Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tiborczék megfogták az isten lábát a százmilliós luxusingatl
  2016-11-12 09:56:51, szombat
 
  polgári,nemzeti,.....és keresztény ....nép akarat....
isten segedelmével.....a keresztények....
Tiborczék megfogták az Isten lábát. Szegény meg azóta keresi a cipőjét.
Tehetséges gyerekek.
Mint Vajnáné.
Mint Rogánné.
Basszátok meg, kitermelünk egy olyan gátlástalan uralkodó réteget, akiknek a nemzetközi karvalytőkések csak jelenthetnek.
Ezeknek minden kell, nincs megállás, az utolsó csepp véretek is kell majd nekik.
Mészáros, előtte Simicska, Csányi, ezek mitől jobbak egy külföldi tőkésnél?
Mert nemzeti? Mitől az? Attól, hogy a saját honfitársaikkal basznak ki, verik át, rabolják ki őket?!
Ez miért jó nektek, fidesznyikek?
A baloldali szavazók legalább megvonták a támogatásukat a saját gazembereiktől, de ti perverz módon élvezitek, ha kibasznak veletek!
Sötétek.....


***************************



Tiborczék megfogták az isten lábát a százmilliós luxusingatlanokkal

Angel Marianna

ÚJSÁGÍRÓ. 2016. 11. 11. 11:14

108774
Ennél jobb lóra nem is tehettek volna: az egyik legsikeresebb iparághoz sok pénz kell, de remekül megtérül, ráadásul adókezdevezményekkel lejt nekik a pálya.

Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor miniszterelnök vejéhez, illetve üzlettársaihoz (és asztaltársaságához) köthető, rendkívül nagyértékű ingatlanvásárlásokról cikkezik a sajtó hetek óta.

De miért vásárolnak belvárosi luxuspalotát, felújítandó kastélyokat vagy olyan vidéki szállodákat, amelyeket az előző tulajdonos nem tudott termőre fordítani?
A miniszterelnök vejéhez köthető üzleti vállalkozások említésekor a körülményes fogalmazás senkit se tévesszen meg: miután a Tiborcz Istvánnak és üzlettársainak százmilliókat fialó, uniós pénzekből fizetett közvilágítási projektekről lehullt a lepel, és már az EU is vizsgálatot indított a nemcsak drága, de kifejezetten silány munkák miatt, az üzletember kiszállt az Elios nevű ledes világítási technológiában utazó vállalkozásból.

Így annak gyanúja, hogy esetleg a közpénzek közelében üzletelne, fel sem merülhetett.

A közbeszerzésektől eltávolodva Orbán Ráhel férje az ingatlanbizniszben vethette meg a lábát. Az óvatos fogalmazásra az a magyarázat, hogy a 444.hu egy árulkodó, apró momentummal kapcsolta össze Tiborczot történetünk egyik főszereplőjével, a tavaly augusztusban bejegyzett BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-vel. Bár a részvénytársaság tulajdonosa papíron Dr. Tóth Judit és Dr. Szabó Loránd Aurél, a bejegyzéshez szükséges illetéket mégis Tiborcz István bankszámlájáról utalták át.

A BDPST az a cég, amely üzleti kapcsolatba került az FBI által körözött szaúdi olajmilliárdos Ghaith Pharaon üzleti érdekeltségeivel. Tiborcz tehát hiába hagyta ott a közpénzeket, nevét ismét sötét ügyek körül kezdték emlegetni.

Rövid összefoglaló, hogy mely nagyértékű ingatlanokat szerezték meg az üzletemberek érdekeltségei:

