Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Gátlástalanul,Egymilliárd forintos ingatlana van Tiborcz Ist
  2016-11-28 09:19:30, hétfő
 
   
  Gátlástalanul

Közzétéve 2016-11-28 | Szerző: Admin

Egymilliárd forintos ingatlana van Tiborcz Istvánnak egy ipari parkban, ahova a kormány csábít befektetőket


Teljes gőzzel beindult a kormányzati gépezet, amikor 2014 végén Komáromban bezárt a Nokia helyi gyára, és ezzel eltűnt az ipari park legnagyobb szereplője.

Szijjártó Péter jelenlegi külgazdasági miniszter még a gyár bezárása előtt - akkor még államtitkárként - utasította a Nemzeti Befektetési Ügynökség vezetőit, hogy gyorsítsák fel a tárgyalásokat azokkal a cégekkel, amelyek Komáromban terveznek beruházást indítani. Két nagy beruházás azóta meg is valósult, és uniós támogatásból a város is fejleszteni kezdte a parkot, hogy még vonzóbb legyen a befektetni kívánó cégeknek.
Néhány hónapja aztán ennek az ipari parknak az egyik értékes ingatlanában szerzett többségi tulajdonrészt a miniszterelnök veje, Tiborcz István is. Az még nem világos, hogy Tiborczék miként fogják hasznosítani ezt a hatalmas telephelyet, de a város vezetése nemrég még úgy számolt, hogy ezt az ingatlant fogja használni egy dél-koreai autóipari cég, amely a magyar kormány csábítására érkezne az országba.
Tiborcz István augusztusban jelent meg többségi tulajdonosként egy győri milliárdos, Paár Attila WHB Ingatlan Kft. nevű cégében. Tiborcz a 166 millió forintos törzstőkéjű cég tulajdonrészének 75 százalékát vásárolta meg tőle. A cégiratokból nem derül ki, hogy a miniszterelnök veje mennyit fizetett az üzletrészért, de ezzel hozzá került a cég idén vásárolt értékes komáromi ingatlanának a többsége is.
A WHB Ingatlan márciusban vásárolta meg a komáromi ipari park egyik régóta elhagyott üzemét. Az ingatlan közvetlenül a 2014 óta üresen álló volt Nokia gyár mellett fekszik. Egykor a Perlos nevű nemzetközi cég gyártott itt műanyag alkatrészeket a Nokia mobiltelefonjaihoz, de a cég magyarországi vállalkozását már 2009-ben ledöntötte a lábáról a gazdasági világválság. A 3,7 hektáros telken álló 13 ezer négyzetméteres üzem azóta nagyrészt üresen áll, és a Perlos próbált túladni rajta. 2012-ben egyszer már majdnem sikerült, egy kínai tulajdonú cég ezt a helyet nézte ki napelemgyárnak. A napelemes cég akkori vezetőjétől úgy tudjuk, hogy a 4,5 millió eurós vételárból 900 ezer eurót ki is fizettek foglalónak, de aztán a tulajdonosok meggondolták magukat, és visszaléptek az üzlettől.
A gyárat végül 2016 március végén sikerült eladni a WHB Ingatlan Kft.-nek. A WHB Ingatlan ügyvezetője, Tóth Csaba titoktartási kötelezettségükre hivatkozva nem árult el további részleteket az ingatlanvásárlásról, így azt sem, hogy pontosan mennyit fizettek érte. A Perlos tavalyi évzáró mérlegében az ingatlan 3,28 millió eurós értékkel szerepelt, ami akkori árfolyammal számolva 1,027 milliárd forintnak felel meg. A cég egyik munkatársa megerősítette, hogy ez volt az ingatlan könyv szerinti értéke, és azt mondta, hogy “körülbelül ennyiért is adtuk el". Az ingatlanon nincs jelzálog, így a tavaly alig 8 millió forintos forgalmat bonyolító WHB Ingatlan valószínűleg nem hitelből vette meg az egymilliárd forintos épületet.
A WHB Ingatlan ügyvezetője a kérdésünkre azt írta, hogy a megvásárolt gyárépület egy részét bérbe adják egy szállítmányozással, fuvarozással foglalkozó cégnek, de nem zárható ki az sem, hogy a jövőben tovább értékesítik az ingatlant.
