Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Már a versenyképességünket rombolja az eszméletlen sok korru
  2016-11-23 16:34:10, szerda
 
   
  Már a versenyképességünket rombolja az eszméletlen sok korrupció - Íme, a legfrissebb mutyilista

2016.11.22. 08:07 Ténytár


A helyzet mutyi-téren változatlan, illetve igenis változik: sajnos rossz irányba. A korrupció már olyan méreteket ölt, hogy az már versenyképességi mutatóinkat is rendkívüli mértékben rombolja. A kutatások szerint nemzetközi összehasonlításban a magyar közbeszerzések körében a versenyerősség kirívóan alacsony, viszont a korrupciós kockázatok kirívóan magas szinten vannak.

Legfrissebb mutyilistáink csak alátámasztják a felmérések eredményeit: a kvóta-népszavazási kampánynak köszönthetően újabb milliárd ütötte Rogán szomszédjának a markát; Andy Vajna bizonyosan jó évet zárt, hiszen csak tavaly 27,4 milliárd forintot zsebeltek be a magyar kaszinók. Ha pedig még több mutyit akarunk találni, akkor szétnézhetünk az ország apró sarkaiba is: például Hatvanban, Zánkán, vagy éppen Rakamazon.Akkora a korrupció, hogy az már jelentősen rontja hazánk versenyképességét

Magyarország versenyképessége az oktatás és az egészségügy helyzete mellett az intézményi környezet és a korrupció miatt is romló tendenciát mutat. A Világgazdaság Fórum (WEF) 138 országot összesítő versenyképességi listájában a tavalyi 63. helyről idén a 69.-re esett Magyarország. Az intézet által megkérdezett hazai vállalatvezetők a két legsúlyosabb problémának a gazdaságpolitika döntéshozatal kiszámíthatatlanságát és a korrupciót tartották. (A harmadik az adózási rendszer volt - írja a Világgazdaság.)

41220_graf_9.jpg

A Kopint-Tárki, a WEF magyarországi együttműködő partnere a tanulmányuk kiadásakor azt írta: intézményrendszerünk és egyben versenyképességünk legnagyobb problémája, hogy a kormányzati döntések során a kivételezett vállalkozások jelentős előnyt élveznek. ,,A kormányzati döntéshozatal nem átlátható, a tulajdonjogok tiszteletben tartása problémás, és a vállalati magatartás etikájával is gondok vannak" - olvasható az elemzésben.

Sajnálatos módon nemzetközi összehasonlításban a magyar közbeszerzések körében a versenyerősség kirívóan alacsony, viszont a korrupciós kockázatok kirívóan magas szinten vannak. Ezen túl mindkét mutató esetében negatív tendenciákat figyelhető meg a 2009-2015 közötti időszakban: a vizsgált hét év alatt a gyengülő versenyt erősödő korrupciós kockázatok kísérték. A legújabb mutylistánk csak alátámasztja a fenti kutatások megállapításait.

Kaszinómutyi

Csak tavaly 27,4 milliárd forintot zsebeltek be a magyar kaszinók. Tállai András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt vezető államtitkára az LMP-s Ikotity Istvánnal adótitokra hivatkozva csak összesített adatokat közölt. Ebből kiderült, hogy 2015-ben 1,2 millió hazai és külföldi látogatójuk volt a kaszinóknak, akik összesen 183,6 milliárd forint értékben vettek zsetonokat. A hazai kaszinókban ugyanakkor még mindig nem kell a NAV-hoz bekötött pénztárgépeket működtetni. Tállai András korábban ezt azzal indokolta, hogy a netes pénztárgép nem a legmegfelelőbb eszköz a kaszinók napi forgalmának nyomon követéséhez.