A BDPST leányvállalatán keresztül szerezte meg a bodajki Hochburg-Lamberg-kastélyt, ami egy év alatt a negyedik nagy ingatlanfogásuk volt, a Postabank korábbi József nádor téri székháza, a turai Schossberger-kastély és a Városligeti fasori Spitz-villa után. Az egykori Postabank épületét a szaúdi vállalkozó Pharaon-Kappa nevű Kft.-jének adták el.
Pharaon-vállalkozások birtokába került a miniszterelnök szomszédságában lévő, Cinege utcai ingatlan, a hőgyészi Apponyi-rezidencia és a seregélyesi Zichy- Hadik-kastély is. Az előző tulajdonosok mindkét vidéki ingatlant hotellé alakították át.
A hvg.hu értesülései szerint a seregélyesi kastélyt megvásárló Pharaon-Alpha Kft. levédette a Le Palais de Chasse nevet, amely magyarul nagyjából vadászkastélyt jelent. Ezt a nevet 2024 végéig csak a Pharaon-Alpha használhatja magyar szállodákra. Szakemberek megerősítették a lap érdeklődésére, hogy egyetlen szálloda kedvéért értelmetlen oltalom alá helyezni egy kifejezést. A vadászturizmus egyébként rendkívül jó befektetés: bár a vadászok viszonylag rövid ideig maradnak egy adott területen, és a vadászidények miatt csak bizonyos periódusokban lendül fel az üzlet, fajlagos költéseik magasak, a vadászat kevesek számára elérhető, költséges úri huncutság.

De nem csak ők látták meg a lehetőséget a vidéki turizmus területén. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester érdekeltségébe először a Mátraházai Life Style Hotel került, majd ugyanezen cége, az Event-Immo Kft. vette meg az exkluzív egerszalóki Saliris Resortot is. Mészárosnak anyacégén keresztül étterme és szállodája is van Óbarokon, idén májusban pedig a hvg.hu írta meg, hogy Mészáros két vállalkozása Alcsúti Szálloda Project névén új céget alapított. A hotelt a Mosóháznak nevezett alcsúti műemléképület közelébe tervezik, a lap szerint akkor válik igazán értékessé, ha felújítják a Habsburg-kastélyt rejtő közeli arborétum épületeit.

Az arborétum és a Habsburg-kastély:



Szeptemberben hivatalosan Jászai Gellért cége vásárolta meg a Hunguest szállodalánc 14 szállodáját Leisztinger Tamás érdekeltségétől, Jászait a 444.hu Tiborcz Istvánhoz, a Heti Válasz viszont Mészáros Lőrinchez kötötte.

Mind a Pharaon-cégek, mind a Tiborczhoz köthető részvénytársaság és Mészáros Lőrinc érdekeltségei is aranytojást tojó tyúkba invesztáltak. A vidéki turizmus prosperál, a kastélybiznisznek a jövő évi adócsomag ad szárnyakat és az ő vitorlájukba fújja a szelet a munkahelyi juttatási rendszer is.

Idén májusban a Magyar Nemzet szúrta ki a 2017-es adócsomag tervezetében, hogy százmillió euró, azaz

több mint 31 milliárd forint összegig levonható lesz a műemléki épületek felújításának költsége a társaságiadó-alapból.

A javaslatot megszavazták, januártól tehát minden egyes kastélyrekonstrukcióban utazó vállalkozás óriási könnyítést kap.

Nem csak az adókedvezmény csábító

A turizmus nem olcsó műfaj, ezért nem könnyű beszállni, viszont az egyik legjobban jövedelmező iparág. A KSH szerdán arról számolt be, hogy idén szeptemberben 8,3 százalékkal nőtt a szálláshelyek vendégforgalma: a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 3,7, a belföldi vendégek által eltöltötteké 15,0 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest. Utóbbira magyarázat lehet, hogy a magyarok pénztárcája nem engedi meg a külföldi nyaralást, ráadásul viszonylag sokan kapnak munkáltatójuktól Széchenyi Pihenőkártyát, amelyet csak belföldön lehet felhasználni. Szeptemberben 2123 egység fogadott el pihenőkártyát, 1,1 milliárd forint értékben.

Niklai István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke októberben az M1-en arról beszélt, hogy az utóbbi években egyre többet utaznak a magyarok belföldön, a legnépszerűbb üdülőhelyek általában a wellness-, gyógy- és kastélyszállodák. A külföldiek pedig már szívesebben választják a vidéki szállásokat, mint a fővárosi hoteleket.