A miniszterelnök vejének több cégben is van érdekeltsége, de a legjövedelmezőbb vállalkozását, az Elios Zrt-t tavaly tavasszal eladta annak a Paár Attilának, akitől most megvette a WHB Ingatlan többségi tulajdonrészét. Az Elios állami megrendeléseknek köszönhetően lett 8 milliárdos forgalmú piacvezető cég a LED-lámpás közvilágítások piacán. A cég tavay rekordnyereséget, 900 millió forintot termelt, ezt már az új tulajdonos, Paár cége vette fel. Tiborcz Istvánnak jelenleg egy informatikai cég a legjövedelmezőbb vállalkozása, abból tavaly közel 400 milllió forint osztalékot vett ki.
A koreai üzlet
Amikor november közepén a WHB ingatlanánál jártunk, a főbejárat kerítésénél állva a bérlőnek semmi nyomát nem láttuk, az épület teljesen üresnek, elhagyottnak tűnt. A hatalmas udvaron csak egy autó állt, közvetlenül a portásfülke mellett. A fülkéből előbújó biztonsági őr is azt mondta, hogy az épület üres, senki nem használja, és megjegyezte azt is, hogy nemrég eladták. A hatalmas csarnok mögötti útról viszont egy felirat nélküli kamiont láttunk az épület egyik hátsó kapujánál.
Az egykori Perlos-gyár az ipari park szélén fekszik, a kerítése mellett rögtön egy uniós beruházást hirdető tábla áll: az önkormányzat tavaly 600 millió forintos támogatásból újította meg az utat és a közvilágítást többek között a Nokia utcában is. Nemrég két új cég, a lengyel Alumetal és az elektromos buszokat gyártó kínai BYD indított gyárat az ipari parkban, mindkettő kormányzati támogatással. A város vezetői azt remélik, hogy ez a két vállalkozás és a hamarosan megépülő Duna-híd újabb autóipari cégeket vonz majd az ipari parkba, ezért nemrég 40 hektárral bővítették is a területét.
A Nokia gyár bezárásakor a lengyel Alumetalon kívül a dél-koreai Woory Industries vezetőivel is tárgyalt egy komáromi befektetésről a Nemzeti Befektetési Ügynökség, és hamarosan sikerült is megállapodni velük egy új gyárról. A beruházás indítását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelentette be 2014 november végén Szöulban egy dél-koreai-magyar üzleti fórumon, amin részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Varga Mihály gazdasági miniszter is. Akkor azt mondták, hogy a Woory Industries 2015 és 2018 között 38 millió dolláros befektetéssel indít majd gyárat Komáromban, és ezzel 150 munkahelyet teremtenek. A befektetésről azóta egyetlen hír jelent meg: Varga Mihály gazdasági miniszter idén február végén találkozott a Woory Industries képviselőivel, és tárgyaltak a leendő komáromi gyárról.
A beruházást a komáromi önkormányzatnál annyira biztosra vették, hogy már az ipari park térképén is feltüntették a cég logóját. A város honlapjáról is letölthető térképen a Woory Industries logója pont azon az épületen van, ami most Tiborcz István új cégének tulajdonában van. Tóth Nándor, az ipari park önkormányzati kapcsolattartója telefonon megerősítette a Direkt36-nak, hogy a Woory Industries ebben az épületben tervezett gyárat indítani, de hozzátette, úgy tudja, hogy a cég azóta elállt ettől a szándékától. Az önkormányzat az írásban küldött kérdéseinkre viszont már azt írta, hogy nincs információjuk a cég döntéséről.

kdel
Kérdéseinkkel megkerestük a dél-koreai céget is, de egyelőre nem kaptunk választ arra, hogy továbbra is akarnak-e Komáromban gyárat indítani, és ha igen, akkor pontosan hol.
A Külgazdasági és Külügyminisztérium a beruházással kapcsolatos kérdéseinkre azt írta, hogy a 2014 novemberi bejelentés óta már több tárgyalásuk volt a Woory Industries képviselőivel, de egyelőre nem tudnak részleteket megosztani a beruházás ütemezéséről. Megjegyezték, hogy jelenleg is több kiajánlásuk illetve befektetői megkeresésük van a komáromi ipari parkkal kapcsolatban, az érdeklődő befektetők főképp a járműiparhoz kapcsolódnak. Megkerestük a Nemzetgazdasági Minisztériumot is, de egyelőre nem kaptunk választ.
A céges információkért az Opten és a Céginfo szolgáltatásait használtuk.