1cd4e1719095d9b409e772fd9bcd5c28af4b2b4b.jpg

Hogy mi a baj a kaszinómutyival, már sokszor összefoglaltuk: Andy Vajna miközben kormánybiztosként is funkcionál, az államtól ajándékba kapott kaszinóbirodalma offshore-céghálóban végződik. Vajna egyszerűen azért lett kaszinómogul, mert a Fidesz a kaszinópiacot is a képére szabta. 2014 májusában Fidesz-közeli milliárdosok kezébe vándoroltak a kaszinók üzemeltetésének koncessziós jogai. Ezek után a kormány további engedményeket adott a ,,szerencsés" nyerteseknek. A koncessziós díjat áfamentessé tették, ráadásul levonhatóvá vált a játékadó díjából. Azóta már Vajnáé az online kaszinópiac és a TV2 is. Utóbbi persze gazdaságilag inkább teher, de hát van honnan visszacsorgatni, ugyebár.

Kvótanépszavazási-kampánymutyi

Reklámközvetítői-, illetve közzétételi díj címen 900 millió forintot, de akár ennél is többet, 1,9 milliárd forintot kerestek Rogán Antal szomszédjának, Csetényi Csabának cégei, tudta meg a Magyar Nemzet. Rogán Pasa parki szomszédja különböző cégeken keresztül a kvóta-népszavazási és az ,,Üzenjük Brüsszelnek" kampányt bonyolította le, amiért jár az elhelyezett plakátok hirdetési értékének 15 százaléka.

Csetényi Csaba érdekeltségei az október 2-i népszavazás előtt, tavaly december és idén augusztus között összesen csaknem bruttó 6,5 milliárd forintot kaptak, többek között a kabinetiroda kormányzati intézkedésekről szóló, lakossági tájékoztató hirdetéseivel kapcsolatos feladatok ellátására. Ezt követte augusztus 1-jén egy bruttó 2,4 milliár­dos szerződés, majd augusztus 19-én újabb 2,5 milliárdos, amit szintén ezzel a két céggel kötöttek. A második összegnél meg is nevezték, hogy a ,,kényszer-betelepítés ellen kezdeményezett népszavazásra vonatkozó kampány" feladataira fordítják, de a másik összeg is vélhetően ezt szolgálta, hiszen ott a ,,kormányzati intézkedések tájékoztató- és információs kampányaihoz kapcsolódó feladatok ellátása" volt a hivatalos megjelölés - írja a Magyar Nemzet.

Teknősbékaház-mutyi

A Tokaj melletti településen 600 millió forintot költöttek két látogatóközpont és egy csatorna kiépítésére, mégsem lehet használni. További 140 milliót kértek, és pályáznak újabb 230 millió forintra a folytatáshoz. Nagy Teknősbékaház - így becézik a Tokaj melletti Rakamazon található épületet.

6vuhy28zy6ooqlhps.jpeg

A Látogató Központ és Kiállítóterem nevet viselő létesítmény annak a 600 millió forintos beruházásnak az egyik eleme, amely a térség legnagyobb turisztikai attrakciója lett volna: az átadástól számított öt éven belül 78 ezres látogatószámmal. Ezt még az előző, fideszes városvezetés álmodta meg. 2014 után azonban új, civil szervezet színeiben indult vezető került a település élére. Bodnár László szerint a projektnél visszaélések voltak: az épületben nincs víz, nem működik a lift, és nem készültek turisztikailag vonzó látványelemek sem. Tavaly márciusban feljelentést tett, a nyomozás még tart.

A látványos közpénzégetésnek azonban nem ez az egyetlen, még csak nem is az első mozzanata - írja az Átlátszó. A település korábbi, fideszes vezetése összesen közel 2 milliárdot szórt el, nagyrészt haszontalanul - viszont a pénzből jutott olyan kormányközeli fontos embereknek is, akik üzemszerűen működtették máshol is a rakamazi modellt. A korrupció már a kormányközeli körökben is szemet szúrt: párthovatartozástól függetlenül a pénzzel el kell számolni - mondta Lázár János a rakamazi vízi tanösvény kialakításáról.