Orbán Ráhel turizmusszakértő, Tiborcz István szenvedélyes vadász

A miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel a svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetem Executive MBA (EMBA) mesterképzésén tanult, miután 2012-ben diplomát szerzett a a Budapesti Corvinus Egyetem turizmus-vendéglátás alapszakán. A svájci luxusiskola 12 hónapos programjában kifejezetten turisztikai vezetőket képeznek, ezért több mint 15 millió forintos tandíjat kell kifizetniük a hallgatóknak. Orbán Ráhel lánya megszületése előtt oktatott a Budapesti Corvinus Egyetem turizmus- és vendéglátás szakán. Tiborcz István szenvedélyes vadász, egy vadásztársaságba is belépett.
Még több fejlesztési pénz a láthatáron

A turizmus ráadásul a kormány egyik szívügye, az EU pedig több százmilliárdos keretet biztosít az ágazat fejlesztésére. Októberben Seszták Miklós fejlesztési miniszter nyújtotta be a nemzeti turizmusfejlesztésről szóló törvényjavaslatot.

Eszerint törvényi szintre emelnék a turisztikai fejlesztésekkel kapcsolatos törvényhozatalt, ezt Sallai Róbert Benedek LMP-s országgyűlési képviselő aggodalmat keltő államosító szemléletként értékelte. Az Országgyűlés üres padsorai előtt arról beszélt, hogy önmagában az kevés, ha a turizmusba áramló bevétel növekszik, hiszen - ahogyan korábban például az agráriumban is megfigyelhető volt - mit sem érnek a nagyobb összegek, ha ezek csak néhány kiválasztott zsebét gyarapítják.

A javaslat értelmében a hagyományos régiókat felváltaná a desztinációs szemlélet: turisztikai brandeket támogatnának, amely Sallai szerint oda vezetne, hogy egyes kiemelt települések, országrészek sok fejlesztési pénzhez jutnak, míg a többieket elzárják a fejlődés lehetőségétől. Mint mondta: a tervezet alapján néhányak kiváltságává válhat az idegenforgalmi fejlesztési forrásokhoz való hozzáférés. A parlamenti vitában a kormánypárt cáfolta, hogy a javaslat célja az államosítás lenne.



A TurizmusOnline arról kérdezte a turizmus néhány olyan képviselőjét, akik élő turistákkal dolgoznak és jól ismerik az ország idegenforgalmi kínálatát, hogy a javaslat megszövegezése előtt kikérték-e véleményüket, meghallgatták- e őket. A válaszok szerint

a szakmát nem kérdezték meg, egyeztetésre nem volt lehetőségük.

Egy forrásuk úgy fogalmazott: minden, amit a kormány tesz, csak látszat. A szakember szomorúnak nevezte, hogy a GDP-hez jelentősen hozzájáruló ágazat egészét szabályozó törvény helyett egy, az uniós forrásokból megvalósítandó állami beruházások rapid megépítéséhez asszisztáló, mindössze 13 oldalas javaslatot sikerült előterjeszteni. A szakmai portál kérdéseit elküldte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, amely cikkük megjelenéséig nem reagált a megkeresésre.