(444)
Bal-Rad komm: Nommánmost! Annem a Pistájé, hanem a cégijé! Oszt' jónapot! A Pista vejkó egy remek üzletember! Semmi köze a dolgokhoz annak, hogy Döbrögi lányának az ura.
-DE MEDDIG TŰRIK MÉG A MAGYAROK EZT A GÁTLÁSTALANSÁGOT?!
A csirkefarháton élő nyugdíjasok hada! A rabszolgabéren tartottak hada! A kukákból és ingyenkonyhákról élők hada! Az elüldözöttek hada! A becsapottak, kifosztottak hada!
Majd ha ezek a hadak beleunnak a hordaámításba!-na akkor lesz vége a gátlántalanságok sorának!http://www.balrad.com/2016/11/28/gatlastalanul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: ingyenkonyhákról, legjövedelmezőbb, gátlástalanságot, megrendeléseknek, rekordnyereséget, gátlántalanságok, tulajdonrészének, kapcsolattartója, nemzetgazdasági, államtitkárként, önkormányzatnál, külügyminiszter, szolgáltatásait, minisztériumot, információkért, miniszterelnök, tulajdonosként, tulajdonrészét, közvilágítások, rabszolgabéren, négyzetméteres, csirkefarháton, napelemgyárnak, képviselőivel, befektetésről, információjuk, megerősítette, kérdéseinkkel, gátlástalanul, magyarországi, tárgyalásokat, önkormányzati, közvilágítást, vállalkozását, tulajdonrészt, alkatrészeket, ipari parkban, kormány csábít, kormányzati gépezet, ipari park, gyár bezárása, tárgyalásokat azokkal, befektetni kívánó, ipari parknak, egyik értékes, miniszterelnök veje, hatalmas telephelyet, város vezetése, ingatlant fogja, dél-koreai autóipari, magyar kormány, győri milliárdos, Tiborcz Ist, Tiborcz Istvánnak, Szijjártó Péter, Nemzeti Befektetési Ügynökség, Tiborcz István, Paár Attila WHB Ingatlan Kft, Ingatlan Kft, Tóth Csaba, Elios Zrt-t, Paár Attilának, Woory Industries, Orbán Viktor, Varga Mihály, Tóth Nándor, Nemzetgazdasági Minisztériumot, MEDDIG TŰRIK MÉG MAGYAROK EZT GÁTLÁSTALANSÁGOT,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
04.07. 19:33 Tokió 2020 - Decemberig felfüggesztették az atlétikai kvalifikációs időszak...
04.07. 19:32 Görög Lászlónak ítélték a Gábor Miklós-díjat
04.07. 19:23 Koronavírus - Putyin a kényszerszabadság lerövidítéséről tanácskozott orvos...
04.07. 19:22 Krónika 11. rész (egyházak)
04.07. 19:22 Koronavírus - Folytatódik a kedvező tendencia Ausztriában: egy nap alatt is...
04.07. 19:13 Műgyűjtők segítenek a László kórháznak és a gödöllői kastélynak
04.07. 19:12 Washington: Stephanie Grisham távozott, új szóvivője van a Fehér Háznak
04.07. 19:12 Krónika 10. rész (közigazgatási törvénycsomag, egyházak)
04.07. 19:02 Koronavírus - Cuomo: New York államban csökken a fertőződések száma, de ism...