Hatvani tanösvény-mutyi

Nincs kitáblázva, így lehetetlen megtalálni a közel kétszázmillió forintos uniós támogatásból épült hatvani tanösvényt. De ha valaki meg is találja, látni biztos nem látja, mert le van zárva az odavezető kapu,számolt be az RTL Klub Híradója.


Miközben a kerítést filmezte a stáb, egy biztonsági őr érkezett hozzájuk és magánterületre hivatkozva elküldje őket. A riporternek a biztonsági őr elárulta, hogy már legalább egy éve le van zárva a tanösvény, amelyet értelemszerűen nem túl sűrűn keresnek fel turisták. A RTL Klub Híradója szerette volna megkérdezni a terület tulajdonosát és a tanösvényt állító egyesületet is, de ők nem akartak reagálni. Az MSZP szerint az egyesület egyik vezetője a fideszes országgyűlési képviselő Szabó Zsolt rokona. Szabó amúgy nem sokkal a tanösvény állítása után megvette az amellett lévő földterületet.

Úttörőtábor-mutyi

Csöndben adta oda az állam a hatalmas területű zánkai tábort és más fonyódi ingatlanokat az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, amelynek kuratóriumában több Fideszhez kötődő személyt is találni, ezáltal a táborok szervezése, a zánkai és fonyódi ingatlanokkal együtt egyértelműen a kormány-közeli kezekbe került.

A legfontosabb kérdés az átjátszással kapcsolatban az, hogy mi a garancia arra, hogy a zánkai és fonyódi táborok területén továbbra is táboroztatás zajlik majd, és az egyház nem értékesíti az ingatlanokat. A törvénytervezet vitájakor Palkovics László, az Emmi oktatási államtitkára az ingatlanmutyit emlegető ellenzéki felszólalásokra úgy reagált: garancia van arra, hogy az ingatlanokon 15 évig hasonló tevékenység folyik, mint korábban. Azt azonban nem tudni, hogy 15 év után az egyház értékesítheti-e a sok milliárdot érő táborokat, kérdéseikre a történetet feldolgozó Vasárnapi Hírek nem kaptak választ.

1800.jpg

Mint ahogy a legfrissebb mutyilista is mutatja, a Fidesz-közeli üzleti körök továbbra is számolatlanul juthatnak hozzá a közbeszerzési forrásokhoz, rokonok és barátok cégbirodalmai nőhetnek ki a semmiből, hogy aztán állami pályázatokon milliárdokat besöpörve vonogathassák a vállukat a bennfentes ügyészségből adódóan a felelősségre vonástól való legcsekélyebb félelem nélkül.

