Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A körözött fáraók schengeni rejtélye
  2016-11-23 19:57:40, szerda
 
  A körözött fáraók schengeni rejtélye

Ghaith Pharaont tizenegy különböző néven, négy különböző születési dátummal és két különböző születési hellyel körözi az Egyesült Államok. Használható ujjnyomatot azonban csak nemrég voltak képesek küldeni az amerikai szervek.

Ghaith Pharaon a Magyar Idők információi szerint az utóbbi néhány évben számos alkalommal járt Európában, megfordult hazánkban, de járt Franciaországban, illetve Spanyolországban is. Bár a szaúdi üzletember 1991 óta rajta van az FBI körözési listáján, a schengeni országok - így Magyarország - rendvédelmi szervei sem fogták el a férfit.

Lapunkat nemzetbiztonsági források arról tájékoztatták, ez úgy történhetett meg, hogy az amerikaiak az általuk ,,nagyon veszélyesnek tartott" személy felvételét 11 különböző névvel, 4 különböző születési idővel, valamint 2 különböző születési hellyel kezdeményezték az Interpolnál. Ez 88 (!) különböző személyt jelent az adatok variációi alapján.

Úgy tudjuk, hogy az Interpol csak a szervezethez tartozó országok hatóságai számára hozzáférhető zárt körözési rendszerébe végül is 11 Pharaon került. Mint az kiderült, Magyarországra olyan adatokkal rendelkező Pharaon, aki a körözésekben szerepel, egyáltalán nem lépett be. A belügyi szervek a körözésekben szereplő valamennyi lehetséges személy adataival rákerestek az adatbázisokban, de egyik variáció sem adott pozitív visszaigazolást. Az amerikaiak által égen-földön keresett Pharaon a körözési káosznak köszönhetően könnyedén utazgatott Európa-szerte, a franciák, a spanyolok és a horvátok sem tudták azonosítani az FBI által kerestetett Pharaonnal.

A Pentagonnal is üzletelt 2008-ban a szaúdi üzletember

A kaotikus helyzetet csak fokozta, hogy arab területeken meglehetősen gyakori név a Pharaon, amely magyarul fáraót jelent. Összehasonlításképpen a név hasonló, mint hazánkban a Király.

Lényeges körülmény, hogy a szaúdi üzletember ügyében Colleen Bell is véleményt formált. A Budapestre delegált amerikai nagykövet közölte, Pharaon bűnöző, akit el kell fogni. Egyre világosabb azonban, hogy a hiba a tengerentúlon keresendő. Már persze ha van egyáltalán hiba, és nem egy világszerte zajló titkosszolgálati játszma részesei lettünk. Még ha Colleen Bell szerint ilyen játszma nincs is.

A jelek szerint Ghaith Pharaontól egyébként az amerikaiak korántsem idegenkednek annyira, hiszen az üzletembernek Grúziától Pakisztánig vannak érdekeltségei, és annak ellenére, hogy az FBI körözi, a Pentagon 2008-ban 120 millió dolláros megállapodást kötött az egyik pakisztáni érdekeltségével az afganisztáni amerikai támaszpontok üzemanyag-ellátására. Az üzletben részt vevő olajfinomítót a szaú­di titkosszolgálat volt főnöke vezeti.

Az pedig csak a szövevényes ügy furcsaságait szaporítja, hogy a magyar Belügyminisztérium (BM) levele, amelyet Pharaonnal összefüggésben a budapesti szaúdi nagykövetnek írtak, másnap már egy ellenzéki párt közösségi oldalán jelent meg. - Vajon milyen érdekek mentén került az ellenzéki párthoz a diplomáciai levél? - tette fel informátorunk a kérdést.

Forrásaink az ujjnyomat kérdésére is választ adtak. Ghaith Pharaon schengeni vízumot kérő lapjához mellékelni kellett a férfi ujjnyomatát is. Ezt a mintát a magyar hatóságok összevetették az Interpol nyilvántartásával, ám egyik körözött személyével sem egyezett meg. Az FBI ugyanis a nemzetközi körözés kibocsátásához nem csatolta Pharaon ujjnyomatát, tehát nem küldte át az Interpolnak. Vajon miért?

A BM végül többször is megkérte az amerikai­akat, hogy küldjék meg a kérdéses ujjnyomatot. Az először átküldött minták azonban használhatatlannak bizonyultak. Másodjára már összehasonlításra alkalmas ujjnyomat érkezett, amelyet össze lehetett vetni a vízumkérő lapon szereplővel. Ezek egyezőséget mutattak, így már semmi akadálya annak, hogy az Interpol listáján szereplő körözött személyt azonosítsák és azonnal elfogják, ha az ország területére lép.