04.07. 18:53 Baleset miatt teljes útlezárás van a 6-os úton Iváncsánál
Tudjátok ?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
még több kérdés
Blog Címkék
7. Titkok, melyeket nem vihete...  Gondolok rátok  Hintázó kislány  Petőfi Sándor - A Virágok  Képes idézet . . .  Szerencse malac  Aranyosi Ervin: Zene a hangsze...  Majom a hátamon  Nő sárkányt ereget  Petőfi Sándor - A Virágok  Kellemes délutáni pihenést  Boldog szülinapot a ma ünneplő...  Vízcseppes rózsa  Labdázó cica  Happy easter  Kislány csokorral  Facebookon kaptam  Kislány nyuszival  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi fények Enyhe fénnyel ...  Pihenő nyuszik  Facebookon kaptam  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Macin alvó baby  Kellemes kávézást!  Vízcseppes rózsa  Húsvét  Facebookon kaptam  Viszket  Virágvasárnapi szentmise  Képes idézet . . .  Kislány csokorral  Virágot hoznak  Virágvasárnap - Prohászka Temp...  Png nő  Vízcseppes rózsa  Mindenkinek Szeretettel  Facebookon kaptam  Nyuszi a kerítésnél  Nő sárkányt ereget  Facebookon kaptam  Mindenek előtt szeretném őszin...  A magyar fa  Facebookon kaptam  Virágok csészében  Facebookon kaptam  Ferenc pápa virágvasárnapi hom...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kutya és a cicabari  Png kislány  Áldott Ünnepet !  Mexikó  Mindenek előtt szeretném őszin...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Rózsaszín rózsa  Kislány nyuszival  Kellemes délutánt kívánok  Orbók Ildikó fotója – Pe...  Szerencse malac  Virágvasárnapra szeretettel  Ima virágvasárnapra  Az élet drámája - Gondolatok n...  Nyíló piros eózsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  szentségimádás hétfőn Déván  Aranyosi Ervin: Zene a hangsze...  Ferenc pápa: Nagyhéten család...  Virágvasárnap  Új terv de csak jövőre  Titokzatos Opera - Bolyky Zolt...  Virágvasárnapi szentmise Debre...  Újdonságokkal bővül az ÉletMen...  Png rózsa  Facebookon kaptam  Happy easter  Labdázó cica  Kutyus - cicus szundi  Macin alvó baby  Viszket  Petőfi Sándor - A Virágok  Új terv de csak jövőre  Benedek Elek - Virágvasárnap  Húsvét  Kutya és a cicabari  A magyar fa  Hétfőtől ingyenes a közterület...  Vízcseppes rózsa  Kismajom és az orrszarvú  Húsvét  Kellemes délutánt kívánok  Mindenek előtt szeretném őszin...  Orbók Ildikó fotója – Pe...  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Ferenc pápa: Nagyhéten család...  Tavaszi kép  Önmaga számára teremtette Iste... 
Bejegyzés Címkék
ipari parkban, kormány csábít, kormányzati gépezet, ipari park, gyár bezárása, tárgyalásokat azokkal, befektetni kívánó, ipari parknak, egyik értékes, miniszterelnök veje, hatalmas telephelyet, város vezetése, ingatlant fogja, dél-koreai autóipari, magyar kormány, győri milliárdos, komáromi ipari, ingatlan közvetlenül, gazdasági világválság, kínai tulajdonú, helyet nézte, tulajdonosok meggondolták, gyárat végül, ingatlan könyv, ingatlanon nincs, tavaly alig, egymilliárd forintos, megvásárolt gyárépület, részét bérbe, jövőben tovább, miniszterelnök vejének, legjövedelmezőbb vállalkozását, legjövedelmezőbb vállalkozása, koreai üzlet, főbejárat kerítésénél, bérlőnek semmi, épület teljesen, hatalmas udvaron, autó állt, portásfülke mellett, fülkéből előbújó, épület üres, hatalmas csarnok, felirat nélküli, épület egyik, egykori Perlos-gyár, kerítése mellett, uniós beruházást, önkormányzat tavaly, közvilágítást többek, lengyel Alumetal, elektromos buszokat, város vezetői, hamarosan megépülő, ipari parkba, lengyel Alumetalon, dél-koreai Woory, komáromi befektetésről, beruházás indítását, dél-koreai-magyar üzleti, befektetésről azóta, leendő komáromi, komáromi önkormányzatnál, város honlapjáról, épületben tervezett, írásban küldött, dél-koreai céget, beruházással kapcsolatos, 2014 novemberi, beruházás ütemezéséről, érdeklődő befektetők, járműiparhoz kapcsolódnak, céges információkért, remek üzletember, dolgokhoz annak, rabszolgabéren tartottak, elüldözöttek hada, hadak beleunnak, gátlántalanságok sorának, ingyenkonyhákról, legjövedelmezőbb, gátlástalanságot, megrendeléseknek, rekordnyereséget, gátlántalanságok, tulajdonrészének, kapcsolattartója, nemzetgazdasági, államtitkárként, önkormányzatnál, külügyminiszter, szolgáltatásait, minisztériumot, információkért, miniszterelnök, tulajdonosként, tulajdonrészét, , ,
2020.03 2020. április 2020.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64001 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1051
  • e Hét: 4413
  • e Hónap: 11645
  • e Év: 242663
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2020 TVN.HU Kft.