http://24.hu/belfold/2016/11/11/tiborczek-megfogtak-az-isten-labat-a-szazmillios- luxusingatlanokkal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: munkáltatójuktól, vadásztársaságba, érdekeltségeivel, turizmusszakértő, részvénytársaság, kastélyszállodák, főszereplőjével, szomszédságában, honfitársaikkal, ingatlanfogásuk, fejlesztésekkel, érdekeltségétől, leányvállalatán, törvényhozatalt, bankszámlájáról, minisztériumnak, olajmilliárdos, mesterképzésén, százmilliárdos, miniszterelnök, karvalytőkések, megvalósítandó, megerősítették, turizmusonline, érdekeltségébe, megszövegezése, vállalkozásból, idegenforgalmi, technológiában, gazembereiktől, üzlettársaihoz, üzlettársainak, előterjeszteni, vadászkastélyt, vendégforgalma, vadászturizmus, olyan gátlástalan, nemzetközi karvalytőkések, utolsó csepp, külföldi tőkésnél, saját honfitársaikkal, baloldali szavazók, saját gazembereiktől, isten lábát, egyik legsikeresebb, sajtó hetek, előző tulajdonos, miniszterelnök vejéhez, körülményes fogalmazás, nemcsak drága, üzletember kiszállt, közpénzek közelében, Mint Vajnáné, Mint Rogánné, Angel Marianna, Tiborcz Istvánhoz, Orbán Viktor, Tiborcz Istvánnak, Orbán Ráhel, BDPST Ingatlanforgalmazó, Beruházó Zrt, Tóth Judit, Szabó Loránd Aurél, Tiborcz István, Ghaith Pharaon, Pharaon-Alpha Kft, Mészáros Lőrinc, Mátraházai Life Style Hotel, Event-Immo Kft, Saliris Resortot, Alcsúti Szálloda Project, Jászai Gellért, Leisztinger Tamás, Heti Válasz, Mészáros Lőrinchez, Magyar Nemzet, Széchenyi Pihenőkártyát, Niklai István, Magyar Szállodák, Éttermek Szövetségének, École Hoteliere Lausanne, Executive MBA, Budapesti Corvinus Egyetem, Októberben Seszták Miklós, Sallai Róbert Benedek LMP-s, Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Boldog születésnapot a ma ünne...  Nevem  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png telefon  Régi emberek, akikre máig büsz...  Sokan azt tartják  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Akarat  Kövesd a cowboyt!  Hogy lehet megtartani  Idő  Facebookon kaptam  Szép estét  Bounty krémes  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png férfi  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nagyi telefonál  Tanuld meg ezt a versemet  Tanuld meg ezt a versemet  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Sokan azt tartják  Alázat  Elköszönt  Leonardo da Vinci gondolata  Még csak most kezdődik a nap  210 éve született a SZÓZAT meg...  Alázat  Nagyon különös  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Éretlen vers  Png férfi  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam Annuska bar...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Nevem  Facebookon kaptam  s immár én is felragyogva, ért...  Szívem tiéd  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A kételkedés kezelése  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Őrizkednünk kell...  Hazára minden embernek szükség...  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Leonardo da Vinci gondolata  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nem méltó hozzád  Png kislány  Mindig jusson idő nevetni  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  A kételkedés kezelése  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Png nő  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Sokan azt tartják  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
olyan gátlástalan, nemzetközi karvalytőkések, utolsó csepp, külföldi tőkésnél, saját honfitársaikkal, baloldali szavazók, saját gazembereiktől, isten lábát, egyik legsikeresebb, sajtó hetek, előző tulajdonos, miniszterelnök vejéhez, körülményes fogalmazás, nemcsak drága, üzletember kiszállt, közpénzek közelében, közbeszerzésektől eltávolodva, óvatos fogalmazásra, tavaly augusztusban, részvénytársaság tulajdonosa, bejegyzéshez szükséges, üzletemberek érdekeltségei, bodajki Hochburg&#8211, negyedik nagy, egykori Postabank, szaúdi vállalkozó, miniszterelnök szomszédságában, seregélyesi Zichy&#8211, előző tulajdonosok, seregélyesi kastélyt, nevet 2024, vadászturizmus egyébként, vadászok viszonylag, adott területen, vadászidények miatt, vadászat kevesek, vidéki turizmus, exkluzív egerszalóki, munkahelyi juttatási, 2017-es adócsomag, műemléki épületek, javaslatot megszavazták, adókedvezmény csábító, egyik legjobban, szálláshelyek vendégforgalma, külföldi vendégek, belföldi vendégek, magyarok pénztárcája, külföldi nyaralást, utóbbi években, magyarok belföldön, legnépszerűbb üdülőhelyek, külföldiek pedig, vidéki szállásokat, fővárosi hoteleket, miniszterelnök lánya, svájci École, svájci luxusiskola, turizmus ráadásul, kormány egyik, ágazat fejlesztésére, turisztikai fejlesztésekkel, turizmusba áramló, nagyobb összegek, javaslat értelmében, hagyományos régiókat, desztinációs szemlélet, többieket elzárják, fejlődés lehetőségétől, tervezet alapján, idegenforgalmi fejlesztési, parlamenti vitában, kormánypárt cáfolta, javaslat célja, államosítás lenne, turizmus néhány, ország idegenforgalmi, javaslat megszövegezése, válaszok szerint, kormány tesz, szakember szomorúnak, uniós forrásokból, szakmai portál, munkáltatójuktól, vadásztársaságba, érdekeltségeivel, turizmusszakértő, részvénytársaság, kastélyszállodák, főszereplőjével, szomszédságában, honfitársaikkal, ingatlanfogásuk, fejlesztésekkel, érdekeltségétől, leányvállalatán, törvényhozatalt, bankszámlájáról, minisztériumnak, olajmilliárdos, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1475
  • e Hét: 4577
  • e Hónap: 15688
  • e Év: 169184
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.