Úgy tudjuk, az Interpol még nem válaszolt arra a magyar megkeresésre, hogy nyílttá tehetők-e a Pharaonok körözései adatai.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára korábban lapunknak kijelentette, a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik hazánkban, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant. Hangsúlyozta, amennyiben a körözött azonos Pharaonnal, és ezt az amerikai hatóságok megerősítik, természetesen azonnal elfogják, amint Magyarország területére lép. Az azonosítás megtörtént, Ghaith Pharaon egyelőre sehol.

Magyar Idők

http://magyaridok.hu/belfold/korozott-faraok-schengeni-rejtelye-1197142/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: spanyolországban, életvitelszerűen, nemzetbiztonsági, titkosszolgálati, franciaországban, titkosszolgálat, visszaigazolást, érdekeltségével, adatbázisokban, összefüggésben, magyarországra, kibocsátásához, kezdeményezték, természetesen, érdekeltségei, megállapodást, olajfinomítót, tájékoztatták, üzletembernek, informátorunk, összevetették, tengerentúlon, körözésekben, kijelentette, hozzáférhető, szervezethez, veszélyesnek, köszönhetően, nagykövetnek, megkeresésre, támaszpontok, magyarország, történhetett, államtitkára, furcsaságait, meglehetősen, körözött fáraók, amerikai szervek, utóbbi néhány, szaúdi üzletember, schengeni országok, általuk „, adatok variációi, szervezethez tartozó, körözésekben szerepel, belügyi szervek, körözésekben szereplő, amerikaiak által, körözési káosznak, kaotikus helyzetet, tengerentúlon keresendő, világszerte zajló, Ghaith Pharaont, Egyesült Államok, Ghaith Pharaon, Magyar Idők, Colleen Bell, Ghaith Pharaontól, Grúziától Pakisztánig, Kontrát Károly,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Zilahy Lajos mondta  Paul David Tripp Április 14  Gebhardt Nóra versei II.  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Facebookon kaptam  Reményik Sándor: Pierrot &...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Különleges  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Alvó cica  József Attila - Kopogtatás nél...  Jánosházy György: Fogd a kezem  Egy barátság története  Hogyan válunk hűségesekké?  39 ígéret  Magyar költészet napja  Anyámról való emlékek  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  ajándék, mellyel meglepem  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Egy gondolat  Horváth Szilvia tollából  Önmaga ellenére  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Pitypang szökőkút  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Márai Sándor tollából  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Töröld le  Önmaga ellenére  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Kertem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Töröld le  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Reményik Sándor: Pierrot &...  Szép estét kedves látogatóimna...  Martin Buber, A haszidim meséi  Magamnak  Andrássy Réka - A bolond Böske  Emlékezz  képre írva  ajándék, mellyel meglepem  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  James Allen  Facebookon kaptam Krisztina b...  Spenót fasírttal 
Bejegyzés Címkék
körözött fáraók, amerikai szervek, utóbbi néhány, szaúdi üzletember, schengeni országok, általuk &#8222, adatok variációi, szervezethez tartozó, körözésekben szerepel, belügyi szervek, körözésekben szereplő, amerikaiak által, körözési káosznak, kaotikus helyzetet, tengerentúlon keresendő, világszerte zajló, jelek szerint, amerikaiak korántsem, üzletembernek Grúziától, egyik pakisztáni, afganisztáni amerikai, üzletben részt, szaú­di titkosszolgálat, pedig csak, budapesti szaúdi, ellenzéki párt, ellenzéki párthoz, diplomáciai levél, ujjnyomat kérdésére, férfi ujjnyomatát, magyar hatóságok, nemzetközi körözés, kérdéses ujjnyomatot, először átküldött, vízumkérő lapon, ország területére, magyar megkeresésre, körözött azonos, amerikai hatóságok, azonosítás megtörtént, spanyolországban, életvitelszerűen, nemzetbiztonsági, titkosszolgálati, franciaországban, titkosszolgálat, visszaigazolást, érdekeltségével, adatbázisokban, összefüggésben, magyarországra, kibocsátásához, kezdeményezték, természetesen, érdekeltségei, megállapodást, olajfinomítót, tájékoztatták, üzletembernek, informátorunk, összevetették, tengerentúlon, körözésekben, kijelentette, hozzáférhető, szervezethez, veszélyesnek, köszönhetően, nagykövetnek, megkeresésre, támaszpontok, magyarország, történhetett, államtitkára, furcsaságait, meglehetősen, idegenkednek, hangsúlyozta, afganisztáni, rendvédelmi, rendszerébe, azonosítsák, ujjnyomatot, ujjnyomatát, azonosítani, pakisztánig, világszerte, interpolnál, szereplővel, személyével, egyezőséget, bizonyultak, tartózkodik, megerősítik, diplomáciai, használható, pentagonnal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1117
  • e Hét: 4881
  • e Hónap: 8626
  • e Év: 162122
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.