Független ügyészség híján (Helló Polt Péter!) csak külföldről jöhetne valamilyen gát az eszméletlen mutyizások megakadályozása végett. Brüsszelnek már feltűntek a dolgok, amit mit sem jelez jobban, hogy míg az Európai Csalás Elleni Hivatalnál (OLAF) egy-egy tagállammal jellemzően 2-3 ember foglalkozik, addig a közelmúltban felállítottak egy külön 20 fős egységet, ami csak a magyar ügyeket vizsgálja.
http://tenytar.blog.hu/2016/11/22/mar_a_versenykepessegunket_rombolja_az_eszmelet len_sok_korrupcio_ime_a_legfrissebb_mutyilista
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: versenyképességi, kaszinóbirodalma, versenyképessége, reklámközvetítői, közpénzégetésnek, gazdaságpolitika, megakadályozása, látogatóközpont, megállapításait, törvénytervezet, visszacsorgatni, kaszinómutyival, üzemeltetésének, felszólalásokra, intézkedésekről, látogatószámmal, vállalatvezetők, értelemszerűen, kezdeményezett, versenyerősség, magánterületre, turisztikailag, ingatlanmutyit, közbeszerzések, kialakításáról, kuratóriumában, összefoglaltuk, pénztárgépeket, legmegfelelőbb, teknősbékaház, döntéshozatal, kaszinópiacot, értékesítheti, magyarországi, tulajdonjogok, látványelemek, legfrissebb mutyilista, helyzet mutyi-téren, kutatások szerint, magyar közbeszerzések, versenyerősség kirívóan, korrupciós kockázatok, felmérések eredményeit, magyar kaszinók, ország apró, egészségügy helyzete, intézményi környezet, korrupció miatt, intézet által, gazdaságpolitika döntéshozatal, korrupciót tartották, adózási rendszer, Andy Vajna, Világgazdaság Fórum, Tállai András, Nemzeti Adó-, LMP-s Ikotity Istvánnal, Rogán Antal, Csetényi Csabának, Magyar Nemzet, Rogán Pasa, Üzenjük Brüsszelnek”, Csetényi Csaba, Nagy Teknősbékaház, Látogató Központ, Bodnár László, Lázár János, Klub Híradója, Szabó Zsolt, Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványnak, Palkovics László, Vasárnapi Hírek, Helló Polt Péter, Európai Csalás Elleni Hivatalnál,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.03. 22:13 Koronavírus - Ausztriában a 11 ezret is meghaladta a koronavírussal fertőzö...
04.03. 22:13 Koronavírus - Erdogan: a török hatóságok 31 várost lezárnak a személyforgal...
04.03. 22:13 Koronavírus - Franciaországban 6500 fölött a halottak száma
04.03. 22:12 Koronavírus - Semjén: bebizonyosodott, hogy bajban nemzetállami alapon van ...
04.03. 22:02 Halálra gázoltak egy kerékpárost Kiskunhalasnál
04.03. 21:42 Koronavírus - Az Opus Global előrehozza szállodai fejlesztéseit
04.03. 21:32 Koronavírus - Fehér Ház: Trump és Macron az ENSZ BT öt állandó tagjának tan...
04.03. 21:32 Elmarad a budapesti cselgáncs Grand Slam-torna és az Európa-bajnokság
04.03. 21:22 Európa Tanács: az emberkereskedelem áldozatainak száma jelentősen nőtt az e...
04.03. 21:14 Koronavírus - A Magyar Közösség Pártja levélben reagált Donald Tusk üzeneté...
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
Pilátus előtt  Harmónia......  A keresztyének szomorúsága  Png nő  Petőfi Sándor - István Öcsém...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Lépj ki a fény...  Facebookon kaptam Cs ildikótól  A föld üzenete  Fogd be a szád  Neoton Família Sztárjai - Holn...  Facebookon kaptam  Png rózsa  Vízcseppes virágok  Néha állj meg, csak egy percre...  Kapcsolódjunk be, imádkozzuk e...  Facebookon kaptam  A rettegett carpalis alagút sz...  Facebookon kaptam  Szentmise 2020.04.02 -Emlékezé...  Színes tulipánok  Facebookon kaptam  Fertőzéstől való félelmeket ki...  Így neveld a sárkányodat mese  3. Hittanóra Csaba testvérrel ...  Így neveld a sárkányodat mese  Facebookon kaptam  Értetlen vagyok! Az, hogy ne m...  Kellemes kávézást!  Üresek a kávézók  Facebookon kaptam  A hatósági házi karantén adato...  Jó egészséget, erős immunrends...  Megjelentünk - Háromszázharmad...  