánszemélynek, szomszédságában, közvilágítással, beruházásokhoz, finanszírozott, kielégítésével, tulajdonrészét, miniszterelnök, megakadályozni, elcsendesedtek, hotelépítéssel, cikksorozatban, vállalkozásába, beruházásainál, milliárdokért, összefüggésbe, felújításában, megbízásokkal, partnereikkel, cégcsoporthoz, tevékenykedik, tulajdonrésze, luxusszálloda, közszolgálati, kivitelezések, önkormányzati, korszerűsítés, befejezésében, megvásárolták, beruházásokat, multifunkciós, projektekben, tevékenysége, kialakítandó, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 949
  • e Hónap: 4694
  • e Év: 158190
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.