Fürdőző kutyák  Cicák az ablaknál  Png egér lufival  A félelem fura dolog  Ez itt az én Hazám  Ferenc pápa: Örömmel haladunk ...  Fáradtság elleni gyógynövények  Pilinszky János költő  Kapcsolódjunk be, imádkozzuk e...  Kellemes kávézást!  Facebookon kaptam  Keresztút Angyalföldön 04.03  Istenre várok  Mama kíváncsi  Facebookon kaptam  Jézus, aki szenvedett Poncius ...  Kellemes délutánt kívánok  9. állomás Jézus harmadszor es...  Valami pozitív  Értetlen vagyok! Az, hogy ne m...  A tengeri só előnyei  71. Szülinap :) ISTEN ÉLTESSEN...  Szentmise közvetítés csütörtök...  Ravasz vagy te, április,  A hatósági házi karantén adato...  Jézus, aki szenvedett Poncius ...  Szentmise közvetítés péntek es...  Rúzsa Magdi - Most élsz (Marad...  Facebookon kaptam  Mama kíváncsi  Neoton Família Sztárjai - Holn...  Harmónia......  Az ujjfájdalom okai  Kellemes teázást!  Rúzsa Magdi - Most élsz (Marad...  Facebookon kaptam  Rendkívüli nagyböjti triduum H...  Útravaló – 2020. április...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  5. Hittanóra Csaba testvérrel ...  Nagyanyó gitárral  Tíz évvel ezelőtt halt meg Sze...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Lépj ki a fény...  Pio atya fohásza  Ibolya csokor  Hiszek, mert tudom...  Facebookon kaptam  Ima  5. Titkok, melyeket nem vihete...  Facebookon kaptam  Lévay László : Még mindig remé...  Vízcseppes virágok  Ne a pánikot, hanem a reményt ...  Segédanyag a nagyhét személyes...  Facebookon kaptam  Fertőzéstől való félelmeket ki...  Fáradtság elleni gyógynövények  Április -bolondság hónapja.......  Sexy nő  Ibolya csokor  Avilai Szent Teréz is megtapas...  Birtalan Ferenc : Harangok zúg... 
Bejegyzés Címkék
legfrissebb mutyilista, helyzet mutyi-téren, kutatások szerint, magyar közbeszerzések, versenyerősség kirívóan, korrupciós kockázatok, felmérések eredményeit, magyar kaszinók, ország apró, egészségügy helyzete, intézményi környezet, korrupció miatt, intézet által, gazdaságpolitika döntéshozatal, korrupciót tartották, adózási rendszer, tanulmányuk kiadásakor, kormányzati döntések, kivételezett vállalkozások, kormányzati döntéshozatal, tulajdonjogok tiszteletben, vállalati magatartás, gyengülő versenyt, legújabb mutylistánk, fenti kutatások, hazai kaszinókban, netes pénztárgép, legmegfelelőbb eszköz, kaszinók napi, államtól ajándékba, képére szabta, kaszinók üzemeltetésének, kormány további, koncessziós díjat, játékadó díjából, online kaszinópiac, elhelyezett plakátok, kabinetiroda kormányzati, második összegnél, másik összeg, hivatalos megjelölés, csatorna kiépítésére, egyik eleme, térség legnagyobb, átadástól számított, település élére, projektnél visszaélések, épületben nincs, látványos közpénzégetésnek, első mozzanata, település korábbi, pénzből jutott, rakamazi modellt, kormányközeli körökben, rakamazi vízi, közel kétszázmillió, odavezető kapu, kerítést filmezte, terület tulajdonosát, tanösvényt állító, egyesület egyik, fideszes országgyűlési, tanösvény állítása, amellett lévő, hatalmas területű, táborok szervezése, kormány-közeli kezekbe, legfontosabb kérdés, átjátszással kapcsolatban, garancia arra, törvénytervezet vitájakor, ingatlanmutyit emlegető, egyház értékesítheti-e, történetet feldolgozó, közbeszerzési forrásokhoz, bennfentes ügyészségből, felelősségre vonástól, eszméletlen mutyizások, közelmúltban felállítottak, magyar ügyeket, versenyképességi, kaszinóbirodalma, versenyképessége, reklámközvetítői, közpénzégetésnek, gazdaságpolitika, megakadályozása, látogatóközpont, megállapításait, törvénytervezet, visszacsorgatni, kaszinómutyival, üzemeltetésének, felszólalásokra, intézkedésekről, látogatószámmal, vállalatvezetők, értelemszerűen, kezdeményezett, versenyerősség, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 223
  • e Hét: 10449
  • e Hónap: 5373
  • e Év: 236391
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.